Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2007. 07. 24. 16:55
mondjuk a normális külföld miatt inkább a gts fele kancsintgatok énis, mert az a 256 kbps (jó tudom az a garantált, valójában lehet kilehet húzatni sok megabitig is biztos) csekélyke.
Elküldve: 2007. 07. 24. 17:02
Idézet: Taranov - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:47
Én meg béreltvonalban az EnterNetesekkel vagyok rosszban, lassan repül az összes szolgáltatásuk...
Elküldve: 2007. 07. 24. 21:14
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:55
mondjuk a normális külföld miatt inkább a gts fele kancsintgatok énis, mert az a 256 kbps (jó tudom az a garantált, valójában lehet kilehet húzatni sok megabitig is biztos) csekélyke.
De, gond is volt az IW-vel az utóbbi időben. Eléggé nevetségesen jött ki, hogy az Enternetet kellett hívni gépszerelés előtt, ők meg küldtek egy jelzést az IW-nek, hogy minden OK. Ez így jól is hangzik, de ez a bizonyos tiket nem mindig érkezett meg, illetve a legtöbb esetben rossz IP-re adták ki. Ez akkor volt jópofa, amikor a 3 gépünk közül 1-et el akartunk vinni, de mivel rossz IP-re szólt a tiket, de jó gépet vittünk el, a későbbiekben a még ottlévő gépre azt hitték, hogy már nem létezik náluk.
Ez a múlt, az Enternet most elköltözött a Szentmihályi útra egy profinak tűnő terembe. Reményeim szerint már megtaláltuk az ideális ügyfélkapcsolati munkatársat, a hosting operátorokkal sosem volt nagy gond, tehát minden rendben lesz.
Elküldve: 2007. 07. 24. 21:16
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:02
Sajnos egyik cég sem nyújtja folyamatosan ugyanazt a színvonalat, némelyik fejlődő, némelyik visszafejlődő tendenciát mutat, de ezek az állapotok fordulnak is időnként. 2004-ben az Enternettel nagyon nem voltam megelégedve, csak az tartott náluk, hogy költöznek az IW-be, így IW minőség lesz olcsón. Mára már nem elsődleges szempont az ár, de mostmár nem is mondják, hogy megéri az IW minőség a felárat
Elküldve: 2007. 07. 25. 20:07
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:55
A szerverek fizikai helye és az IP hálózat két külön dolog. Az enternetnek saját IP hálózata van, csak a helyet vették IW-től.
Elküldve: 2007. 07. 25. 20:18
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 9:23
Nalunk miert is ?
Elküldve: 2007. 07. 28. 19:11
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:41
Na, erre akartam még reagálni, hogy virtuális vas...
Gondolom nem véletlen, hogy van virtuális hosting-csomagjuk, meg normál csomagjuk.
Persze amíg nem látod élőben a vasat, addig simán lehet, hogy virtuális.
Én viszont egy jól managelt virtuális közegtől kevésbé tartok, mintha külön-külön occsó gépekből álló hardveren menne a dolog.
Láttam én már VMWARE környezetet 20 blade-del, tükrözött külső háttértáral.
Ezen virtualizálva igen komoly programok futottak, s teljesen jól működik az, ha kiesik egy blade, vagy ha az egyiken túl nagyra nő a terheltség, akkor kb. 1 sec alatt át lehet tenni egy másik fizikai vasra az adott processzt.
Azt meg azért tudjuk, ha elég RAM van, s gyors a disk alrendszer, akkor maga a virtualizálás nem lassít pár százaléknál többet az adott oprendszer teljesítményén.
Elküldve: 2007. 08. 03. 13:00
Utoljára e hét hétfőre ígérték, hogy összelapátolják a vasukat.
Mondjuk nekem mindegy, én szépen csinálom nemzetközi backuptárhelyre a mentést, csak ugye az a fránya nemzetközi 2 megabit.... Kissé sokáig tart, míg a backup átmászik.
