HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#21 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 13:36

Idézet: valium - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 17:46

Sohasem volt TV kártyám. Még csak TV kimenetem sincs.

bluetooth szokta ezt felpakolni

#22 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 13:44

amúgy ez a topik az x. ami szart sem ér, mert valahogy érdekes módon mindig beesik valaki az ilyen témákba aki vállalati szintű okoskodással szétqrja az egészet azért, hoyg nehogy valamit is megértsen belőle az átlaguzer csóka. Ezeket az emberek általában a szakmai féltékenységük vezérli, mert plusz egy hozzáértő netező az ugye minusz egy fizetős ügyfél. Működő netmegosztást kb. 5 mondatban le lehetne írni, hogy az működőképes legyen és értse mindenki, nem kell sem átjárót, sem dns-t, sem semmi faszt beírni, megy a nélkül, így van nálam is. csak akkor úgye nincs megkeverve a birka és ugrott a beállítási lóvé.

#23 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 15:17

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 14:44

amúgy ez a topik az x. ami szart sem ér, mert valahogy érdekes módon mindig beesik valaki az ilyen témákba aki vállalati szintű okoskodással szétqrja az egészet azért, hoyg nehogy valamit is megértsen belőle az átlaguzer csóka. Ezeket az emberek általában a szakmai féltékenységük vezérli, mert plusz egy hozzáértő netező az ugye minusz egy fizetős ügyfél. Működő netmegosztást kb. 5 mondatban le lehetne írni, hogy az működőképes legyen és értse mindenki, nem kell sem átjárót, sem dns-t, sem semmi faszt beírni, megy a nélkül, így van nálam is. csak akkor úgye nincs megkeverve a birka és ugrott a beállítási lóvé.

Miért nem írod le akkor te 5 mondatban? És akkor egy picit tennél is az ügy érdekében..

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:16

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 14:44

fizetős ügyfél. Működő netmegosztást kb. 5 mondatban le lehetne írni, hogy az működőképes legyen és értse mindenki, nem kell sem átjárót, sem dns-t, sem semmi faszt beírni, megy a nélkül, így van nálam is. csak akkor úgye nincs megkeverve a birka és ugrott a beállítási lóvé.

Akkor írd le, és menj a picsába. mindig valahova bemorogsz, amit kezdek nem csípni. Hanetmegosztásról kellene írni, akkor szerintem vagy 10 oldalt simán össze tudnánk hozni, erre ma engem is beszopatott, egyik wlanos gép nem tud csatlakozni az egyik routeremhez. Többihez igen, APhez igen, minden megy faszán.

Szóval szopni akár 5 mondaton, akár 5 oldalon keresztül túl is lehet bonyolítani, mert elég sok opciós a netmegosztás téma, aki manapság meg nem routert használ, az kvázi majdnem hülye.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:16

Akkor írd le, és menj a picsába. mindig valahova bemorogsz, amit kezdek nem csípni. Hanetmegosztásról kellene írni, akkor szerintem vagy 10 oldalt simán össze tudnánk hozni, erre ma engem is beszopatott, egyik wlanos gép nem tud csatlakozni az egyik routeremhez. Többihez igen, APhez igen, minden megy faszán.

Szóval szopni akár 5 mondaton, akár 5 oldalon keresztül túl is lehet bonyolítani, mert elég sok opciós a netmegosztás téma, aki manapság meg nem routert használ, az kvázi majdnem hülye.

