HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 20:48

Idézet: andrej - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 14:42

Az oké hogy a php a juzer juzérevel fut, viszont a nagyszerű remote lukas cuccok esetén kellemesen nullázható a webes tartalom. Egyedi php beállítások pedig lehetségeseket a mod_php-s módszerrel is, lásd: php_admin_value.

Az ok, hogy nullázható, de megfelelő acl-ek beállítása esetén max a useré, míg osztott felhasználó esetén mindenki, azért nem mindegy. Valamint mod_phpnál gondok voltak olyan esetben, mikor webes felületen és ftp-n is töltött fel a user fileokat, mivel nem egyezett a tulajdonosuk.

admin_valueval nem tudsz mindent beállítani, pl disable_functions csak a php.ini-ben lehet

#702 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 22:06

Idézet: Nagyika - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 20:48

Az ok, hogy nullázható, de megfelelő acl-ek beállítása esetén max a useré, míg osztott felhasználó esetén mindenki, azért nem mindegy. Valamint mod_phpnál gondok voltak olyan esetben, mikor webes felületen és ftp-n is töltött fel a user fileokat, mivel nem egyezett a tulajdonosuk.

admin_valueval nem tudsz mindent beállítani, pl disable_functions csak a php.ini-ben lehet

Hmhmhm.

Asszem ha itten mindenféle migrálásokkal megleszünk akkor a http://trac.lighttpd...cs%3AModFastCGI -t fogom megnézni. :)

#703 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:41

Sziasztok!

Egy szervert szeretnék elhelyezni, amin sok-sok videó és kép lenne. Jelenleg 3Gb körül tartok, de ez még nőni fog sokáig. (grafikai cég)
Szóval, elsősorban külföldi látogatóim vannak, Magyar alig. A jelenlegi szolgáltatóm külföldi sávszélességét szinte teljesen megeszem, ezért más megoldást kellene. Pl. szerver.
Ahogy néztem az elfogadható árú szerver elhelyezés esetében 1Mbit garantált sávszélességet kapok, ami szerintem nem lesz elég. Vagy tévedek?
Napi 15ezer látogatóra kell számítani, aminek 95%-a külföldi.
Kiszámoltam, ha egyszerre 100-an nézegetig a képeket/videókat mondjuk 20Mbit/s sebességgel, ami külföldön átlagos, akkor az 2GBit... Ilyen szerverhoszting nincs is. Ha van, akkor több millió FT/hó. Eg yszolgáltatótól azt a levelet kaptam, hogy garantált 100Mbit külföldi sávszélesség 720ezer+áfa... :D
Szerintetek én vagyok hülye, és semmi szükség ekkora sávszélességre, túl sokat akarok, vagy tényleg kell, de rossz helyen keresem a megoldást?

Köszi!

#704 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:00

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 13:41

Szerintetek én vagyok hülye, és semmi szükség ekkora sávszélességre, túl sokat akarok, vagy tényleg kell, de rossz helyen keresem a megoldást?

Már bocs, de Te vagy a hülye :-) Dehogy kell ekkora, nekem sem a sávszél miatzt fekszik a havi 5millió+ látogatottságú oldaltól. Ha 10 megabittes vonala van az arcnak, akkor sem fog megsértődni, ha 0.5/1 mega sávszéllel csorog le neki a cucc, vagy éppen ami kifér. Legfeljebb 2x1 giga kell, azt külföldön elintézed, esetleg bérszerver combos konstrukcióval, 60ezer/hó, csókolom.
Make love not Wor.

#705 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 14:00

Már bocs, de Te vagy a hülye :-) Dehogy kell ekkora, nekem sem a sávszél miatzt fekszik a havi 5millió+ látogatottságú oldaltól. Ha 10 megabittes vonala van az arcnak, akkor sem fog megsértődni, ha 0.5/1 mega sávszéllel csorog le neki a cucc, vagy éppen ami kifér. Legfeljebb 2x1 giga kell, azt külföldön elintézed, esetleg bérszerver combos konstrukcióval, 60ezer/hó, csókolom.

nem hülye :)

Egyik boxos fórumnak adtunk 10gb webes helyet, amin 600-800mb-s videókat tartanak. Csak a fórumon keresztül lehet elérni a videókat, közvetelnül nem. 5 nap után a 100mbit bixet kitöltötték folyamatosan. 
Végül le lett korlátozva a letöltés max. 1mb/s -re.  Így (is) 30-50mb/s forgalmat csinálnak.

