HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 00:42

Idézet: Bici - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:49

Még azt akartam kérdezni hogy a net szolgáltatók között van-e különbség abban, hogy melyik mekkora nemzetközi sávszélességet ad, és melyik n.k. szolgáltatóra csatlakozik? Gondolom, van, de akkor erről miért nem beszél senki?

Valamennyi nyilván van, de akik komolyan gondolják, ott úgyis működik, valamint a dokumentációt is kiadják a júzernek. Én legalábbis szoktam térképet kapni, meg ki sleírást, hogy hova mennyi, meg merre backup, ilyesmik. Amúgy tök mindegy, ha Neked most mondanak egy számot, hogy blábláblá, ennyi van Frankfurt felé, ennyi Bécs, ennyi Level3 London/USA, akkor az mond valami konkrétat?

Hostingban meg már nevetségesen elcsápoltak a gigabit/100 megabit kifejezések, minden suttyónak gigabit garantált kell, meg osk nemzetközi, oszt meglepődik, hogy az biza nem a 15ezres témafekvés.

Anno Silihostnál írtam is, hogy meg bírnám rángatni odakintről azt a híres NASA vasat, de valahogy annyiban maradt a tesztelés, pedig érdekelt volna, főleg mikor sokszor BIX-en belül is 5-10 megák mennek, meg hasonlók.
Make love not Wor.

#1522 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 06:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 0:42

Valamennyi nyilván van, de...

Ok, értem. Szóval semmi sem biztos, olcsóért meg pláne nem.  :Đ

Még eszembe jutott egy lényeges kérdés: Ha a letöltés az én gépemre az említett tárhelyről pl. 80kByte/sec, akkor ha a szomszéd is elkezdi letölteni azt a fájlt, akkor máris feleződik nálam a sebesség, vagy ez azért máshogy műxik?

Köcc!

Szerkesztette: Bici 2008. 03. 13. 06:32 -kor

Á, mint Álemér...

#1523 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 21:53

Idézet: Bici - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 6:32

Ha a letöltés az én gépemre az említett tárhelyről pl. 80kByte/sec, akkor ha a szomszéd is elkezdi letölteni azt a fájlt, akkor máris feleződik nálam a sebesség, vagy ez azért máshogy műxik?

Teljesen máshogy.
Make love not Wor.

#1524 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 22:21

Okkay! Kösz!
Á, mint Álemér...

#1525 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 20:25

Más is tapasztalta, hogy tegnap este 6-tól jelentősen csökkent a levélforgalom? Azóta helyreállt a dolog.
Főként csak szemetek jöttek be.

Tőlünk független helyen (datanetes adsl végén lévő mail szerver) szintén tapasztaltuk ezt.

#1526 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 20:42

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 20:25

Más is tapasztalta, hogy tegnap este 6-tól jelentősen csökkent a levélforgalom?

Hát izé, én is mailszervert basztatok, de saját fiókba 22-én 2 levél jött be, azóta semmi, 26-án meg 4 darab. Abból 1 spam, 1 Ms hírlevél, 1 másik hírlevél, 1 ismerős. Rám már nem kíváncsi a kutya sem :-D
Make love not Wor.

#1527 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 00:36

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 19:25

Más is tapasztalta, hogy tegnap este 6-tól jelentősen csökkent a levélforgalom? Azóta helyreállt a dolog.
Főként csak szemetek jöttek be.

Tőlünk független helyen (datanetes adsl végén lévő mail szerver) szintén tapasztaltuk ezt.

Nálunk ugyanúgy ömlött a szemét mint eddig :) ti adtok smtp-t is vagy az szolgáltatón keresztül megy?

uccsó hét (kb egyenletes terhelésen futkos)

Messages received by server
Message count
246 056 / spam detected and tagged 130 628
Message volume
8.9 GB

Antivirus statistics
Attachments checked
150 501
Viruses found
161
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#1528 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:54

megszűntek ezek a spam listák, hátha valaki szűr ezekre:
dynablock.njabl.org
relays.ordb.org

ami a ciki, hogy ezeket lekérdezve, mindenre az a válasz jön vissza, hogy spam listán van 

#1529 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 17:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 10:54

megszűntek ezek a spam listák, hátha valaki szűr ezekre:
dynablock.njabl.org
relays.ordb.org

ami a ciki, hogy ezeket lekérdezve, mindenre az a válasz jön vissza, hogy spam listán van

Nálam volt ezzel kapcsolatos gond, azaz a kimenő leveleimet jópár szerver visszadobta, hogy spamlistán van az IP-nk, holott -- szerencsére -- nem vagyunk spamlistán.

