HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#1061 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:55

Na kezdjük az elején:
Amikor csak az a gép van rádugva amin megy a net, akkor start-run-cmd, ipconfig /all, amit kiír másold be ide.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1062 Felhasználó inaktív   Ballage83 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:22

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 1:55

Na kezdjük az elején:
Amikor csak az a gép van rádugva amin megy a net, akkor start-run-cmd, ipconfig /all, amit kiír másold be ide.

ittvan

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1a.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#1063 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:46

Router Wan oldala automatikus ip kérésre állít, Mac Clone bekapcsol és elvileg megy. Esetleg nem ártana a DNS-t kézzel beírni.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1064 Felhasználó inaktív   Ballage83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:08

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 10:46

Router Wan oldala automatikus ip kérésre állít, Mac Clone bekapcsol és elvileg megy. Esetleg nem ártana a DNS-t kézzel beírni.

Első mondtatod okés az vili! De a DNS-neka két számítógéphez ha ezt írom be hogy: 192.168.1.101 és 192.168.1.102 akkor nem megy a baba!
Mármint ugye a hálózati kapcsolatok tcp/ip tulajdonságokhoz.
Átjáró az egyértelmű a router  192.168.1.1
Csak a DNS nem vili.
VAgy DNS-nek azt adjam amit ad így egyre kötve közvetlenül?
Ez a kérdés még nem vili nálam.

#1065 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:20

szolgáltató oldalán názd meg, hogy mi a DNS

#1066 Felhasználó inaktív   Ballage83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:45

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:20

szolgáltató oldalán názd meg, hogy mi a DNS

Siker! Megoldódott mindkét gépen megy minden! Köszönöm szépen a segítséget, jó tudni, hogy van egy ilyen oldal ahol az emberek tényleg segítenek azoknak akik kevésbé értenek a dolgokhoz!
Mégegyszer köszönöm!!!

#1067 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:32

Fontos problémám lenne:
Adott egy Felhasználói ADSL csomag, D-Link ADSL modemmel, egy WA-2204-es Wi-fi Routerrel, egy AW-APval és egy PPPoE fogadására alkalmas netszerver.
A képlet így van:
D-Link ADSL modem + WA-2204 Wi-fi Router csatlakozik Wireless-en a AW-APhoz, az AW-AP egy switchen megy keresztül a linux-serverbe.
Nos, a bajom "csak" ennyi lenne:
Az ADSL modemre felbírok kapcsolóni a helyi hálózaton (ami a wifi routeren van rákötve gép), de ami az AW-APra van rákötve gép (tehát wifin keresztül próbálom elérni így az adsl-t) nemmegy=KAPCSOLATOT SZERETNÉK LÉTESÍTENI (Internet forgalmat), de valami beállítás miatt nem megy.
A WA-2204-es Wi-fi routerben ezek a működési funkciók vannak: Gateway, Bridge, Wireless ISP.
Melyiket kellene beállítani, hogy jó legyen szerintetek a net? Próbáltam már, de semelyikkel nemmegy se a gépen, se a linux serveren. Bezzeg ami a helyi hálón van gép, az TUD kapcsolatot létesíteni...:@ átjáró probléma lehet.

#1068 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:34

Félreértés NE essék, nem a Wifi routerrel akarom szétosztani a netet, tehát a wifi router lehetne ap is, de nem az. A netet a linux serverrel akarom szétosztani, mert abban van sávszélkorlátozás.
Egyébként egy másik helyen ugyanilyen netszevrerrel osztok netet, de az a net helyi hálón csatlakozik a serverhez nempedig wifi-n :s

#1069 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:36

WA-2204 működési funkciók:
(Operation Mode):
Gateway:In this mode, the device is supposed to connect to internet via ADSL/Cable Modem. The NAT is enabled and PCs in LAN ports share the same IP to ISP through WAN port. The connection type can be setup in WAN page by using PPPOE, DHCP client, PPTP client or static IP.
Bridge:In this mode, all ethernet ports and wireless interface are bridged together and NAT function is disabled. All the WAN related function and firewall are not supported.
Wireless ISP:    In this mode, all ethernet ports are bridged together and the wireless client will connect to ISP access point. The NAT is enabled and PCs in ethernet ports share the same IP to ISP through wireless LAN. You must set the wireless to client mode first and connect to the ISP AP in Site-Survey page. The connection type can be setup in WAN page by using PPPOE, DHCP client, PPTP client or static IP.

Én sem vagyok már kezdő, kipróbáltam mind3 működési módot, de akkor sem megy.
:@

#1070 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:21

S.O.S-----segítség!- Baj van nálam.
Netet szeretnék kiépíteni a gépemre, csak nem tudom milyen modemmel éri meg foglalkozni ha vezetékes illetve rádió kapcsolatossal.
Valamint érdekelne az árfekvés, olcsóság illetve alkalmazható képessége.
56kb vagy 1mb sávszeles, ADSL érdekelne mert T-Com van rokonomnak és megengedné hogy jelszavát és címét is használjam csak az Ip vím na az az érdekes, hogy ti mint tanácsadók hogyan vélekedtek az általam leírtakról.

