HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#781 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:24

Idézet: TromF - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 10:30

Adott 10db WinXP-s gép, routerrel+switch-csel egy hálózatban. A feladat az lenne, hogy mindegyik gépen menjen az Outlook, MSN, hálózat, de ne mindegyikről lehessen netezni (vagy kérjen jelszót a csatlakozáshoz) Mi a legegyszerűbb megoldás? Rendszergazdaként letiltom a 80-as portot és a felhasználók user accountot kapnak?

Őszintén? Semmi. Hogy tiltod már le a 80-as portot, meg az account-al mit érünk el? Proxy kell meg ISA server, vagy valami linux tűzfal.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#782 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 17:48

- a legegyszerűbb megoldás ha olyan routert veszel ami tudja ezeket (pl. nagyobb draytek vigourok)

- fogsz egy kicsi gépet, linux meg valami proxy rá - ez meg a legolcsóbb

- egyik gépbe 2 kártyát teszel és felteszel valami tűzfal/gateway progit rá, pl. winroute

#783 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:24

Őszintén? Semmi. Hogy tiltod már le a 80-as portot, meg az account-al mit érünk el? Proxy kell meg ISA server, vagy valami linux tűzfal.

Úgy gondoltam, hogy egy firewallal letiltom az explorert a netelérésről, majd az user accountoknak nem adok jogot sw telepítésre, unistallra, illetve a tűzfal kikapcsolására (ez utóbbit nem tudom, hogy be lehet-e állítani)
A linuxos firewall esetén 2 db switch kell? (router-switch1 - van net; router-linux server-switch2 nincs net?)
4 8 15 16 23 42

#784 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 02:10

Idézet: TromF - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:28

Úgy gondoltam, hogy egy firewallal letiltom az explorert a netelérésről, majd az user accountoknak nem adok jogot sw telepítésre, unistallra, illetve a tűzfal kikapcsolására (ez utóbbit nem tudom, hogy be lehet-e állítani)
A linuxos firewall esetén 2 db switch kell? (router-switch1 - van net; router-linux server-switch2 nincs net?)

Miért kéne 2 switch? A linux firewall kb. annyiban merül ki, hogy rajta mennek át a kérések. :) Van kb. 2 zsák mini linux/bsd verzió direkt tűzfal, meg router meg proxy célokra. De aztán ha télleg kis pénz is van, akkor Vigor.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#785 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:27

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 2:10

Miért kéne 2 switch? A linux firewall kb. annyiban merül ki, hogy rajta mennek át a kérések. :) Van kb. 2 zsák mini linux/bsd verzió direkt tűzfal, meg router meg proxy célokra. De aztán ha télleg kis pénz is van, akkor Vigor.

Vigorhoz kérnék egy megfelelő tipust! (Ohne Wlan)
4 8 15 16 23 42

#786 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:34

Szisaztok!
az lenne a kérdésem, hogy nemrég vettem egy notebookot (HPQ nx6125) feltettem az XP-t minden megy is pöpecül csak a net nem.
Van egy SMC BR14UP típusú routerem, amire rá van kötve a PC-m, illetve eddig rajta volt egy másik PC a másik szobában. Azzal annyi volt hogy bedugtuk a kábelt és ment is minden okésan...
most azt a kábelt bedugtam a notebookba, és nem meg y net, próbáltam a PC-m ip címére rákeresni, de nem találja, nem is látják egymást a hálózaton...nemértem, miért nem megy most, ha a múltkor csak össze kellett dugni és ment...
bocs ha off a kérdés, de bnagyon láma vagyok ezekhez...
köszi a asegítséget előre is!!

#787 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:41

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 17:34

Szisaztok!
az lenne a kérdésem, hogy nemrég vettem egy notebookot (HPQ nx6125) feltettem az XP-t minden megy is pöpecül csak a net nem.
Van egy SMC BR14UP típusú routerem, amire rá van kötve a PC-m, illetve eddig rajta volt egy másik PC a másik szobában. Azzal annyi volt hogy bedugtuk a kábelt és ment is minden okésan...
most azt a kábelt bedugtam a notebookba, és nem meg y net, próbáltam a PC-m ip címére rákeresni, de nem találja, nem is látják egymást a hálózaton...nemértem, miért nem megy most, ha a múltkor csak össze kellett dugni és ment...
bocs ha off a kérdés, de bnagyon láma vagyok ezekhez...
köszi a asegítséget előre is!!

