HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#161 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 16:16

most például routerre vagyok kötve van net, de a dhcp klienseknél már nincs senki holott 5 perce mindkét gép ott volt, akkor a router szar vagy mi?

#162 Felhasználó inaktív   imy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 12. 22:23

Sziasztok!
Ha valakinek van valami nagyon jó ötlete, akkor kérlek segítsen! (mi már kifogytunk...)
Mostanság köttettünk mikrós netet, nagyon jól megy, az antenna belecsatlakozik egy AP-be, ami teljes mértékben elvégzi az azonosítást (Mac, statikus ip...). Tetőteres házban lakunk és ez az egész dolog lent van a földszinten. Hugommal együtt mi meg itt vagyunk a tetőtérbe. Mind a kettőnknekvan gépe (nem kell atomerőműre gondolni ;)), és természetes, hogy netezünk itt is fenn... ;)
Ilyenkor csak egy utp-toldóval csatlakoztatom az AP-ből kijövő keresztkábelt az épp netezni kívánó kábeljére. Beállítom az ip-címeket (aminek már majdnem teljesen mindegy, csak tartományban legyen), és szépen megy a net. Csak ugye kényelmesebb lenne egy router. Vagy legalább is valami, ami segítségével tudnám osztani a netet. (megjegyzés: Apukám gépébe kb 3 méter, a húgomába kb 20, az enyémbe meg kb 25 méter kábel megy). Keresztapám eléggé ott van ebben a témában (meg számtech boltja van) és azon filóztunk vele, hogyha az AP elvégzi az azonosítást, akkor utána elég ey switch... olcsóbb is lenne. Elhoztam egy switchet, összedugtam, pöccre ment, csak az én gépemmel nem volt hajlandó menni. Megpróbáltunk minden lehetséges dolgot, gyanakodtunk kábelre is, de elvetettük, mert direktbe kötve rendesen ment/megy.
Mondtuk: semmi baj, megpróbáltuk, megnézzük egy routerrel is. Hoztam egy Dana NW5040SR típusú routert (hogy az majd jól megismétli a jelet - ha a kábel hossza lenne a baj...). Bekonfigoltam, DHCP, satöbbi. De a helyzet változatlan maradt. Mindegyik gép látta a netet, meg a belső hálót, csak az enyém nem. Rávettem magam és lecipeltem a gépem a földszintre, ott bedugtam egy kb 4 méteres kábelre, és pöccre ment. Elkértem barátnőm laptopját, végigmentem az össze porton és kábelen, és csak az enyémen keresztül nem óhajt csatlakozni. Mérgemben újtanyomtam az UTP csatlakozót is...
Erről a problémával kapcsolatban már többmindenkit kérdeztem, de senki nem tudott ésszerű megpldást adni. Tűzfal nincs.
Valóban a kábel hossza lenne a probléma? De elvileg egy olyan 100 méterig mennie kellene a jelnek, nem?

Türelmeteket és segítségeteket előre is köszönöm!

üdvözlettel: imy
http://polgarock.hq.hu
"Sex is like software: it's better when it's free"
" Sex is like software: it's better with a penguin" :) :) :) :) :) :)
"Linux is like wigwam: no windows, no gates, apache inside"
Polgá-Rock web page

#163 Felhasználó inaktív   imy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 16:17

Sziasztok!
Köszönöm, ha törtétek magatokat a problémán, de időközben sikerült megoldanom.
Saját figyelmetlenségemre csak úgy hasrautésszerűen nyomtam meg az utp kábelt (mármint tetszőleges színsorrendben), de amiután átnyomtam szabványra, működödtt a dolog.