#1071 Felhasználó inaktív   erikasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 04. 16:56

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség mint kezdőnek :)
van két gépem xp-s / egy-egy hálókártya 
van egy switch-em
a hálózat működik
az egyik gépen chello light internet
mit kell tennem hogy mindkettőn lehessen internetezni?

:think:

#1072 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 18:55

Idézet: erikasz - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 16:56

az egyik gépen chello light internet
mit kell tennem hogy mindkettőn lehessen internetezni?

Routert venni, aztán hálómegosztós, és egyéb topikot olvasni. Ott van megoldás, meg sok sok típus is.
Make love not Wor.

#1073 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 10:20

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 20:21

S.O.S-----segítség!- Baj van nálam.
Netet szeretnék kiépíteni a gépemre, csak nem tudom milyen modemmel éri meg foglalkozni ha vezetékes illetve rádió kapcsolatossal.
Valamint érdekelne az árfekvés, olcsóság illetve alkalmazható képessége.
56kb vagy 1mb sávszeles, ADSL érdekelne mert T-Com van rokonomnak és megengedné hogy jelszavát és címét is használjam csak az Ip vím na az az érdekes, hogy ti mint tanácsadók hogyan vélekedtek az általam leírtakról.

te mit beszelsz? normalis?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1074 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:18

Hali!

Az én problémám az, hogy nem megy a net továbbra sem. Wifis internetet osztanék két gép között, van egy ap-m, sajnos a macje beégetett és van egy smc7004vbr routerem, az internetemen van pppoe és mac szűrés. Hogyan állítsam be, hogy minden ok legyen? Milyen módban menjen az ap? Az ap egy tellus a14 11 mbps/s-es.
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#1075 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 06:15

:up:

Szerkesztette: Lancelot 2007. 02. 16. 07:02 -kor

#1076 Felhasználó inaktív   borisbecker 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:42

Sziasztok!

Megosztottam itthon a netet egy desktop és egy laptop között, két hálókártyával a desktopban (ez kapcsolódik az ADSL netre) és egy keresztkábellel. Nem ez az első hogy ilyet csináltam.

Valami oknál fogva minden alkalommal ha bekapcsolom a laptopot vagy kihúzom a keresztkábelt, a desktop eldobja az ADSL kapcsolatot. Nem tudok rájönni hogy miért.

Légyszi ha van ötletetek, megoldásotok osszátok meg velem mert lassan megőrülök ettől!

Köszi!

borisbecker

#1077 Felhasználó inaktív   Dar1en 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 17. 16:05

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Egy fix ip-s cabel netet próbálnék wi-fi-vel megosztani. MSI RG65463 routerem és 2 MSI adapterem van. Az alapbeállításokat szerintem jól megcsináltam mert a 2 gép külön-külön tudja használni a netet. Azonban ha egyszerre megy mind a két gép ,akkor csak az egyiken van net, méghozzá mindig ugyanazon a gépen. Még akkor is, ha a másik géppel már órák óta netezek. Azt mondták állítsam be, hogy DHCP-vel ossza meg a netet. Ott beírtam a Primary DNS-t a Secondary DNS-t és a Gateway-t és beállítottam a fixed mapping-ot. A probléma azonban továbbra is fent áll. Lehet hogy azért mert nincs kitöltve a Primary és Secondary WINS mező a DHCP-nél?
Légyszi segítsetek, mert ez így nagyon gáz h csinálok vmit és egyszer csak elveszik a netem:(
Ja és bocs ha kicsit körülményes a megfogalmazás, nem vagyok túl jártas etéren.
Előre is köszi mindenkinek aki tud valamit segíteni!
Peti

#1078 Felhasználó inaktív   Illye 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 17. 17:14

Sziasztok! Új vagyok a fórumozók között és sajnos nincs túl sok időm olvasgatni a hozzászólásokat, problémám viszont annál több van:( Az a gond, hogy régen Chello Classicot használtunk és két gépen volt megosztva a net két D-Link DWL-520+-as hálókártyával. Közben volt költözés és az egyik gépet evlittem magammal, ezért csak egy gép maradt, amin már csak Chello Lightot használtunk. Most, hogy visszaköltöztem és visszahoztam a gépemet, szerettem volna megosztani a netet ismét, ám semmilyen régebbi beállítással nem működik. Tudnátok nekem segíteni a megoldásban ? Egyáltalán lehet-e?! Nagyon nagy szükségünk lenne a netre, mert a munkához kell! Előre is köszi mindent! Sziasztok!

#1079 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 19:54

Idézet: Illye - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 17:14

Sziasztok! Új vagyok a fórumozók között és sajnos nincs túl sok időm olvasgatni a hozzászólásokat

Nekünk meg nincs időnk leírni, hogy 1 gépen működjön a net, utána reseteld a routert, aztán állítsd be újra az elejétől rendesen.
Make love not Wor.

#1080 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 20:14

Idézet: Dar1en - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 16:05

Az alapbeállításokat szerintem jól megcsináltam mert a 2 gép külön-külön tudja használni a netet. Azonban ha egyszerre megy mind a két gép ,akkor csak az egyiken van net,

Persze, netet tessék a WAN vagy az Internet lukba dugni, aztán kis konfig után egyből begyógyul...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.