HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#41 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:01

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 17:32

Azt gondoltam, hogy abból, :)  de pontosan melyik csomag melyik részéről veszik észre?

Szerk: vagy inkább valamilyen csomagok egymásutánjából találják ki? Tehát inkább azt mondják meg, hogy ez a user 98% valószínűséggel netet oszt?

Tedd fel egy netet osztó gépre az Ethereal nevű prg-t és nézd meg vele a netkapcsolatra használt hálókártya forgalmát.Biztosan fogsz találni benne a másik gépre utaló nyomokat,csak nézd át részletesen. :p
Káosz uralkodik. Elmélkedj,bánd meg bűneid és telepítsd újra az oprendszert.

#42 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:26

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 17:32

Azt gondoltam, hogy abból, :)  de pontosan melyik csomag melyik részéről veszik észre?

Szerk: vagy inkább valamilyen csomagok egymásutánjából találják ki? Tehát inkább azt mondják meg, hogy ez a user 98% valószínűséggel netet oszt?

Mondjuk egyszerre több böngésző és játék is megy, vagy portmaszkolásokból. Másik topikban írtam, hogy bonyás a figyelése, meg kellőképpen energiaigényes így kvázi a kutya nem foglalkozik vele.
Make love not Wor.

#43 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 12. 20:21

Idézet: ntOM - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 14:05

sziasztok
nekem majd kesobb lesz kabelnetem, a halozatokhoz egyaltalan nem ertek. De mar probalok infokat beszerezni. Megkerdeztem egy szamtek boltban (ahol internet szolgaltatast is arulnak), hogyan lehet megosztani a kabelnetet a szomszedokkal? Mi kell hozza? A valasz szerint sehogy, mert a szolgaltato eszreveszi az ilyen turpissagot, meg eltero cimekrol lepne fel mindenki a netre. Akkor ez a valasz most igy egy nagy marhasag?

10k HUF körül kapsz 4 portos routert. Veszel még kellő számú kábelt és összedugdosod. Ezzel kész is.
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#44 Felhasználó inaktív   kalmanb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 23:54

Sziasztok!

Nagyon kezdő vagyok, ne röhögjetek ki a kérdésemért, átnéztem a topicokat, de nem találtam választ a problémámra. Legyetek szívesek segíteni, ha tudtok!
A pesti haverommal, aki még nálam is kevésbé ért a dolgokhoz, úgy szoktunk cuccokat cserélni, hogy megírja nekem a számára a szolgáltató által dhcp-vel éppen kiosztott ip-címet, és én belépek az ő gépére távoli asztalmegosztással. Namármost, gond azért van, mert a faterja vett magának egy gépet, meg beszereltetett egy routert is, és azóta a haverlom gépe elérhetetlen, mert a kiosztott címen (ami most a routeré) természetesen hiába próbálom elérni, az ő gépe meg csak a lan-on kapott 192.168.0.2-es ip-címet írja ki.
Pillanatnyilag azt találtam ki, hogy húzza szét a zsinórokat, és csatlakozzon közvetlenül a dsl-modemre, mint régebben. Ez megy is, de az apja pampog, mert addig nincs internetje, meg eléggé be van építve a gépe a polcba, nehéz hozzáférni.
Tudtok-e valami olyan trükköt, amivel meg tudnánk oldani a kérdést? Köszi minden ötletet!

Kálmán

#45 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 14. 00:05

Idézet: kalmanb - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 0:54

Sziasztok!

Nagyon kezdő vagyok, ne röhögjetek ki a kérdésemért, átnéztem a topicokat, de nem találtam választ a problémámra. Legyetek szívesek segíteni, ha tudtok!
A pesti haverommal, aki még nálam is kevésbé ért a dolgokhoz, úgy szoktunk cuccokat cserélni, hogy megírja nekem a számára a szolgáltató által dhcp-vel éppen kiosztott ip-címet, és én belépek az ő gépére távoli asztalmegosztással. Namármost, gond azért van, mert a faterja vett magának egy gépet, meg beszereltetett egy routert is, és azóta a haverlom gépe elérhetetlen, mert a kiosztott címen (ami most a routeré) természetesen hiába próbálom elérni, az ő gépe meg csak a lan-on kapott 192.168.0.2-es ip-címet írja ki.
Pillanatnyilag azt találtam ki, hogy húzza szét a zsinórokat, és csatlakozzon közvetlenül a dsl-modemre, mint régebben. Ez megy is, de az apja pampog, mert addig nincs internetje, meg eléggé be van építve a gépe a polcba, nehéz hozzáférni.
Tudtok-e valami olyan trükköt, amivel meg tudnánk oldani a kérdést? Köszi minden ötletet!

Kálmán

Port forwarding lesz a Te barátod!