Szerkesztette: imy 2005. 10. 13. 16:23 -kor

" Sex is like software: it's better with a penguin" :) :) :) :) :) :)
"Linux is like wigwam: no windows, no gates, apache inside"
Polgá-Rock web page

#164 Felhasználó inaktív   LOTR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 13:48

Hi!
Van egy mercury kob br 100 routerem + externet adsl(a szolgáltatótól nem kaptam DNS-t, legalábis nem hiszem, mert nem én vettem át a dolgokat, hanem vki aki éppen itthon volt ,de nekik meg fogalmuk sincs róla :) ), és szeretném a gépeken megosztani az internetet, de sajnos a routert nem sikerül konfigolni. Elindítom setup-ot, aztán a wan beállításoknál, van 4 lehetőség:
dinamyc ip (kábel modem)
static ip (fix ip dsl)
pppoe (dial up dsl)
pptp

na itt én a két dsl-es beállítással próbálkoztam, nem sok sikerrel
static ip:
IP address assigned by your ISP: ide a router ip-címét írtam, -mivel ez lesz a wan ip-(192.168.1.1), aztán a hálózati maszkot(255.255.2550), ISP Gateway Address -na most ide mit írjak?

pppoe:
beírtam nevet(ami az adsl es loginom-remélem ezt kell), és a hozzá tartozó kódot, router ipjét, és a dns-t, majd továbbléptem, ekkor a dns címeket kérte, beírtam a router ip-jét megint, és ezt még a gép tcp/ip beállításainál is megadtam -aztán ennyi a konfig, de net az nincs

remélem érthetően írtam le a dolgokat, és lesz aki megtalálja, hogy mia problémám
előre is köszi
One Ring to rule them all

#165 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 14:01

Idézet: LOTR - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 14:48

Hi!
Van egy mercury kob br 100 routerem + externet adsl(a szolgáltatótól nem kaptam DNS-t, legalábis nem hiszem, mert nem én vettem át a dolgokat, hanem vki aki éppen itthon volt ,de nekik meg fogalmuk sincs róla :) ), és szeretném a gépeken megosztani az internetet, de sajnos a routert nem sikerül konfigolni. Elindítom setup-ot, aztán a wan beállításoknál, van 4 lehetőség:
dinamyc ip (kábel modem)
static ip (fix ip dsl)
pppoe (dial up dsl)
pptp

na itt én a két dsl-es beállítással próbálkoztam, nem sok sikerrel
static ip:
IP address assigned by your ISP: ide a router ip-címét írtam, -mivel ez lesz a wan ip-(192.168.1.1), aztán a hálózati maszkot(255.255.2550), ISP Gateway Address -na most ide mit írjak?

pppoe:
beírtam nevet(ami az adsl es loginom-remélem ezt kell), és a hozzá tartozó kódot, router ipjét, és a dns-t, majd továbbléptem, ekkor a dns címeket kérte, beírtam a router ip-jét megint, és ezt még a gép tcp/ip beállításainál is megadtam -aztán ennyi a konfig, de net az nincs

remélem érthetően írtam le a dolgokat, és lesz aki megtalálja, hogy mia problémám
előre is köszi

Adsl-ed van, tehát pppoe (dial up dsl).
Név, password beírva, eddig ok.
DNS-nek ne a router ipjét írd be. Elvileg, ha üresen hagyod, akkor csatlakozáskor adja a szolgáltató szervere.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#166 Felhasználó inaktív   LOTR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 14:14

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:01

Adsl-ed van, tehát pppoe (dial up dsl).
Név, password beírva, eddig ok.
DNS-nek ne a router ipjét írd be. Elvileg, ha üresen hagyod, akkor csatlakozáskor adja a szolgáltató szervere.

köszi a gyors választ, router konfig sztem akkor kész is, ezt írja ki:
Status

You can use the Status screen to see the connection status for the Broadband Router's WAN/LAN interfaces, firmware and hardware version numbers, and the number of connected clients to your network.

WAN
Connection Type PPPoE 
WAN IP 80.85.53.224 
Subnet Mask 255.0.0.0 
Gateway 212.40.109.4 
DNS 192.168.1.1 
Secondary DNS 0.0.0.0 
Cable/DSL CONNECTED

tehát már van net routernél, de a gépeken még nincs :)
ezt hogy tudnám megcsinálni?

#167 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:38

Üdv!

