HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#2201 Felhasználó inaktív   andrush_g 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 17:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 15:03

De csodacucc. Gépek közt ha van lan, akkor IP-t kapnak a routertől? Ugye ezt az IP-t próbáltad böngészőből is? Routernek én most utána sem merek kuglizni :-D

természetesen kapnak és azt írom be a böngészőbe. mégis http400 as hibát ír az a furcsa a modem is. Ne is merj rágooglizni a routerre egy kalap sz*r :D:Dmég az előző netszolgáltatom hagyta itt, éshát nem akarok újjat venni, mert minek ha működik. Ha a modem menüjét elérném már rég kidobtam volna a kukába a routert :D

#2202 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 22:57

Felállás a következő. Szomszédban van egy WRT54GC router, drótnélküli netmegosztés engedélyezve. Nálam van egy SMC Access Point, és egy switch, amibe be van dugva az AP és két PC. Egyik PC megy, DHCP-n kap IP-t a routertől, megy rajta a net, minden oké. Bekapcsolom a másik PC-t, az már nem kap IP-t DHCP-n, és hiába állítok be megfelelő, tartománybeli fix IP-t, Maszkot, Átjárót, nem jön válasz a router pingelésére sem, és természetesen net sem megy. Namost a kérdés, hogy ez elméletben kellene, hogy így működjön az AP-Switch-2gép felállással, vagy eleve csak az elsőként bekapcsolt gépen lehet így netkapcsolat? Ha eleve nem működik, akkor oké, hogy router kell, tehát nem az a kérdés, hogyan lehet megoldani, hanem csak annyi, hogy az előző felállás működhet, vagy sosem fog működni?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 23:14

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 22:57

Nálam van egy SMC Access Point, és egy switch, amibe be van dugva az AP és két PC. Egyik PC megy, DHCP-n kap IP-t a routertől, megy rajta a net, minden oké. Bekapcsolom a másik PC-t, az már nem kap IP-t DHCP-n,

A Pc-t babráld, ennek mennie kellene, AP gondolom kliens módban szépen csatlakozik, már miért ne csatlakozna, ha a switchen lévő gép működik. Ha fixet állítasz be a DHCP tartományon kívülre, akkor a másik switchen lógó géppel van lanos kapcsolatod?
Make love not Wor.

#2204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 23:19

Idézet: andrush_g - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 17:35

természetesen kapnak és azt írom be a böngészőbe. mégis http400 as hibát ír az a furcsa a modem is.

De ezek szerint nem működik. Szerintem nem jól resetelted. Vayg valami hóbortos porton lehet elérni, olyat is láttam, meg  hősidőkben hasonló baszt, aminek nem webes felülete volt, hanem saját kis .exe cumót kellett futtatni, oszt Javan keresztül kommunikált.
Make love not Wor.

#2205 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 00:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 0:14

A Pc-t babráld, ennek mennie kellene, AP gondolom kliens módban szépen csatlakozik, már miért ne csatlakozna, ha a switchen lévő gép működik. Ha fixet állítasz be a DHCP tartományon kívülre, akkor a másik switchen lógó géppel van lanos kapcsolatod?

A "működő" PC 192.168.1.104 IP címmel van, 255.255.255.0 subnet mask és 192.168.1.1 az átjáró, ami ugye a router címe. Ezt kapta DHCP-n, de ha beállítok neki kézzel valami .1.1xx címet, akkor is működik a net. A másik PC-n beállítottam 192.168.1.117 címet, a többit ugyanígy, mint ennél, és a két gép között megy a ping <1ms válaszidőkkel, megosztásokat is látni. De a 192.168.1.1-et pingelve a másik gépről, semmi válasz nem jön a routertől. Tűzfalat lelőttem a másik gépen, nehogy bezavarjon. Namost az igazsághoz hozzátartozik, hogy a routerről fogalmam sincs, hogy van beállítva, mert a szomszédban nem tudnak róla, hogy használom a netjüket :) , de tudomásom szerint a routeren ha egy gép tud menni a netre, akkor kettőnek is kellene. Holnap jönnek talán a kábelnetesek és teszik fel a DI524 routeremet ahhoz a szomszédhoz, ameddig a kábeltévé hálózat ki lett húzva, mert a múlt héten kellett volna, hogy hozzám húzzák, viszont jött az eső aztán meg a hó és nem másznak tetőre, meg hidegben a kábel is törik, az adsl-t hétfőn kikapcsolták, net meg kell (és nem a szomszéd adsl-je, mert azért cseréltem a kábelnetre, hogy nagyobb legyen a feltöltési sebesség), így megy a routerem át, én meg megyek rá AP-vel. Nem nagy tragédia, ha a másik PC-n nem fog működni, mert csak a hugom akarna róla a baránőivel meg a komájával beszélni, de barátnők nélkül megvan, koma meg úgyse szimpatikus :Đ Esetleg ha nagyon ugrál, akkor behegesztek mégegy hálókártyát a gépembe és megosztom neki azon keresztül. Holnap majd megnézem, hogy mi a helyzet, ha az én gépemet kihúzom a switch-ből, akkor tud-e emez valamit csinálni, de mostmár aludni kell ;)