Érdemes csak 1 helyen kérdezni, mert nem tudod majd követni a válaszokat. Egyébként meg hálózati kapcsolat beállításainál legyen autómatikus minden, akkor kell kapnod IP címet. Aztán ha mégsem akkor legyen mondjuk eggyel nagyobb IP mint a másik gép címe. Aztán ha ez megvan akkor mehetünk tovább.

#788 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:16

ok, bocs, csak nem tudtam miylen gyorsan kapok választ...
szóval...ajjaj, nagyon hülye vagyok az ilyesmihez... az a helyzet, hogy mint mondtam a PC-men megy a net most prímán, de a notebookon nincs ip cím...(ott néztem hogy vez.pult/hál. kapcsolatok, és a PC-n az van kiírva hogy helyi kapcsolat/csatlakoztatva/realtek...stb, a notebookon viszont ugyanitt az van hogy 1394-es kapcsolat/engedélyezett/1394-es hálózati adapter, ezen belül a tcp/ip beállításnál minden automatikusra van állítva)

#789 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:23

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:16

ok, bocs, csak nem tudtam miylen gyorsan kapok választ...
szóval...ajjaj, nagyon hülye vagyok az ilyesmihez... az a helyzet, hogy mint mondtam a PC-men megy a net most prímán, de a notebookon nincs ip cím...(ott néztem hogy vez.pult/hál. kapcsolatok, és a PC-n az van kiírva hogy helyi kapcsolat/csatlakoztatva/realtek...stb, a notebookon viszont ugyanitt az van hogy 1394-es kapcsolat/engedélyezett/1394-es hálózati adapter, ezen belül a tcp/ip beállításnál minden automatikusra van állítva)

Notin nincs is a kapcsolatoknál helyi kapcsolat? Mert akkor ott a hálókártyával is gond van. Vezérlőpult/rendszer/eszközök/eszközkezelő alatt látod e hálókártyát?

#790 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:23

Notin nincs is a kapcsolatoknál helyi kapcsolat? Mert akkor ott a hálókártyával is gond van. Vezérlőpult/rendszer/eszközök/eszközkezelő alatt látod e hálókártyát?

hát ez az, hogy míg a PC-nél kiírja hogy Realtek RTL8139/810X Family fast ethernet NIC, addig az eszközkezelőben a notebooknál csak annyit ír a hálózati kártyákná hogy 1394-es hálózati adapter...(se típus se semmi...vagy ez nem probléma??)

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:39

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:36

eszközkezelőben a notebooknál csak annyit ír a hálózati kártyákná hogy 1394-es hálózati adapter...(se típus se semmi...vagy ez nem probléma??)

Akkor noteszen ahogy látom lehet fel sincs telepítve a hálózati kártyád. A 1394 az kicsit más jellegű dolog.
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:39

Akkor noteszen ahogy látom lehet fel sincs telepítve a hálózati kártyád. A 1394 az kicsit más jellegű dolog.

akkor most mit csináljak?? vigyem vissza?? Freedossal vettem, itthon tettem rá a saját jogtiszta win xp prof.-mat, de most utánanéztem ez az 1394-es dolog tényleg nem túl reménykeltő...
mondjuk a router érzékeli a notebookot, mert világít a led...

Szerkesztette: 2810 2006. 08. 11. 17:43 -kor

#793 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:52

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:43

akkor most mit csináljak?? vigyem vissza?? Freedossal vettem, itthon tettem rá a saját jogtiszta win xp prof.-mat

Dehogy vidd vissza, csak kegközelebb úgy állj hozzá az XP telepítéshez, hogy tudod mi az a hálókártyadriver... Minden eszközt egy gépben szoftver/driver működtet. 1394-es az szabvány, felismeri a win. Hálókártyádat meg nem ismerte fel, kézzel kell beállítani.
Make love not Wor.

#794 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 17:53

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 18:43

akkor most mit csináljak?? vigyem vissza?? Freedossal vettem, itthon tettem rá a saját jogtiszta win xp prof.-mat, de most utánanéztem ez az 1394-es dolog tényleg nem túl reménykeltő...
mondjuk a router érzékeli a notebookot, mert világít a led...

Hálókártya, notebook típusa? Driver cd nincsen?

#795 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:04

huh,...erre nem gondoltam...(mondjuk nem is túl értelmes...ahhoz hogy drivert telepíts le kell tölteni a netről, viszont hogy letöltsd ahhoz kell internet tehát hálókártya...22es csapdája...) na mindegy...megint láma voltam...
a lényeg hogy letöltöttem a hp oldaláról a drivert, felinstalláltam, és most megy mint az ágybaxarás...
szóval bocs a zaklatásért, és köszi a segítséget...

