HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 24. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 06. 27. 12:17

Ok, szóval tisztán programozói probléma volt, mert a fentiekkel hosting cég nem foglalkozik, ezeket web.config, vagy/és egyéb állományokban az ügyfél maga machinálja...
Webes szerkesztővel meg nem nyúlkálunk fájlba, arra ott a Visual Studio, aztán buildelsz, s a build-elt verziót deployolod, nem aspx, meg cs fájlokat, hanem a DLL-eket. :-)

Hopp csak most olvasom a választ.

Ok, nyilván DLL-eket deployolok, de bulidelésnél a cshtml (és az aspx se) fordul be dll-be csak a codebehind ugyebár. Ahhoz meg, hogy egy title félregépelést kijavítsak még szép, hogy nem kell újrabulidelni az egészet. Szóval igen, a kód az dll-ben van.

Szerkesztette: mcsjunior 2011. 07. 24. 16:11 -kor

#2602 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 10:05

Érdekes problémával állok szemben.

Egy domainnév regisztrálása van éppen folyamatban.

A domain név egy amerikai férfinév, olyan mint pl a johnsmith.hu

A domain regisztrátor azonban visszairt, hogy nem engedélyezik a regisztrálást, ezért:

Személynévvel megegyező domain név regisztrációja, csak a név viselőjének a nevére végezhető, pl.: a kissistvan.hu domain nevet Kiss István regisztrálhatja. Amennyiben személynevet szeretne regisztráltatni, de nem a név viselőjének a névre (pl.: kissistvan.hu-t szeretné regisztráltatni Nagy János nevére), úgy szükséges eljuttatni egy-egy nyilatkozatot, amelyben a név viselője (példánkban Kiss István) lemond a domain név regisztrálás jogáról az igénylő (példánkban Nagy János) nevére, valamint nyilatkozik a személyi adatok hitelességéről. Mindkét dokumentum letölthető az alábbi linken:

http://support.forps...ok-letltse.aspx

Vagyis akkor most keresnem kellene egy John Smith mondjuk facebookon, és kitöltetnem vele a formanyomtatványt? :O
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2603 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 12. 13. 10:05

Érdekes problémával állok szemben.

Egy domainnév regisztrálása van éppen folyamatban.

A domain név egy amerikai férfinév, olyan mint pl a johnsmith.hu

A domain regisztrátor azonban visszairt, hogy nem engedélyezik a regisztrálást, ezért:

Személynévvel megegyező domain név regisztrációja, csak a név viselőjének a nevére végezhető, pl.: a kissistvan.hu domain nevet Kiss István regisztrálhatja. Amennyiben személynevet szeretne regisztráltatni, de nem a név viselőjének a névre (pl.: kissistvan.hu-t szeretné regisztráltatni Nagy János nevére), úgy szükséges eljuttatni egy-egy nyilatkozatot, amelyben a név viselője (példánkban Kiss István) lemond a domain név regisztrálás jogáról az igénylő (példánkban Nagy János) nevére, valamint nyilatkozik a személyi adatok hitelességéről. Mindkét dokumentum letölthető az alábbi linken:

http://support.forps...ok-letltse.aspx

Vagyis akkor most keresnem kellene egy John Smith mondjuk facebookon, és kitöltetnem vele a formanyomtatványt? :O

- keresel másik regisztrátort, van ahol átmegy a dolog..
- felejted a .hu-t és akkor azt regisztrálsz amit szeretnél (meg ami nem foglalat már)
pl. .net simán jó ilyenre

#2604 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 14:14

Tárhelyet szeretnék a weboldalamhoz. Ingyenes vagy valami olcsó kéne, a lényeg, hogy ne legyen rajta reklám.
500-1000 mega bőven elég lenne.
Tudtok ajánlani valamit?
Ahol a címem van regelve, ott évi 5000 forintért van 500 mega. Ez milyennek számít?

#2605 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 01. 10. 14:14

Tárhelyet szeretnék a weboldalamhoz. Ingyenes vagy valami olcsó kéne, a lényeg, hogy ne legyen rajta reklám.
Tudtok ajánlani valamit?
Ahol a címem van regelve, ott évi 5000 forintért van 500 mega. Ez milyennek számít?