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 17. 00:09 -kor

#2206 Felhasználó inaktív   andrush_g 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 23:19

De ezek szerint nem működik. Szerintem nem jól resetelted. Vayg valami hóbortos porton lehet elérni, olyat is láttam, meg  hősidőkben hasonló baszt, aminek nem webes felülete volt, hanem saját kis .exe cumót kellett futtatni, oszt Javan keresztül kommunikált.

Sajna nem működik. A használati utasításban le van írva, hogy a többi routerhez teljesen hasonlóan működik (adjak neki fix ip-t 192.168.1.1 és 253 között utánna írjam be a böngészőbe a 192.168.1.254-et stb stb.). Mégse csinál semmit, szerintem is a resettel lesz baj, de hiába nyomkodom semmi változást nem tapasztalok. Megpróbálom szétszedni hátha a gomb van beragadva aztán ha nem akkor megy a kukába.

#2207 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:59

5-10 másodperc hosszú legyen a reset.
Érdekes tákolmány ez a cucc, megint egy olyan termék, amit kizárólag Kelet-európa számára kreáltak. (lengyel, cseh, magyar)
Az is fura, hogy alapból nem DHCP-zik, vagy csak a biztonság kedvéért kérnek fix ip-t.
Ha kap ip-t, akkor egy parancssori ablak, aztán "ipconfig /all", csak kiderül, hol lakik a gép.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2208 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 16:02

Na, próba megvolt, immár a saját routeremre csatlakozva. Hugom gépét beállítottam, net elindult, mondom király. Visszajövök a saját gépemhez, net nem megy :think:  :omg: Lehet, hogy az AP csak egyfelé tudja megoldani a dolgot? Amúgy ethernet client módban van, szerintem ebben is kellene lennie. Betoltam egy régi 10-es hálókártyát a gépembe, arra megy az AP, másikra meg osztja a netet a gépem. Majd ha jön a szép idő, és ide birják húzni a kábeltévét, akkor visszakapom a routeremet, addig meg marad ez a felállás.

#2209 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 10:20

Hali! Nem szeretem azzal kezdeni, hogy előfordulhat, hogy hatalmas baromságot fogok kérdezni, de azt hiszem, ezt most mindjárt az elején le kell szögeznem.
Adott két gép: egy laptop a netnél és egy asztali 2 szobával arrébb. Utóbbi a héten lesz rendbetéve fél év kényszerpihenő után, ezért mindenképpen szeretnék beszerezni egy patch kábelt, hogy ne másokhoz kelljen mászkálni 50 gigányi adatot másolni egyik vinyóról a másikra, hanem itthon meg tudjam oldani.
És ahogy nézegettem itt a kábeleket meg elosztókat, átalakítókat, eléggé érdekes ötlet fogalmazódott meg bennem: mi lenne, ha egy modem látna el két gépet?
Az első kérdésem az lenne, hogy a patch kábel helyettesítheti-e a modem kábelét? Ha nem, akkor borul az egész további elmélet, de talán lesz valaki, aki végigolvassa az agymenésemet.
A lényeg, hogy amíg a notiról fájlokat másolgatnék a másik gépre, nem tudnánk rajta netezni, mert az egyetlen csatlakozót a patch kábel foglalná le. De aztán találtam egy ilyet, és arra gondoltam, hogy ha ennek a dugóját dugnám a notiba, akkor az kettéosztaná a noti egyetlen dugóját, az egyiken mehetne a net, a másikon meg a fájlátvitel. Aztán ha épp nem lenne szükség a fájlátvitelre, akkor a modembe dugnám át az elosztót, és a modemből jönne ki mindkét gépbe a kábel.
Készítettem egy hevenyészett rajzot is, bocs az ábra komolytalanságáért...
Kép
Vagy ha hülye vagyok, ne okoskodjak, vegyek egy ilyet, a notiba dugjam be a modemet, ezzel meg küldözgessem a fájlokat?
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat és a türelmet :)