A következő a dilemmám: tehát a netmegosztás már működik (2 hálókártya van, nem router), DE ha be van kapcsolva a Kerio Personal Firewall, akkor a kliens gépen (egy laptop) nem működik a net. Hiába próbálkoztam, hogy a trusted zone-ba hozzáadtam a hálókártyát, ill. az IP címet maszkkal együtt. Sajnos eredménytelen!  :confused:  Nem tudjátok mi lehet a bibi?!  :think:  Az tuti, hogy probléma a tűzfallal lehet, mert ha ki van kapcsolva, akkor megy a net. Hozzászólásaitokat előre is köszönöm!

Üdv!
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#168 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:06

Idézet: LOTR - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:14

WAN
Connection Type PPPoE 
WAN IP 80.85.53.224 
Subnet Mask 255.0.0.0 
Gateway 212.40.109.4 
DNS 192.168.1.1 
Secondary DNS 0.0.0.0 
Cable/DSL CONNECTED

tehát már van net routernél, de a gépeken még nincs :)
ezt hogy tudnám megcsinálni?

Mert a DNS-t még mindig ráerőszakoltad, hogy 192.168.1.1 legyen. Automatán kell hagyni, szolgáltatótól kap egyet, oszt kész.
Make love not Wor.

#169 Felhasználó inaktív   LOTR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 17:06

Mert a DNS-t még mindig ráerőszakoltad, hogy 192.168.1.1 legyen. Automatán kell hagyni, szolgáltatótól kap egyet, oszt kész.

igaz, de most már kivettem dns automatára, viszont gépeken net még nincs routeren keresztül, egyéb ötlet esetleg?
köszi

WAN
Connection Type PPPoE 
WAN IP 212.40.115.111 
Subnet Mask 255.255.224.0 
Gateway 212.40.109.4 
DNS 212.40.96.14 
Secondary DNS 212.40.96.162 
Cable/DSL CONNECTED

LAN
IP Address 192.168.1.1 
Subnet Mask 255.255.255.0 
DHCP Server Enabled 
Firewall Enabled 

azt azért még leírom, hogy a gépek ip számai 192.168.1.2-3, hátha fontos

#170 Felhasználó inaktív   LOTR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 18:53

Idézet: LOTR - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 19:33

igaz, de most már kivettem dns automatára, viszont gépeken net még nincs routeren keresztül, egyéb ötlet esetleg?
köszi

WAN
Connection Type PPPoE 
WAN IP 212.40.115.111 
Subnet Mask 255.255.224.0 
Gateway 212.40.109.4 
DNS 212.40.96.14 
Secondary DNS 212.40.96.162 
Cable/DSL CONNECTED

LAN
IP Address 192.168.1.1 
Subnet Mask 255.255.255.0 
DHCP Server Enabled 
Firewall Enabled 

azt azért még leírom, hogy a gépek ip számai 192.168.1.2-3, hátha fontos

még véletlenül sem gondoltam arra, hogy gépek ipjét automatikusra kéne állítani
tehát sikerült megoldani a problémát, és már routeren keresztül netezek
köszi  mindenkinek :respect:  :smoker:

#171 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 08:55

Idézet: Csiresz - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 16:38

Üdv!

A következő a dilemmám: tehát a netmegosztás már működik (2 hálókártya van, nem router), DE ha be van kapcsolva a Kerio Personal Firewall, akkor a kliens gépen (egy laptop) nem működik a net. Hiába próbálkoztam, hogy a trusted zone-ba hozzáadtam a hálókártyát, ill. az IP címet maszkkal együtt. Sajnos eredménytelen!  :confused:  Nem tudjátok mi lehet a bibi?!  :think:  Az tuti, hogy probléma a tűzfallal lehet, mert ha ki van kapcsolva, akkor megy a net. Hozzászólásaitokat előre is köszönöm!

Üdv!

Megoldódott :cool:
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#172 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:38

Hali!

