HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:52

Ááá, próbáltam a Mobicomnál nézni valami occsóhostingot, de éppen érdekes az oldaluk :-)

Hát én már néztem hostingot száz fele, special ott nem ahol te nézted, de én 12 alatt sehol sem találtam. Azért lenne jó ha esetleg valaki tudna valami ócsót. Mégegyszer köszi a segítséget. :)

#82 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 17:28

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:59

Hát én már néztem hostingot száz fele, special ott nem ahol te nézted, de én 12 alatt sehol sem találtam.

12 alatt nem hinném, egy gép megzabál 3ezernyi áramot simán, akkor ebbe a 9-be a polc, a hely, a net a support, a klíma, a minden férjen bele? Eléggé kihegyezett árak már ezek...
Make love not Wor.

#83 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 18:28

12 alatt nem hinném, egy gép megzabál 3ezernyi áramot simán, akkor ebbe a 9-be a polc, a hely, a net a support, a klíma, a minden férjen bele? Eléggé kihegyezett árak már ezek...

Jah vágom. Jó hát azért köszi a segítséget.

#84 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:12

Én régen az SWI-nél láttam viszonylag jó áron 10 Mbites szerverhostingot, de már nincs fent a weboldalon.
Így azt hiszem, hogy a Datanet a legjobb az ár/érték arányt tekintve, de az inkább havonta 20-ba kerül, mint 10-be.
Nem tudom, hogy hány weboldalról lenne szó, de én azt gondolom, hogy bőőőven megúszhatod havi 10-ből, valószínuleg kevesebből is, kisebb időtöltéssel, ha webhostingban gondolkodsz. Ha úgy látod, keress meg és kitalálunk valamit.

#85 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:01

Két céget találtam most gyorsan, ahol van havi 10e alatt 10MB sávszélességgel szerver hoszting szolgáltatást; az egyik a DreamSystems Kft. (http://www.dreamnet....ver_hosting.php), a másik pedig a NEW-Lan Kft. (http://www.newlan.hu/server_hotel.html); ez utóbbinál van forgalmi korlátos konstrukció is, 100MB sávszélesség havi 250 GB forgalmi korláttal 1 éves szerződéssel 6 785 Ft + ÁFA, a 250 GB túllépése esetén dupla árat számítanak fel az adott hónapra. Személyes tapasztalatom egyikkel sincs, de ez a forgalmi korlátos konstrukció érdekes.

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:32

El szeretnék valahol helyezni egy servert. 10MB/s es net elég lenne bőven. Néhány weboldal menne a serveről. Erről kellene nekem egy info, hogy lehet-e valahol havi br. 10 ropiért servert elhelyezni. Vagy ha tudtok olcsó helyet és árat is írjatok légyszi.

Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#86 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 23:54

Ez a New-Lan -os fogalomkorlátos hosting tényleg nagyon jól hangzik. Ha valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban, azt megoszthatná itt.

#87 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 10:17

Idézet: localnet - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:54

Ez a New-Lan -os fogalomkorlátos hosting tényleg nagyon jól hangzik. Ha valakinek van tapasztalata velük kapcsolatban, azt megoszthatná itt.

Személyszerint tapasztalatom nincsen, sőt, nem is hallottam még ezt a cégnevet, de a weboldal alapján nem tunnek komolytalannak. Nincsenek képtelenségek és helyesírási hibák.

#88 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:16

Idézet: Taranov - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:17

Személyszerint tapasztalatom nincsen, sőt, nem is hallottam még ezt a cégnevet, de a weboldal alapján nem tunnek komolytalannak. Nincsenek képtelenségek és helyesírási hibák.

Úgyis csak valakinek a valakijétől veszik, a netet, ezekkel nem szokott baj lenni. Ha meg kollégának tényleg kint lesz 5 weboldala, vagy esetleg néha akadozik a szolgáltatás, akkor az még kibírható. Másik fentebbi cég is ha jól néztem, akkor DeniNettől bérel kis helyet.
Make love not Wor.

#89 Felhasználó inaktív   csukk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 21. 12:51

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 21:21

Kellene nekem tárhely, .hu-s domainnal, 10+ mail címmel, 500+ mega, php+mysql.
Számlára, cégnek.

Ajánlatokat várok, akár ide, akár privibe.

