Új fejlemények vannak, most jön ki a szaktudás és tapasztalat! :o

))
Csak hogy Charlie-nak is jusson valami (ő mondta, hogy egy informatikus secperc megoldja), jött egy. Anyám egyik ügyfele, de akart segíteni. Hát ő sem jutott zöldágra, de én hasznos ismereteket szereztem az alaplapomról, melyet most közzéteszek, hátha valaki előbbre jut vele.
Tehát adott egy ASUS P5WD2. Van rajta két lan, az egyik intel chipset-tel, a másik marwell-lel, aminek az a jelentősége, hogy ezen van egy ún. VCT (virtual cabel tester), ami a neve szerinti funkciót látja el. A furasága viszont az, hogy nem lehet benne a protokollok között aktivizálni a "fájl és nyomtatómegosztást", illetve a "ms network ügyfelet". Hiába pipálom ki, leokézom és kikapcsolja. Továbbá ha normál kábelt dugok bele, akkor nem ismeri fel, hogy van benne kábel. Tehát ha nem crosslink kerül bele, akkor nem világít a lámpa, nincs kábel bedugva. Kérdem én, hogy mire jó még azon kívül, hogy kábelt tesztel? Ugyanis microsoft network ügyfél lenni nem tud (kikapcsol a pipa automatikusan), netre nem megy, mert nem észleli a kábelt (a kábel nem nagyon lehet hibás, mert most arról netezek).
Ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata ezek tükrében, akkor várom a javaslatokat!