Olyan problémám lenne, hogy adva van egy hálózat, amiben minden gép kimehet a netre egy belső proxy-n keresztül, és csak webtartalmat érhet el. Viszont van pár ip, aminek teljes elérése van a net felé. (tűzfalon van bekonfigurálva)
Egy ilyen ip-re szeretnék egy olyan gépet tenni ami megosztja a netet (az összes portját) pár gépre. Ezzel nem is lenne gond, mert egy 'egyfloppy'-s linux alapból megcsinálja, viszont ehhez 2 db hálókártyára lenne szükség. De én egy hálókártyával szeretném ezt megoldani!

Meg lehet ezt így csinálni????
A freesco-t nézegettem. Az ethernet bridge mód valami ilyesmit csinálhat???

#173 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 08:35

Sziasztok! Lenne egy kis gondom, pontosabban először néhány kérdésem: a nővérem tőlünk 900 m-re épített egy házat, ahová azonban a T-Com nem hajlandó beszerelni telefonvonalat, miként a helyi kábelTV-szolgáltató sem... Mivel nálunk van ADSL, így gondoltam megoldható lenne a két épület összekötése rádiós kapcsolattal, találtam is a D-link oldalán olyan antennákat, amelyek 1000 m-ig biztosítanak összeköttetést. A mi házaink 900 m-re vannak egymástól és szerencsére tökéletes a rálátás. Ez lenne az antenna:

LINK

Kérdéseim:
- Szerintetek működőképes lenne ez a dolog?
- Mire lenne szükségem a két antennán kívül még ahhoz, hogy az én ADSL-emen tudjon a nővérem ''odaát'' internetezni?
- Van-e olyan cég, amely vállalná a szerelést és telepítést, esetleges előzetes bemérést, vagy ez házilag is megoldható?

Előre is köszönöm a segítséget!
;)

#174 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 26. 19:23

Idézet: GGu - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 9:35

Sziasztok! Lenne egy kis gondom, pontosabban először néhány kérdésem: a nővérem tőlünk 900 m-re épített egy házat, ahová azonban a T-Com nem hajlandó beszerelni telefonvonalat, miként a helyi kábelTV-szolgáltató sem... Mivel nálunk van ADSL, így gondoltam megoldható lenne a két épület összekötése rádiós kapcsolattal, találtam is a D-link oldalán olyan antennákat, amelyek 1000 m-ig biztosítanak összeköttetést. A mi házaink 900 m-re vannak egymástól és szerencsére tökéletes a rálátás. Ez lenne az antenna:

LINK

Kérdéseim:
- Szerintetek működőképes lenne ez a dolog?
- Mire lenne szükségem a két antennán kívül még ahhoz, hogy az én ADSL-emen tudjon a nővérem ''odaát'' internetezni?
- Van-e olyan cég, amely vállalná a szerelést és telepítést, esetleges előzetes bemérést, vagy ez házilag is megoldható?

Előre is köszönöm a segítséget!
;)

Ha még érdekel a téma akkor megoldható ha van fizikai rálátás.Veszel két AP-t ,ráteszed a két antennát, egymásra irányítod és elvileg mennie kell.Bár lehet hogy ez az antenna kevés lesz.
Káosz uralkodik. Elmélkedj,bánd meg bűneid és telepítsd újra az oprendszert.

#175 Felhasználó inaktív   TSabee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 12:35

Sziasztok!

Jól jönne egy kis segítség, mert már a hajam tépem a router miatt.
Végig olvastam a topicot, de nem oldotta meg a problémám.

Vettem egy NETGEAR RP614 routert, de sem az internet nem müködik vele, sem a két gép közötti háló.
Végig menten a "telepítési varázslón", de hiába!
Sehol semilyen más lehetőséget nem találtam, ahol a "varászlón" kivül, manuálisan bármit is beállíthatnék.
A szolgáltatótól semmit nem kaptam (DNS, stb.) Minden autora van állítva. Ha ezen próbálok változtatni, akkor a kedvenc "telepítési varászlóm" egyből ugat, és figyelmeztet, hogy meg fogja változtani.

