HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#1821 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 23. 10:22

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 21:07

Van a WDS rendszer, amely simán az első router hatósugarát növeli, minha az első nagyobb hatósugarú lenne, vagy egy erős irányított antennája lenne.
A második eset, amikor az újonnan vett routert egy ingyenesen letölthető módosított firmwerrel kliens üzemmódban használnak. Ez veszi a távoli adást és az egyik lan portjából egy madzag átmegy a második helyet kiszolgáló routerbe. Ha a lan portjába dugod, akkor a második rendszer is ugyanabba az alhálózati címtartományba esik, és az össz gép láthatja egymást. A WAN portba dugva külön alhálózat képződik.
Antenna ügyben fáradj át a wireless antennák fórumba.

Nagyon szépen hangzik ez a WDS redszer, csak gondolom ez utólag derük ki, hogy az egyik ház falain keresztül egy 100m-re levő másik ház falain belülre mekkorra jelet tud sugározni.

#1822 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:38

Sziasztok!

Internet megosztással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

A feladat a következő. Adott egy Windows Vista, mely egy ADSL modemen keresztül közvetlenül kapja az Internetet. A Vista-n fut egy VMWare Windows XP SP3 virtuális gép, aminek Internetet szeretnék adni.

Megpróbáltam úgy beállítani az operációs rendszereket, ahogyan azt más oldalakon olvastam. A két op-rendszer között egy virtuális hálózati kártya hivatott az adatforgalom lebonyolítására. A Vista-n ennek a kártyának az IP-jét 192.168.137.1-re állítottam. Az XP hálózati kártyájának 192.168.137.3-as IP címet, 255.255.255.0-ás maszkot, 192.168.137.1-es átjárót és 192.168.137.1-es DNS szerver címeket adtam.

Az XP-n lefuttattam még a Network Setup Wizard-ot, ahol azt a beállítást választottam, amikor az op-rendszer egy másik számítógépen keresztül kapcsolódik az Internetre.

A Vista-n bekapcsoltam a Network Discovery-t, File Sharing-ot, Public Folder Sharing-ot és a Password Protected Sharing opciót. Továbbá az Internetet megosztottam, az 192.168.137.1-es IP című virtuális hálózati kártyára.

A VMWare programban van még egy lényeges kapcsoló, mely az XP operációs rendszer hálózati kártyájának működését határozza meg. Itt a Network Connection opciónak választható Bridge, NAT, Custom és Host-Only beállítások közűl ez utóbbit választottam, miután valahol azt olvastam, hogy NET megosztáshoz ez kell.

Azonban valami még nincsen megfelelően beállítva, ugyanis egyáltalán nem műkdöik az XP-n az Internet. Sőt, most már a hálózaton sem látja egymást a két gép - valószínűleg miután már össze-vissza állítgattam mindent. Pedig volt amikor már a Vista láttam az XP-t.

Van valami ötletetek, hogy miért nem működhet az Internet? Ha nem is tudtok közvetlenül segíteni, örülnék neki, ha egy internetes oldalt tudnátok ajánlani, ahol egy ilyen Internetmegosztás szépen le van írva. Angol nyelvű is lehet.

Előre is köszi.

#1823 Felhasználó inaktív   Zsoc@m 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 24. 20:31

Remélem nem offolok.
Van egy Asus WL-520G routerom, melyen van kábellel egy desktop pc és wifin egy laptop.
ADSL net (PPPoE) van megsoztva, azonban kb 30 perc után elszáll a net, azt írja disconnected, és hiába kattintok hogy újracsatlakozás, nem csinál semmi.
Kihúzom, bedugom a routert és voálá működik.
Mi lehet a baj?
Üdv.:
Zsoc@m

#1824 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 14:14

Idézet: lenbazso - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 10:22

Nagyon szépen hangzik ez a WDS redszer, csak gondolom ez utólag derük ki, hogy az egyik ház falain keresztül egy 100m-re levő másik ház falain belülre mekkorra jelet tud sugározni.

Az edimax helyet bármi jó ami tudja az infrastruktura modit (linksys is modositot fw vel). de mivel erölteted az antenás forumon a igy ott böveben irtam rolla.

Csatolt fájl:

msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#1825 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 10:39

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 13:14

Az edimax helyet bármi jó ami tudja az infrastruktura modit (linksys is modositot fw vel). de mivel erölteted az antenás forumon a igy ott böveben irtam rolla.

A képen vezetékes összeköttetés van jelölve, de írtam, hogy ott is vezetéknélküli kell. Az Edimax veszi a jelet a TP-Linktől, és löki is tovább a gépeknek?

Szerkesztette: lenbazso 2008. 09. 30. 10:40 -kor

#1826 Felhasználó inaktív   Bitrubo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 10. 17:51

Sziasztok!
Van egy D-Link DI524 routerem, egy laptopom Vistaval, és egy PC XP Sp2 -vel.
A net tökéletesen működik mindkét gépen.
A problémám azonban, hogy a két gép sehogy sem látja egymást, csak a routert és a saját megosztott fáljjaikat.  :confused:
A Vista Totál commander-ében "ami ugyanaz a verzió, mint a másik gépen" nem jelenik meg a hálózatok-nál semmi sem... Illetve nekem még nagyon érthetetlen ez az egész Vista. nem találok benne Hálózat beállítása varázslót és semmi olyat amivel csak hipp-hopp beállíthatnám! Így aztán nem találom a munkacsoport beállítást sem.
Lehet, hogy csak valami nagyon apróságot rontok el, és azért nem megy, de akárhogy probálom, bárhonnan kezdeményezve, nem jutok tovább...
Ha valaki tudja, hogy mit kell tennem, kérem írja le részletesen a lépéseket, mert napok óta nem boldogulok.
(Végülis a fő célom, hogy a vista gép és az xp-s között másolgassak.)

