HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 16:55

nem gáz, hogy az iw-nel vannak? és az iw nyújtja a supportot is?

mondjuk a normális külföld miatt inkább a gts fele kancsintgatok énis, mert az a 256 kbps (jó tudom az a garantált, valójában lehet kilehet húzatni sok megabitig is biztos) csekélyke.
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#662 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 17:02

Idézet: Taranov - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:47

Én az Enternetet tudom ajánlani, velük jó tapasztalatom van, csak régen voltak ultra hülyék (2004-ben). Ha esetleg velük próbálkoznál, akkor szívesen megadnám egy "ügyfélkapcsolati menedzser" elérhetőségeit, mert ő tényleg gyorsan és megbízhatóan csinálja.

Én meg béreltvonalban az EnterNetesekkel vagyok rosszban, lassan repül az összes szolgáltatásuk...
Make love not Wor.

#663 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 21:14

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 15:55

mondjuk a normális külföld miatt inkább a gts fele kancsintgatok énis, mert az a 256 kbps (jó tudom az a garantált, valójában lehet kilehet húzatni sok megabitig is biztos) csekélyke.

De, gond is volt az IW-vel az utóbbi időben. Eléggé nevetségesen jött ki, hogy az Enternetet kellett hívni gépszerelés előtt, ők meg küldtek egy jelzést az IW-nek, hogy minden OK. Ez így jól is hangzik, de ez a bizonyos tiket nem mindig érkezett meg, illetve a legtöbb esetben rossz IP-re adták ki. Ez akkor volt jópofa, amikor a 3 gépünk közül 1-et el akartunk vinni, de mivel rossz IP-re szólt a tiket, de jó gépet vittünk el, a későbbiekben a még ottlévő gépre azt hitték, hogy már nem létezik náluk.

Ez a múlt, az Enternet most elköltözött a Szentmihályi útra egy profinak tűnő terembe. Reményeim szerint már megtaláltuk az ideális ügyfélkapcsolati munkatársat, a hosting operátorokkal sosem volt nagy gond, tehát minden rendben lesz.

#664 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 21:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:02

Én meg béreltvonalban az EnterNetesekkel vagyok rosszban, lassan repül az összes szolgáltatásuk...

Sajnos egyik cég sem nyújtja folyamatosan ugyanazt a színvonalat, némelyik fejlődő, némelyik visszafejlődő tendenciát mutat, de ezek az állapotok fordulnak is időnként. 2004-ben az Enternettel nagyon nem voltam megelégedve, csak az tartott náluk, hogy költöznek az IW-be, így IW minőség lesz olcsón. Mára már nem elsődleges szempont az ár, de mostmár nem is mondják, hogy megéri az IW minőség a felárat :)

#665 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:07

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:55

A szerverek fizikai helye és az IP hálózat két külön dolog. Az enternetnek saját IP hálózata van, csak a helyet vették IW-től.

#666 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:18

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 9:23

Valami érdekes történhetett ott, mert a minap bekérték tőlem az aláírási címpéldányt csodálkozva, hogy az eddig rendelt domain-eket mind én írtam alá ! :D Az fel sem tűnt nekik, hogy valamiért eddig befogadták a megrendelőimet és teljesítették is, valamint fizettünk is érte mindig. Az is fura, hogy az elsőnél személyesen kellett megjelenni, hogy leadhassam az igazoló okiratokat, tehát ha tucatnyi domaint bejegyeztek már nekünk, akkor otthon kéne sepergetni. Szóval az swi-nél valami nagy robbanás lehetett.

Nalunk miert is ?

#667 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 19:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 17:41

Igaz, hogy azok valószínű 1 nagy vason futnak virtuálisan, meg aztán csínján bánjunk vele, bővíteni gondolom nem egyszerű

Na, erre akartam még reagálni, hogy virtuális vas...
Gondolom nem véletlen, hogy van virtuális hosting-csomagjuk, meg normál csomagjuk.
Persze amíg nem látod élőben a vasat, addig simán lehet, hogy virtuális.
Én viszont egy jól managelt virtuális közegtől kevésbé tartok, mintha külön-külön occsó gépekből álló hardveren menne a dolog.
Láttam én már VMWARE környezetet 20 blade-del, tükrözött külső háttértáral.
Ezen virtualizálva igen komoly programok futottak, s teljesen jól működik az, ha kiesik egy blade, vagy ha az egyiken túl nagyra nő a terheltség, akkor kb. 1 sec alatt át lehet tenni egy másik fizikai vasra az adott processzt.
Azt meg azért tudjuk, ha elég RAM van, s gyors a disk alrendszer, akkor maga a virtualizálás nem lassít pár százaléknál többet az adott oprendszer teljesítményén.

#668 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 13:00

Csak jelzem, hogy a backup tárhely az Interware-nél továbbra is elérhetetlen, s b*sznak érdemben reagálni.
Utoljára e hét hétfőre ígérték, hogy összelapátolják a vasukat.
Mondjuk nekem mindegy, én szépen csinálom nemzetközi backuptárhelyre a mentést, csak ugye az a fránya nemzetközi 2 megabit.... Kissé sokáig tart, míg a backup átmászik.

