HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#1021 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:40

Hali.

Az az igazság hogy nem olvastam teljesen végig a topicot, mert 34 oldal. De elkezdetem, és ameddig jutottam, addig nem találtam megoldást a problémámra, ami a következő lenne:

Van egy 1megás ADSL net, amihez vettem egy dlink dgl_4300 as routert. az első pár napban müködött, de szarakodás volt ott is, rengetegszer nem erte el a webes konfigot. Most meg egyaltalán nem. Szóval kikapcsolom a gépet, ruterrel összeköt, bekapcs, és azt irja ki hogy a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott. Ha meg a webes configot akarom elérni, bejön az oldal, de ha passt irok, prob. belépni, kiirja, hogy le van lőve az internet kapcsolat, és átugrik az explorer kapcsolat nélküli módba..

Próbáltam már beírni a TCP/IP beállításokba a router ip cimet az atjaroba, meg a dns hez, de semmi.
Tényleg nem tudom mit tegyek.

Köszönöm a valaszokat előre is.
:respect:
És Sorry ha már szerepelt a forumban..
Amugy meg szerintem mindenki szereti ha személyre szól a tanács :)
Thanx

#1022 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:06

Idézet: levice - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:40

Szóval kikapcsolom a gépet, ruterrel összeköt, bekapcs, és azt irja ki hogy a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott.

Amíg a router nem ad IP-t a gépnek, addig semmi jóra nem lehet számítani.
Make love not Wor.

#1023 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:17

Akkor mi a megoldás?

Amugy előfordul hogy sikerül hihetetlen, de pl amikor config oldalon bejelentkezésnél beirom a jelszot, enter, kiirja, hogy ...connection seems to be down... beirom  jalszot, megint, mégegyszer... aztan egymasután ütögetem az entert utána sokszor, egyszercsak belép...
nem értem :confused:

Volt hogy nem működött, router reset, semmi, router kikapcs, semmi, router megint kikapcs, és müködött..
Mi lehet az oka hogy egyszer jó, egyszer nem?

#1024 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:27

ha a routert meg a modemet nem kapcsolom ki, csak a gépet ki-be amikor kell, akkor nincs gond...
már három napja megy, szakadás meg minden gond nélkül...
akkor van gond, ugy érzem, amikor a gépet előbb kapcsolom be mint  routert.
kérdésem az lenne, nem e probléma ha a router szünet nélkül folyamatoson megy, akár hónapokig, vagy tovább, és hogy ez az üzem be helyezési sorrend normális-e, vagy csak valamit nem csinálok jól.
?

üdv

#1025 Felhasználó inaktív   tom-tom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 16:28

Hali,nekem a kővetkező problémám lenne.
Van egy Dlink 524 router ,2 mbs net,de a dc ++ program nem műkődik,valahogy portforwardolni kell .
Hogyan kell ezt ? kőszőnőm

#1026 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:57

Sziasztok! Nem teljesen ide tartozik, de nem akartam külön topikot indítani emiatt. A probléma a következő: adott két gép routerrel összekötve, mindkét gépen mikrofon. Szeretnénk játék közben mikrofonon beszélgetni, de ha olyan programot használunk, ami internetet használ (Ventrillo, Teamspeak), akkor minden játék gépigénye indokolatlan mértékben megnő, akoadoznak. Lanra írt programok közül a Lan Voice Chat programot használtuk, ez viszont egy ideje nem működik, hiába telepítjük újra. Több mikrofonos programot nem ismerünk lanra. Tud valaki segíteni?