hiába vagy idegbeteg, akkor sincs igazad. Itt aki tud valamit az úgy őrzi, hogy száz szűzkurvával sem lehetne tőle ellopni az ismereteit, inkább vakítanak csak, meg megy a szakszöveg ezerrel. Épp tegnap olvastam valamelyik topikban, hogy a csávó szövegelt, hogy nem azért tanult x évig meg fizetett ennyiannyi tandíjat, hogy kétkézzel szórja a tudását ingyé. Na az ilyen akkor szopjon le, akkro mit szédeleg itt a fórumokon, erre élvezz, hogy más kínlódik ő meg röhög a markába?
A másik meg, hogy az otthoni netmegosztások nagyon tipikus felállásban szoktak felvetődni: DSL be--->internetmegosztó (leginkább XP) kiszolgálógép  ----> win98(se) ügyfélgép. Semmi elvarázsolt trükköt nem kell ezekhez csinálni, mint amiket ajánlgatnak itt a 20000 fős vállalati hálókat barkácsoló informatikusok. Le is fogom majd írni screeshot-okkal szépen sorban a beállítást de nem itt hanem az oldalamon, azt talán elkerülik majd a mindent agyonbonyolító erdőbe vivők. Mert tudod én meg ezt nem csípem, hogy megjátszák magukat akik tudnak valamit erről a területről. Mondjuk ez amúgy is jellemző az egész számtek szakmára, hogy akkora az arcuk mint a ház. Én nem a szamkát fikázom le de ami megoldható egyszerűen azt mi a romantikus faszért kell túlvariálni? Pl. egy egyszerű példa: régebben én is görcsöltem, hogy miként tudnám behatárolni a kliensgép sávszélességi igényét, hogy ne szívassa a hostgépet. Na mondanom se kell olyan csudálatos megoldási ajánlatokat jöttek, hogy ha visszagondolok még mindig forog  az agyam, mint a búgócsiga. Aztán jött valaki és mondta, hogy tedd fel haver a Netlimitert. Ennyi volt a megoldás és nem kellett atomokra szednem semmit, mint ahogy errefelé vezetgettek néhányan. Szóval vagyunk itt jópáran akik nem vagyunk számítástechnikusok de ha normálisan érthetően elmagyarázzák a dolgokat - és nem győzőm hangsúlyozni, hogy a _legegyszerűbb_ működő eljárásmenetet ismertetik akkor annak itt nagyon sokan örölünk, többek között én is, mert én sem vagyok szakmabeli és pont ezért tudja felkúrni az agyamat amikor látom, hogy a létező legkacifántosabb módszert írják ide a felhasználónak.

#26 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:16

mondjuk nekem sincs routerem, mert minek? Telindus DSL-modemem van két bemenettel. Amikor megy a megosztó gép akkor arról megyek ha nem akkor meg közvetlen a modem felé nyomulok, szóval semmi értelmét nem látom a pénzkidobásnak.
Tegnap én is szoptam a hálóval, aztán a végén kiderült hogy szar volt az egyik hálókártya.

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:43

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:29

mondjuk nekem sincs routerem, mert minek?

Mert ilyenkor szoktak MTUval szívni, portátirányítgatásokkal... Vagy ha valami "elromlik" akkor a hülye vindózos protokollok miatt nem lehet kibogozni, hogy minek van baja, meg minek nincs. Nem egyértelmű TCP/IP alapú hálózat, felrak ezerféle marhaságot a hálózatok alá ,vagy ha már van egy működő hálózat, aztán arra kell megosztani valamit akkor ismét szopás, hogy átkavarja az interfészeket, ha több kártya van a gépben, akkor jáááj.... Vagy ha nem engedem a vindóznak az alap IP-t beállítani akkor is megborul, lehet fél napig baszakodni.

Ennyi a hátránya, de ez a szívás meg éppen elég, hogy ne erőltessem, mert aztán mindenki így szeretné megcsináltatni a hálózatot, ami igen, néha működni is szokott, de manapság jobb ha nem erőltetjük...
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:45

annyit azért még szeretnék hozzátenni, hogy a topiknyitóval semmi bajom, az nagyon korrekt lett, csak aztán beindult itt a linuxos kavarás, az akasztott ki javarészt...

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:48

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:45

annyit azért még szeretnék hozzátenni, hogy a topiknyitóval semmi bajom, az nagyon korrekt lett, csak aztán beindult itt a linuxos kavarás, az akasztott ki javarészt...

Linuxosokkal ne foglalkozzatok, elvakult banda, sokszor le bírják egyszerűsíteni a problémát, jómagam is évek óta üzemeltetek Linuxokat, de telepítést nem vállalnám be semmi esetre sem, itthoni szerverem lassan 10 éves lesz, mégis haverom adminolja...