#2210 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 10:25

Idézet: kopi92 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 11:20

Hali! Nem szeretem azzal kezdeni, hogy előfordulhat, hogy hatalmas baromságot fogok kérdezni, de azt hiszem, ezt most mindjárt az elején le kell szögeznem.
Adott két gép: egy laptop a netnél és egy asztali 2 szobával arrébb. Utóbbi a héten lesz rendbetéve fél év kényszerpihenő után, ezért mindenképpen szeretnék beszerezni egy patch kábelt, hogy ne másokhoz kelljen mászkálni 50 gigányi adatot másolni egyik vinyóról a másikra, hanem itthon meg tudjam oldani.
És ahogy nézegettem itt a kábeleket meg elosztókat, átalakítókat, eléggé érdekes ötlet fogalmazódott meg bennem: mi lenne, ha egy modem látna el két gépet?
Az első kérdésem az lenne, hogy a patch kábel helyettesítheti-e a modem kábelét? Ha nem, akkor borul az egész további elmélet, de talán lesz valaki, aki végigolvassa az agymenésemet.
A lényeg, hogy amíg a notiról fájlokat másolgatnék a másik gépre, nem tudnánk rajta netezni, mert az egyetlen csatlakozót a patch kábel foglalná le. De aztán találtam egy ilyet, és arra gondoltam, hogy ha ennek a dugóját dugnám a notiba, akkor az kettéosztaná a noti egyetlen dugóját, az egyiken mehetne a net, a másikon meg a fájlátvitel. Aztán ha épp nem lenne szükség a fájlátvitelre, akkor a modembe dugnám át az elosztót, és a modemből jönne ki mindkét gépbe a kábel.
Készítettem egy hevenyészett rajzot is, bocs az ábra komolytalanságáért...
Kép
Vagy ha hülye vagyok, ne okoskodjak, vegyek egy ilyet, a notiba dugjam be a modemet, ezzel meg küldözgessem a fájlokat?
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat és a türelmet :)

Nem kellenek ezek a bonyolult megoldások. Vegyél egy router és kész, megy a net és a fájl megosztás is és csak pár perc a konfiguráció.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2211 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 10:29

Idézet: kopi92 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 10:20

Hali!

Az első képen egy olyan elosztó van, ami a kábel 8 erét 2x4-re választja szét. Alulméretezett hálózatok szükségmegoldása.
Nem párhuzamosítható a hálózat. Az usb-s hálókártya közelebb visz a megoldáshoz, de ha tovább böngészed az általad linkelt oldalt,  találsz alig drágábban netmegosztásra alkalmas routert: http://ipon.hu/websh...up/tp_link/868/
Azzal a fájlmásolás, és mindkét helyen internethasználat is megoldott lesz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2212 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 11:03

Köszi a gyors válaszokat :) Ezt a router dolgot még megfontolom, eddig a szülők miatt nem igazán tudtunk beszerezni egyet, nem akarják, hogy még többet üljünk a gép előtt... :D
És akkor egy utolsó hülye kérdés: a routerhez jó ez vagy ez a kábel, vagy mindkettő vagy egyik se?

#2213 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 12:52

Idézet: kopi92 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 12:03

Köszi a gyors válaszokat :) Ezt a router dolgot még megfontolom, eddig a szülők miatt nem igazán tudtunk beszerezni egyet, nem akarják, hogy még többet üljünk a gép előtt... :D
És akkor egy utolsó hülye kérdés: a routerhez jó ez vagy ez a kábel, vagy mindkettő vagy egyik se?

Patch kábel kell.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2214 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 12:52

Idézet: kopi92 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 10:20

bennem: mi lenne, ha egy modem látna el két gépet?

Már a kérdés is fura, elvégre egy modem több 100 gépet el bír látni, csak routert kell tenni a hálózt és a modem közé, aztán kész.

UTP elosztó másra való, adatátvitelhez alapban 4 eret használunk, míg a kábel 8 eres. Így ha a kábel mindekét végére teszel ilyen "elosztót", akkor ott is 2 luk lesz, így 2x4 éren 2 kapcsolat működne. De semmiképpen sem arra való, hogy egyik vége a modembe, másik meg 2 gépbe.