#1530 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 19:46

User számlafizetés helyett elvitte máshová a domainjét..

Mikor lesz már végre regisztrátor lock  .hu-ra is?

#1531 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 20:46

Mikor lesz már végre regisztrátor lock  .hu-ra is?

Ez mindennapos.
Jahnó is megmondhatja, hogy sok user körbe-körbe jár a hosztingcégek közt.

#1532 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 19:46

Ezen én már nem lepődök meg. De amúgy is talál valami indokot, amiért az én kurva anyámat. Esetleg mailban állapodunk meg, számlákat szép sorban átveszi, küldjek másolatot mailban, faxon dolgokkal kicsit húzzák az időt, aztán mikor letiltom a domaint, akkor a hogy képzelem, ez pofátlan piaci ár, máshol olcsóbb, különben is, blábláblá.

Az is teljesen átlagos, hogy átlag 2-3 havi késéssel kapom meg a pénzeim, esetleg ha tényleg én basztam el valamit, akkor júzernek ígérek fűt/fát, első évet ingyé, vagy hasonlót, akkor a második évtől nem is kell Neki a domain. Már kezdem érteni, hogy a nagyok miért az utolsó hónapot adják ajándékba. Meg a többi, ami gondolom Nektek ugyanúgy ismerős, ez van.
Make love not Wor.

#1533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:43

Idézet: Meister - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 23:14

Ez mindennapos.

Jajaja, aki elég pofátlan, aztán nem számít kis kiesés, az 3 havonta körbeviszi a szolgáltatók közt, vagy egyebet kavar. Vagy éppen megveszi nálam 5 évre a DNS-t is, tárhelyért nem fizet, majd képes máshova átreggelni, de nem a DNS-t billenti át az idiótája, hanem viszi a reget is, ott sem fizet, megint átreggel.

Esetleg a következő tárhelyes engem néz balfasznak, meg júzer előtt hülyéz. eleinte próbáltam konstruktív lenni, egyedi apacs beállításait elküldeni, szép doksit küldeni, ahogy egy domain átadásnál illik, összes mailcím, esetleg DNS-ek miatt nálam még egy ideig éltek a postafiókok, de hamar rájöttem, ennek kurávra nincs értelme, napokat melózik vele az ember, oszt egy köszönömöt sem kap forduljon fel mind :-(

Az is érdekes meddig supportáljunk egy domaint, hogy megtartsam a júzert, aztán vagy megtérül, vagy nem, de éves átlagban érdemes kurvaanyázva elküldeni egymást, aztán lelép, a többi lowcost hostinggal meg nincs support, működik, fizet. Akik kavarnak, azoknál eddig 1 júzernél térült meg, mikor programozásba beleszóltunk, meg logot néztünk, meg a többi.

Sokan máig nem értik, hogy a kimenő levelek nem tőlünk függnek, meg a többi. Nehéz dió.
Make love not Wor.

#1534 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:47

Szerintem kéne csinálni valami közös adóslistát. Abba fel lehetne venni azokat a cégeket, akik valakinek nem fizettek. Meg mondjuk azokat is, akik spammolás miatt lettel elküldve.
A nehézség az ebben, hogy mit nevezünk valós nemfizetésnek. Szóval ha esetleg minimális esély is van arra, hogy az adott user fizetett volna rendesen, csak mondjuk tényleg volt kivetnivaló a szolgáltatásban, vagy ilyesmi, akkor azt hogyan lehetne megkölönböztetni attól, amikor valóban még a szándéka sem volt meg a fizetésre.
Valamint ugye valami módon az usernek is lehetőséget kellene kapnia, hogy az adott adatbázisban a neve mellé odaírrhassa, hogy ő hogy is látja ezt a dolgot.
Korábban ezek http://www.inal.hu/ próbálkoztak ilyennel, de nem tudom, most hogy állnak, van-e egyáltalán valami is az adatbázisukban.

