HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#2261 Felhasználó inaktív   baratizoltan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 12:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 12:07

Innen meg eltűnt  :think: Szóval a Net felőli végét kellene DHCPre, nem?

Csináltam pár képet:
Router nélkül( van net)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Routerrel
Kép
Router konfigolva
Kép
Router lan ip setup
Kép

#2262 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 12:57

Ezt mondom, lökjed a net felőli végét DHCPre, ha már a gépeddel azon van és működik:

Csatolt fájl:

#2263 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 12:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 12:57

Ezt mondom, lökjed a net felőli végét DHCPre, ha már a gépeddel azon van és működik:

Ha nem túl jó a szemed, akkor 3. képek, internet IP address.
Make love not Wor.

#2264 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 13:42

Idézet: baratizoltan - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 11:41

DHCP megvan,mert a gépek megkapják az IP-ket a routertől.

A hálókártya MAC-je esetleg be van regisztrálva a szolgáltatónál. Vagy át kell regisztrálni a netgear wan oldali MAC-jét a szolgáltatónál, vagy meg kell azt módosítani a routerben a "régi" MAC-re, ami kapcsolódott - ha lehet. Persze ha ez a baj. Utóbbi könnyebb, lágyabb, jobb, elegánsabb, adminisztráció-mentesebb, stb.

ps.: ááá, most látom, az én szemem se túl jó, be van állítva. Ha jó persze, hogy ":" jelekkel vannak elválasztva a hexa bájtok.  :confused:

Meg lehet traceroute-olni, pingelgetni, nevet feloldatni, mert ha a wan oldalnak megvan az átjárója, névszervere, s ezek elérhetőek, működnek, akkor nem lehet nagy gond.

Szerkesztette: Warrior 2010. 02. 02. 13:46 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2265 Felhasználó inaktív   baratizoltan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 13:51

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 13:42

A hálókártya MAC-je esetleg be van regisztrálva a szolgáltatónál. Vagy át kell regisztrálni a netgear wan oldali MAC-jét a szolgáltatónál, vagy meg kell azt módosítani a routerben a "régi" MAC-re, ami kapcsolódott - ha lehet. Persze ha ez a baj. Utóbbi könnyebb, lágyabb, jobb, elegánsabb, adminisztráció-mentesebb, stb.

ps.: ááá, most látom, az én szemem se túl jó, be van állítva. Ha jó persze, hogy ":" jelekkel vannak elválasztva a hexa bájtok.  :confused:

Meg lehet traceroute-olni, pingelgetni, nevet feloldatni, mert ha a wan oldalnak megvan az átjárója, névszervere, s ezek elérhetőek, működnek, akkor nem lehet nagy gond.

Sima mezei routerrel gond nélkül megy,a mac adress nincs szolgáltatónál ellenőrizve,beregisztráltatva.

#2266 Felhasználó inaktív   krisz1222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 14:35

Hy!

(Teljesen kezdő vagyok ebben a routeres net megosztásos témában.)
Nekem a következő lenne a gondom: Van egy SMC WBR14-G2 routerem, van egy asztali gépem amit kábellel kötök hozzá a routerhez (ez tökéletesen mükszik) és van egy laptop (ASUS) amit Wifi-vel szeretnék hozzá kötni (ezzel van bajom). A routert ezek szerint állítottam be: (http://partners.hupo...ter-beallitas). A laptop látja a Wifi hálózatot de azt írja ki a Wifi-s szoftver (Atheros Client Utility), hogy Nincs társítva, Nincs kapcsolat és emiatt nem is csatlakozik a hálózathoz. A probléma megoldódik akkor ha a Wifi-s szoftverbe kitörlöm az erre a kapcsolatra létre hozott beállításokat és újra beállítom ezeket. Én ezt szeretném elkerülni, mert eléggé idegesítő, hogy minden bekapcsolás után meg kell adnom a jelszót és be kell állítanom a titkosítást meg különböző profil neveket.