#1027 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:45

Idézet: tom-tom - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 16:28

Hali,nekem a kővetkező problémám lenne.
Van egy Dlink 524 router ,2 mbs net,de a dc ++ program nem műkődik,valahogy portforwardolni kell .
Hogyan kell ezt ? kőszőnőm

Rákerestél legalább itt a fórumon a portforwarding-ra? Ha itt nem akkor legalább a Google-ben?: az első találat screenshot-os tutorial. Még a képek is az említett router menüjéből vannak.  :(

#1028 Felhasználó inaktív   tom-tom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:49

Hello,megvolt a rákereseés,tanulmányozas stb. a router beállitásainál most szerepel a dc1 megvan nyitva,portforwardolva van,(wirtual serveren ),de viszont a DC ++ továbra sem kapcsolodik semilyen hubcimre.,meg eggyáltalán sehova,nem tud csatlakozni.mi lehet a gond???

#1029 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 22:43

Nem igazán ebbe a topikba tartozik de nem akartam újat nyitni
A helyzet a következő: Elég sűrűen LAN-olunk haverokkal, van egy 5-ös switchünk amit erre a célra használunk. Régebben mikor még mindenki SP1-et vagy SP nélküli windowst használt akkor simán tudtunk ide oda másolgatni egymásról a megosztott cuccokat de mióta mindenkinél SP2 van fent azóta jelszót kér, a poén az, hogy windows telepítésnél senki sem adott meg jelszót vagy ha igen akkor az nem jó itt! Ki lehet eztvalahogy lőni, hogy kérjen jelszót?

#1030 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 00:35

Idézet: Grass - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 22:43

windows telepítésnél senki sem adott meg jelszót vagy ha igen akkor az nem jó itt! Ki lehet eztvalahogy lőni, hogy kérjen jelszót?

vendég júzert engedélyezzétek a gépen, oszt csoki.
Make love not Wor.

#1031 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 00:49

És azt hogyan? Bocs a lámaságomért

#1032 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 00:53

Idézet: Grass - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 0:49

És azt hogyan? Bocs a lámaságomért

Felhasználói fiókoknál. De ha többi népek is ilyenek, meg nem olvasnak topikot, akkor egy rendszergazda júzer még tuti van, szóval ha jelszót kér, akkor beírod, hogy "rendszergazda" a júzer, jelszó meg nincs. Ennyi.
Make love not Wor.

#1033 Felhasználó inaktív   renegade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 18:55

Hali!

Lehet h nem jo helyre írok. Ha így van akkor bocsi de remélem ti is tudtok segíteni. Van nékem egy SMC WBR14T-G routerem. Fenn van hozzá a legújabb firmware is. Fix IP-s kábelnetes kapcsolatom van. A hálóval nem is lenne gond csak a nettel. Beállítottam a tűzfalat a routernél meg minden de mégis ieneket tapasztalok amikor megnézem a routernek a logját:
-Smurf
-IP Spoofing
-TCP SYN Flood
-UDP Flood
-Scan
Ezeket olyankor szoktam tapasztalni ha pl megy a DC. És ezektől mindig lehal a net. Szal így nem jönnek be az oldalak meg iesmi. Aztán már csak a router restart segít. A kérdésem az lenne h találkozott már valaki ilyen "támadásokkal" és ha igen akkor mit lehetne ellene tenni? Ill. h a routernél mit állítsak át ami esetleg segíthetne? A segítséget előre is köszönöm!
Üdv : rene

#1034 Felhasználó inaktív   vpeti88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 08:09

Helló!
Bocsi hogy ide írok de gyors választ szeretnék és ez az egyik legfelkapottabb téma.
Nekem terayon kábelmodemem van, az a problémám, hogy mikor bekötöték 200kbps volt a sebbeség, és egyszer nem osztott ki ip címet nem tudtam mit csinálni és tanácsolták hogy reseteljem, utána kaptam ip címet de a sebbeség 70kbps fölé nem megy mi lehet a baj ellőte gyorsabb volt.
Mikor beüzemelték nem volt a gép bekapcsolva lehet azért adott nagyobb sávszéleséget?
Mert bekapcsolva volt  a gép mikor reseteltem a modemet. Remélem érthetően fogalmaztam. a segítségeteket előre is kösszi

Szerkesztette: vpeti88 2007. 01. 23. 08:11 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   Zolics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 24. 18:42

Sziasztok!Légyszi segítsetek!
Van egy D-link di604 ruterem de nem tudok vele csatlakozni a 192.168.0.1re
van valakinek valami 5lete

Lecseréltem a gépet a rutert már régen nem használtam de most kellene.
Azt is elfelejtettem régen hogy sikrült összehozni.
Szoval most nem akar a nethez csatlakozni viszont a másik géppel kummunikál.

