HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 16:03

Idézet: bean - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 4:27

Tökmindegy, csak az a lényeg hogy legyen rajta Linux, jól :) mondom, pingtunnelnek kell.

Pontosan mit értesz pingtunnel alatt?

#62 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 09. 18:13

Figyeljetek már. Van itt a cégnél az internet-szolgáltatónk (UPC) elvileg, van 25mb tárhelyünk is.
A lényeg: olyan kellene nekünk, hogy www.sajátnév.hu, illetve olyan mél cím hogy: sajátnév@sajátnév.hu, hogy ez így legyen pontosan mit, és hogy kell tennem? név nincs regisztrálva még. szolgáltató-reklámozók kiméljenek most 1 picit. technikailag lennék kivácsi hogy müxik ez így. megoldható szerintetek?

Szerkesztette: Basic 2006. 07. 09. 18:13 -kor

#63 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 20:41

megoldhato
macbook air 2014

#64 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 09. 21:35

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 19:13

A lényeg: olyan kellene nekünk, hogy www.sajátnév.hu, illetve olyan mél cím hogy: sajátnév@sajátnév.hu, hogy ez így legyen pontosan mit, és hogy kell tennem?

Mivel UPC ilyet nem ad, így egy tárhely- és mailszolgáltató kell Neked. Az majd intéz domainbejegyzést, meg külsős tárhelyen mindent, ami kell. Erről szól a fele topik, oszt én vagyok a legdrágább  :Đ
Make love not Wor.

#65 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 10. 18:56

Na de pont azt mondom van 25 mega tárhelyünk a upc-nél.

#66 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 20:42

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 19:56

Na de pont azt mondom van 25 mega tárhelyünk a upc-nél.

Na de pont azt mondom, hogy az kvázi szuvenyír cucc, home.chello.hu/usernév formátumban érhető el, oszt teljesen szét van korlátozva. Persze ha csak sima html kell, akkor jó, de alapban 2 nap múlva ki szokták nőlni a népek, mert cgi/php/sql az kell, meg aztán az oldal formátuma sem éppen cegnev.hu vagy valami.

El kell felejteni az UPC-féle tárhelyet, hobbidologra való, feltéve, ha működik, meg éppen nem romlik el a hozzáférés, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#67 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 21:21

Kellene nekem tárhely, .hu-s domainnal, 10+ mail címmel, 500+ mega, php+mysql.
Számlára, cégnek.

Ajánlatokat várok, akár ide, akár privibe.
MCSE+M/S, MCITP

#68 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 21:34

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 22:21

Számlára, cégnek.

Ajánlatokat várok, akár ide, akár privibe.

500mb, többi stimmel, 25e bruttó /év

#69 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 14:10

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 22:21

Számlára, cégnek.

Ha éves díjat is lehet, akkor nettó 20.828 pénz, szép kerek, hőőőj  :Đ
Make love not Wor.

#70 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 11. 20:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 14:10

Ha éves díjat is lehet, akkor nettó 20.828 pénz, szép kerek, hőőőj  :Đ

El tudnátok nekem mondani, hogy is van a domainekre/tárhelyekre ez az adózási dolog?
Látok ilyet: "A honlapon feltüntetett árak bruttó áraknak felelnek meg (0%-os adókulcs)!" (direkt kiszedtem a cég nevét, de gondolom ismeritek.)
Míg máshol meg: "Az árak nem tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót."

Most akkor egyik cégnél kell adót fizetni, másiknál nem? :)
(mindkét idézet tárhelyszolgáltatók weboldaláról van)

Másik kérdésem a 2éves .hu regisztrációra vonatkozik: Magyarországon 2 évre lehet csak regizni egy címet.(ugye? :) ) Ez pontosan mit jelent?
Ha én egy cégnél megrendelek egy tárhely csomagot, amihez ajádnék domain van, akkor ha én a csomagot nem veszem meg 1 év múlva újra, a cég akkor is "köteles" biztosítani a dns szolgáltatásokat a 2. évre?
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#71 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 20:55

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 21:52

Ha én egy cégnél megrendelek egy tárhely csomagot, amihez ajádnék domain van, akkor ha én a csomagot nem veszem meg 1 év múlva újra, a cég akkor is "köteles" biztosítani a dns szolgáltatásokat a 2. évre?

nem, a domain a tied marad, de dns az kelleni fog valahonnan, akár másik cégtől is

Szerkesztette: qnadam 2006. 07. 11. 20:55 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#72 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 20:58

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 21:52

El tudnátok nekem mondani, hogy is van a domainekre/tárhelyekre ez az adózási dolog?
Látok ilyet: "A honlapon feltüntetett árak bruttó áraknak felelnek meg (0%-os adókulcs)!" (direkt kiszedtem a cég nevét, de gondolom ismeritek.)

Másik kérdésem a 2éves .hu regisztrációra vonatkozik: Magyarországon 2 évre lehet csak regizni egy címet.(ugye? :) ) Ez pontosan mit jelent?

Egyik taxisnál 0% áfa van, a másiknál meg 20% áfa. Hogy van ez?

