HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#641 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 22:28

No. Szupi. Ez már valami. Köszönöm!

Mint már írtam: direkt ip-vel valamiért nem ment. Most automatikus ip-vel megy a netmegosztás, mindkét gép látja a netet. Ami a bajom, hogy egymást nem. Hálózatként nem. Ellenben mondjuk a vendég User nincs  engedélyezve. (ha jól értem, arra is szükség van) Ma este már nem tudom, holnap első dolgom lesz kipróbálni.

Ezt a fajta segítséget nagyon köszönöm! Ennek veszem hasznát.

Szerkesztette: CsikósT 2006. 06. 11. 22:32 -kor

#642 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 12. 09:48

igaz, hogy ez volt eme topik első hsz-e, szoval kurvára végig olvastad...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#643 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 21:07

Charlie: Bármilyen hihetetlen, szó sem volt benne arról, hogy a user-ekkel mit kell csinálni. És végig olvastam. Ez az egyik. Az a másik, hogy senkinek nem volt olyan próblémája, hogy ment a net, nem ment a hálózat. Mindenkinek fordítva. És az emberek 90%-ának van routere és avval volt problémája, míg nekem pont az a gondom, hogy jelenleg arra épp nem telik.

VKP: mindent beállítottam aszerint, amit írtál. Megpróbáltam mégegyszer, mivel -ugyan egyszer volt már direkt ip, de akkor- nem 192.168.1.2-nek volt állítva a netes kártya. Akkor mind 192.168.0 volt, csak 1-től 3-ig (192.168.0.1-3). Gondoltam hátha segít.<br><br>A helyzet a következő: Eddig automatikus ip-vel volt net a másik gépen is, most kiosztottal nincs. Nincs sem net, sem háló. Próbáltam mind a két verziót a DNS-re.

A két kártyás gépen továbbra is van net. A másikon nincs.<br><br>A két kártyás gép (bár mindkét gép az "OTTHON" nevű munkacsoportba tartozik) nem látja magát a munkacsoport tagjának. A másik gép a "munkacsoport gépeinek tallózásakor" saját magát látja, a másik gépet nem. Ezek tudatában ötlet?

(Megint lehet ajánlgatni a keresőt, le is lehet lámázni, sőt hülyézni, akkor sincs tippem. És akkor sem látok hasonló problémát a topicban)

#644 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 21:30

A kiszolgálónak szánt gépen van valamilyen tűzfal?
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#645 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 21:40

főgépen ping 192.168.0.2 mit mond?
kiszolgált gépen ping 192.168.0.1 mit mond?

kiszolgált gépen \\192.168.0.1\megosztásnév mit mond?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#646 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:12

A két ping (oda-vissza): "Nem érkezett válasz a határidőn belül". Tűzfal van ugyan a gépen, de a lan-t is engedélyeztem és külön a 192.168.0.2-es ip-t is.

A \\192.168.0.1\megosztásnév (természetesen a korrekt névvel) meg sem mozdul.

Vajh ilyenkor mi van?

Szerkesztette: CsikósT 2006. 06. 13. 17:12 -kor

#647 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:50

Ha ping se megy, akkor semmi sem fog... első körben tűzfallal kéne kezdeni vmit...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#648 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 18:17

Pl kikapcsolni, amig nem áll helyre minden nélküle

#649 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:28

Talán ha megírnád a tűzfal típusát az segítség lenne lehet, mert a nortonnal sokat kell szopni, ha Ip-t váltasz.

#650 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:34

Idézet: CsikósT - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 18:12

A két ping (oda-vissza): "Nem érkezett válasz a határidőn belül". Tűzfal van ugyan a gépen, de a lan-t is engedélyeztem és külön a 192.168.0.2-es ip-t is.

Vajh ilyenkor mi van?

Netet kihúzod (addig se legyél kitéve támadásnak :D ). Minden tűzfalat kikapcsolsz és próbáld úgy!

Szerkesztette: BoGab 2006. 06. 13. 19:34 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#651 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:24

esetleg a tüzfalat csak a netes interfészre engedélyezni?

#652 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 21:19

Idézet: CsikósT - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 17:12

Vajh ilyenkor mi van?

nekem most volt hasonlo amit nezzel meg:
- ket gep SP verzio egyezen meg
- lehetoleg az IPV6-os lehetoseget vedd ki
- csinalj halozati varazslassal egy uj gepnevet es munkacsoportot es keszitsel flopit amit a masik gepen installasz
- nezd meg hogy a megsozstos gepen a halozati hid fentvan e es egyeltalan mukodik e

amit a tobbiek is mondanak tuzfal kikapcsol, mind ket gepen a felhasznalokat kolcsonosen felvenni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#653 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 06:09

hálozati hid nem kell (és szabad) internet megosztásnál, ott natolni kell..

#654 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:39

A helyzet a következő:

A két kártyás gépen a net felé menő kártya: 192.168.0.1
a másik gépe felé: 192.168.1.1

A másik gép ip-je: 192.168.1.2

És ez így tökéletesen működik is, pingel oda-vissza (gondolom azért nem ment fordítva, amíg a 192.168.0.1-2 volt a belső ip, mert az xp csak 0.1-en hajlandó a netre kapcsolódni - vagy nem tudom, mindenesetre most megy). Mindkét gépen van net, még úgy is, hogy a netes kapcsolatot egy McAfee Personal Firewall védi. Így is pingel szépen oda-vissza.