Anno nekem volt szerintem az első antiwin pólóm az országban, oszt mára a Microsoft megvett kilóra, evvan.
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:43

Mert ilyenkor szoktak MTUval szívni, portátirányítgatásokkal... Vagy ha valami "elromlik" akkor a hülye vindózos protokollok miatt nem lehet kibogozni, hogy minek van baja, meg minek nincs. Nem egyértelmű TCP/IP alapú hálózat, felrak ezerféle marhaságot a hálózatok alá ,vagy ha már van egy működő hálózat, aztán arra kell megosztani valamit akkor ismét szopás, hogy átkavarja az interfészeket, ha több kártya van a gépben, akkor jáááj.... Vagy ha nem engedem a vindóznak az alap IP-t beállítani akkor is megborul, lehet fél napig baszakodni.

Ennyi a hátránya, de ez a szívás meg éppen elég, hogy ne erőltessem, mert aztán mindenki így szeretné megcsináltatni a hálózatot, ami igen, néha működni is szokott, de manapság jobb ha nem erőltetjük...

oké, ezt elismerem nagy gordiuszi csomók tudnak lenni de mondom, egyrészt ha valamin lehet akko rspórol az ember meg én úgy vagyok vele, hogy okés, idegbeteg leszek de olyan hogy algopyrint kell bevenni de a franc essen bele csak ragad rám valami a sok ide oda telepítésből! Csak könyörgöm ami egyszerű azt hagyjuk is mag annak. Épp most szarakodok én is hálókártyákkal, mert mint írtam tegnap hibásat (bontott) vettem aztán most meglesem, hogy jók-e. Ezt csak azért írom, mert beraktam a kártyát a kliensgépbe - tcp/ip automatikusan hozzárandelődött - és gyakorlatilag semmit nem kellett csinálnom és ment a háló, az megosztó xp tette a dolgát. Azon is csak két kattintás, hoyg megosztás legyen.

#31 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:19

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 17:45

Hozzátenném, hogy én mint topicnyitó, egy internetszolgáltatónál (is) dolgozom, mellette számítógépekből és hálózatokból élek, ennek ellenére ingyen próbálok itt segíteni mindenkinek...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:24

Idézet: VKP - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 20:19

Hozzátenném, hogy én mint topicnyitó, egy internetszolgáltatónál (is) dolgozom, mellette számítógépekből és hálózatokból élek, ennek ellenére ingyen próbálok itt segíteni mindenkinek...

Asszem néha én is, csak ezt a hálózatos dolgot kezdem unni, tényleg minden le van írva, oszt minek ragozzuk. Egyszer már megpróbáltuk a FAQban összekapni, de jól elveszett a süllyesztőben...

Ellenben elég jól fújolok annak a Miki nevezetű embernek a kérdéseire, mert látszik, hogy kőkemény fizetős melóhoz kellenek, de csak idejön, mindig kérdez, és elég ritkán ír be...
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 21:32

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:45

Milyen linuxos kavarásról beszélsz???
A topic címe netmegosztás!!!
A te hozzászólásaid jobban a témához vágnak???
Ha nem érdekel, ugord át. Ennyi!
Biztosan sokan örülnek egy ilyen nagyszerű scriptnek.

#34 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 04. 07:58

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:29

mondjuk nekem sincs routerem, mert minek? Telindus DSL-modemem van két bemenettel. Amikor megy a megosztó gép akkor arról megyek ha nem akkor meg közvetlen a modem felé nyomulok, szóval semmi értelmét nem látom a pénzkidobásnak.
Tegnap én is szoptam a hálóval, aztán a végén kiderült hogy szar volt az egyik hálókártya.

1. Na nekem meg SURFBOARD kábelmodemem van(az is 75m-re) és csak 1 csatlakozója van és ráadásul a szolgáltatóm nem enged fel más MAC-című kártyával.Az is gyakran előfordul hogy nem én kapcsolom be a gépet elsőnek a gépem(ilyenkor az XP egy-két klikkes beállításával nem lesz hálózat DHCP!).