Előre is köszönöm

Szerkesztette: Bitrubo 2008. 10. 10. 17:56 -kor

#1827 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 20:03

Idézet: lenbazso - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 11:39

A képen vezetékes összeköttetés van jelölve, de írtam, hogy ott is vezetéknélküli kell. Az Edimax veszi a jelet a TP-Linktől, és löki is tovább a gépeknek?

Igen, Edimax mögé switch, arra meg akárhány gép. Legalább lassú lesz.
Make love not Wor.

#1828 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:08

a nagyobbik gepen most mar Vista van, kabelneten jon be a net, ezt szeretnem megosztani egy masik geppel, amin XP fut. router nelkul megoldhato a dolog?

#1829 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:09

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 17:08

a nagyobbik gepen most mar Vista van, kabelneten jon be a net, ezt szeretnem megosztani egy masik geppel, amin XP fut. router nelkul megoldhato a dolog?

Router nélkül meg. De szopószorzó, meg hülyeség. Router kell, pont.
Make love not Wor.

#1830 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:13

miert hulyeseg? eddig, 2 XP -vel remekul ment, nem akarok en ide WLAN-t, meg semmit, a 2 gep is egy monitorrol megy, csak valami beallitas kellene, mert eddig nem jott ossze  :(

#1831 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:18

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 17:13

miert hulyeseg? eddig, 2 XP -vel remekul ment, nem akarok en ide WLAN-t, meg semmit, a 2 gep is egy monitorrol megy, csak valami beallitas kellene, mert eddig nem jott ossze  :(

Akkor oldd meg úgy, ahogy XPvel. De minek kérdezel, ha tudod?
Make love not Wor.

#1832 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:22

ha tudnam, akkor nem kerdeznem. de itt nem ugy van, mint XP-nel, Vista-t csak par napja hasznalok, ott egyszerubb volt.

#1833 Felhasználó inaktív   zsolti1902 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 14:13

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni netmegosztás ügyében. Adott egy már kiépített wifis internet hálózat. Egy Linksys wifi router van a padláson és 3-an wifi kártyákkal veszik a jelet a többiek.
Szeretnék én is csatlakozni hozzájuk netezni de én messze lakok tőlük, légvonalban kb 1,5 km.
Milyen wifi antenna (pl. típus, márka, erősség) kell hogy átérjen a jel 1,5 km-re + milyen átalakító kell hogy az antennát csatlakoztatni lehessen a routerhez vagy más eszköz kell??

Köszi előre is.

#1834 Felhasználó inaktív   KelleJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:16

1,5 km-ről szerintem alap wifis eszközöket el lehet felejteni, oda már komolyabb irányított antenna kell mindkét oldalon.

#1835 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:17

Idézet: KelleJ - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 15:16

1,5 km-ről szerintem alap wifis eszközöket el lehet felejteni, oda már komolyabb irányított antenna kell mindkét oldalon.

Megy az, wlanos topikban éppen most írták le linkekkel, tételesen. Talán stol volt, antenna, dráút, árbóc, minden.
Make love not Wor.

#1836 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:14

Szép jó estét!

Lenne egy olyan problémám hogy van egy net modemen jön és 2 gép + egy switch ebből szeretnék netet varázsolni.
Úgy olvastam ha statikus ip-m van akkor elfelejthetem ezt a kombinációt mert akkor router kell.
De ha dinamikus ip-m van akkor bedugdosok mindent és utána hogy tudom elérni hogy legyen net? (van felhasznév jelszó) Mind a két géppel be kell jelentkezni? (egymástól függetlenül lenne jó ha jönne a net szal egyik gép se legyen szerver)

köszönöm a válaszokat

#1837 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:32

Idézet: Cseresznye - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 19:14

Lenne egy olyan problémám hogy van egy net modemen jön és 2 gép + egy switch ebből szeretnék netet varázsolni.
Úgy olvastam ha statikus ip-m van akkor elfelejthetem ezt a kombinációt mert akkor router kell.

mindenképpen router kell, az a tuti, bármilyen netnél amit meg szeretnél osztani.
Make love not Wor.

#1838 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:40

és ideiglenesen sem lehet összeeszkábálni?
mert otthon van router csak ehéten is kéne net és még messze van hétvége :D

#1839 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:49

Idézet: Cseresznye - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 19:40

és ideiglenesen sem lehet összeeszkábálni?
mert otthon van router csak ehéten is kéne net és még messze van hétvége :D

Egyik gépbe két kártya, egyiken bejön a net, másikon a switche, onnan többi gépbe. Aztán jó eséllyel szopni fogsz :-) Van varázsló, néha működik, de mondjuk régi verziós Kerio Winroute lite, vagy analogx proxy is meg bírja oldani, csak előbb a két gép közé kell hálózatot kalapálni.
Make love not Wor.

#1840 Felhasználó inaktív   Cseresznye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 20:02

köszöntem az infót durva menet lesz ahogy elnézem :p

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90