#706 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:34

Idézet

Már bocs, de Te vagy a hülye :-) Dehogy kell ekkora, nekem sem a sávszél miatzt fekszik a havi 5millió+ látogatottságú oldaltól.

Sejtettem. :D

Idézet

Legfeljebb 2x1 giga kell...

Én is ezt írtam. Vagy redundáns 1GB-re gondoltál?

Külföldön olcsóbb a sávszélesség? Utánansasolok.

Köszi!

pgyafi: Igen, a videók, meg a képek miatt gondolkodom én is erős neten.

ui.: láttam egy internet-sávszélesség térképet valahol. Nevetséges, hogy Magyarország felé 2db csirke vonal jön. (A térképen a vonal vastagsága jelentette a sávszélességet.)
Anglia, Francia O., és az Északi Országok kapnak jó sokat...
Remélem, lesz itt is bővítés, hogy olcsóbb legyen itthon is a külföldi sávszél...

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 18. 13:41 -kor

Á, mint Álemér...

#707 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:42

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 13:41

Sziasztok!

Egy szervert szeretnék elhelyezni, amin sok-sok videó és kép lenne. Jelenleg 3Gb körül tartok, de ez még nőni fog sokáig. (grafikai cég)
Szóval, elsősorban külföldi látogatóim vannak, Magyar alig. A jelenlegi szolgáltatóm külföldi sávszélességét szinte teljesen megeszem, ezért más megoldást kellene. Pl. szerver.
Ahogy néztem az elfogadható árú szerver elhelyezés esetében 1Mbit garantált sávszélességet kapok, ami szerintem nem lesz elég. Vagy tévedek?
Kiszámoltam, ha egyszerre 100-an nézegetig a képeket/videókat mondjuk 20Mbit/s sebességgel, ami külföldön átlagos, akkor az 2GBit... Ilyen szerverhoszting nincs is. Ha van, akkor több millió FT/hó. Eg yszolgáltatótól azt a levelet kaptam, hogy garantált 100Mbit külföldi sávszélesség 720ezer+áfa... :D

Köszi!

külföldi közönségnek ne itthon keress helyet

godaddy, bluehost és társai-t nézd meg, próbáld ki

#708 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 14:27

Idézet

külföldi közönségnek ne itthon keress helyet

godaddy, bluehost és társai-t nézd meg, próbáld ki

Megnéztem. VAZZ!!! 1500Ft/hó pénzért 300Giga tárhely, meg hasonló!!!
Viszont sávszélességet nem írnak, csak havi adatforgalmat... Vajon annyira gyors, hogy arra felé ez nem téma, vagy ott is lehet melléfogni? Elképzelhető, hogy egy kinti webhoszting is elég gyors lesz, vagy azért szükség lenne egy szerverre ekkora forgalomhoz?

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 18. 14:30 -kor

Á, mint Álemér...

#709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 02:04

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 14:34

5 nap után a 100mbit bixet kitöltötték folyamatosan. 
Végül le lett korlátozva a letöltés max. 1mb/s -re.  Így (is) 30-50mb/s forgalmat csinálnak.

Interware ismrősnél 5 darab gigás kártyával bírja az 5 giga belföldet. Külföld mindenhol necces, vegye Godaddynél.
Make love not Wor.

#710 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 02:18

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 14:34

Külföldön olcsóbb a sávszélesség? Utánansasolok.

ui.: láttam egy internet-sávszélesség térképet valahol. Nevetséges, hogy Magyarország felé 2db csirke vonal jön.

Londonban van állítólag az EU datacenteres gépek 40%-a, oda occsó a repjegy is, ha mást nem ki kell menni, aztán összerakni. De szerintem meg lehet bizniszelni, hogy ott adjanak valami előtelepített gépet, vagy bootDVD + IP konzol, aztán kész, felkonfigolod innen.
Make love not Wor.

#711 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 16:54

Köszi a javaslatot!

Véleményed szerint ragaszkodnom kell a szerveres megoldáshoz, vagy megfelelő lenne egy webhoszting is? Elsőre a Bluehost a legszimpatikusabb. 7 dolcsi havonta, és ebben van domain név. Arra felé szokás áfát hozzárakni, nem tudod véletlenül? :D
Azért kérdem, mert ez nekem gyanúsan olcsó 300Giga helyért. Ráadásul full-extrás, van millió féle kütyü hozzá.

Köszi!

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 19. 16:57 -kor

Á, mint Álemér...

