HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#1881 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 24. 12:42

Sziasztok

Nálam az a probléma, hogy egy kis szolgáltatótól kapom a netet, és  ők engednek ki a netre úgy hogy , nekem van egy belső ipcímem. Tehát neki van egy belső hálózatuk.  Én így is szét tudom osztani a netet routerral?

linux-90vg:/home/cica # ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1A:92:31:3B:9A
         inet addr:10.210.3.138  Bcast:10.210.3.255  Mask:255.255.255.0
         inet6 addr: fe80::21a:92ff:fe31:3b9a/64 Scope:Link
         UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
         RX packets:679168 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
         TX packets:397595 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
         collisions:0 txqueuelen:1000
         RX bytes:656631919 (626.2 Mb)  TX bytes:51961531 (49.5 Mb)
         Interrupt:20

lo        Link encap:Local Loopback
         inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
         inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
         UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
         RX packets:244 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
         TX packets:244 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
         collisions:0 txqueuelen:0
         RX bytes:19894 (19.4 Kb)  TX bytes:19894 (19.4 Kb)

pan0      Link encap:Ethernet  HWaddr 16:F0:E2:DB:75:CC
         inet6 addr: fe80::14f0:e2ff:fedb:75cc/64 Scope:Link
         UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
         RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
         TX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
         collisions:0 txqueuelen:0
         RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:468 (468.0 b)

#1882 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 12:44

Igen.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1883 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 01. 24. 14:26

a zyxel rúter/modem logja tele van egy ideje ezzel a feneséggel:
192.168.1.xx exceeds the max. number of session per host!
ami nem lenne baj, csak sokszor fél percig elérhetetlenek a weboldalak a böngészőben. a iphez tartozó gépen semmi sem fut, csak böngészés van. net, ftp fut a másik gépeken, továbbra is.
a tűzfalban találtam hasonló beállítást, ott megemeltem minden a maximumra (256), a firefosban levittem az ehhez kapcsolódó beállításokat 8-ra.
van valakinek ötlete, mibe nyúljak még bele? mintha floodolna a lekérésekkel a gép, vagy a böngésző. vagy a befejezetlen tcp kapcsolatokat nem zárná, vagy mittomén, nem értek hozzá. féreg, trójai?
mert hiába állítgattam bármit, továbbra is csinálja. idegesítően gyakran. ha resetelem, akkor kibírja pár napig, talán egy hétig is, aztán kezdődik elölről... ha újraindítom a notit, akkor is mintha később jelentkezne a probléma... mintha akkor jönne elő, mikor már pár napja megy (persze  jobbára készenlétben van)
neten keresgélve a zyxel termékeknél gyakori ez a panasz.
lassan, de biztosan kezdem megbánni a márkaválasztást.

Szerkesztette: avman 2009. 01. 24. 14:28 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1884 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 22:24

Idézet: kepe - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 13:42

Sziasztok

Nálam az a probléma, hogy egy kis szolgáltatótól kapom a netet, és  ők engednek ki a netre úgy hogy , nekem van egy belső ipcímem. Tehát neki van egy belső hálózatuk.  Én így is szét tudom osztani a netet routerral?

Elvileg igen...a szolgáltató valószínűleg MAC cím alapján szűr, azt kell klónoznod router wan portjának, és osztható.  Ezen felül ritka, de van 1-2 szolgáltató aki a TTL értékkel mahinál, azoknál lehet gond megosztással.

#1885 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 24. 22:29

Idézet: avman - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 14:26

a tűzfalban találtam hasonló beállítást, ott megemeltem minden a maximumra (256),

Zyxelnél mintha 2048 lenne ez a szám, de ez az érték akkor is elérhető egy átlag otthoni gép esetén is, amit más router még röhögve visz, ez meg befordul.
Make love not Wor.

#1886 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 08:42

csak az tűzfalban találtam ilyet, ott kiírta max érték 256.
átettem a notit mac alapján fix ip-re, meg növeltem az ip címet, most a legalacsonyabb számú géppel csinálja. szerencsétlenen fut egy ftp, oszt annyi. nagyjából 14 percenként ad 10-20 ilyen logot. van, h gyakrabban, 7 percenként. lehet, beszoptam valami szarságot...  de lehet, h csak ekkora tré a fényezett zyxel...  

Szerkesztette: avman 2009. 01. 25. 08:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1887 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:03

Sziasztok! Nekem lenne egy olyan gondom, hogy routert kéne használnom ahhoz, hogy két géppel tudjak netezni függetlenül a másiktól. A probléma nem is ez, hanem hogy szükségem lenne a két gép közt a most meglévő 1 gigás kapcsolatra, viszont ilyen routert nem találok. Most úgy vannak a gépek összekötve, hogy van egy 100-as kártya az egyikben, azzal kapcsolódok a nethez és az alaplapok össze vannak kötve egy crosskábellel. Kérdéseim a következők: érdemes-e vacakolni vele, mert többnyire úgyis be van kapcsolva ez a gép, vagy elfogadható áron létezik-e ilyen router? Switch nem jó sajnos...