Elküldve: 2007. 08. 03. 17:16
Idézet: Meister - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:00
Utoljára e hét hétfőre ígérték, hogy összelapátolják a vasukat.
Mondjuk nekem mindegy, én szépen csinálom nemzetközi backuptárhelyre a mentést, csak ugye az a fránya nemzetközi 2 megabit.... Kissé sokáig tart, míg a backup átmászik.
Mi elég régóta IW-sek vagyunk és még sosem sikerült használnunk. Az első ok az volt, hogy Amandával ment még nagyonrégen, most meg már van elég vasunk a backuphoz. Backup ügyben meg pofátlanul írtam neked egy emailt innen a fórumról.
Elküldve: 2007. 08. 08. 08:47
Idézet: Taranov - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 14:47
A fentieken kívül azért el kell mondanom, hogy a Datanet külföldi sávszélessége nemrég még a legjobb volt az országban, ha ez Neked fontos, akkor nem jársz rosszul velük.
Hi!
Az enternetes külföldről van tapasztalat? Ez a garantált 256kbit/s ez édeskevés. :confused: Mennyire tudtad a külföldjüket kiterhelni? Korlátoztak már le a garantált sebességre?
Elküldve: 2007. 08. 08. 13:08
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 8:47
Az enternetes külföldről van tapasztalat? Ez a garantált 256kbit/s ez édeskevés. :confused: Mennyire tudtad a külföldjüket kiterhelni? Korlátoztak már le a garantált sebességre?
Elég jól használható.
Mondjuk azt nem értem, hogy mindenki meg van huzatva a külföldi sáv után, de egyébként meg alig használják. A 256kbit garantált meg nem azt jelenti hogy ennyi a maximális elérhető, hanem hogy ennyid mindíg van.
Elküldve: 2007. 08. 08. 13:37
Idézet: andrej - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:08
Mondjuk azt nem értem, hogy mindenki meg van huzatva a külföldi sáv után, de egyébként meg alig használják. A 256kbit garantált meg nem azt jelenti hogy ennyi a maximális elérhető, hanem hogy ennyid mindíg van.
Értem én mitjelent az, hogy garantált ezért kérdeztem rá, hogy a valós tapasztalatok mekkora sávot mutatnak, mert viszont azt nemnagyon lehet tudni.
Egyébkénnt azt vettem észre, hogy csak a nagy(obb) cégek közlik mekkora (és esetleg kitől van) a külföldjük, bár ez csak ilyen hülye paranoia. :Đ Valamint a korlátozásról is csak kevés infó van. (Itt sem értem a titkolózást. Valamint egyelőre az ászf-ben sem találtam rá utalást.)
A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek. Nem sokszázgigamegabit, de fontos, hogy mindenhonnan elérjék, és viszont. Valamint megfelelő legyen a sebesség is. (Nem 30kbyte/sec. :Đ)
Ja meg normális, support blabla... de ez már más tészta.
Elküldve: 2007. 08. 08. 16:56
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:37
A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek.
régebben Integritynél jött akár 70 megabittel is folyamatosan a cucc. Akkor asszem 128 kilobit volt a gyakorlati minimum. most meg egyszer felhívtak, hogy döglesztem az egész külföldet, azonnal csináljak valamit, mert már vagy 20 perce 6 megabittel megy a forgalom. Blááááá, otthoni UPC chellom ezt viszi szinte 24 órában lefelé, szóval nemár, akkor mit nyújthatnak az occsóhostingok?
Elküldve: 2007. 08. 08. 18:11
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:56
kb meg ennyit sem.
Elküldve: 2007. 08. 08. 22:34
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:37
Egyébkénnt azt vettem észre, hogy csak a nagy(obb) cégek közlik mekkora (és esetleg kitől van) a külföldjük, bár ez csak ilyen hülye paranoia. :Đ Valamint a korlátozásról is csak kevés infó van. (Itt sem értem a titkolózást. Valamint egyelőre az ászf-ben sem találtam rá utalást.)