#712 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 17:02

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 17:54

Köszi a javaslatot!

Véleményed szerint ragaszkodnom kell a szerveres megoldáshoz, vagy megfelelő lenne egy webhoszting is? Elsőre a Bluehost a legszimpatikusabb. 7 dolcsi havonta, és ebben van domain név. Arra felé szokás áfát hozzárakni, nem tudod véletlenül? :D
Azért kérdem, mert ez nekem gyanúsan olcsó 300Giga helyért. Ráadásul full-extrás, van millió féle kütyü hozzá.

Köszi!

Attól függ mennyire akarod komolyan rugdosni a szervert. Vagy szerverbérlés, vagy sima hosting kell neked. Ha csak videókat töltesz fel, akkor elég a hosting is. Viszont külföldön meg az a helyzet, hogy adatforgalomra mérnek, szóval ha terákat töltenek le a népek, akkor szép számlákat kaphatsz a végén, vagy simán korlátoznak amikor elérted a limitet.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 20:20

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 17:54

Ja, meg forgalmi limit is szokott lenni hozzá :cool:
Make love not Wor.

#714 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:10

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 12:41

Sziasztok!

Köszi!

A garantált külföld tényleg baromi drága, nem kell csodálkozni. Senki sem tart vissza senkit attól hogy építsen egy 10gbites optikai gyűrűt zágráb, bécs, prága, pozsony, budapest, kijev, bukarest, belgrád, budapest, zágráb címszóval. :) Garantálom hogy nem húsz fillér és kb. csak a kárpát medencét fedted le.

Bérélj egy VPS valahol, ahhoz komolyabb dolgokat adnak és mégis magadnak konfolod. Amiket külföldön néztem azok közül az egyik: http://rimuhosting.com/ Nem olcsó egyik sem, de ha vkinek mindenféle kell garantálva az ne csodálkozzon.

#715 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 02:03

Köszi mindenkinek a választ!

Találtam egy jó kis hosztingot itt: hosting
Sztem elég baba a leírtak alapján...
Még nem döntöttem, de mivel az oldalam egyáltalán nem használ semmilyen szkriptet, hanem egy mezei flash-es oldal, így a sávszélességen kívül nincs szükségem a szerverre.

Az a baj, hogy a hosztingoknál sávszélességet sehol nem írnak, és arról sincs szó, hogy a feltüntetett árban van-e áfa, vagy ilyesmi.
Érdekes egyébként, hogy a külföldi webhosztingok esetén annyi szolgáltatás van, hogy nem győzöm görgetni... Ez csak puszta marketing, hogy felüntetnek minden nyilvánvaló dolgot, vagy tényleg ennyivel több csicsát adnak, mint itthon szokásos? (jó tudom, itthon is van ilyen, de itt még sosem fáradt el az ujjam a egér-görgő tekerésétől...  :Đ )

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 20. 02:06 -kor

Á, mint Álemér...

#716 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 12:21

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 3:03

Az a baj, hogy a hosztingoknál sávszélességet sehol nem írnak, és arról sincs szó, hogy a feltüntetett árban van-e áfa, vagy ilyesmi.
Érdekes egyébként, hogy a külföldi webhosztingok esetén annyi szolgáltatás van, hogy nem győzöm görgetni... Ez csak puszta marketing, hogy felüntetnek minden nyilvánvaló dolgot, vagy tényleg ennyivel több csicsát adnak, mint itthon szokásos? (jó tudom, itthon is van ilyen, de itt még sosem fáradt el az ujjam a egér-görgő tekerésétől...  :Đ )

Blue írta, hogy no additional fee ha jól láttam. és 3tera forgalom. És valóban ennyivel többet adnak, minden létező dolog mendzselhető. Nálunk ez még nem terjedt el, bár kezdik bevezetni ezeket a paneleket, mint például most a hwsw hoszting is. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#717 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:54

A 3T az forgalomkorlát, de sávszélesség sehol sincs. Hiába írják sok helyen "Bandwidth"-nek, az nem sávszélesség.
Itthon szokás odaírni, hogy "szervereink 100Mbites kapcsolattal rendelkeznek". Vagy 1giga, tök mind1.
Ezt hiányolom.
Elképzelhetőnek tartom, hogy mivel pl. a bluehost amerikában van (ha jól sejtem) nem téma az ilyesmi, mert nekik hatalmas külföldijük van, és minek írják oda, hiszen úgyis a te neted fogja korlátozni, vagy max. a szerverük teljesítménye.
De ez csak egy felvetés, semmi ilyen irányú információm nincs, de ha nem igaz az okfejtésem, akkor illene odabiggyeszteni, hogy milyen vastag kábelük van. :)

ui.: Az itthoni szolgáltatóm 100% saját fejlesztésű panelja is elég jó, bár nem ennyire csicsás, de pokoli jól kezelhető.