#1888 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:26

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 20:03

Sziasztok! Nekem lenne egy olyan gondom, hogy routert kéne használnom ahhoz, hogy két géppel tudjak netezni függetlenül a másiktól. A probléma nem is ez, hanem hogy szükségem lenne a két gép közt a most meglévő 1 gigás kapcsolatra, viszont ilyen routert nem találok. Most úgy vannak a gépek összekötve, hogy van egy 100-as kártya az egyikben, azzal kapcsolódok a nethez és az alaplapok össze vannak kötve egy crosskábellel. Kérdéseim a következők: érdemes-e vacakolni vele, mert többnyire úgyis be van kapcsolva ez a gép, vagy elfogadható áron létezik-e ilyen router? Switch nem jó sajnos...

http://www.mekka.hu/component/page,shop.pr...id,26/vmcchk,1/
http://www.users.hu/termekek/16173/Netgear...Router+WNDR3300
http://www.users.hu/termekek/10866/Belkin+...GHz+10/100/1000
http://www.bestbytebolt.hu/termek/4601/Hal...BIT+4X1000.html
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1889 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:26

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 20:03

érdemes-e vacakolni vele, mert többnyire úgyis be van kapcsolva ez a gép, vagy elfogadható áron létezik-e ilyen router? Switch nem jó sajnos...

mi az elfogadható ár? ez is 25k környékén van:
http://www.argep.hu/...uct_438376.html

Szerkesztette: avman 2009. 01. 26. 20:29 -kor

#1890 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:40

Hi All!

Hogyan tudom megállapítani egy IP címről, hogy az kihez tartozik.
Látom a logban, hogy egy adott IP címről "elértek" engem, de szeretném tudni, hogy az kihez tartozik
Ha megpingelem, megkapom pl. adsl.TvNetwork.hu vagy pool.digikabel.hu

#1891 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:44

Idézet: zwodka - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 20:40

Hi All!

Hogyan tudom megállapítani egy IP címről, hogy az kihez tartozik.
Látom a logban, hogy egy adott IP címről "elértek" engem, de szeretném tudni, hogy az kihez tartozik
Ha megpingelem, megkapom pl. adsl.TvNetwork.hu vagy pool.digikabel.hu

Azt várod, hogy kiírja:  Kis Pál nyócker Dankó utca 15 fszt/6?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1892 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 21:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 21:44

Azt várod, hogy kiírja:  Kis Pál nyócker Dankó utca 15 fszt/6?

Hát, ha nem is ilyen pontosan, de mondjuk egy MAC Address, és terület is jól jönne
Bár ahogy elnézem, ez nem is olyan lehetetlen
Egész jó kis progik vannak a neten

#1893 Felhasználó inaktív   pk79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 01. 13:30

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Van egy Dlink DI-524-es routerem, és van egy Sungoo HDD-ULB-A típusú, USB-re és LAN-ra is köthető külső winchesterem.

Kaptam hozzá progit, amit feltelepítve sikerült WLAN-on kapcsolódni hozzá. Minden remekül működött addig, amíg egy notebook kapcsolódott hozzá. Most a másikat is szerettem volna hozzákapcsolni, de ezzel a programmal nem engedi, hogy egyszerre két gépről R/W módban kapcsolódjak, és sajnos R/O módban is a második gép lefagy tőle.

Azt szeretném megtudni, hogy miként tudnám ezt a problémát áthidalni?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv,
K.

#1894 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 01. 13:45

Idézet: zwodka - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 21:16

Hát, ha nem is ilyen pontosan, de mondjuk egy MAC Address, és terület is jól jönne

Lófaszt. Első körben személyiségi jogok, második körben mit érsz a MAC-el? Max. beírod magadnak, aztán döglenek a szolgáltatásaitok. MAC az első aktív eszközik látszik, meg a DHCPben.

másik topikban is pont hasonló volt a kérdés, de ott ember azt állította, meg lehet mondani. Én meg azt, hogy nem, vagy csak korlátozottan. A szolgáltatója tudja, vannak trükkök amivel szűkíteni lehet, kisebb szolgáltatónál tán háztömbig is. Aztán ennyi.

Meg aki ilyet kér, annak úgyis csak hátsó szándékai vannak. Bár most én is keresek egy maláj címet, meg kellene kergetni a végpont adminját :-)
Make love not Wor.

#1895 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 16:24

Idézet: pk79 - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 13:30

Van egy Dlink DI-524-es routerem, és van egy Sungoo HDD-ULB-A típusú, USB-re és LAN-ra is köthető külső winchesterem.

Kaptam hozzá progit, amit feltelepítve sikerült WLAN-on kapcsolódni hozzá. Minden remekül működött addig, amíg egy notebook kapcsolódott hozzá. Most a másikat is szerettem volna hozzákapcsolni, de ezzel a programmal nem engedi, hogy egyszerre két gépről R/W módban kapcsolódjak, és sajnos R/O módban is a második gép lefagy tőle.