#1535 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 00:00

Idézet: Meister - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 23:47

Szerintem kéne csinálni valami közös adóslistát. Abba fel lehetne venni azokat a cégeket, akik valakinek nem fizettek.

Korábban ezek http://www.inal.hu/ próbálkoztak ilyennel, de nem tudom, most hogy állnak, van-e egyáltalán valami is az adatbázisukban.

Meg a tartoznak.hu, de az nagyobban gondolta, meg csak szűk építőiparos körben, ráadásul minimális az esélye, hogy ugyanabba belefussunk, de úgyis jön egy GipszJakab, aki évi 5ezresért előre elviszi a boltot, Neki fizetett, én kurvanyámat, meg hitelt rontok.

Egymást közt itt HWSW-n is felvetődött, de sok értelme nincs. Ha valakinek esetleg ismerősek lennének, akkor beírhatom én ide publikusra is a domainakat, nekem k. mindegy.
Make love not Wor.

#1536 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 09:45

Én nem szarozok legtöbb cucc nálam amúgy is szívesség alapon meg bartelben fut. Ha valaki linkeskedik vagy ferdén néz rám mindenét tiltom nemhogy még én adjak át konfigokat meg mentsek adatokat vagy megengedjem ,hogy ő vigye el. Franckarikát  :D  ha rendezi a dolgot akkor meglesz rá a lehetősége :smoker:
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#1537 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:32

Idézet: Meister - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 0:14

Ez mindennapos.

Találjátok ki, hova ment a user!

Ma hívott, hogy nem működik a honlapja. És??.  Az új cég nem segített neki megoldani, lepasszolták.  (Át kellene tenni az új helyre..)  Én meg segítsek neki...  Mondtam neki, ha kifizeti a számlánkat, szívesen segítünk  :D

Megfejtés:  internyet-juróp 

#1538 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 11:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 11:32

Ma hívott, hogy nem működik a honlapja. És??.  Az új cég nem segített neki megoldani, lepasszolták.

Ez még a jobbik eset, ha lepasszolták. Volt egy júzerem, akinek még 3-as SQLje volt, aztán update után nyilván nem futottak a cuccai, mert olyan neveket használt, ami a 3+ verziókban meg volt tiltva. Cserébe a fél oldal úgy volt meghegesztve, hogy maga a php kód volt bent SQL-ben, aztán onnan futott.

Én meg csodálkozom, mikor szívom a fogam, mert ki tudja, ezt speciel fél óra alatt megszögelték, de mi van, ha nem? Volt olyan oldal, ami nálam évekig hegesztődött, aztán adjam át a doksit, hogy kell az új helyen beállítani. Én meg bafasz voltam, odaadtam, amúgy meg én voltam a hülye, mert itt semmi nem működik, bezzeg az új arcok királyak. Utoljára valamivel szoptak, de szerencsére nem kellett mellébeszélbnem, tényleg nem tudtam a vas jelszavát, ha elvitték, akkor reset, oldják meg. Aztán ilyenek miatt vannak fél-1 napos leállások, de ha én tartok karban szombat éjjel, vagy van valami szopás, akkor jön a hideg/meleg.

Occsóhosztingnál pláne nem értem mikor mailban megkapják az oldalt, aztán hegesszék fel, meg apacs, meg a többi, hihetelen milyen erőforrások kellenek hozzá, meg júzer oldali support.
Make love not Wor.

#1539 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:43

Idézet: Meister - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 22:14

Ez mindennapos.

Ez sajnos nem a .hu hiányossága, a .eu-ra sincs registrar lock.
Valószínűleg marad az ügyvéd.

#1540 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 21:13

Idézet: Taranov - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 14:43

Ez sajnos nem a .hu hiányossága, a .eu-ra sincs registrar lock.
Valószínűleg marad az ügyvéd.

Nincs értelme. évi 12.000, meg hasonló összegeket ha nem fizet be, akkor ki az a hülye, aki ügyvédhez fordul? :-)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.