A haverod routerén be kell forwardolnotok a 3389-es portot az ő gépére! (a 192.168.0.2-re)

#46 Felhasználó inaktív   Taa-Mash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:48

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kis gondom, mégpedig az, hogy a netem (512k/128k kábelnet) két gép között van leosztva egy Mercury KOB BR100-as routerrel, és ha az egyik gépen online játszok, a másikat pedig egyszerű böngészésre használják, akkor a játék lagolni kezd, a ping érték a stabil 15-20ms-ról 100-200ms-ra ugrik fel, és ez roppant idegesítő! Lenne még valami: a router tűzfala miatt gondok vannak a jetCast-tal, nem tudnak hozzám kapcsolódni. A port-forwardingot írja megoldásnak, de mivel én elég láma vagyok ezekhez a dolgokhoz, így nem tudom, hogy mit, és hogyan kell beállítani. Kérem segítsen valaki! Előre is köszönöm!

#47 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 21:01

helló
2mb-os wirelesst-akarok.
azt hogy tudomnám szét osztani???
ha veszek egy központot(wireless routert) abba belemehetne a net?? mint a rendes UTP-nél??? vagy hogy van ez??
mert úgy aakrom, hogy haverral közözsen a netet. haver szembe lakik velünk. úgy 50-60m-erre venni egy ilyen központot+ antennát,(500m-es 3e ért van körsugárzó. csak nekünk nincs türelmünk ilyet csinálni ) és ő rácsatlakozna, és így lenne hálózat+ net. ez megoldható így??
mert így árban jobban kijönnék. tehát 1Mb-os net,. havi 7e-ért. míg rendesen, havi 12e. sztem ez így megéri.
ezt meg lehet oldani??
kérlek segítsetek!

#48 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 21:04

Idézet: erdly - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 22:01

helló
2mb-os wirelesst-akarok.
azt hogy tudomnám szét osztani???
ha veszek egy központot(wireless routert) abba belemehetne a net?? mint a rendes UTP-nél??? vagy hogy van ez??
mert úgy aakrom, hogy haverral közözsen a netet. haver szembe lakik velünk. úgy 50-60m-erre venni egy ilyen központot+ antennát,(500m-es 3e ért van körsugárzó. csak nekünk nincs türelmünk ilyet csinálni ) és ő rácsatlakozna, és így lenne hálózat+ net. ez megoldható így??
mert így árban jobban kijönnék. tehát 1Mb-os net,. havi 7e-ért. míg rendesen, havi 12e. sztem ez így megéri.
ezt meg lehet oldani??
kérlek segítsetek!

Nem kötekedés képpen, de elolvastad ennek a toicnak az első hozzászólását?  :confused:

#49 Felhasználó inaktív   kalmanb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 22:21

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 1:05

Port forwarding lesz a Te barátod!

A haverod routerén be kell forwardolnotok a 3389-es portot az ő gépére! (a 192.168.0.2-re)

István!
:D
Köszi a választ, biztosan menni fog, de a konfig lapon két mező van:
Private Port és Public Port. Mind a kettőbe 3389-et írjunk? És jól értem, hogy a Lan serverhez kell írni a a 192.168.0.2-et, az ő gépe címét?

Ne haragudj, de teljesen járatlanok vagyunk! Kösssz még 1*!!!

Kálmán

#50 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 23:02

Milyen típusú a router ??A Lan server-hez szerintem a router(virtual server) ip címe kell,mert a célgépet az enyémen "private ip"-vel kell megadni.

#51 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 00:00

Idézet: kalmanb - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 23:21

István!
:D
Köszi a választ, biztosan menni fog, de a konfig lapon két mező van:
Private Port és Public Port. Mind a kettőbe 3389-et írjunk? És jól értem, hogy a Lan serverhez kell írni a a 192.168.0.2-et, az ő gépe címét?

Ne haragudj, de teljesen járatlanok vagyunk! Kösssz még 1*!!!

Kálmán

Igen!
A private és a public is 3389 legyen!
A lan servernek pedig a haverod gépét add meg! (192.168.0.2)  Olvastam 'valium' hozzászólását, de szerintem ide a gép ip-je kell, különben honnan tudná az a szerencsétlen router, hogy melyik gépre forwardoljon... :)  (ja, és ugye nem a port tiggerelést nézitek? az is hasonló "varázslat", de nektek most nem kell! :) )

Elvben ennyit kell tennetek! Remélem sikerül összehozni!  :cool:

üdv.

#52 Felhasználó inaktív   kalmanb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 00:33

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 1:00

Igen!
A private és a public is 3389 legyen!
A lan servernek pedig a haverod gépét add meg! (192.168.0.2)  Olvastam 'valium' hozzászólását, de szerintem ide a gép ip-je kell, különben honnan tudná az a szerencsétlen router, hogy melyik gépre forwardoljon... :)  (ja, és ugye nem a port tiggerelést nézitek? az is hasonló "varázslat", de nektek most nem kell! :) )

Elvben ennyit kell tennetek! Remélem sikerül összehozni!  :cool:

üdv.

Szuper! Gyönyörűen megy! Köszi nektek!!!