Szerkesztette: krisz1222 2010. 02. 02. 14:37 -kor

#2267 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 17:07

Töröld azt a kliensprogramot és hagyd, hogy az operációs rendszer kezelje a kapcsolódási adatokat. Persze, ha több profil miatt van fent, akkor nem szóltam.

#2268 Felhasználó inaktív   krisz1222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 17:34

Idézet: Fresi - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 17:07

Töröld azt a kliensprogramot és hagyd, hogy az operációs rendszer kezelje a kapcsolódási adatokat. Persze, ha több profil miatt van fent, akkor nem szóltam.

Nem a több profil miatt van fent. De amikor letörlöm akkor pedig a windows nem lát egy wifi hálózatot sem pontosabban azt írja hogy egy másik program kezeli a wifi-t és töltsem le a WCZ nevü programot ha azt akarom hogy a windows kezelje.

#2269 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 17:41

Vedd ki (vagy tedd be) a pipát a dobozba a hálózat beállításainál, hogy a windows kezelje a hálózatot.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2270 Felhasználó inaktív   krisz1222 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 18:43

Idézet: potyo - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 17:41

Vedd ki (vagy tedd be) a pipát a dobozba a hálózat beállításainál, hogy a windows kezelje a hálózatot.

Légyszíves pontosan írd le hogy hol kell ezt beállítani. Bár minél többet szórakozok ezzel nekem úgy tűnik, hogy jó ez a program is amit adtak inkább a routernél lesz a gond mert amikor megadom a WPA/WPA2-jelszót onnantól már megy rendesen. Olyan mintha a router nem ismernél fel a laptopot és amikor újból megadok bekapcsolás után minden adatot akkor működik. (lehet hogy hülyeség, de így gondolom) Nem lehet, hogy a routernél állítottam valamit rosszul be?

#2271 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 09:28

Nem a routernél van a gond. A gépeden van valami kavar.

Itt kell a pipát betenni:

Kép

#2272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 12:22

Idézet: krisz1222 - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 17:34

Nem a több profil miatt van fent. De amikor letörlöm akkor pedig a windows nem lát egy wifi hálózatot sem pontosabban azt írja hogy egy másik program kezeli a wifi-t és töltsem le a WCZ nevü programot ha azt akarom hogy a windows kezelje.

Nem letölteni kell, elindítnani a szolgáltatást. A tudásbázis számát is kiírja, ott találsz részleteset, hogy start menü, futtatás: services.msc aztán konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat vagy mi, annak start.
Make love not Wor.

#2273 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 11:59

Adott egy Dlink DNS323 NAS, egy DIR 825 router és egy DELL XPS M1530
notebook "N"-es wifi-vel, Vista Businessel. A problémám az, hogy a notebookról a NAS-ra való felmásoláskor (WiFi-n keresztül, 5 Mhz-en) rendkívül nagy az átviteli sebesség különbség. Ennek demonstrálására mellékelek két képet.
Mindkét esetben nagy méretű (4,5 Gb) fájlt akarok átmásolni a NAS-ra. Az egyik esetben 9634 Kbyte/s, míg a másik esetben csak 1987 Kbyte/sec a sebesség. Minden programot leállítottam a Total Commanderen kívül, hogy ne zavarjon be a sebesség mérésénél. Háttérben fut a NOD32 és a CFOSSpeed. HDD töredezettségmentesített. Már eleve a 9634 Kbyte/sec-et is kevésnek tartom, mert a hálózat használat ígyis csak 65%-os, de az 1987 Kbyte/sec katasztrofális.
Az 1987 Kbyte/sec-et produkáló kapcsolatot megszakítottam és újraindítottam a notebookot. Ekkor az újabb másolási kísérletnél már 4700 Kbyte/sec-es volt a hálózat sebessége. Hol keressem a hibát?
Hozzáteszem, hogy a sebességingadozások a LAN kapcsolat esetén is érzékelhetőek a 4000-11000 Kbyte/sec határok között (10/100-as a LAN).
Azt is meg kell említenem, hogy korábban egy Asus router használatakor ugyanilyen problémáim voltak - tulajdonképpen ezért cseréltem le egy Dlink DIR 825-re - de ezek szerint nem a router hibás.
Kép
Kép

Segítség?