Olyat lehet, hogy lanon fileátvitel, wlanon meg netezni, de akkor már a wlan is minek, kábelen nem a net lesz a szűk keresztmetszet.

Neked router kell, bele kábel, kész.
Make love not Wor.

#2215 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 16:06

Lenne egy komoly kérdésem.
Mivel távolról kell használnom néha gépemet ezért a routeren csináltam egy portforwardot az 5000-ről a 3389-re ami a RDS portja  a local gépen. Viszont ha bekapcsolom a gépet ez a port egyből nyitva lesz. Kérdésem, hogy ez mekkora biztonsági kockázatot rejt magában? Esetleg, vmit nem jól csináltam?
A local gépen elvileg a tűzfal csak az rds kérésket engedélyezi.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#2216 Felhasználó inaktív   kristofszucs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:55

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy routerrel meg van osztva az ADSL netünk két gépre. Úgy szeretném a netemet kiosztani hogy fixen legyen a sebesség mindkét gépen. (Pl. van egy 2 MB-s netem azt kép gépre fixen kiosztani 1-1 MB-ra.). Mertha pl. a másik gépen neteznek én pedig játszok, a pingem egyből felugrik igen magasra. Ezt akarnám megoldani vagy így vagy ahogy lehet :). Köszi előre is. Sziasztok!

#2217 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 20:24

Idézet: kristofszucs - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 20:55

Az lenne a kérdésem hogy routerrel meg van osztva az ADSL netünk két gépre.

Ez nem kérdés volt, ez kijelentés :)

Amúgymeg... attól függ, milyen a routered. Tud-e ilyen funkciót (sávszél balanszing), vagy egyéb okosságot.

Szerkesztette: Joci 2010. 01. 05. 20:24 -kor

#2218 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 20:10

Kedves uraim, hozzáértőktől kérnék segítséget: van egy gép, DFI 865PE lapszival és 2.4-es Northwood procival, XP Prof.-al telepitve.
A gond a következő: routeren (Dlink) keresztül kapcsolódik a netre a gép, és nagyon gyakran úgy kapja az IP címet, hogy a hálózati kapcsolatok részleteinél azt írja a DHCP kiszolgáló alatti sorban, hogy a bérleti jog kezdete xxx időpont, és a vége vagy ugyanez az időpont, vagy egy perccel késöbbi.
Naszóval a lényeg az, hogy nincs net. Már amikor előadja ezt a mutatványt.
Amiket eddig próbáltam: XP hálózat ujratelepítése, Ethernet vezérlő illesztőprogram ujratelepítése, router ujrakonfigurálása, (a varázslóval).
Próbáljam meg esetleg PCI-os hálókarcsival, (hátha hibázik az alaplapi LAN chipszike), telepítsem ujra az XP-t, vagy cseréljek egyből routert?

#2219 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 20:15

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 21:10

Kedves uraim, hozzáértőktől kérnék segítséget: van egy gép, DFI 865PE lapszival és 2.4-es Northwood procival, XP Prof.-al telepitve.
A gond a következő: routeren (Dlink) keresztül kapcsolódik a netre a gép, és nagyon gyakran úgy kapja az IP címet, hogy a hálózati kapcsolatok részleteinél azt írja a DHCP kiszolgáló alatti sorban, hogy a bérleti jog kezdete xxx időpont, és a vége vagy ugyanez az időpont, vagy egy perccel késöbbi.
Naszóval a lényeg az, hogy nincs net. Már amikor előadja ezt a mutatványt.
Amiket eddig próbáltam: XP hálózat ujratelepítése, Ethernet vezérlő illesztőprogram ujratelepítése, router ujrakonfigurálása, (a varázslóval).
Próbáljam meg esetleg PCI-os hálókarcsival, (hátha hibázik az alaplapi LAN chipszike), telepítsem ujra az XP-t, vagy cseréljek egyből routert?

Kezdetnek kölcsön routerrel megnézni mi a helyzet. Ha azzal is ez megy akkor a gépben a hiba, ha nem akkor a router a ludas. Ha az első eset akkor lehet próbálni másik hálókártyával is de nem hiszem, hogy az lenne a baj de próba szerencse. Egyéb esetben XP a ludas.
Canon Pixma MP540

#2220 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 20:23

Hát igen, én is ezt logikáztam ki nagyjából, csak mondom hátha találkozott már valaki ezzel a kehével.
Köszönöm a válaszodat.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.