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 20. 15:56 -kor

Á, mint Álemér...

#718 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 17:17

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 16:54

A 3T az forgalomkorlát, de sávszélesség sehol sincs. Hiába írják sok helyen "Bandwidth"-nek, az nem sávszélesség.
Itthon szokás odaírni, hogy "szervereink 100Mbites kapcsolattal rendelkeznek". Vagy 1giga, tök mind1.
Ezt hiányolom.

Ha a sok külföldi weboldal látogatód főként USA-ból netezik, akkor a szintén USA-ban lévő webhosting szolgáltatónak az úgyis belföld abból meg ott sincs hiány; ha meg a külföldi látogatók alatt nem főként USA-ból érkező internetezőkre gondolsz, akkor meg nem feltétlen szerencsés egy amerikai hosting, pl. ha a látogatóid javarészt Németországból vannak, akkor sokkal jobb választás lehet egy EU hosting szolgáltató.

Egyébként meg ha 3TB adatforgalmi korlátot nézem, az sávszélességre lefordítva átlagosan 9,5MB sávszélességnek felel meg, ennyivel lehet kimeríteni a havi kvótát, ez meg azért nem olyan ördögien sok, ekkora átlagos külföldet magyar hosting is tud adni.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#719 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 18:08

Van olyan hely, ahol 10Mbites külföldi sávszélességet adnak, és engedik is, hogy ennyivel menjen az oldalam hosszabb távon?
Amerika nem rossz helyszín sztem az oldalamnak, mert elsősorban Amcsi, Angol, Japán, és Ausztrál cégeknek dolgozik a cég, aminek kell majd ez a weboldal. "Tehát pont középen" van. Persze, egyéb EU cégek is szoktak akadni, de az max. 20% összesen.
A 3TB forgalom szerintem elég lesz. Ha nem, akkor marad ez: hoszting

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 20. 18:08 -kor

Á, mint Álemér...

#720 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 19:32

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 19:08

Van olyan hely, ahol 10Mbites külföldi sávszélességet adnak, és engedik is, hogy ennyivel menjen az oldalam hosszabb távon?

Ökölszabályként az ISP-k  (Datanet, T-Online, Invitel, stb.) által üzemeltetett szerverhosztingokban van jó külföld, hisz ezen cégek az ADSL előfizetőik számára kénytelenek viszonylag nagy külföldi sávszélességet venni, és mivel az előfizetők szokásai ill. az ADSL technológia okán inkább (az ISP-k oldaláról nézve) a letöltési irányt használják el, a szerverhosztingra bőven marad feltöltési irány a külföld felé, ennélfogva olyan webhosting céget kellene keresned, akinek olyan gépteremben van a szervere, ahol nem korlátozzák le a nemzetközi sávszélességet. Hívj fel pár szimpatikus céget, kérdezd meg tőlük milyen a külföld, kérj teszt hozzáférést, próbáld ki, majd dönts.

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 19:08

Amerika nem rossz helyszín sztem az oldalamnak, mert elsősorban Amcsi, Angol, Japán, és Ausztrál cégeknek dolgozik a cég, aminek kell majd ez a weboldal. "Tehát pont középen" van. Persze, egyéb EU cégek is szoktak akadni, de az max. 20% összesen.
A 3TB forgalom szerintem elég lesz. Ha nem, akkor marad ez: hoszting

Ránézésre ez a newshit.es is a www.hostican.com viszonteladója, de én kerülném, mivel hol 100%, hol 99%99%, hol 99,5% uptime-ok "igér", a support-ja egy fórumban merül ki, és nem is olcsóbb mint a "szülő" hostican.com árai, így ha inkább a hostican.com-ot nézd meg, vagy nézz körül a http://www.webhostingstuff.com/ oldalon, itt közel 7000 webhosting szolgáltatás között válogathatsz, hisz webhostingból itthon is több száz van, USA-ban meg több ezer. Meg aztán ennek a "középen van" dolgot se vedd túl biztosra, sajnos semmi garancia hogy a szuper USA tárhely japánból vagy ausztráliából nem 40k/sec sebességgel fog "száguldani".
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.