Te mennyiért adnál magadnak az általad preferált feltételekkel tárhelyet? Milyen rendelkezésreállással? ...na, akkor megtudod, milyen az 500 MB 5000-ért.

#2606 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 22:23

Magamnak? Ingyen és kurvasokat.

#2607 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 01. 10. 14:14

Tudtok ajánlani valamit?

Ez engem is érdekelne, húgomnak csináltam egy alap weblapot.
Ehhez kellene valami minimál tárhely + domain.
500 Mb / 5000 HUF-ért? Ebben elvileg benne van a domain, mysql, php...
Számit a szolgáltató? vagy ha valakinek van pár komolyabb referenciája, azzal nem lesz "gond"?
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#2608 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 01. 10. 22:23

Én mindig a saját cuccaimat töröltem, hogy a júzerek elférjenek. Mindig azt nézem magamnak vagyok alegdrágább :-D De már van sok szép új nagy vinyó, belefér valamennyi. Inkább tárolom odahaza occsón, webhelyen meg fizesse ki más.
Make love not Wor.

#2609 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 01. 13. 20:40

500 Mb / 5000 HUF-ért? Ebben elvileg benne van a domain, mysql, php...
Számit a szolgáltató? vagy ha valakinek van pár komolyabb referenciája, azzal nem lesz "gond"?

Évi? Ingyé van. Ennyiért nem tudom, de nekem kb. nem éri meg számlát sem küldeni, meg júzert supportálni. Persze occsó vasat be lehet dobni, majd úgy járnak, mint az InterNet Holding, meg ki tudja még kik. Ennyibő egy rendes szervert nem lehet kitermelni, de biztos jó lesz, fizesd be, oszt jó idő.
Make love not Wor.

#2610 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 01. 10. 22:23

Akkor rendelj magadtól! Mindenki jól jár!

#2611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debianforever - Dátum: 2012. 01. 13. 20:50

Akkor rendelj magadtól! Mindenki jól jár!

Én is akkor voltam balfasz, mikor megvettem 1 éve a 300 gigás SCA80asokat, hogy majd ésszerű befektetés lesz, oszt volt vagy 100ezer darabja, faszkivan. Most meg vasat kell cserélni, azzal együtt a vinyót SASra érdemes, szép új világ :-D
Make love not Wor.

#2612 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 13. 20:56

Én is akkor voltam balfasz, mikor megvettem 1 éve a 300 gigás SCA80asokat, hogy majd ésszerű befektetés lesz, oszt volt vagy 100ezer darabja, faszkivan. Most meg vasat kell cserélni, azzal együtt a vinyót SASra érdemes, szép új világ :-D

Nem szabad drágát venni pont ezért. Olcsó kommersz is jó ezeknek és amikor lerohad, egy százasból totál új vasat dobsz alájuk. Kész is van. Úgyis filléreskednek mindig. :)

#2613 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debianforever - Dátum: 2012. 01. 13. 21:17

Nem szabad drágát venni pont ezért. Olcsó kommersz is jó ezeknek és amikor lerohad, egy százasból totál új vasat dobsz alájuk. Kész is van. Úgyis filléreskednek mindig. :)

Vannak rendesebb júzereim, oszt lehet 100k a vas, de nekem ne legyen lassú és ne haljon meg évente 2 napra.
Make love not Wor.

#2614 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: debianforever - Dátum: 2012. 01. 13. 21:17

ezeknek... khm...

mindenesetre esetemben a legolcsóbb megoldás is sok, nekem kb 10 Mb tárhely kell és még az is 10x-e a jelenleg szükségesnek. :)
Bőven jó lenne a UPC ingyen tárhelye, csak azon nincs php és domaint se lehet ráirányitani, elvileg.

Na de akkor az 5000 HUFos megoldás nem rossz ár, köszönöm.
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#2615 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 01. 17. 09:29

ezeknek... khm...

mindenesetre esetemben a legolcsóbb megoldás is sok, nekem kb 10 Mb tárhely kell és még az is 10x-e a jelenleg szükségesnek. :)
Bőven jó lenne a UPC ingyen tárhelye, csak azon nincs php és domaint se lehet ráirányitani, elvileg.

Na de akkor az 5000 HUFos megoldás nem rossz ár, köszönöm.

