HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#2281 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 11:02

Idézet: szokolof - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 20:06

Ha a letöltés+feltöltés+fejlécek adják a forgalom 100%-át, akkor hogyan lehet, hogy nekem az egyik feltöltésnél az adatforgalom 65% volt? A Te logikád szerint nem mehetne soha 50% fölé, ha csak egyirányú az adatátvitel.

Javaslom itt keresd a megoldást. Valami olyasmi történt akkor amiről nem tudtál... sok csomagismétlés, újraküldés, esetleg a qos, zavart egy idegen wifi vagy mikrosütó, vezeték nélküli fejhallgató stb.. Ja és a letöltés sem egyirányú dolog ugye. Ha ki akarod deríteni több idődbe és energiádba fog kerülni, mit amit megér az egész, de sok sikert hozzá..

#2282 Felhasználó inaktív   exabit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 14. 12:22

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Adva van az ADSL, mely routeren keresztül meg van osztva két gép között. Ezen túlmenően lenne szükségem olyan fajta megosztásra, amely a sávszélességet is kettéosztja, ugyanis jelenleg ha az egyik gépről töltök (torrent), akkor a másik gépen aránytalanul lelassul minden (böngészés). Ezért érdekelne egy olyan fajta megosztás, amely vagy igazságosan felezi a netet, vagy egy olyan program amely a másik gép alkalmazásainak - ahol többnyire netes böngészés történik - abszolút prioritást ad a letöltéssel szemben.

#2283 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 14:30

Idézet: exabit - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 13:22

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Adva van az ADSL, mely routeren keresztül meg van osztva két gép között. Ezen túlmenően lenne szükségem olyan fajta megosztásra, amely a sávszélességet is kettéosztja, ugyanis jelenleg ha az egyik gépről töltök (torrent), akkor a másik gépen aránytalanul lelassul minden (böngészés). Ezért érdekelne egy olyan fajta megosztás, amely vagy igazságosan felezi a netet, vagy egy olyan program amely a másik gép alkalmazásainak - ahol többnyire netes böngészés történik - abszolút prioritást ad a letöltéssel szemben.

Elméletileg kellene lennie valami Internet Access Priority, QOS vagy hasonlónak a router admin felületén ahol be lehet állítani egy-egy alkalmazás számára kisebb vagy nagyobb sávszélességet/elsőbbséget.

Szerkesztette: Gubek 2010. 02. 14. 14:31 -kor

------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2284 Felhasználó inaktív   exabit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 18:31

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 14:30

Elméletileg kellene lennie valami Internet Access Priority, QOS vagy hasonlónak a router admin felületén ahol be lehet állítani egy-egy alkalmazás számára kisebb vagy nagyobb sávszélességet/elsőbbséget.

Köszi, találtam egy QOS fület a beállítások között, ott portok szerint lehetett kisebb/nagyobb prioritást beállítani. Bár még közel se tökéletes, de azért sokkal jobb lett. Azt mondják egyébként hogy csak a magasabb árfekvésű routerek bírják rendesen a torrentezést, akkor is ha csak töredéke annak a maximális adatforgalomnak, amelyet ráírtak.
A router amúgy egy Linksys WRT54GL típusú.

#2285 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 05:09

Idézet: exabit - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 19:31

Köszi, találtam egy QOS fület a beállítások között, ott portok szerint lehetett kisebb/nagyobb prioritást beállítani. Bár még közel se tökéletes, de azért sokkal jobb lett. Azt mondják egyébként hogy csak a magasabb árfekvésű routerek bírják rendesen a torrentezést, akkor is ha csak töredéke annak a maximális adatforgalomnak, amelyet ráírtak.
A router amúgy egy Linksys WRT54GL típusú.