#2274 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 13:14

Wifi esetében érhető az ingadozás mivel sok minden befolyásolja az aktuális sebességet de a kábeles kapcsolat esetében már inkább problémás ez ekkora sebesség különbség de az sem akkora probléma mert a háttérben a gép több minden futhat ami befolyásolhatja a sebességet.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2275 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 14:00

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 13:14

Wifi esetében érhető az ingadozás mivel sok minden befolyásolja az aktuális sebességet de a kábeles kapcsolat esetében már inkább problémás ez ekkora sebesség különbség de az sem akkora probléma mert a háttérben a gép több minden futhat ami befolyásolhatja a sebességet.

Azért raktam fel a két képet mert abból kitűnik, hogy mindkét esetben stabil 130Mbit/sec volt a WiFi kapcsolati sebessége. A háttérben futó programok valóban lassíthatják a sebességet, na de ennyire? Egyébként is amit tudtam azt leállítottam. Ugyanakkor mindkét feltöltés esetében ugyanazok a programok futottak, így a sebességnek is ugyanannak - vagy nagyon hasonlónak kellett volna lenni.

Más ötlet?

#2276 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 21:56

Idézet: szokolof - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 11:59

A problémám az, hogy a notebookról a NAS-ra való felmásoláskor (WiFi-n keresztül, 5 Mhz-en) rendkívül nagy az átviteli sebesség különbség.

Mégis mi és mihez képest más ?? Mi volt az egyik és mi a másik amit mértél ?
És mi az az 5MHz..?  (a sávszélesség nálam 20 vagy 40MHz; 5 nincs)

Nálam a routeren is és PC-n is 20/40 MHz van engedélyezve. sebesség 270 Mbps -ig megy fel időnként, de 100 alá sose kapcsol, átlagban 200. A mért sebesség is 7-9 Mbyte/s közt mozog átlagban de néha lemegy 6-ra vagy felmegy 12-re.
A routerem automatikusan keres frekit, (de már sok órája csatlakozva vagyok, így a szomszédok wifije zavarhat)...

Kép Kép

#2277 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:20

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 21:56

Mégis mi és mihez képest más ?? Mi volt az egyik és mi a másik amit mértél ?
És mi az az 5MHz..?  (a sávszélesség nálam 20 vagy 40MHz; 5 nincs)

Nálam a routeren is és PC-n is 20/40 MHz van engedélyezve. sebesség 270 Mbps -ig megy fel időnként, de 100 alá sose kapcsol, átlagban 200. A mért sebesség is 7-9 Mbyte/s közt mozog átlagban de néha lemegy 6-ra vagy felmegy 12-re.
A routerem automatikusan keres frekit, (de már sok órája csatlakozva vagyok, így a szomszédok wifije zavarhat)...

Ahoz képest más, hogy a két fájl feltöltési sebessége nagyon eltérő; az egyik feltöltési sebessége ötszöröse a másikénak. Ez az amit nem értek, hogy miért?
Az 5 Mhz elírás, 5 Ghz akart lenni; a WiFi ezen a frekvencián kommunikál. Ez a sáv nem annyira foglalt mint az egyébként használt b/g szabványú routerek 2,4 Ghz-es sávja.
Mivel az "n"-es szabvány még igazából nem is szabvány, ezért a max. sebesség eltérhet egyes eszközöknél. A nálad mért 270 Mbps közelít a maximumhoz. Nekem eddig a legmagasabb - de stabil - sebesség 130 Mbps volt. Ezzel nem is lenne probléma, ha a sebesség 100% közeli kihasználtsággal menne stabilan. Hát ez az ami nem megy. 1,9-9,6 Mbyte/sec között változik, ami azért elég nagy szórás.
A Te grafikonodon is jól látszik, hogy a hálózatod sebességének csak közel 40%-os a kihasználtsága. 270*0,4=108 Mbps 108/8= 13,5 Mbyte/s., ami már nagyon hasonló az általad jelzett 12 Mbyte/sec-es max.-ra.

Továbbra is várom a segítséget!

#2278 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 12:50

Idézet: szokolof - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 18:20

Mivel az "n"-es szabvány még igazából nem is szabvány, ezért a max. sebesség eltérhet egyes eszközöknél. A nálad mért 270 Mbps közelít a maximumhoz. Nekem eddig a legmagasabb - de stabil - sebesség 130 Mbps volt.
tudtommal tavaly évvégén véglegesítették az N-es szabványt. igaz azóta se láttam az ezközeimhez firm frissítést..

Idézet

nálad mért 270 Mbps
mert az alapértelmezett 20MHz-es sávszélességet átkapcsoltam automatikusra a PCn.. (20/40) házon belül nem zavar senki..

Idézet

A Te grafikonodon is jól látszik, hogy a hálózatod sebességének csak közel 40%-os a kihasználtsága.
Azért mert csak egyirányú letöltés volt. Ezek a sebességek úgy értendők hogy letöltés + feltöltés + fejlécek akkor kijönne a 100% Itt csak egyirányú adatforgalom volt kihasználva és a win a headereket sem számolja így nyilvánvaló hogy 50% alatt volt a vonalka..

A kérdésedre nem tudom a választ, de véletlenül az egyik nem egy .exe (vagy zip) a másik meg valami .dat file volt? és a virusscan csak ezzzel a sebességgel tudta a realtime vírusellenőrzést? vagy másik gép, vagy másik hdd vagy pata hdd esetén nem volt udma módban..

#2279 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 13:41

Idézet: szokolof - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 13:00

Azért raktam fel a két képet mert abból kitűnik, hogy mindkét esetben stabil 130Mbit/sec volt a WiFi kapcsolati sebessége. A háttérben futó programok valóban lassíthatják a sebességet, na de ennyire? Egyébként is amit tudtam azt leállítottam. Ugyanakkor mindkét feltöltés esetében ugyanazok a programok futottak, így a sebességnek is ugyanannak - vagy nagyon hasonlónak kellett volna lenni.

Más ötlet?

A 130 Mb/s egy szép szabványos "n" sebesség, 20 MHz-s csatornaszélességgel, 2 rádiós csatorna használata esetén.
A 270 Mb/s 40-es csatornákkal jönne ki.

#2280 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 20:06

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 12:50

Azért mert csak egyirányú letöltés volt. Ezek a sebességek úgy értendők hogy letöltés + feltöltés + fejlécek akkor kijönne a 100% Itt csak egyirányú adatforgalom volt kihasználva és a win a headereket sem számolja így nyilvánvaló hogy 50% alatt volt a vonalka..

A kérdésedre nem tudom a választ, de véletlenül az egyik nem egy .exe (vagy zip) a másik meg valami .dat file volt? és a virusscan csak ezzzel a sebességgel tudta a realtime vírusellenőrzést? vagy másik gép, vagy másik hdd vagy pata hdd esetén nem volt udma módban..

Ha a letöltés+feltöltés+fejlécek adják a forgalom 100%-át, akkor hogyan lehet, hogy nekem az egyik feltöltésnél az adatforgalom 65% volt? A Te logikád szerint nem mehetne soha 50% fölé, ha csak egyirányú az adatátvitel.

Mindkét fájl .mkv kiterjesztésű és 4,5 Gbyte nagyságú volt. Mindkét másolás ugyanarról az eszközről (Dell XPS M1530 notebook) ugyanarra az eszközre (Dlink DNS323 NAS, 2 X 1Tbyte Hitachi HDD-vel, de ugyanarra a HDD-re történt a másolás). Az első másolás befejezését követő 30 perc múlva akartam a második fájlt átmásolni a NAS-ra. Ezalatt a 30 perc alatt egyik eszköz sem volt kikapcsolt állapotban.

Közel azonos méretű és kiterjesztésű fájlok vírusellenőrzése is közel azonos ideig tartana. Gondolom én.

További segítség?

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.