Szia

500 MB tárhely
PHP futtatás
MySQL használat

1.000 Ft / hó
vagy
10.000 Ft / év

Korlátlan adatforgalom
Korlátlan számú e-mail cim
Korlátlan számú e-mail alias
Korlátlan számú FTP kapcsolat
Korlátlan számú aldomain
Korlátlan számú adatbázis
DNS1 es DNS2
100 Mbit/s belföldi sávszélesség
1 Mbit/s külföldi sávszélesség
Webadmin felület
Webmail felület
POP3/IMAP
Napi adatmentés
Raid mirror
Részletes statisztika
Egyéni hibaoldal
.htaccess használat
SSI
99.9% rendelkezésre állás

http://DataCo.hu

#90 Felhasználó inaktív   csukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 12:53

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 18:13

Figyeljetek már. Van itt a cégnél az internet-szolgáltatónk (UPC) elvileg, van 25mb tárhelyünk is.
A lényeg: olyan kellene nekünk, hogy www.sajátnév.hu, illetve olyan mél cím hogy: sajátnév@sajátnév.hu, hogy ez így legyen pontosan mit, és hogy kell tennem? név nincs regisztrálva még. szolgáltató-reklámozók kiméljenek most 1 picit. technikailag lennék kivácsi hogy müxik ez így. megoldható szerintetek?

Szia

- Választanod kell egy szolgáltatót.
- Nála meg kell rendelned a sajátnév.hu domaint.
- Ha van webadmin felület, akkor ott beállíthatod az email címet vagy kérheted a szolgáltatót erre.ű

#91 Felhasználó inaktív   csukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:00

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:07

Sziasztok! :)
Tudnátok segíteni? 2 cégnek készítünk most weboldalt. A kérdés: az oldalak 10 megán belül vannak, kellenne domainreg, plussz tárhely (ahova az oldal kerülne), meg ha lehetne akkor legalább 1 mélcím is, illetve csak reklámmentes hely kellene. Mindezt qrva ócsón. Ja és azt honnét lehet kitudni, hogy az általuk kitalált név foglalt-e? Illetve mennyi időt vesz igénybe ez az egész procedúra? Azt tudni kell, hogy aki eddig ezeket az ügyeket intézte nálunk, lelépett innét és semmilyen infót nem adott át, úgyhogy én a témához hót hülye vagyok, de sajna nekem kellene lezongorázni...  :eek:
Néztem itt a HWSW-nek is vannak jó ajánlatai. Lehetne erről bővebb infót kapni? Előre is köszönöm a segítséget.  :respect:

Szia

10 MB tárhely: 1.500 Ft / év
Domain reg: 2.000 Ft / év

Összesen: 3.500 Ft / év

http://dataco.hu

#92 Felhasználó inaktív   csukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:08

Idézet: abcdefsecret - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 13:39

Sziasztok!

Nagy a kaosz a fejemben ezekrol a dolgokrol hogy domain, dns server, webhosting.

van egy oldalam az uw-n domainnevem.uw.hu cimen
Ezt szeretnem regsztralni, hogy domainnevem.hu legyen a cim es persze ne legyen banner, ez mennyibe kerulne nekem?
itt vannak az arak, ezeket a kerdeseket feltettem nekik is emilben 2 hete de semmi valasz...

http://www.uw.hu/mai...?page=domainreg

Mit tegyek?
Ha lehet akkor szakzsargon nelkul valaszoljatok es pontos arat mondjatk tehat pl "ez neked evi xezer forintodba kerul es ezt meg azt kell hozza csinalni"

koszi elore is
"egy tudatlan halando"

Szia

Ha 200MB tárhelyet szeretnél, akkor:

200 MB tárhely: 7.000 Ft / év
Domaion reg: 2.000 Ft / év

Összesen: 9.000 Ft / év

De ha a tárhelyedre nem akarsz nagy fájlokat feltölteni, akkor nincs szükséged 200Mb-ra.
Mi számít nagy fájlnak? Zene, Videó, Rengeteg (több száz) kép.

Ha ilyeneket nem akarsz tárolni, akkor 10-50 MB elég neked.

Ezek árai itt: http://dataco.hu

Csatolt fájl:

#93 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:12

Már előre röhögök Jahno hozzászólásán. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#94 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 13:44

Idézet: csukk - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 14:00

Szia

10 MB tárhely: 1.500 Ft / év
Domain reg: 2.000 Ft / év

3500-Ft -t még kiszámlázni sem nagyon érdemes.
- számlázás költsége
- postázás
- bank költség, csekk költség
- ügyfelek supportálása
- nem fizető userek ügyintézése   

Ez utóbbi önmagában bőven felemészti a 3500-Ft-t.
De 2 év alatt 5eFt-t keresni valamin az nagy biznisz ám. Ennyit banki kamattal is meg lehet keresni..