#669 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:16

Idézet: Meister - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:00

Csak jelzem, hogy a backup tárhely az Interware-nél továbbra is elérhetetlen, s b*sznak érdemben reagálni.
Utoljára e hét hétfőre ígérték, hogy összelapátolják a vasukat.
Mondjuk nekem mindegy, én szépen csinálom nemzetközi backuptárhelyre a mentést, csak ugye az a fránya nemzetközi 2 megabit.... Kissé sokáig tart, míg a backup átmászik.

Mi elég régóta IW-sek vagyunk és még sosem sikerült használnunk. Az első ok az volt, hogy Amandával ment még nagyonrégen, most meg már van elég vasunk a backuphoz. Backup ügyben meg pofátlanul írtam neked egy emailt innen a fórumról. :)

#670 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:47

Idézet: Taranov - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 14:47

Én az Enternetet tudom ajánlani, velük jó tapasztalatom van, csak régen voltak ultra hülyék (2004-ben). Ha esetleg velük próbálkoznál, akkor szívesen megadnám egy "ügyfélkapcsolati menedzser" elérhetőségeit, mert ő tényleg gyorsan és megbízhatóan csinálja.

A fentieken kívül azért el kell mondanom, hogy a Datanet külföldi sávszélessége nemrég még a legjobb volt az országban, ha ez Neked fontos, akkor nem jársz rosszul velük.

Hi!

Az enternetes külföldről van tapasztalat? Ez a garantált 256kbit/s ez édeskevés.  :confused: Mennyire tudtad a külföldjüket kiterhelni? Korlátoztak már le a garantált sebességre?
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#671 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:08

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 8:47

Hi!

Az enternetes külföldről van tapasztalat? Ez a garantált 256kbit/s ez édeskevés.  :confused: Mennyire tudtad a külföldjüket kiterhelni? Korlátoztak már le a garantált sebességre?

Elég jól használható.

Mondjuk azt nem értem, hogy mindenki meg van huzatva a külföldi sáv után, de egyébként meg alig használják. A 256kbit garantált meg nem azt jelenti hogy ennyi a maximális elérhető, hanem hogy ennyid mindíg van. :)

#672 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:37

Idézet: andrej - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:08

Elég jól használható.

Mondjuk azt nem értem, hogy mindenki meg van huzatva a külföldi sáv után, de egyébként meg alig használják. A 256kbit garantált meg nem azt jelenti hogy ennyi a maximális elérhető, hanem hogy ennyid mindíg van. :)

Értem én mitjelent az, hogy garantált ezért kérdeztem rá, hogy a valós tapasztalatok mekkora sávot mutatnak, mert viszont azt nemnagyon lehet tudni.  :think: (Különbenis az ászf szerint 2/2Mbps a garantált sebesség. :D)
Egyébkénnt azt vettem észre, hogy csak a nagy(obb) cégek közlik mekkora (és esetleg kitől van) a külföldjük, bár ez csak ilyen hülye paranoia. :Đ Valamint a korlátozásról is csak kevés infó van. (Itt sem értem a titkolózást. Valamint egyelőre az ászf-ben sem találtam rá utalást.)

A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek. Nem sokszázgigamegabit, de fontos, hogy mindenhonnan elérjék, és viszont. Valamint megfelelő legyen a sebesség is. (Nem 30kbyte/sec. :Đ)
Ja meg normális, support blabla... de ez már más tészta.
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#673 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:56

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:37

Valamint a korlátozásról is csak kevés infó van. (Itt sem értem a titkolózást. Valamint egyelőre az ászf-ben sem találtam rá utalást.)

A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek.

régebben Integritynél jött akár 70 megabittel is folyamatosan a cucc. Akkor asszem 128 kilobit volt a gyakorlati minimum. most meg egyszer felhívtak, hogy döglesztem az egész külföldet, azonnal csináljak valamit, mert már vagy 20 perce 6 megabittel megy a forgalom. Blááááá, otthoni UPC chellom ezt viszi szinte 24 órában lefelé, szóval nemár, akkor mit nyújthatnak az occsóhostingok?
Make love not Wor.