Ellenben továbbra is az a helyzet (hiába vannak fent a felhasználók mind2 gépen, az SP2 is azonos), hogy az egy karis gép látja magát az "OTTHON" munkacsoport részének (és csak magát), míg a két kártyás gép még magát sem látja semmilyen munkacsoport tagjának (pedig ezt is hozzáadtam elvileg). Erre mi lehet a megoldás? (nyomtatót kéne megosztanom többek között, de azt sem bánnám, ha a fájlmegosztás is működne - persze gondolom a kettő úgyis egyszerre áll helyre, ha helyreáll).

Előre is köszi!

Szerkesztette: CsikósT 2006. 06. 14. 08:40 -kor

#655 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 20:50

Új fejlemények vannak, most jön ki a szaktudás és tapasztalat! :o :)))

Csak hogy Charlie-nak is jusson valami (ő mondta, hogy egy informatikus secperc megoldja), jött egy. Anyám egyik ügyfele, de akart segíteni. Hát ő sem jutott zöldágra, de én hasznos ismereteket szereztem az alaplapomról, melyet most közzéteszek, hátha valaki előbbre jut vele.

Tehát adott egy ASUS P5WD2. Van rajta két lan, az egyik intel chipset-tel, a másik marwell-lel, aminek az a jelentősége, hogy ezen van egy ún. VCT (virtual cabel tester), ami a neve szerinti funkciót látja el. A furasága viszont az, hogy nem lehet benne a protokollok között aktivizálni a "fájl és nyomtatómegosztást", illetve a "ms network ügyfelet". Hiába pipálom ki, leokézom és kikapcsolja. Továbbá ha normál kábelt dugok bele, akkor nem ismeri fel, hogy van benne kábel. Tehát ha nem crosslink kerül bele, akkor nem világít a lámpa, nincs kábel bedugva. Kérdem én, hogy mire jó még azon kívül, hogy kábelt tesztel? Ugyanis microsoft network ügyfél lenni nem tud (kikapcsol a pipa automatikusan), netre nem megy, mert nem észleli a kábelt (a kábel nem nagyon lehet hibás, mert most arról netezek).

Ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata ezek tükrében, akkor várom a javaslatokat!

#656 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:23

Az internet felé néző kártyán ezeket beállítani?
Sőt. Ip-címet is automatikusan kéne, hogy kapjon.

Ne a két belső kártya között akarj tesztelni, hanem egy switch, vagy router felé.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#657 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:39

Nem igazán értem a lényeget. Ip-t kap automatikusan, ha felismeri a kábelt. Mint írtam: ha a marwell kártyába dugom a netmodem felé menő kábelt, akkor nem látja, hogy egyáltalán van benne kábel. Ha a hálózat felé használom, akkor nem működik rajta a két szükséges szolgáltatás (fájlmegosztás, ms ügyfél). Routerem illetve switchem nincs. Mellesleg azok felé is sima link kellene (tehát azt sem ismerné fel a marwell port). Tehát a) van net, akkor nincs rendes háló b) van rendes háló, akkor egyáltalán nincs net. Talán az első a jobb választás, csak én nem szeretnék kompromisszumot kötni. Ezért várom az ötleteket.

#658 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:16

Idézet: CsikósT - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:39

Routerem illetve switchem nincs. Mellesleg azok felé is sima link kellene (tehát azt sem ismerné fel a marwell port).

Miért?
Nálam nem problémázik se routerrel, sem switchcsel, sem másik gigabites hálóval, egyenes kábellel.
Crosskábellel másik 100-as géppel is simán megy.

Már javasolták, hogy kapcsold ki a tűzfalat, nem a windowsét, hanem azt a mekkáfét.
Az adsl-hez 4, vagy 8-eres kábelt adtak? Egyenest, vagy crosslinket?

Az eszközkezelőben eltávolítanám a hálókártyákat, lepucolnék minden netbeállítást, összedugnám a modem - asus - laptop hálózatot.
Eszközkezelőben új hardverek keresése, internet csatlakozás, és netmegosztás varázsló futtatása.

Ugyan tiltakozol, de ajánlott volna egy router beszerelése, akkor nem függne a vendég gép netkapcsolata a fő gép bekapcsoltsági állapotától.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#659 Felhasználó inaktív   CsikósT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:59

Tehát Neked egy marwell-ed megy simán? Mert máshonnan pont azt hallom, hogy a marwell nem fér össze az intel kártyával (ugyanis nekem a két alaplapra integrált kártya közül az egyik intel a másik marwell). Másfelől: nem a netosztás a lényeg, hanem hogy hálóként nem lássák egymást a gépek. Ami most engem érdekel: 1: miért nem látja a marwell kártya a beledugott egyenes (sima, nem kereszt) kábelt? 2: miért nem engedélyezhetem rajta a "fájlmegosztás" nevű szolgáltatást?

#660 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:38

A CsikósT nevü delikvens sokáig fog kinlódni a barkácsolással, aztán majd összeomlik lelkileg, és vesz egy routert. Aztán majd azt sem fogja tudni üzembe helyezni. Pedig alapfokú hálózati ismeretekkel és mezei angol tudással kb. 10-15 perc a belövése. És megy szépen és nincs szopás.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.