HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#681 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:00

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 10:52

Van. De családi házban van lenn a garázsban, és a kábelek már el vannak vezetve a falakban. Egy laptopért felesleges lenne újra megbontani a falakat, és nem is mindig kell netezni a laptopon, csak néha.

Egy UTP madzagon megfelelő Y elosztóvan 2 gépnek is vihető a cucc. Nem mindig támogatom, de az ethernet sima 100 megán csak 4 eret használ, a kábeled meg 8 eres ugye...

Vagy akkor XP-s gépre egy Kerio Winroute lite, vagy Jana Proxy, azt belövöd, aztán megy örökké, nem is bonyás.
Make love not Wor.

#682 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 9:00

Egy UTP madzagon megfelelő Y elosztóvan 2 gépnek is vihető a cucc. Nem mindig támogatom, de az ethernet sima 100 megán csak 4 eret használ, a kábeled meg 8 eres ugye...

Vagy akkor XP-s gépre egy Kerio Winroute lite, vagy Jana Proxy, azt belövöd, aztán megy örökké, nem is bonyás.

Felraktam a Kerio Winroute-ot, de a laptopon még nem megy a net. El tudnád magyarázni, hgy hogyan kéne beállitanom?
Tehát: van egy kapcsolat, router-pc, ez legyen az 1es kapcsolat, és van egy 2es, ami a pc-laptop.
Nos a pc-t beállitottam 192.168.1.5-ös IP-re, ezt a windowsos kapcsolatoknál kézzel konfiguráltam. de akkor a 2es kapcsolatnak milyen IP-t állítsak be? vagy azt hagyni kéne automatán? És a laptopon akkor DHCP vagy manuális legyen?

#683 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:59

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 11:32

Felraktam a Kerio Winroute-ot, de a laptopon még nem megy a net. El tudnád magyarázni, hgy hogyan kéne beállitanom?
Tehát: van egy kapcsolat, router-pc, ez legyen az 1es kapcsolat, és van egy 2es, ami a pc-laptop.
Nos a pc-t beállitottam 192.168.1.5-ös IP-re, ezt a windowsos kapcsolatoknál kézzel konfiguráltam. de akkor   a 2es kapcsolatnak milyen IP-t állítsak be? vagy azt hagyni kéne automatán? És a laptopon akkor DHCP vagy manuális legyen?

Ne bénázzál, két opció van benne összesen.

Ha egyik kártya 192.168.0.1, aztán ezen jön be a net, akkor a másik kártyan amin kimegy a laptopba, az valami egyéb tartományból legyen, 10.0.0.1 mögötte laptop meg 10.0.0.2 aztán kettő közt műxeni fog a Kerio jól.
Make love not Wor.

#684 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 9:59

Ha egyik kártya 192.168.0.1, aztán ezen jön be a net, akkor a másik kártyan amin kimegy a laptopba, az valami egyéb tartományból legyen, 10.0.0.1 mögötte laptop meg 10.0.0.2 aztán kettő közt műxeni fog a Kerio jól.

Na ez az idegesítő!  :confused:

Nem megy így sem  :(

Valami más ötlet?

#685 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 11:59

ms-es ics-hez mindig annka a kártyának kell lennie a 192.168.0.1-nek amire osztodsd (tehát itt annak ami a laptop felé megy)
a másiknak meg más cime legyen.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#686 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 09:44

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:46

ms-es ics-hez mindig annka a kártyának kell lennie a 192.168.0.1-nek amire osztodsd (tehát itt annak ami a laptop felé megy)
a másiknak meg más cime legyen.

Igen ezeket mind tudom, de valami mégsem akar menni. Meg olyanokat is alkotott, hogy manuális IP beállitás mellett, mégis valamilyen 196.225.93.32 IP-ket adott magának. Valami miatt teljesen meg van hülyülve a rendszer.
De feladtam, a windows nyert, már nem erőszaoskodom vele. Felraktam egy WLAN antennát, és abban van egy Gateway mód, azzal eddig simán megy, és még a vezetékkel sem kell szarakodni.