Ebben az esetben ha a gyári firmware van rajta és ugyan olyan mint a WRT320N-é (nekem az van) akkor a következőnek is kellene lennie:
Applications & Gaming -> QoS (Quality of Service) -> Internet Access Priority (enabled) -> Category és egy kiválasztani a kívánt alkalmazást,  MAC címet vagy  routernek az egyik portját  vagy ha nincs közte az az alkalmazás akkor hozzáírni és megadni neki vagy magas vagy alacsony priolitást annak megfelelően, hogy korlátozni akarod vagy elsőbbséget adni.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2286 Felhasználó inaktív   Bazsa74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 18:19

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy adott egy upc-s Sciantific Atlanta kábel modemem. Géppel összekötve, tökéletesen működik.
Van egy t-home-os routerem Thompson Speedtouch ST 780I WL.
Összekötöttem a kábel modemmet, ethernet kábelen keresztül, a router ethernet 1 portba.
A router ethernet 2 portot a gép hálókártyályába dugtam.
Tökéletes sebességü internetem van, de a Thompson router nem ad wifit és webes felületen sem érem el a routert. A upc modem webes felületén semmilyen beállitási lehetőségem sincs.
Mindkét eszközt hosszú illetve rövid resettel is ujra indítottam, de semmi változás.
Mit tudok tenni, hogy legyen wifim?
Vagy mit tudtok ajánlani megoldást?

Köszönöm.

#2287 Felhasználó inaktív   Alex Raps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 18:25

Idézet: Bazsa74 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 18:19

Olyan problémám lenne, hogy adott egy upc-s Sciantific Atlanta kábel modemem. Géppel összekötve, tökéletesen működik.
Van egy t-home-os routerem Thompson Speedtouch ST 780I WL.
Összekötöttem a kábel modemmet, ethernet kábelen keresztül, a router ethernet 1 portba.
A router ethernet 2 portot a gép hálókártyályába dugtam.

Hajaj. Ez érdekesebb lesz egy csöppet.

#2288 Felhasználó inaktív   Bazsa74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 18:33

Idézet: Alex Raps - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 18:25

Hajaj. Ez érdekesebb lesz egy csöppet.

Nem jól dugtam össze? Más lehetőséget nem nagyon találtam.

#2289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 21. 19:33

Idézet: Bazsa74 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 18:33

Nem jól dugtam össze? Más lehetőséget nem nagyon találtam.

Szerintem végy egy rendes routert. Leírást nem nézek, de ennek csak DSL modem interfésze van, klasszikus wan nincs, így csak egy gép tud mögötte netezni. Főleg ha még a Thomson is DHCPzik a lanra, az az érdekes. Így kvázi egy switch+AP kombinációnak lehet használni, az meg nem erre való. Nekem natolós doboz, azaz router kell.
Make love not Wor.

#2290 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:11

Üdv.Megrendeltem a t-comtól vezetékes telefonon keresztüli netet /adsl/. Wifi routeren keresztül akarnám használni laptoppal. Tehát a modemet összekötöm a routerrel,és azt már érzékelni fogja a laptop? Mert akkor ott kellene aktiválni a netet /jelszó-azonositó/?

#2291 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:33

Esetleg először kábellel kössem össze a modemet a laptoppal, így aktiváljam a netet,majd mikor már aktiv, akkor le a laptop a modemről, modemre már mehet a router? Utána már látni fogja a gép a hálózatot wifin?

#2292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:44

Idézet: campero - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 19:33

Esetleg először kábellel kössem össze a modemet a laptoppal, így aktiváljam a netet,majd mikor már aktiv, akkor le a laptop a modemről, modemre már mehet a router? Utána már látni fogja a gép a hálózatot wifin?

Ja, előbb laptopon menjen.
Make love not Wor.

#2293 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 20:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 19:44

Ja, előbb laptopon menjen.

Thx! Kipróbálom.

#2294 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:12

Idézet: campero - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 19:33

Szerintem felesleges a PC-re telepíteni a PPPoE -t és a modemet PC-re kötni. később megzavarhat és problémákat is okozhat ha nem vagy túl tapasztalt..
Én sose kötöttem a modemet PC-re, pedig már sok éve van adsl-em..

A laptopot először utp kábelen kösd a routerhez hogy a wifi-jét bekonfigurálhasd (wifi-on, wpa-on, stb) utána már minden beállítás megy wifi-n keresztül is.. Eddig még a modemre sincs szükség, megteheted mindezt az előtt is hogy megkapod a modemet..
Utána ha megvan a modem és megvan papíron a PPPoE-hez tartozó usernév+jelszó, akkor azt wifin beírod, rádugod a routert a modemre és mehet minden..

#2295 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 21:32

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:12

Szerintem felesleges a PC-re telepíteni a PPPoE -t és a modemet PC-re kötni. később megzavarhat és problémákat is okozhat ha nem vagy túl tapasztalt..
Én sose kötöttem a modemet PC-re, pedig már sok éve van adsl-em..

A laptopot először utp kábelen kösd a routerhez hogy a wifi-jét bekonfigurálhasd (wifi-on, wpa-on, stb) utána már minden beállítás megy wifi-n keresztül is.. Eddig még a modemre sincs szükség, megteheted mindezt az előtt is hogy megkapod a modemet..
Utána ha megvan a modem és megvan papíron a PPPoE-hez tartozó usernév+jelszó, akkor azt wifin beírod, rádugod a routert a modemre és mehet minden..

Nagyon szépen köszi! Még nagyon láma vagyok ezen a szinten. Amúgy mi lenne az a PPpoe? Küldtek egy telepítő cd-t is. Azt mindenképpen fel kell rakni a gépre? Bocsi a sok bamba kérdésemért,de ti jóval tapasztaltabbak vagytok ezen a téren.

#2296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:11

Idézet: campero - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 21:32

Küldtek egy telepítő cd-t is. Azt mindenképpen fel kell rakni a gépre?

KUKÁBA, de AZONNAL! Ezt be ne tedd.
Make love not Wor.

#2297 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 22:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 23:11

KUKÁBA, de AZONNAL! Ezt be ne tedd.

Ezt sosem értem, mi a fenének rakják azt a lemezt a csomagba? :omg: Van itthon már kismillió ilyen cucchoz adott lemez, ami sosem látott olvasót...

Szerkesztette: potyo 2010. 02. 22. 22:20 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2298 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 08:31

És ha nem használom azt a lemezt,akkor hogy aktiválom majd a netet? /jelszó,username/

#2299 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 13:05

Idézet: campero - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 9:31

És ha nem használom azt a lemezt,akkor hogy aktiválom majd a netet? /jelszó,username/

A router kezelőlfelületén keresztül. Használati utasítás nincs a router mellé csomagolva? Abban benne van az alapértelmezett IP címe és a kezelőfelület neve/jelszava. Esetleg ezért lehet érdemes berakni ezt a lemezt, hátha azon van pdf-ben használati utasítás. De telepíteni ne engedd semmit. De ugyanezek az adatok a netről is lekaphatók a router tipusút és a "default password" keresőszavakat beírva. Nincs egy haver, aki megmutatná, hogy kell beállítani a routert? Nem egy nagy valami, de ha még nemis láttál ilyet, akkor el lehet vele szórakozni, mire rájön az ember ;)

Szerkesztette: potyo 2010. 02. 23. 13:10 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2300 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 15:56

A félreértések elkerülése végett a cd-t a modemmel küldte a t-com. Külön akarok egy routert,hogy ne kelljen madzagolni.  Tehát akkor az a lényeg,hogy ezt a cd-t nem kell feltelepiteni. Szóval akkor router össze laptoppal,itt engedélyezem a kapcsolódást,majd leszedni a kábelt,és a routert a modemmel összekötni. Utána akkor elvileg már lát hálózatot? És akkor aktiválható a net? Nem tudom mennyire számit , az op egy xp. Amúgy pontosan hol látja majd a gép a routert ,amikor utpvel van összedugva? Még tényleg nem csináltam ilyet,azért kérdek ilyen lámaságokat.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.