Vannak áfa körön kívüli szolgáltatók akiknél a szolgáltatásukra 0% áfa tevődik. Normál esetben 20% áfa van a webes szolgáltatásokon.
---> apeh.hu

2 éves reg-re: szerződéstől függ. Mi pl. évente számlázzuk a .hu díját. Ha a második évre nem kéri az ügyfél, akkor töröltetjük a domaint.

#73 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 23:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 21:58

2 éves reg-re: szerződéstől függ. Mi pl. évente számlázzuk a .hu díját. Ha a második évre nem kéri az ügyfél, akkor töröltetjük a domaint.

Én a .hu díját 2-5 évre adom be, mert aki 2 évnél kisebb időszakban gondolkozik, az alapban komolytalan... Aztán hasracsapva előfordul, hogy én elkérem pld. 5 évre, júzer kifizeti, de szolgáltatónál csak 1 évet igénylek. Mire ideér a lóvé, meg felrakják az oldalt, az úgyis letelt az 1 év.

Ha közben rendes a tag, meg fizet, akkor nem pöcsölök a papírmunkával, aztán hosszítom szó nélkül. Ha közben elviszi máshova a tárhelyet, akkor is hosszítom, DNS fenntartva rekordok odairányítva, aztán ennyi. Ha köcsög, meg nem fizet (általában a nagyon fontos meg hirtelen és tegnapra kell domaiok ilyenek), akkor kenje a hajára, elmúlt évben tán 4 ilyen volt, ebből kettő bejegyeztette a cégnevet kötőjellel másnál, aztán ugat, hogy köcsög vagyok. előfordul, kétesélyes a dolog, de rekordom még mindig az a júzer, aki 5ször mondott fel nálunk, de most 6. alkalommal már 2 éve ismét nálunk tanyázik. Rá is baszott, mindig toltam 500 pénzt a havidíjon  :Đ

Mostanában ezért kérem 2 példányban postán a dolgokat, mert innen HWSWről is beszoptam pár .com-os bejegyzést, ami megvolt aznapra, 2 évekre beadva, oszt azóta is fizetik. Szóval hirtelen fellángolások, aki kinyomtatja meg kitölti két példányban, meg elpostázza, az már alapban rendes elképzelésnek számít, szabad vele foglalkozni.
Make love not Wor.

#74 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:39

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 19:52

Az alanyi adómentes cégeknél (vagy csak egyéni vállalkozóknál, ezt nem tudom) nem kell ÁFÁ-t fizetni, így ők olcsóbbak tudnak lenni ennyivel. Ennek az a feltétele, hogy az évi 4 millió Ft-ot ne érje el az árbevétel. A számlákon az adószámból látod, hogy adómentes-e a cég. Ha a középső tag 1-es az adószámban, akkor adómentes.

A másik kérdésedre vonatkozóan:
A DNS szolgáltatást nem kötelesek biztosítani egy év után. Ha továbbra is használni akarod a domaint, elviheted más céghez.

#75 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 09:35

Idézet: Taranov - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:39

Az alanyi adómentes cégeknél (vagy csak egyéni vállalkozóknál, ezt nem tudom) nem kell ÁFÁ-t fizetni, így ők olcsóbbak tudnak lenni ennyivel. Ennek az a feltétele, hogy az évi 4 millió Ft-ot ne érje el az árbevétel. A számlákon az adószámból látod, hogy adómentes-e a cég. Ha a középső tag 1-es az adószámban, akkor adómentes.

A másik kérdésedre vonatkozóan:
A DNS szolgáltatást nem kötelesek biztosítani egy év után. Ha továbbra is használni akarod a domaint, elviheted más céghez.

Azt hiszem, kezdem fogni, köszi mindenkinek!  :respect:
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#76 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 09:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 0:51

mert innen HWSWről is beszoptam pár .com-os bejegyzést, ami megvolt aznapra, 2 évekre beadva, oszt azóta is fizetik...

nekem is van pár hwsw-s domainem :)

#77 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:32

Sziasztok. Nem tudom jó helyre írom-e. El szeretnék valahol helyezni egy servert. 10MB/s es net elég lenne bőven. Néhány weboldal menne a serveről. Erről kellene nekem egy info, hogy lehet-e valahol havi br. 10 ropiért servert elhelyezni. Vagy ha tudtok olcsó helyet és árat is írjatok légyszi. Tehát server hostingról lenne szó. Előre is köszi a helpet.

#78 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:33

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:32

Sziasztok. Nem tudom jó helyre írom-e. El szeretnék valahol helyezni egy servert. 10MB/s es net elég lenne bőven. Néhány weboldal menne a serveről.

Néhány weboldalárt érdemes vasat+vonalat fizetni, meg görcsölni vele? Nem egyszerűbb valahol tárhelyet venni? Vagy ezek valami spéci oldalak lennének?
Make love not Wor.

#79 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:37

Hát mivel több ember lenne benne a dologban jobban szeretnénk egy saját servert. Aztán ha kell ott van másra is. Egymás közt megosztani a cuccot könnyebb lenne.

#80 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:52

Idézet: Layosh - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:37

Hát mivel több ember lenne benne a dologban jobban szeretnénk egy saját servert. Aztán ha kell ott van másra is. Egymás közt megosztani a cuccot könnyebb lenne.

Ááá, próbáltam a Mobicomnál nézni valami occsóhostingot, de éppen érdekes az oldaluk :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.