Ha egy kbyte kell csak, akkor is fenntartják neked a php futtatást, dns I. és II. szolgáltatást és ki kell fizetned a vas minden ktg-ét a rádeső rész arányában. Adhatna neked bárki havi 100 HUF-ért 1 mbyte tárhelyet DNS I/II-vel + PHP....de akkor annak, aki mondjuk tol egy fórumot, havi szinten 15k HUF-ot kéne számláznia. Az meg sok. El kell osztani arányosan. Amiből többet rendelnek, annak kedvezve az arányosításnál. Az pedig nem a te minimalista igényed. ...és a PHP igény miatt még ott a kockázat, hogyí valam tré kódot tolsz fel, ami bedönti a vasat/sávszélt bármit. Amikor sokkallod egy szolgáltatás árát, mindig azt a kérdést tedd fel magadnak, amit én is feltettem. Te mennyiért adnád? És gondold végig a választ úgy, hogy mi mindennel jár, mire egyáltalán kínálhatod a szolgáltatást. Ha így teszel, akkor átlépsz az ügyfél kategóriába az "ezek" kategóriából. Mondhatnám azt is, hogy amíg nem így gondolkodsz, addig te vagy a webhostingok devizahitelese, csak nincs aki megsegítsen mások kárára.

#2616 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 13. 21:56

Vannak rendesebb júzereim, oszt lehet 100k a vas, de nekem ne legyen lassú és ne haljon meg évente 2 napra.

Amíg ebből éltem, sima sun szervákkal toltam. 1U-os belépőkkel. Ha betojt egy, kb. egy óra alatt kicseréltem a tartalékra, amiből mindig volt raktáron és kész. Sokkal jobban boldogultam így, mintha vettem volna valami érdekes vasat kurva drága diszkekkel vagy diszkalrendszerrel. Egyetlen panaszom sem volt kiesés miatt! :) Két alkalommal cseréltem vasat és számtalan alkalommal diszket, mert ezekbe mezei sata diszk ment, de a diszkhibákból soha nem vettek észre semmit a raid-nek köszönhetően. Le lehet sajnálni az olcsó megoldásokat és mantrázni, hogy a drága és spéci holmi a jó, de az egyszerű elemekből lehet nagy és komplex dolgokat építeni, mert egy elem kiesése nem kiesés, ráadásul könnyen pótolható. Pl.: google.

#2617 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: debianforever - Dátum: 2012. 01. 17. 12:07

Ha egy kbyte kell csak, akkor is fenntartják neked a php futtatást, dns I. és II. szolgáltatást és ki kell fizetned a vas minden ktg-ét a rádeső rész arányában.

És annak is kell némi support (ha júzernek nem is, de megtörik az oldalt, akármi műszaki dolog), egyéb supportot sokan ingyen helyhez is elvárják, ugyanúgy megtalálják a robotok, ugyanúgy kell postmaster, kevesebb, de ugyanúgy jön a spam, opciósan bármi szopószorzót ki lehet találni. Accountot csinálni kell, jelszót elmailozni, adminisztrálni (erre méig nincs értelmes megoldásom) számlázni kell, postázni kell, ésatöbbi. Nehéz a bányászok élete :-)

Én időnként nem értem sem az elvárást, követelményeket, de más cégnél a számlázást sem, mikor olyan összegek vannak, amiért adminisztrálni nem érdemes. Legjobb tán a 225 forint/hó szolgáltatás, mondom baze, akkor csekken fizetnék :-) Ebből elég sok bedőlt az elmúlt 10 évben, én még vergődök, de nem tudom mi legyen, rendes műszaki színvonalat pénzért lehet adni, adminisztráció így is "ingyé" van, mert zasszony odahaza unatkozik. Ezt cégszerűen már nem lehetne, hogy kb. annyit fizetnek, amibe egy értelmes vas kerül. Több júzerhez nagyobb vas és relatív több support kell, a 30% nem fizetősrt is ki kellene termelni valamiből.
Make love not Wor.

#2618 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: debianforever - Dátum: 2012. 01. 17. 12:10

mert ezekbe mezei sata diszk ment, de a diszkhibákból soha nem vettek észre semmit a raid-nek köszönhetően.