#687 Felhasználó inaktív   SilverRob 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 09:59

UDV
az lenne a  kerdesem hogy a netem 1Mbit le es 128 fel.
Akkor miert 40kb a max le es fel?
A kliensemben szinte soha nem megy feljebb a letoltes mint a feltoltes.
mindig magasabb a feltoltes.
kb 1-1.2 az aranyom!
Valami otlet?
Koszi
Abit Fatal1ty AN8 SLI , AMD X2 3800+, NVIDIA 7800GTX 256Mb PCI-Ex , 1Gb Corsair memoria, 250Gb Hitachi Sata, Relatek AC97 alaplapi hangkartya, Lite-On DVD-RW, 500W tap, Cooler Master haz, Logitech Wireless bill meg eger, Logitech Camera

#688 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 10:26

Idézet: SilverRob - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 8:59

UDV
az lenne a  kerdesem hogy a netem 1Mbit le es 128 fel.
Akkor miert 40kb a max le es fel?
A kliensemben szinte soha nem megy feljebb a letoltes mint a feltoltes.
mindig magasabb a feltoltes.
kb 1-1.2 az aranyom!
Valami otlet?
Koszi

A feltöltés le van picit korlátozva? Mert ha fullon megy a feltöltés, az akkor nagyon be tudja lassítani a letöltést

#689 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 10:42

Tisztelt Hozzáértők!

Adott 3 gép, simán madzaggal összekötve középen wifi router. Adott egy másik gép (kicsit messzebb), benne hálókari, abban adsl. A gépben helyet kapott még egy wifi lan pci adapter. A wifis gép-nél engedélyezem a netmegosztást, akkor automatán megkapja mind a 2 hálókari az ip-címét (wifi: 192.168.0.1) de a wifi nem kap átjáró címet. Ebben az esetben nem látom a többi gépet, de van net. Ha megadok neki egy átjárót, akkor látom a többi gépet, viszont nincs netem. Mit b@ltázok el...? Legalább az kellene, hogy ezen legyen net + lássam a többit.

üdv
ehe

#690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 10:56

Idézet: béna - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 11:42

netmegosztást, akkor automatán megkapja mind a 2 hálókari az ip-címét (wifi: 192.168.0.1) de a wifi nem kap átjáró címet.

Szerintem az fordítva lesz, ha nincs átjáró, akkor nincs net, ha van átjáró, akkor van net. Feltéve, ha egy interfészről beszélünk.

Két hálókártyának ugyanabból a tartoményból adni meg kvázi baromság (na jó, otthoni körülmények közt), mert honnan a fenéből tudná aztán szegény csomag, hogy merre menjen, mire válaszoljon, meg úgy egyáltalán?
Make love not Wor.

#691 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 11:12

Nekem a wifis részével lenne a problémám. Az adsl-nek persze, van átjárója, de a wifi alapból nem kap, ha pedig adok neki, akkor megszünik a netem létezni. Most így néz ki és van netem, de nem látom a többi gépet.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  a.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: béna 2006. 06. 22. 11:13 -kor

ehe

#692 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 12:55

A routeredben a pool az lefedi a 192.168.1.8-at?
Mi a rendszered többi gépének az ip-címe?
A wifi-kártya átjárójához a 192.168.1.8-at be kéne írni, vagy azt, amit kap a dhcp-től.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#693 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 07:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 11:00

Ezt a Winroute Lite-t honnanlehet beszerezni? Letöltöttem a Pro-t, de a Kerio már nem támogatja, a WinXP Prof SP2 szól, hogy az alkalmazás inkompatibilis illesztőprogramot telepítene és megkérdezi hogy folytassa-e.

A Kerio oldalán az áll, hogy ennek a megszüntetett alkalmazásnak a funkcióját a Kerio Winroute Firewall vette át.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#694 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 08:39

Hello

Hosszas szenvedés után sikerült megoldanom, a netmegosztást, két gép között.
Mióta ilyen user friendly az XP azóta minden nehezebb.

A két gép azonos munkacsoportban van, a munkacsoportra kattintva ki is listázza a két gépet, de sajnos nem tudom miért, egyik gépről a másikra nem tudok belépni állandóan ez az üzenet ugrik elő.
Kép

Egyszerüen nem tudom mit kellene tennem.
Ezt beállítani win98 alatt pár pillanat volt régen, de az XP állanóan kavar valamit.

Már olyat is csináltam, hogy a tüzfalat virusirtót, remote kontroll progit leállítottam, de igy sem sikerült egyik gépről a másikra lépni, természetesen könyvtárak vannak megosztva.
Mind a két gépen én vagyok a rendszergazda, és igy sem megy.
Remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#695 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 10:42

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 8:06

Ezt a Winroute Lite-t honnanlehet beszerezni? Letöltöttem a Pro-t, de a Kerio már nem támogatja, a WinXP Prof SP2 szól, hogy az alkalmazás inkompatibilis illesztőprogramot telepítene és megkérdezi hogy folytassa-e.

A Kerio oldalán az áll, hogy ennek a megszüntetett alkalmazásnak a funkcióját a Kerio Winroute Firewall vette át.