Nekem is Sungoo-m van de semmi ilyen hibája / korlátozása nincs.
Simán tudok 2db PC -vel kapcsolódni és használni R/W módban egyszerre.. (Persze egy filet egyszerre csak egy helyről tudok megnyitni írásra..)

Nemlehet hogy valamelyik PC-d virtuális memóriát (lapozófilet) osztott rá ? (mert automatikus lapozófileméretet használsz)
Telepítéskor nem panaszkodott inkompatibilis progira ? Nálam csak felváltva lehet bepipálva az LPX (a Sungoo protokolja) vagy a CheckPoint (VPN progi) a hálókártyánál, különben azonnali kékhalál. De erre telepítéskor figyelmeztetett..

#1896 Felhasználó inaktív   pk79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 18:11

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 16:24

Nekem is Sungoo-m van de semmi ilyen hibája / korlátozása nincs.
Simán tudok 2db PC -vel kapcsolódni és használni R/W módban egyszerre.. (Persze egy filet egyszerre csak egy helyről tudok megnyitni írásra..)

Nemlehet hogy valamelyik PC-d virtuális memóriát (lapozófilet) osztott rá ? (mert automatikus lapozófileméretet használsz)
Telepítéskor nem panaszkodott inkompatibilis progira ? Nálam csak felváltva lehet bepipálva az LPX (a Sungoo protokolja) vagy a CheckPoint (VPN progi) a hálókártyánál, különben azonnali kékhalál. De erre telepítéskor figyelmeztetett..

Nincs lapozófájl rajta.

A routeren kell valami beállítást eszközölni?

Én annyit csináltam egyébként, hogy rádugtam a router egy portjára a hdd-t, feltelepítettem a programot és megtalálta így a vinyót. Utána a másik gépre is feltelepítettem, és onnan már azt mondta, hogy nem lehet egyszerre két gépről R/W módban megnyitni.

USB-n is tök jól működik...

#1897 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:55

Idézet: pk79 - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 18:11

A routeren kell valami beállítást eszközölni?

Én annyit csináltam egyébként, hogy rádugtam a router egy portjára a hdd-t, feltelepítettem a programot és megtalálta így a vinyót. Utána a másik gépre is feltelepítettem, és onnan már azt mondta, hogy nem lehet egyszerre két gépről R/W módban megnyitni.

Nálam a tulajdonságai így néznek ki:
Kép Kép

Nem felejtetted el megadni a write key-t ?

Routeren semmit nem kell állítgatni.

#1898 Felhasználó inaktív   pk79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 20:45

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:55

Nálam a tulajdonságai így néznek ki:
Kép Kép

Nem felejtetted el megadni a write key-t ?

Routeren semmit nem kell állítgatni.

Köszi.

Az első kép nekem is ugyanez, azonban a Hosts ablak tök üres.

#1899 Felhasználó inaktív   renatosanto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 12:06

Sziasztok!
Elolvastam eleg sok hozzaszolast es megmondom az oszintetn, nem nagyon ertek ezekhez a dolgokhoz szoval nem igen talaltam valaszt a kerdesemre. Ami a kovetkezo.. en most kinnt vagyok egy osztrak kis hazacsakban es termeszetesen van internet. Ket emeletes ez a kis haziko, de nem minden sarkabnan tudom fogni a netet. Ami most meg nem is baj de nem sokara megjkonnek a vendegek akkor viszont visszakell huzodnom a gondnoki reszre ahol nincsen net. Viszont van nekem ket routerem.. Az erdekelne, hogy megtudom e vhogy oldani h ezt a ket routert osszekossem? vmi porton keresztul, hogy vegulis megjobban szettudjam szorni a jeleket??
Segitsegeteket elore is koszi, nagyon fontos lenne kulonben lehet h begolyoznek.. :D
Szep napot! :)

#1900 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 14:09

Idézet: renatosanto - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 12:06

Sziasztok!
Elolvastam eleg sok hozzaszolast es megmondom az oszintetn, nem nagyon ertek ezekhez a dolgokhoz szoval nem igen talaltam valaszt a kerdesemre. Ami a kovetkezo.. en most kinnt vagyok egy osztrak kis hazacsakban es termeszetesen van internet. Ket emeletes ez a kis haziko, de nem minden sarkabnan tudom fogni a netet. Ami most meg nem is baj de nem sokara megjkonnek a vendegek akkor viszont visszakell huzodnom a gondnoki reszre ahol nincsen net. Viszont van nekem ket routerem.. Az erdekelne, hogy megtudom e vhogy oldani h ezt a ket routert osszekossem? vmi porton keresztul, hogy vegulis megjobban szettudjam szorni a jeleket??
Segitsegeteket elore is koszi, nagyon fontos lenne kulonben lehet h begolyoznek.. :D
Szep napot! :)

Neked inkább egy access-pointra lenne szükséged, amit rákötsz a meglévő routerre, és azzal továbbítod a jelet. Vagy csak jelerősítőnek használod bridge üzemmódban.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »