HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#2221 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 09:17

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 21:23

Hát igen, én is ezt logikáztam ki nagyjából, csak mondom hátha találkozott már valaki ezzel a kehével.
Köszönöm a válaszodat.

és ha dhcp-n kérsz egy új IP-t?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2222 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:17

és ha dhcp-n kérsz egy új IP-t?

Igen, ezt is próbáltam már, a javitás gombra ha kattintok, uj IP-t ad a router.
De nem ez volt a megoldás, hanem a router resetelve lett, ujból be lett álítva pár dolog benne, s azóta jó.

#2223 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 12:28

Sziasztok,
szülői házban szét van osztva a net egy NETGEAR WGR614 v7 routerrel. Ezen van egy gép, amin anyám ismerkedik a nettel néha, meg vezetéknélkülin öcsém gépe és húgom laptopja. A gond az, hogy kedves testvéreim teljesen rászoktak a torrentezésre, gyakorlatilag egész nap töltögetnek és így megeszik a teljes sávszélt és szerencsétlen anyám nem tud nethez férni.
Nem nagyon értek hozzá, de nézegettem a router beállításait meg leírását és nem találtam ilyesmire utaló dolgokat benne, esetleg van vmi módja annak, hogy korlátozni tudjam a vezetéknélküliek sávszélességét vagy ez csak egy jobb routerrel tehető meg?
Még annyit, hogy anyám gépén régen linux volt és ha azzal meg lehet oldani, akkor visszamászhat rá, böngészőt onnét is el tudja indítani...
Előre is köszi a segítségetek!

#2224 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 12:42

Lehet egyszerűbb lenne a testvéreid gépén a torrentkliensekben maximalizálni a sebességet és a session-ök számát?

#2225 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 16. 14:34

Idézet: Fresi - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 12:42

Lehet egyszerűbb lenne a testvéreid gépén a torrentkliensekben maximalizálni a sebességet és a session-ök számát?

Jaja, kis fenyegetés egyszerűbb, mama közli, hogy nincs buli, nincs zsebpénz, 8ra hazaérsz, dirr2pofon  :up:
Make love not Wor.

#2226 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 15:24

Muterod netezzen közvetlen, ha netezni akar, akkor dugja be a gépébe a modem vezetékét, és annyi. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2227 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 17:51

Köszi a tippeket, utorrentben maximalizáltam és oktatást tartottam a router ideiglenes kiiktatásának módjáról  :up:

#2228 Felhasználó inaktív   brigi922 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 18:32

Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. adott egy tl-wr841nd router + egy asztali gép és egy laptop ami wifin csatlakozik a netre. nos az a problémám, hogy most váltottunk gyorsabb, 5 mb-os netre kb 2 hete és eddig kezelte normálisan most pedig a letöltési sebesség 20 kb/s -ra esett mindkét gépen. hozzáteszem a router új, és eddig minden jól ment.. valaki vmi ötlet? előre is köszi.

#2229 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 19:03

Idézet: brigi922 - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 17:32

Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. adott egy tl-wr841nd router + egy asztali gép és egy laptop ami wifin csatlakozik a netre. nos az a problémám, hogy most váltottunk gyorsabb, 5 mb-os netre kb 2 hete és eddig kezelte normálisan most pedig a letöltési sebesség 20 kb/s -ra esett mindkét gépen. hozzáteszem a router új, és eddig minden jól ment.. valaki vmi ötlet? előre is köszi.

Valami "vírus" (~gyűjtőnév minden besz.pott szemétnek) elviszi a sávszélt. Nézz rá a routerban, ha eszetlenül forgalmaz valamelyik gép, pedig nem kéne neki, akkor ott van a "hiba".

#2230 Felhasználó inaktív   brigi922 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 19:56

Idézet: Gopher - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 19:03

Valami "vírus" (~gyűjtőnév minden besz.pott szemétnek) elviszi a sávszélt. Nézz rá a routerban, ha eszetlenül forgalmaz valamelyik gép, pedig nem kéne neki, akkor ott van a "hiba".

Hm értem csak az a baj hogy én annyira nem értek hozzá és már kérdeztem sokmindenkit de ők sem tudták... ezt hogy kellene megcsinálni hogy jó legyen?

#2231 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 14:50

Sziasztok!

Olyan problémám lenne,hogy van itthon egy hálózat egy router,egy asztali gép és két laptop.Megcsináltam mindent megy is minden mint a karikacsapás egészen addig,hogy az egyik laptop sehogy sem kap IP címet,ha manuálisan osztom ki,akkor tudok csatlakozni a hálózathoz,de net természetesen nincs.A laptop látja az elérhető hálózatokat,de egyikre se tud csatlakozni,mert a többitől se kap IP címet.Arra gyanakszom,hogy valami hardver hiba lehet a hálókártyával.Esetleg valakinek van ötlete arra,hogy mégis ezt hogy lehetne megoldani ?

A laptop egy DELL inspiron 1545 a wifi kártya egy DELL wireless 1397 Minicard a legfrisebb driverrel.
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#2232 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 18:35

Sziasztok!

Van egy ilyen SMC WBR14-G2 öszvérem, s ezzel kéne a netet megosztanom. A net upc. 15/1.
Van viszont egy kisebb gond. ami nem is lenne baj, ha nem akarnék netezni.:Đ Mégpedig, h nem osztja meg a netet...
Van hozzá 2 crosslink kábel, és egy sima. Hiába kötözgetem úgy, ahogy az ASUS routerrel anno, mégsem akar menni. A "SEND" data led nem nagyon villog ilyenkor a modemen, sőt teljesen semmit nem csinál.
Pedig elvileg be van állítva minden földi jó, ahogy annak lennie kell, hogy menjen.
Cable-hez van állítva az eszköz, mégsem. Beállítás is oké, elvileg...
Valakinek vmi ötlet? :think:
köszi előre is :)

Szerkesztette: carr 2010. 01. 23. 18:35 -kor

#2233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 18:56

Idézet: carr - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 18:35

Van egy ilyen SMC WBR14-G2 öszvérem, s ezzel kéne a netet megosztanom. A net upc. 15/1.

Sima kábel kell, nem cross. Oszt Dynamic IP Address.
Make love not Wor.

#2234 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 19:11

Oh, igen.
Ha az elvileg sima kábellel kötöm össze(Modem-Router), akkor nem enged be a menübe, mert: "Egy másik adminisztrátor már a felületen van." vagy vmi hasonlót dob. :omg:

#2235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 19:40

Idézet: carr - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 19:11

Ha az elvileg sima kábellel kötöm össze(Modem-Router), akkor nem enged be a menübe, mert: "Egy másik adminisztrátor már a felületen van." vagy vmi hasonlót dob. :omg:

Azt a router mondja, oszt így is van, de kábel feltétlenül jó, elvégre eléred a routert, meg IP-t is kpasz, nem?
Make love not Wor.

#2236 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 20:01

Ja, ezek megvannak. :)
INTERNET
Link Status     DISCONNECTED

Ezt írja.
Próbáltam hw resetelni, de mintha meg sem történt volna. Beállításokat nem felejtette el, a hálózat neve is maradt ua. :think:
Mi a gebasz lehet?

Megoldottam!  :cool:
Ha a reset gomb nem segít, akkor keresd meg a "reset factory settings" menüpontot. :up:
Így már megy. Legalábbis kábellel. Nem próbáltam még a wifi részt. :Đ

Szerkesztette: carr 2010. 01. 23. 20:32 -kor

#2237 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 20:49

Idézet: carr - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 20:01

Ha a reset gomb nem segít, akkor keresd meg a "reset factory settings" menüpontot. :up:
Így már megy. Legalábbis kábellel. Nem próbáltam még a wifi részt. :Đ

Wifinél ne feledd a nevet átírni, meg jelszót beverni. A resetet gondolom csak picit megnyomtad, azt hitted ezzel resetelődik.
Make love not Wor.

#2238 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 22:38

A resetet 8-10mp-ig tartottam, majd mikor láttam, h ez nem hatotta meg különösebben, akkor reset gomb nyomvatartása közben húztam ki a 12v-ot a hátsójából.
Szal nem bíztam a véletlenre.

#2239 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 22:44

Idézet: carr - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 23:38

A resetet 8-10mp-ig tartottam, majd mikor láttam, h ez nem hatotta meg különösebben, akkor reset gomb nyomvatartása közben húztam ki a 12v-ot a hátsójából.
Szal nem bíztam a véletlenre.

Inkább reset nyomvatartása mellett dugtad volna be, attól kicsit több siker várható. De ennél az SMC-nél azt írja a leírás, hogy 15 másodpercig nyomva kell tartani a reset gombot, szóval a 8-10 másodperc kevés.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2240 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 22:55

Idézet: carr - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 22:38

A resetet 8-10mp-ig tartottam, majd mikor láttam, h ez nem hatotta meg különösebben

Annak több kell, oszt meghatja, mert a lámpái egyből összevissza villognak.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.