SATÁval nem merek, az nekem valahogy nem szerverbe való. Most backupoknak befogom, de eddig teljes SCSIm volt, most bővítettem vinyókat, tán írtam is, hogy azóta kicsit szopok a vassal, no meg annyi idős, hogy jó lenne a webes részét bővítgetni. Az meg a másik, hogy occsókhoz képest nekem mail/SQL/satöbbi külön vasakon van... Most bepróbálkozom egy nem szerver alapú cuccal, egyszerűen egy odabaszós i7 jobban teker, mint egy olcsóbb Xeomn. Ebbe raktam jó raidkártyákat, SAS vinyókat, meg pár SATát, hogy "legyen". Aztán meglátom, csak 1 napos leállás lesz a csere is :-/
Make love not Wor.

#2619 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 17. 12:28

SATÁval nem merek, az nekem valahogy nem szerverbe való. Most backupoknak befogom, de eddig teljes SCSIm volt, most bővítettem vinyókat, tán írtam is, hogy azóta kicsit szopok a vassal, no meg annyi idős, hogy jó lenne a webes részét bővítgetni. Az meg a másik, hogy occsókhoz képest nekem mail/SQL/satöbbi külön vasakon van... Most bepróbálkozom egy nem szerver alapú cuccal, egyszerűen egy odabaszós i7 jobban teker, mint egy olcsóbb Xeomn. Ebbe raktam jó raidkártyákat, SAS vinyókat, meg pár SATát, hogy "legyen". Aztán meglátom, csak 1 napos leállás lesz a csere is :-/

Szerverbe nem való, de az 500 forintos usernek nem is kell szerver. Annak Pc kell valami diszkkel. Sajnos ez van. Egyébként a sata diszkjeim 1-2 évet mentek 24/7-ben általában és tudod mikor mentek tönkre? Amikor a szerverterem felkészült tulajdonosa nem tudta áramszünetkor biztosítani a szünetmentest és az elmű viccesen csinált 10-15 ki-be mutatványt. Olyankor cseréltem rendesen. Egyéb esetekben ezek lazán megették a két évüket, két év után meg kukáztam, ha jó volt, ha nem. 30000 forintból volt egy raid 1 tömböm fél tbyte kapacitással, amire elég sokminden felfér ám. Szalagra ment mentés, tehát .... nasa biztonság annak jár, aki azt ki is fizeti. Ez pedig nem az 500 forintos ügyfél. Az scsi-vel tulajdonképpen csak a szívás van, a mai sata diszkek eleget bírnak ahhoz, hogy betedd egy szerverbe. Aki mást mond az üzletileg érdekelt az scsi eladásokban vagy bolond. Egy scsi diszk árából veszek 3-4 sata diszket ötször akkora kapacitásút. Ha elpukkan egy, akkor beteszem a másodikat, a harmadikat....stb. És még mindig gazdaságosabb, mint bohóckodni az scsi diszkekkel.

És még valami, számold ki, mennyi ügyfeled tart el némi haszonnal egy unitot. Na, annak a többszörösét rá lehet tenni egy rends belépő szintű 1U szerverre 500 gbyteos hdd belsővel. ...nem szabad sajnálni, amikor berakod a következő, harmadik, negyedik vasadat. :)

Nem mellesleg pedig lassan lejár ennek a biznisznek az ideje - ha még nem járt le - mert a nagyokkal nehéz lépést tartani. A legnehezebb ugyanis az üresjáratot megfinanszírozni, azaz fenntartani akkor is az infrát, amikor nincs rajata haszonnal kecsegtető mennyiségű user. Ezt a nagyok megtehetik, te nem. 1U-os kalandozással skálázhatsz, de a nagyokkal versenyezni....lehetetlen. Gondolnak egyet és dömping árakat hirdetnek mondjuk egy évre. Mit csinálsz? Bezársz egy évre? Én ezért hagytam abba.

Szerkesztette: debianforever 2012. 01. 17. 13:04 -kor

#2620 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 13. 20:49

Én mindig a saját cuccaimat töröltem, hogy a júzerek elférjenek. Mindig azt nézem magamnak vagyok alegdrágább :-D De már van sok szép új nagy vinyó, belefér valamennyi. Inkább tárolom odahaza occsón, webhelyen meg fizesse ki más.

Nekem a referencia miatt kell egy képgaléria, ehhez kéne a tárhely.
Az új oldal kb kész van, csak hely kell ahová fel tudom tölteni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.