A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek. Nem sokszázgigamegabit, de fontos, hogy mindenhonnan elérjék, és viszont. Valamint megfelelő legyen a sebesség is. (Nem 30kbyte/sec. :Đ)
Ja meg normális, support blabla... de ez már más tészta.
Akkor konkrétan:
fetch http://mirror.cc.columbia.edu/pub/linux/ub...server-i386.iso
ubuntu-7.04-server-i386.iso 7% of 492 MB 561 kBps 14m00s
ubuntu-7.04-server-i386.iso 31% of 492 MB 545 kBps 10m38s
ubuntu-7.04-server-i386.iso 100% of 492 MB 553 kBps
Kb. stabilan így jött onnan. A teszt nem mérvadó, mert igazából minden konkrét lokációt tesztelni kéne. A lényeg hogy kb. 5Mbit elég stabilan megvolt. Nem tudom, hogy van-e valami shape módszerük, de ennyi.
Akinek tényleg sok sáv kell, az vegyen dedikált külföldet meg belföldet meg mindent.
Elküldve: 2007. 08. 09. 12:31
Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:37
Így van. A kicsiknek olyan kicsi, hogy ha azt nem szokás mutogatni...
Elküldve: 2007. 08. 09. 15:08
Tudtok róla v.mi biztatót v. rosszat mondani?
Tudom, olcsó húsnak..., de csórók vagyunk
vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat, szokásos ftp, kb 4 user, mysql pár mega, kb 5 aldomain, esetleg smtp.
http://tanuloszoba.net -ről lenne szó, a sok letölthető cucc miatt kell a nagyobb hely.
köszi szépen
Üdv.
Elküldve: 2007. 08. 09. 15:41
Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:08
Tudtok róla v.mi biztatót v. rosszat mondani?
Tudom, olcsó húsnak..., de csórók vagyunk
vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat, szokásos ftp, kb 4 user, mysql pár mega, kb 5 aldomain, esetleg smtp.
http://tanuloszoba.net -ről lenne szó, a sok letölthető cucc miatt kell a nagyobb hely.
köszi szépen
Üdv.
próbáld ki! sokat nem veszthetsz rajta, habár
Idézet
11.000 Ft+áfa
nemzetközi domain regisztráció egyszeri díja
6.000 Ft+áfa
ezek kicsit elszálltak...
Elküldve: 2007. 08. 09. 15:54
Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:08
vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat,
Tartsd meg előző helyen a DNS-t, aztán csak a tárhelyet vedd az újaktól. Ott a fenntartás érdekesnek néz ki, aztán meglátjuk. Ennyiből sosem értettem miképpen leeht kijönni, ilyenek mioatt sorban mennek el a júzereim, akit meg akarok tartani, ott meg a supportra/seggnyalásra megy rá az erőforrás, mikor a kódot kell túrni, meg a "valaminemmegy" típust kibogozni, utánajárni...
Aki elmegy, az mániákusan viszi a DNS-t is, bár nem értem, ha reggeléssel együtt tőlem független cégtől sok évre megvette. A többinél volt olyan, hogy én .hu-ra mondtam árat, csávónak .com kellett, megegyeztünk, hogy elbasztuk, nem akarja fizetni, kap 2 évet ingyé. 2 év után pattant is le egyből.
Másik nőnek szívtam a jogosultsággal, meg pár napot a postával, közben más reggelte a domaint. Papír beszerez, regisztrátornak beugat, elnézés hegyek, kap 1 évet ingyé. Most mondanám, hogy lejárt az 1 év, erre hááát, évi 2-3ezresnél többet Neki nem ér meg, meg különben is, meg pláne, meg akkor ez most mi is pontosan, meg máshol ez olcsóbb... Faszom.
Elküldve: 2007. 08. 09. 15:54
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:41
ezek kicsit elszálltak...
Valamin keresni kell, ha már a tárhely ingyé van...

Súgó
A téma zárva.