#95 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:11

Idézet: csukk - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 14:00

http://dataco.hu

Akkor adja ingyé baze, gazdaságosabb, mint a 3500-ból ÁFÁzni egy csomót, meg egyebet. 100 júzer az évi 350ezer pénz bevétel. Vas üzemeltetése el is viszi ennek felét. 100 júzert supportolni kell, 30 nem fizet, 100 darab számla postázási költsége nemtom mennyi, de 15ezer biztos van.

Aki csekken fizet mondjuk 10 ember, annak a költsége is plusz 2ezer pénz. Nem fizető júzereket hívogatni, faxolni, 30 példányban feladott ajánlott levél megint 5ezer...

Drágábban adom magamnak a tárhelyet, mint ezek nyilvánosan, ne csináljátok már a görögtüzet, most hülyéskedünk, vagy hostingolunk? Ebből vasbővítésre, meg telefonra sem jut, nem az, hogy Karib szigeten nyaralás, meg sör és félvér csajok  :eek:
Make love not Wor.

#96 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:13

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 14:44

3500-Ft -t még kiszámlázni sem nagyon érdemes.

Számold csak a tárhelyet, főleg a következő évtől mondjuk. Reggelésen úgy néz ki, nem sokat keresnek, marad mondjuk bruttó 2ezer pénz, amit a "nyertünk" táblázatba beírunk.

Kész, adózás után 1 sört pont meg lehet inni rajt, de akkor céges költségeket nem vontuk le. Kíváncsi lennék hány júzer van, vagy ki adott Nekik ingyé valami pukkasztott NASA szervert  :Đ
Make love not Wor.

#97 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:16

Idézet: Adi - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 14:12

Már előre röhögök Jahno hozzászólásán. :D

Látom töki azért már ismersz  jól :Đ Hát nyaff, júzereim meg majd lelépnek, vagy éppen mutogatják az árait. Mert mondá az úr, hogy faszkivan.

De télleg, havi 100ezres rezsik vannak, akkor mennyi júzer kell ehhez? Ez meg örök karika, sok júzerhez már sok support kell, ami megint lóvé, sok júzerhez nagy vas kell, nagy vasnak melódíja lesz.

Szerintem megint Tecsó gép, aztán valami 8órás állás mellett kavarnak, vagy sosem tudni.
Make love not Wor.

#98 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:18

Na, látom 2 hónapos a domain. Akkor ok, következő ÁFÁzási időszakban, vagy társasági adózásnál szerintem újra fogják gondolni a konstrukciót, vagy ha Szegeden is tanyáznak, akkor az első 2 gépbővítés után ismét megfontolás lesz a dologból.

Látom hiába tépjük itt páran a szánkat, de lehet veszek feléjük 10 gigás csomagot, annyiért még nekem is megéri.
Make love not Wor.

#99 Felhasználó inaktív   blondi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 16:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 17:16

De télleg, havi 100ezres rezsik vannak, akkor mennyi júzer kell ehhez? Ez meg örök karika, sok júzerhez már sok support kell, ami megint lóvé, sok júzerhez nagy vas kell, nagy vasnak melódíja lesz.

Szerintem megint Tecsó gép, aztán valami 8órás állás mellett kavarnak, vagy sosem tudni.

szerintem mobicom viszonteladók inkább (vagy nem :think:    )

(amúgy az nem is olyan rossz üzlet, mi is itt találtunk ehhez partnert. Veled is targyaltunk Jahno mester ha elékszel még rá, de nem vettél komolyan bennünket akkoriban, meg volt más is aki szintén nem.  Aztán végül is találtunk két céget, akivel szerződést kötöttünk és azóta is áruljuk a csomagjaikat. Meg egy harmadikkal is , ami nagy szívás lett    :banghead:    , de mindíg tanul az ember. Az ő tárhelyeiket még az ellenségeimnek sem ajánlanám)

#100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:41

Idézet: blondi - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 17:36

partnert. Veled is targyaltunk Jahno mester ha elékszel még rá, de nem vettél komolyan bennünket akkoriban, meg volt más is aki szintén nem.

Alapban sajna senkit nem veszek komolyan, ez ilyen téma...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.