#674 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 16:56

régebben Integritynél jött akár 70 megabittel is folyamatosan a cucc. Akkor asszem 128 kilobit volt a gyakorlati minimum. most meg egyszer felhívtak, hogy döglesztem az egész külföldet, azonnal csináljak valamit, mert már vagy 20 perce 6 megabittel megy a forgalom. Blááááá, otthoni UPC chellom ezt viszi szinte 24 órában lefelé, szóval nemár, akkor mit nyújthatnak az occsóhostingok?

kb meg ennyit sem. :) de megvan azoknak is a celkozonsege. valakinek nemkell 0-24 support, meg kulfoldi savszelesseg, magas rendelkezesreallas, extra szoglaltatasok... (a tablettas bor fanok sem fognak soha dulore jutni a minosegi borkedvelokkel  :reszeg: )
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#675 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 22:34

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:37

Értem én mitjelent az, hogy garantált ezért kérdeztem rá, hogy a valós tapasztalatok mekkora sávot mutatnak, mert viszont azt nemnagyon lehet tudni.  :think: (Különbenis az ászf szerint 2/2Mbps a garantált sebesség. :D)
Egyébkénnt azt vettem észre, hogy csak a nagy(obb) cégek közlik mekkora (és esetleg kitől van) a külföldjük, bár ez csak ilyen hülye paranoia. :Đ Valamint a korlátozásról is csak kevés infó van. (Itt sem értem a titkolózást. Valamint egyelőre az ászf-ben sem találtam rá utalást.)

A külföldi sávra meg szüksége van a szervernek. Nem sokszázgigamegabit, de fontos, hogy mindenhonnan elérjék, és viszont. Valamint megfelelő legyen a sebesség is. (Nem 30kbyte/sec. :Đ)
Ja meg normális, support blabla... de ez már más tészta.

Akkor konkrétan:

fetch http://mirror.cc.columbia.edu/pub/linux/ub...server-i386.iso
ubuntu-7.04-server-i386.iso                  7% of  492 MB  561 kBps 14m00s

ubuntu-7.04-server-i386.iso                    31% of  492 MB  545 kBps 10m38s

ubuntu-7.04-server-i386.iso                100% of  492 MB  553 kBps

Kb. stabilan így jött onnan. A teszt nem mérvadó, mert igazából minden konkrét lokációt tesztelni kéne. A lényeg hogy kb. 5Mbit elég stabilan megvolt. Nem tudom, hogy van-e valami shape módszerük, de ennyi. :)

Akinek tényleg sok sáv kell, az vegyen dedikált külföldet meg belföldet meg mindent.  :up:

#676 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:31

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:37

Egyébkénnt azt vettem észre, hogy csak a nagy(obb) cégek közlik mekkora (és esetleg kitől van) a külföldjük

Így van. A kicsiknek olyan kicsi, hogy ha azt nem szokás mutogatni...

#677 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:08

http://www.silicium.eu/

Tudtok róla v.mi biztatót v. rosszat mondani?
Tudom, olcsó húsnak..., de csórók vagyunk :)

vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat, szokásos ftp, kb 4 user, mysql pár mega, kb 5 aldomain, esetleg smtp.
http://tanuloszoba.net -ről lenne szó, a sok letölthető cucc miatt kell a nagyobb hely.

köszi szépen
Üdv.

#678 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:41

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:08

http://www.silicium.eu/

Tudtok róla v.mi biztatót v. rosszat mondani?

vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat, szokásos ftp, kb 4 user, mysql pár mega, kb 5 aldomain, esetleg smtp.
http://tanuloszoba.net -ről lenne szó, a sok letölthető cucc miatt kell a nagyobb hely.

köszi szépen
Üdv.

próbáld ki!  sokat nem veszthetsz rajta, habár

Idézet

nemzetközi domain egy éves fenntartási díja
11.000 Ft+áfa

nemzetközi domain regisztráció egyszeri díja
6.000 Ft+áfa

ezek kicsit elszálltak...

#679 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:54

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:08

vagy ha tudtok mondani v.mi jutányos árat, kb 1 Giga tárhely kellene, áthoznám máshonnan a net-es domainomat,

Tartsd meg előző helyen a DNS-t, aztán csak a tárhelyet vedd az újaktól. Ott a fenntartás érdekesnek néz ki, aztán meglátjuk. Ennyiből sosem értettem miképpen leeht kijönni, ilyenek mioatt sorban mennek el a júzereim, akit meg akarok tartani, ott meg a supportra/seggnyalásra megy rá az erőforrás, mikor a kódot kell túrni, meg a "valaminemmegy" típust kibogozni, utánajárni...

Aki elmegy, az mániákusan viszi a DNS-t is, bár nem értem, ha reggeléssel együtt tőlem független cégtől sok évre megvette. A többinél volt olyan, hogy én .hu-ra mondtam árat, csávónak .com kellett, megegyeztünk, hogy elbasztuk, nem akarja fizetni, kap 2 évet ingyé. 2 év után pattant is le egyből.

Másik nőnek szívtam a jogosultsággal, meg pár napot a postával, közben más reggelte a domaint. Papír beszerez, regisztrátornak beugat, elnézés hegyek, kap 1 évet ingyé. Most mondanám, hogy lejárt az 1 év, erre hááát, évi 2-3ezresnél többet Neki nem ér meg, meg különben is, meg pláne, meg akkor ez most mi is pontosan, meg máshol ez olcsóbb... Faszom.
Make love not Wor.

#680 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:54

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:41

próbáld ki!  sokat nem veszthetsz rajta, habár

ezek kicsit elszálltak...

Valamin keresni kell, ha már a tárhely ingyé van...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.