Kálmán

#53 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 07:25

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 1:00

Olvastam 'valium' hozzászólását, de szerintem ide a gép ip-je kell, különben honnan tudná az a szerencsétlen router, hogy melyik gépre forwardoljon... :) 

Igen közben beugrott.Merthogy Ő most elvileg a router mögötti servert akarja elérni.A router meg csak tudja a saját IP-jét.Csak nálam (SMC router) a kliens IP címet kéri, hogy hova forwardoljon.
:think:

#54 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:37

Idézet: kalmanb - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 1:33

Szuper! Gyönyörűen megy! Köszi nektek!!!

Kálmán

Király!  :) 

Még egy megjegyzés, csak így "zárójelben". Ha eretleg a router tudja a dyndns-t akkor még az ipcímmel sem kellene bajlódnod! :)

#55 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:05

Idézet: Anteris - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 19:24

... Le is fogom majd írni screeshot-okkal szépen sorban a beállítást de nem itt hanem az oldalamon, ...

Csak néhány évet késtél, már megtették: Droland oldala:smoker:

:offtopic:
Ne feledd, több irányzat van; van, ami a minél egyszerűbb kezelhetőség felé visz, más pedig próbálja megtanítani veled a rendszer működését. Mindegyik életképes, s egyik sem kizárólagos, ugyanazt a problémát közelítik más-más irányból, magyarul a "hogyan osszak netet?" kérdésre igenis bonyolult mindenkit kielégítő, egyértelmű választ adni, mert olyan nincs. Mint ahogy nincs a "hogyan programozzak?" kérdésre sem. Hisz akkor ez a topic csak a nyitó hozzászólásból állna...
Akinek meg linuxa van, annak is jogában áll megtudni, hogyan osszon netet, szerintem nem kellene lehatárolnod a célközönséget, akiknek a válasz szól, különösen nem egy ilyen topicban, ahol a cím igen tág határokat enged. A segítő szándék jelentősen kompenzál. :offtopic:

Szerkesztette: Warrior 2005. 07. 15. 11:19 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#56 Felhasználó inaktív   eXciter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 12:25

Sziasztok!

Sajnos még nincs tapasztalatom a chello router-rel történő megosztásában. (1 gépes szerződés) Nem sikerül internet kapcsolatot létesíteni a routeren keresztül. SMC router, not connected hibaüzenet. Próbáltam a Mac address clonozást és regisztrált mac address beállítását is. De egyikkel sem sikerült.

Ha valaki tud rá megoldást, pls. írjon.
Thx.

#57 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:48

A router kap IP-címet? És mi "not connected" Egy kicsit több imfó kéne.

Nekem SMC7004VBR van szintén 1 gépes a szerződésem(igaz nem chello) de összedugdosás után rögtön volt volt netem és helyi hálóm is.

Szerkesztette: valium 2005. 07. 15. 13:50 -kor

#58 Felhasználó inaktív   kalmanb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 16:08

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 9:37

Király!  :) 

Még egy megjegyzés, csak így "zárójelben". Ha eretleg a router tudja a dyndns-t akkor még az ipcímmel sem kellene bajlódnod! :)

Én nagyon boldog vagyok ezzel is, de ha egyszerűbb, akkor megpróbálnám!

Igen, tudja, én legalább is innen úgy látom...

Mit hogy töltsek ki?

DDNS - enabled - disabled
Server Address:
Host Name:
User Name:
Password:

Köszi!

Kálmán

#59 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 16:38

Idézet: kalmanb - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 17:08

Én nagyon boldog vagyok ezzel is, de ha egyszerűbb, akkor megpróbálnám!

Igen, tudja, én legalább is innen úgy látom...

Mit hogy töltsek ki?

DDNS - enabled - disabled
Server Address:
Host Name:
User Name:
Password:

Köszi!

Kálmán

Hello!

A dyndns segítségével nem kell az ipcímet "egyeztetnetek" a haveroddal, mert a router hozzárendel egy domain nevet minden ip változáskor. (pl: havergepe.dyndns.du) Szóval a távoli asztal kapcsolat 'connect to' mezőjébe beírod azt a címet, amit regisztráltál és már csatlakozhatsz is.

Itt egyébként részletesen le van írva minden. Meg ha már ott jársz, regisztrálhatsz is egy domain nevet. :)
Ezután a  routeren engedélyezed a dyndns-t, a szerver adress-hez a http://dyndns.hu -t (már ha itt van accountod), a többihez meg amitt a fenti site-on megadtál... Ennyi az egész... :)

#60 Felhasználó inaktív   Electroboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:54

Sziasztok ,bocs ha rosz helzen teszen fel a kerdesemet de latom itt sok "jo fej" van :D
A problemam a kovetkezo. Van egy SMS7004VBR routerem amit hasznalok ket gephez. A problema az ,hogy barhogy is konfigolom a routert meg is latom kivulrol a belso ip cimeket.

Tud ra valaki valamilyen magyarazatot ,hogy mi lehet a problem ?

Koszonom :)

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.