Beszereztem... már csak működésre kell bírni  :cool:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#696 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:32

Idézet: szabi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 7:39

IP alapján hálózati meghajtó csatlakoztatása? \\ip.cim\megosztasneve formatumban...

Win98 alatt fenn az IPX/SPX protokoll? Ha igen, töröld...

Szerkesztette: Hani 2006. 07. 03. 14:33 -kor

#697 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 15:15

Idézet: szabi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 9:39

Hello

Hosszas szenvedés után sikerült megoldanom, a netmegosztást, két gép között.
Mióta ilyen user friendly az XP azóta minden nehezebb.

A két gép azonos munkacsoportban van, a munkacsoportra

.....

Előre is köszönöm.

Üdv
szabi

Ha mind a kettő XP, akkor arra figyelj, hogy mindkettőn ugyanaz a felhasználónév - jelszó páros legyen, különben szivat.
Nem kell rendszergazdának lenni, csak a megosztás beállításakor, és a felhasználók beállításakor. A megosztásnál beállíthatod, hogy kinek milyen jogosultsága legyen, lehetőleg az a név, amelyiket haszálod, legyen a jogosultak között.
A "mindenki" is megoldás, de nem túl biztonságos.

#698 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 18:31

Idézet: Hani - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:32

IP alapján hálózati meghajtó csatlakoztatása? \\ip.cim\megosztasneve formatumban...
Sajnos igy sem jön össze, a hibaüzenet ugyanaz, nincs engedélyem hozzá.  :(

Idézet: WhiteRaven

Ha mind a kettő XP, akkor arra figyelj, hogy mindkettőn ugyanaz a felhasználónév - jelszó páros legyen, különben szivat.
Sajnos ez nem megy, mivel ugyanazt a nevet nem engedi megadni, egyből szól, hogy ez már létezik a hálózaton.
Egyébként érdekesen nézne ki egy 40 gépes hálózaton, ha ugyanazon nevet használna mindenki egy munkacsoporton belül ez .

Idézet

Nem kell rendszergazdának lenni, csak a megosztás beállításakor, és a felhasználók beállításakor.
Persze ezt gondoltam.
Viszont  itthon rendszergazda vagyok mégse tudom beállítani.

Idézet

A megosztásnál beállíthatod, hogy kinek milyen jogosultsága legyen, lehetőleg az a név, amelyiket haszálod, legyen a jogosultak között.
A "mindenki" is megoldás, de nem túl biztonságos.

Kép
A megosztás fül ennyi itt hol állítsak jogosultságot, mindössze az irásra vagy olvasásra van lehetőség.
Felhasználó neveket meg itt nem nagyon lehet hol hozzáadni.

Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/helyi biztonsági házirend -> biztonsági beállítások/helyi házirend/felhasználói jogok kiosztása -> számítógép elérése a hálózatról
Itt hozzáadom a munkacsoportból a hálózat másik gépét, mikor rányomok az alkalmazra, jön egy figyelmeztetés, hogy olyan modosítást eszközölök ami hatással lehet a kompatibilításra, ügyfélprogramokra ... klikk igen ekkor közli, hogy sikertelen, de azért beteszi a listára.
Az ablak bezárása és újranyitása után persze már nincs ott a másik felhasználó, persze a másik gépről ezután sem tudok belépni.

A másik gépen ugyanezt beállítom, ott viszont nincs hibaüzenet, elmenti és ott is van a listán, hogy ez a gép beléphet, persze belépni nem tudok erről sem.

De a netmegosztás müködik az internet mindkét gépről elérhető.

Üdv
szabi

ui: a win98-at példának hoztam fel ott egy megosztást és másolást két gép között 2 perc alatt össze tudtam hozni, most hogy ez a "fejlett"  :Đ  XP van mindkét gépen, nem tudom beállítani.
BF2 / Kép / BF3

#699 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 21:31

egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása megvolt?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#700 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 21:52

Idézet: charlie - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 22:31

egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása megvolt?

Ezt nem tudom hol van, de amig be sem enged lépni a másik gépre addig nem hiszem, hogy a megosztásokkal lenne a gond.

Szóval merre találom ezt az újabb csodás XP -s lehetőséget?
Hiába a remény.... még elhiszem, hogy valami csoda folytán sikerülhet.

Azért jó, hogy két napja nem tudom megoldani, hogy egyik gépről a másikra tudjak másolni, mi több egyáltalán belépni a másik gépre.
Esküszöm visszasírom a régi időket.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 07. 03. 21:54 -kor

BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33