Idézet: Hani - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:32
IP alapján hálózati meghajtó csatlakoztatása? \\ip.cim\megosztasneve formatumban...
Sajnos igy sem jön össze, a hibaüzenet ugyanaz, nincs engedélyem hozzá.
Idézet: WhiteRaven
Ha mind a kettő XP, akkor arra figyelj, hogy mindkettőn ugyanaz a felhasználónév - jelszó páros legyen, különben szivat.
Sajnos ez nem megy, mivel ugyanazt a nevet nem engedi megadni, egyből szól, hogy ez már létezik a hálózaton.
Egyébként érdekesen nézne ki egy 40 gépes hálózaton, ha ugyanazon nevet használna mindenki egy munkacsoporton belül ez .
Idézet
Nem kell rendszergazdának lenni, csak a megosztás beállításakor, és a felhasználók beállításakor.
Persze ezt gondoltam.
Viszont itthon rendszergazda vagyok mégse tudom beállítani.
Idézet
A megosztásnál beállíthatod, hogy kinek milyen jogosultsága legyen, lehetőleg az a név, amelyiket haszálod, legyen a jogosultak között.
A "mindenki" is megoldás, de nem túl biztonságos.
A megosztás fül ennyi itt hol állítsak jogosultságot, mindössze az irásra vagy olvasásra van lehetőség.
Felhasználó neveket meg itt nem nagyon lehet hol hozzáadni.
Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/helyi biztonsági házirend -> biztonsági beállítások/helyi házirend/felhasználói jogok kiosztása -> számítógép elérése a hálózatról
Itt hozzáadom a munkacsoportból a hálózat másik gépét, mikor rányomok az alkalmazra, jön egy figyelmeztetés, hogy
olyan modosítást eszközölök ami hatással lehet a kompatibilításra, ügyfélprogramokra ... klikk igen ekkor közli, hogy sikertelen, de azért beteszi a listára.
Az ablak bezárása és újranyitása után persze már nincs ott a másik felhasználó, persze a másik gépről ezután sem tudok belépni.
A másik gépen ugyanezt beállítom, ott viszont nincs hibaüzenet, elmenti és ott is van a listán, hogy ez a gép beléphet, persze belépni nem tudok erről sem.
De a netmegosztás müködik az internet mindkét gépről elérhető.
Üdv
szabi
ui: a win98-at példának hoztam fel ott egy megosztást és másolást két gép között 2 perc alatt össze tudtam hozni, most hogy ez a "fejlett" :Đ XP van mindkét gépen, nem tudom beállítani.