Teljes a  tanácstalanság tudatlansággal elegyítve.

#1036 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:50

Idézet: Zolics - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:42

Sziasztok!Légyszi segítsetek!
Van egy D-link di604 ruterem de nem tudok vele csatlakozni a 192.168.0.1re
van valakinek valami 5lete

Lecseréltem a gépet a rutert már régen nem használtam de most kellene.
Azt is elfelejtettem régen hogy sikrült összehozni.
Szoval most nem akar a nethez csatlakozni viszont a másik géppel kummunikál.

Teljes a  tanácstalanság tudatlansággal elegyítve.

Beállítod a számitógépednek hogy DHCP-n kapjon IP cimet és DNS-t,
aztán megnyitod a http://192.168.0.1-es webcimet - felhasználó : admin
jelszó gyárilag nincs.

Ha nagyon nem megy akkor nyomd folyamatosan a reset gombot a router hátulján 15 másodpercig -
ezek után minden visszaáll gyári beállításokra.

#1037 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 22:18

Sziasztok!

Lenne egy kissebb problémám! WiFis netem van, és azt szeretném megosztani itthon (2 laptopra) egy  WiFis routeren keresztül! A felállás: w-lan karin bejön a net, amit windows alatt megosztok a hálókarira, amiből a kábel a router WAN portjába megy! Azért csináltam így, mert felváltva használom az XP-t és a Vistát! Vista alatt tökéletesen megy a fent leírt felállásban a megosztás (mind2 laptop kap IP címet DHCP-n keresztül a routertől, netezni is lehet mindenhol)! XP alatt ellenben nincs semmi! A következőre rájöttem:
-ha a hálókarinak 192.168.0.1 az IP címe, akkor az én gépemen nincs net, ellenben a laptopokon van, vagyis lenne, ha az én gépemen lenne ( :think: )! Ezt onnan tudom, hogy a router status menüjében DHCP Client Connected (amit Vista alatt is ír)!
-ha a hálókarinak 192.168.1.2-öt adok meg, akkor az én gépemen van net, de a net már a routerben elveszik vhol: WAN-nál DHCP Clientként van beállítva (automatikus IP felismeréssel), de a Status menüben mindig azt írja ki, hogy DHCP Client Disconnected!
Milyen IP-t kéne adjak XP alatt a hálókarinak, hogy meg tudjam osztani a netet a routeren keresztül??? :confused:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1038 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:57

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry4676689

Erre esetleg tudja valaki a választ ?

Dana Routernél, hogyan lehet beállítani, hogy ne fixálja az ip-t azaz ne tartsa fenn pinggel?

#1039 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:00

Wireless internet érkezik jelenleg a gépembe egy dlink kártyára. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megosztani routerrel a netet, hogy az öcsém gépén is menjen? Windows internet megosztás nem jó. Egyik helyen láttam egy multiple bridget, ami ap link módban ment, ezen volt egy router és úgy volt megosztva a net. Egyszerűbb, bevált megoldást keresek, konkrét hardverrel. Köszönet!
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#1040 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:05

Idézet: Kitk@t - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:00

Wireless internet érkezik jelenleg a gépembe egy dlink kártyára. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megosztani routerrel a netet, hogy az öcsém gépén is menjen? Windows internet megosztás nem jó. Egyik helyen láttam egy multiple bridget, ami ap link módban ment, ezen volt egy router és úgy volt megosztva a net. Egyszerűbb, bevált megoldást keresek, konkrét hardverrel. Köszönet!

Akkor mostmár 2en vagyunk! :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.