2.Tehát kell vegyek egy routert ha nem akarom, hogy állandóan bekapcsolva legyen a gépem.Na és ekkor jönnek a többi gondok(tude MAC clone-t a ruter.....stb

3. Ha jól számolom akkor 4 mondatban írtam le. Tehát még maradt is egy mondatom.  :banana:
Káosz uralkodik. Elmélkedj,bánd meg bűneid és telepítsd újra az oprendszert.

#35 Felhasználó inaktív   ntOM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:04

sziasztok
nekem majd kesobb lesz kabelnetem, a halozatokhoz egyaltalan nem ertek. De mar probalok infokat beszerezni. Megkerdeztem egy szamtek boltban (ahol internet szolgaltatast is arulnak), hogyan lehet megosztani a kabelnetet a szomszedokkal? Mi kell hozza? A valasz szerint sehogy, mert a szolgaltato eszreveszi az ilyen turpissagot, meg eltero cimekrol lepne fel mindenki a netre. Akkor ez a valasz most igy egy nagy marhasag?

#36 Felhasználó inaktív   ntOM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:05

sziasztok
nekem majd kesobb lesz kabelnetem, a halozatokhoz egyaltalan nem ertek. De mar probalok infokat beszerezni. Megkerdeztem egy szamtek boltban (ahol internet szolgaltatast is arulnak), hogyan lehet megosztani a kabelnetet a szomszedokkal? Mi kell hozza? A valasz szerint sehogy, mert a szolgaltato eszreveszi az ilyen turpissagot, meg eltero cimekrol lepne fel mindenki a netre. Akkor ez a valasz most igy egy nagy marhasag?

#37 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 08. 23:19

Rosszul kérdeztél a boltban.Főleg ha szolgáltaltatók is, ugyanis a netet nem oszthatod másik lakásba csak otthoni(lakáson belüli) megosztás engedélyezett.Némelyik szolgáltatónál még az sem.Ugyanis ha megosztod a szomszéddal akkor már neki te leszel a szolgaltató.Ami ugyebár nem vagy.Persze hogy azt mondták hogy nem lehet, mert nekik a szomszédod potenciális ügyfél.Azért kell a router vagy egy netet osztó szervergép hogy csak egy címet lásson a szolgáltató.Merthogy minden leosztott gép ezen keresztül csatlakozik a netre.

Tehát ha legközelebb kérdezel egy hasonló helyen mond azt, hogy a hugicádhoz szeretnéd átvinni a másik szobába.Azt meg elég ha te tudod, hogy hol lakik a hugicád(pld. a szomszédban).

Tehát a válasz hogy "sehogy" az így egy nagy marhaság! Hogy észreveszik azt, hogy osztod a netet az igaz, de azt nem tudják hogy a másik gép hol van.És általában nem is nagyon foglalkoznak vele.Hacsak nem légkábelt húzol a szomszédba és kifüggesztesz rá egy nagy táblát hogy "VIGYÁZZ NETMEGOSZTÓ KÁBEL!!! ÉRINTÉSE ÉLETVESZÉLYES!!"
Káosz uralkodik. Elmélkedj,bánd meg bűneid és telepítsd újra az oprendszert.

#38 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:53

Idézet: valium - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 0:19

Hogy észreveszik azt, hogy osztod a netet az igaz, de azt nem tudják hogy a másik gép hol van.

Miről veszik észre, hogy megosztom a netet?  :think:

#39 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 11:09

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 9:53

Miről veszik észre, hogy megosztom a netet?  :think:

Az általad (a router által) küldött csomagok elemzéséből ki lehet szűrni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#40 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 16:32

Idézet: VKP - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 12:09

Az általad (a router által) küldött csomagok elemzéséből ki lehet szűrni.

Azt gondoltam, hogy abból, :)  de pontosan melyik csomag melyik részéről veszik észre?

Szerk: vagy inkább valamilyen csomagok egymásutánjából találják ki? Tehát inkább azt mondják meg, hogy ez a user 98% valószínűséggel netet oszt?

Szerkesztette: olinka 2005. 07. 11. 16:34 -kor

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.