#796 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:36

Idézet: 2810 - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 19:04

huh,...erre nem gondoltam...(mondjuk nem is túl értelmes...ahhoz hogy drivert telepíts le kell tölteni a netről,

Ja, vegyük meg mondjuk előtelepített winnel aztán kész... Viszont ha már neteztél, akkor windows updatét feltétlen csináljál, mert 100 megányi frissítés van már az SP2 után is, tehát kötelező.
Make love not Wor.

#797 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 09:56

Helló!

Egy "nem igazán értem " problémába ütköztem:

Van nekem itthon egy Zyxel P334 routerem, amin csücsül 5 gép összesen.
Szépen beállítgattam a tűzfalat meg miegyebek, megy is rendesen, kivéve 1 dolgot. A TCP 135-ös portot nem igazán akarja lezárni a kicsike.

Linkek a képekhez:
Wigwam kép
Zyxel kép

Van a tűzfalában olyan lehetőség, hogy Trusted Computer. Ez azt a célt szolgálja, hogy az itt beállított IP című gépre nem vonatkoznak a tűzfalban felállított szabályok. Namost ez alapban ki is van kapcsolva, tehát ez nem lehet probléma. De akkor miért van tárva-nyitva a 135-ös portom? Több ilyen tűzfalteszt oldallal is megnéztem, ott is mindig jelezte, hogy ez az egy port nyitva van, míg a többi vagy stealth, vagy closed.

Esetleg tudna rá vki mondani egy jó megoldást?

Előre is köszönöm!

Üdv: Lecsó

Szerk: Pár T-Online-os ADSL-es előfizető meg aktívan érdeklődik ezen a porton a belső hálózaton, ezért kellene csukni ezt is :Đ

Szerkesztette: Lecso 2006. 08. 12. 10:05 -kor

#798 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 14:54

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 10:56

Helló!

Egy "nem igazán értem " problémába ütköztem:

Van nekem itthon egy Zyxel P334 routerem, amin csücsül 5 gép összesen.
Szépen beállítgattam a tűzfalat meg miegyebek, megy is rendesen, kivéve 1 dolgot. A TCP 135-ös portot nem igazán akarja lezárni a kicsike.

Linkek a képekhez:
Wigwam kép
Zyxel kép

Van a tűzfalában olyan lehetőség, hogy Trusted Computer. Ez azt a célt szolgálja, hogy az itt beállított IP című gépre nem vonatkoznak a tűzfalban felállított szabályok. Namost ez alapban ki is van kapcsolva, tehát ez nem lehet probléma. De akkor miért van tárva-nyitva a 135-ös portom? Több ilyen tűzfalteszt oldallal is megnéztem, ott is mindig jelezte, hogy ez az egy port nyitva van, míg a többi vagy stealth, vagy closed.

Esetleg tudna rá vki mondani egy jó megoldást?

Előre is köszönöm!

Üdv: Lecsó

Szerk: Pár T-Online-os ADSL-es előfizető meg aktívan érdeklődik ezen a porton a belső hálózaton, ezért kellene csukni ezt is :Đ

Manual-t olvastad? Mert ez a service blocking a másik irányba működik. Például tudsz most ftp-re csatlakozni? Kétlem.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 12. 14:56 -kor

#799 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 15:10

OMG  :omg:

De sajnos a problémát nem oldotta meg, kivettem mindent, volt router reboot, de a 135-ös az csak nyitva maradt. :(

Szerk: Jelentem a probléma elhárítva (legalábbis remélem). A mód: eléggé favágó szvsz. de fogtam, és kiforwardoltam egy olyan helyi címre a 135-ös portot amin soha nem lesz gép :Đ Ezután egyből láthatatlan lett :respect:

Szerkesztette: Lecso 2006. 08. 12. 15:19 -kor

#800 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 15:24

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 16:10

OMG  :omg:

De sajnos a problémát nem oldotta meg, kivettem mindent, volt router reboot, de a 135-ös az csak nyitva maradt. :(

Szerk: Jelentem a probléma elhárítva (legalábbis remélem). A mód: eléggé favágó szvsz. de fogtam, és kiforwardoltam egy olyan helyi címre a 135-ös portot amin soha nem lesz gép :Đ Ezután egyből láthatatlan lett :respect:

Alapból minden port zárva van a routeren. Tehát a 135-ös eddig is forwardolva volt neked....

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.