A messenger hibaelhárítója ezt mondja: " Úgy tűnik, hogy a tartománynév kiszólgálója nem tudja feloldani az IP címeket."

Ha tudna valaki segíteni, az jó lenne.

Köszi!!!
Kisütöttem a BIOS-t, de nem sikerült!
Talán a rezsó nem volt elég meleg, vagy az olaj volt kevés?! :( , :)

#176 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 20:54

Idézet: TSabee - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 13:35

Sziasztok!

Jól jönne egy kis segítség, mert már a hajam tépem a router miatt.
Végig olvastam a topicot, de nem oldotta meg a problémám.

Vettem egy NETGEAR RP614 routert, de sem az internet nem müködik vele, sem a két gép közötti háló.
Végig menten a "telepítési varázslón", de hiába!
Sehol semilyen más lehetőséget nem találtam, ahol a "varászlón" kivül, manuálisan bármit is beállíthatnék.
A szolgáltatótól semmit nem kaptam (DNS, stb.) Minden autora van állítva. Ha ezen próbálok változtatni, akkor a kedvenc "telepítési varászlóm" egyből ugat, és figyelmeztet, hogy meg fogja változtani.

A messenger hibaelhárítója ezt mondja: " Úgy tűnik, hogy a tartománynév kiszólgálója nem tudja feloldani az IP címeket."

Ha tudna valaki segíteni, az jó lenne.

Köszi!!!  

ne static ip-t allits be mint ahogy a telepitesi kezikonyv mutatja, hanem dynamic ip, es engedelyezd a dhcp-t is

#177 Felhasználó inaktív   TSabee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:09

Pedig úgy próbálom kezdettől  fogva!
dynamic ip és engedélyezett dhcp

közben keresgélek a leírásban is, bár nem vágom úgy az angolt ahogy kellene.
szóval azt írja ahhoz hogy belépjek a config settingbe:

1. Connect to the router by typing http://www.routerlogin.net in the address field of your browser, then click Enter.

Én bedugtam a kábelt a gépbe meg a routerbe is aztán beírtam a fenti címet az I Explorer-be, aztán enter, de nem jelent meg semmi aminek kellene.

Van vkinek ilyen routere?

#178 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 21:57

Idézet: TSabee - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 22:09

Pedig úgy próbálom kezdettől  fogva!
dynamic ip és engedélyezett dhcp

közben keresgélek a leírásban is, bár nem vágom úgy az angolt ahogy kellene.
szóval azt írja ahhoz hogy belépjek a config settingbe:

1. Connect to the router by typing http://www.routerlogin.net in the address field of your browser, then click Enter.

Én bedugtam a kábelt a gépbe meg a routerbe is aztán beírtam a fenti címet az I Explorer-be, aztán enter, de nem jelent meg semmi aminek kellene.

Van vkinek ilyen routere?

ipconfig /all

alapértelmezett átjáró címét a böngészőbe....

#179 Felhasználó inaktív   TSabee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:16

Köszi István!

Ez már előrelépés, mert így sikerült elérnem a beállításokat, de még mindig nincs Net, és nem igazán tudom, hogy mit kellene megváltoztani.

Erre nincs valami tipped?

#180 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:01

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:38

Hali!

Olyan problémám lenne, hogy adva van egy hálózat, amiben minden gép kimehet a netre egy belső proxy-n keresztül, és csak webtartalmat érhet el. Viszont van pár ip, aminek teljes elérése van a net felé. (tűzfalon van bekonfigurálva)
Egy ilyen ip-re szeretnék egy olyan gépet tenni ami megosztja a netet (az összes portját) pár gépre. Ezzel nem is lenne gond, mert egy 'egyfloppy'-s linux alapból megcsinálja, viszont ehhez 2 db hálókártyára lenne szükség. De én egy hálókártyával szeretném ezt megoldani!

Meg lehet ezt így csinálni????
A freesco-t nézegettem. Az ethernet bridge mód valami ilyesmit csinálhat???

nem
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »