HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#501 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 04:35

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:21

Nem hinném, hogy egy vonalra adni fognak 2 modemet, de meg lehet próbálkozni, így viszont egyszerre csak az egyik géppel tudsz fent lenni a neten.
Egyszerűbb megoldás egy router, aztán, hogy hogyan akarsz a routerhez csatlakozni azt már eldöntheted itt a fórumon bogarászva, ill., hogy milyen routert veszel.

Nem, nem  csak a legolcsóbb megoldás érdekel. Ha rúterrel szeretném(hozzá teszem nem értek nagyon ehhez) akkor vezetékes vagy vezeték nélkülit? És nem nehéz beszerelni? És lehet 1xre mind2 gépen netezni?
Fákjúál!!

#502 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:53

Idézet: chungee - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 4:35

Nem, nem  csak a legolcsóbb megoldás érdekel. Ha rúterrel szeretném(hozzá teszem nem értek nagyon ehhez) akkor vezetékes vagy vezeték nélkülit? És nem nehéz beszerelni? És lehet 1xre mind2 gépen netezni?

Természetessen router esetén mind2 gépen tudsz egyszerre netezni, igaz így osztoznak a sávszélességen. Ha olcsón akarsz kijönni az egészből akkor vezetékes router.

#503 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 11:24

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 8:53

Természetessen router esetén mind2 gépen tudsz egyszerre netezni, igaz így osztoznak a sávszélességen. Ha olcsón akarsz kijönni az egészből akkor vezetékes router.

Sztem vezeték nélküli mellett voksolok. Egy kicsit drágább de nincs vacilás a házban. Nos a vnélküli nehéz beszerelni? Innen fogom megvenni és milyet sztetek? THX!!
Fákjúál!!

#504 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 11:27

Azt írják az árlistában, hogy 54méter, de hogy ércsem? Mert két szintes családiházról lenne szó. Falak mennyire befolyásolják? Nem lassítják le a sebbeséget?
Fákjúál!!

#505 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 18:02

Idézet: chungee - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 11:27

Azt írják az árlistában, hogy 54méter, de hogy ércsem? Mert két szintes családiházról lenne szó. Falak mennyire befolyásolják? Nem lassítják le a sebbeséget?

Szerintem amire te gondolsz 54 méter gyanánt az a sebessége lesz 54 mbps(persze ez csak elméleti, gyakorlatban nem fog ennyivel menni, de nethez elég annyi amennyit megy).
Egyébként melyik routerre gondoltál, mert ezek közül nekem a D-Link a legszimpatikusabb. Az E-Tech-et nem ismerem, az SMC-ről pedig nincs írva semmi típus.
A falak nagy mértékben befolyásolhatók lehetenek, főleg ha vasbaton, ha tégla akkor 2-3 falon át tud menni a jel, de ajánlatos a sebességet lekorlátozni 1-5 mbps-re és igy valamennyivel nagyobb hatótávolság érhető el.

remélem segítettem
üdv

#506 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 18:16

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 18:02

Szerintem amire te gondolsz 54 méter gyanánt az a sebessége lesz 54 mbps(persze ez csak elméleti, gyakorlatban nem fog ennyivel menni, de nethez elég annyi amennyit megy).
Egyébként melyik routerre gondoltál, mert ezek közül nekem a D-Link a legszimpatikusabb. Az E-Tech-et nem ismerem, az SMC-ről pedig nincs írva semmi típus.
A falak nagy mértékben befolyásolhatók lehetenek, főleg ha vasbaton, ha tégla akkor 2-3 falon át tud menni a jel, de ajánlatos a sebességet lekorlátozni 1-5 mbps-re és igy valamennyivel nagyobb hatótávolság érhető el.

remélem segítettem
üdv

SMC nem jó? Csak azért mert az a legolcsóbb :)

Egy db-ot kell vennem amit fel van sorolva az árlistán vagy ahány gépet ö.kötöm? Az én esetemben 2-t kell venni? Az pedig nem lesz olcsó :(
Fákjúál!!

#507 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 19:15

Idézet: chungee - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 18:16

SMC nem jó? Csak azért mert az a legolcsóbb :)

Egy db-ot kell vennem amit fel van sorolva az árlistán vagy ahány gépet ö.kötöm? Az én esetemben 2-t kell venni? Az pedig nem lesz olcsó :(

Csak 1 db-ot kell venned, ezzel elvileg 253(?) eszközt tudsz rákötni. Úgyhogy még vehetsz pár PC-t :)

#508 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 20:46

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 19:15

Csak 1 db-ot kell venned, ezzel elvileg 253(?) eszközt tudsz rákötni. Úgyhogy még vehetsz pár PC-t :)

Majd szólok ha megvettem, segítesz beszerelni? Előre kösz.
Fákjúál!!

#509 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:57

üdv!

adott két gép, egy Edimax BR-6104K router, chello classic 2,5Mbit/s net kettéosztva.

probléma a következő: ha az egyik gépen képeket nézegetek (a neten) vagy éppen letöltök vmit, akkor a másik gépen megáll a net, kilép az msn, stb.

lehet hogy a beépített tűzfal sz@rozik? vagy mi a rák??? :think:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#510 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:09

router reset esetle ujra beállítása?
biztos, hogy nem megy más?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#511 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:28

Idézet: charlie - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 23:09

router reset esetle ujra beállítása?
biztos, hogy nem megy más?

egész biztos, hogy nem megy más.

mármint nem úgy áll meg a net, hogy megszűnik a kapcsolat, hanem csak "kiakad" a net 1 pillanatra az egyik gépen (pl. megáll a letöltés).
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#512 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 23:10

Sávszélszabályozást érdemes megnézni, hátha egyik gép kapja az összes erőforrást.  :think:

#513 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:02

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 0:10

Sávszélszabályozást érdemes megnézni, hátha egyik gép kapja az összes erőforrást.  :think:

aha, és azt hol tudom megnézni? :think:

#514 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 17:34

hahóóóóó! valaki esetleg tudna segíteni??????  :reklamacio:

#515 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 22:18

Idézet: chungee - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:46

Majd szólok ha megvettem, segítesz beszerelni? Előre kösz.

Amennyire tudok, bár nekem ASUS-om van itthon egyenlőre net nélkül, még én is Dial-Up-ozom :)

#516 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:15

1kicsit OFF!

Eddig haboztam és még mindig nemtok dönteni, de kiszűrtem egy-két dolgot.

KábelNet-ADSL-vez.nélküliNET.

Ebből vez.nélküli kilőve.

És a maradék 2 között hogyan döncsek?

Sztem a kábelt, nem? Mert olcsó 6ezer/hó/512 és nem kell telefonvonal. De van vmi hátulütője? Nem értek ám ehhez, ezért HELP! THX!!

ON
Fákjúál!!

#517 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:10

Sziasztok!

Egy elég összetett kérdésem lenne:

Van egy nagy kiépített (belső használatú) hálózat amin több olyan speciális dolgot használunk, amit idegennek nem kellene látni. Természetesen nincsenek összevissza megosztva dolgok a hálózaton, amennyire lehet védve vannak az adatok de így sem szeretném ha a "vendégek" látnák a hálózat gépeit, elnevezéseit stb..

A netet kellene megosztani úgy kb 10 végpontra, hogy a beérkező "vendég" minél egyszerűbben igénybe vehesse a netet (legkevesebb beállítás, de ne lásson ki a hálózatra).

Első körben az jutott eszembe, hogy egy jól konfigolható ADSL routeren beállítom a netes átjárót és ehhez csatlakoznak a "vendég gépek" és jó esetben a router oszt IP-t nekik. Szerintetek ez jó megoldás? csinált már valaki hasonlót?

Létezik olyan (nem milliós :) ) router ami az IP-vel együtt átjárót is tud osztani?

Előre is THX
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#518 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:27

Ebben semmi extra nincs, ha van külön ADSL vonalad, akkor oda teszel egy 10-20 ezer forintos 8 portos ADSL router (vagy 4 portos routert és egy 8 portos switch-et) és kész.

IP cím kiosztás pedig DHCP-vel történik, aminél alap dolog, hogy kioszt IP-t, mask-ot,átjárót, DNS-t.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#519 Felhasználó inaktív   buh1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 14:19

Sziasztok!

Problémám a következő, van egy fibernetes kábelnet előfizetés. Ez D-Link Ethernet Broadband Routerrel meg van osztva, a routerből kijövő zsinor egyik végét kapom ide az első emeletre, a másik vége a földszinten van a kábelmodemmel együtt. Ami az emeleten lévő kábelből jön net azt szeretném megosztani, nagyon sokat szenvedtem már vele de sehogy nem jön össze. Van még egy D-Link router azzal próbálkoztam, meg egy edimax switch-el, egyikkel se jött össze. Van nektek valami ötletetek? Köszönöm a segítségeket!!

#520 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 05:48

Idézet: buh1 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:19

Sziasztok!

Problémám a következő, van egy fibernetes kábelnet előfizetés. Ez D-Link Ethernet Broadband Routerrel meg van osztva, a routerből kijövő zsinor egyik végét kapom ide az első emeletre, a másik vége a földszinten van a kábelmodemmel együtt. Ami az emeleten lévő kábelből jön net azt szeretném megosztani, nagyon sokat szenvedtem már vele de sehogy nem jön össze. Van még egy D-Link router azzal próbálkoztam, meg egy edimax switch-el, egyikkel se jött össze. Van nektek valami ötletetek? Köszönöm a segítségeket!!

A földszinti router switch portja és az emeleti switch között kereszt kábel szükséges. De ha egyenes kábelt akarsz használni, akkor az emeleti switch portjainak auto MDI/MDIX -esnek kellene lennie (vagy legyen rajta un. UPLINK port és ezt használd a lenti router felé)

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.