dani892
Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...
Elküldve: 2006. 08. 26. 18:13
dani892
Elküldve: 2006. 08. 26. 18:17
Idézet: dani892 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 18:13
dani892
clonozd a mac cimet ha ugysem megy a wan portot proba kent tedd az egyik pc-be ha nem vilagit a led 90% rossz a portod es garira kell vinni.
Elküldve: 2006. 08. 27. 00:32
Van két laptopom, és mindkettőben van wifi kartya meg ethernet modem. Szeretném megosztani a netet a két gép között. Ezt lehetséges úgy megcsinálni, hogy az egyik gépről wlan-on keresztül megosztom a netet? az nem zavar, hogy mindkét gépnek mennie kellene, úgyis mindig megy mindkettő. Elég kezdő vagyok, tudna nekem valaki részletesen válaszolni, hogy ezt hogyan csináljam? (egyébként fix ip-m van, ez gondot okozhat?)
Elküldve: 2006. 08. 29. 17:59
Lenne egy elég nagy problémám:
Van itt Pesten a XIII.ker-ben egy normál T-kábel család előfizetésem lassan fél éve. Eddig minden gond nélkül meg volt osztva egy D-Link 604 routerrel.
Viszont lassan egy hete a router egyszer csak nem osztotta meg tovább a netet. Minden újra lett indítva, kábelek ellenőrizve, de semmi... Amikor a router menüjében néztem az internet kapcsolat állapotát disconnect volt kiírva.
Fogtam magam és kicseréltem a routert egy Edimax routerre. Beinstallálás után odáig jutottunk, hogy a router menüje szerint fel van csatlakozva a netre, viszont ahogy az előző routerrel is történt, internet továbbra sem volt az egyik gépen sem...
Hogy mindez miért van, lövésem sincs... Még arra tudok gondolni, hogy a kábel modemmel lehet valami. Már arra is gondoltam, hogy bevágom a mikróba és kicseréltetem, hátha az a ludas. Sajnos nagyon kellene a megosztás
Vagy a t-betűs alakított megint valamit? Egyáltalán merjem ezt a problémát jelenteni az ügyfélszolgálaton? Vagy lehet át kellene pártolnom valami másik csomagra - mondjuk multimédiára, ami 2500 forinttal drágább a mostaninál - ahol két gépet enged a szerződés?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!
Tomi
Elküldve: 2006. 08. 29. 19:27
Elküldve: 2006. 08. 29. 21:58
Elküldve: 2006. 08. 30. 06:12
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 20:40
[IMG]http://www.zytrax.co.../cat5_color.gif[IMG]
Crossnal egyik vege ilyen, masik olyan.
Kár, hogy minden kábelen más árnyalatúak a színek...
Remélem jó helyre írom, lenne kis problémám. Melóhelyen a netet (512/128, kétszer emelve a sávszél, a letöltés kb 240-260k/s max)háromfelé osztom. Két gép wlan kapja, az enyém kábelen. A gond az, hogy 100k-s letöltésnél lassú a net minden gépen. Mostanában jelentkezett a probléma, változás annyi volt, hogy én a wlan helyett 'kikábeleztem'. Mi lehet a baj? A router(smc)? Modem(D-link)?
Szerkesztette: =Oli= 2006. 08. 30. 06:12 -kor
Elküldve: 2006. 08. 30. 06:54
Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 7:12
Hja, szinvak ne menjen villanyszerelonek, mert meg megcsapja a 230.
Elküldve: 2006. 08. 30. 08:41
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 7:54
Nem erről van szó. Jelentős színárnyalati különbségek vannak, van amelyik kábelen egyértelmű valamelyiken pedig nagyítóval kell nézni olyan kis különbség van pl a fehér és a barna-fehér közt. Éppen mennyi színezéket kevertek a műanyaghoz, gondolom
Szerkesztette: =Oli= 2006. 08. 30. 08:42 -kor
Elküldve: 2006. 08. 30. 21:53
Idézet: Hani - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 21:58
Kösz a választ, ma kiderült, hogy az új lakásunkban a a t előjelű szolgáltató szolgáltat mindent, telefont, internetet, tévét. Nem volt nehéz a választás. A megosztással tényleg nincs gond.
Elküldve: 2006. 09. 05. 19:11
Van egy Edimax routerem, ami 2 gép között osztotta meg az internetet és LAN hálózat is volt. A baj az volt, hogy egyik gépen sem lehetett interneten játszani csak LANon, ezért megpróbáltam windózos hálózatbeálítással helyreorvosolni a dolgot. De innentől kezdve a helyzet csak rosszabb volt, mert mostmár csak az egyik gépen működik az internert, természetesen LAN sincsen, viszont ezen a gépen lehet interneten játszani. Olyan, mintha simán ide lenne csatlakoztatva a modem, a másik gép mintha nem is lenne. Már csináltam router resetet, ezen a gépen újraraktam a routert és ugyanúgy műxik minden mint eddig szóval a másikon nem is tudtam beconfigolni a routert.
Szóval a legjobb segítség az lenne, ha valaki az első problémámra és a mostanira is tudna valami megoldást. De én annak is nagyon-nagyon örülnék, ha valaki azt tudná megmondani, hogyan ugyanaz a helyzet, mint a történet elején.
Segítségeteket előre is köszönöm!! Nagyon sürgős lenne!!
Elküldve: 2006. 09. 05. 22:18
segítséget kérnék...
Bluetooth-on szeretném osztani a netet visszaolvastam, de sehogy sem működik.
Hálózati kábelen jön a net a szolgáltatótól a házban levő szerverről az asztali gépbe (XP). Ebben van egy USB bluetooth eszköz Belkin típusu, broadcom driverrel. Es egyszerűen nem tudom a laptoppal (XP SP2) összehozni.
Kapcsolódnak, de szinte semmi kommunikáció nincs. Visszaolvastam a korábbi szájbarágós leírásokat....a kapcsolódási sebesség sem egyforma...700kb/s - 1Mbit/s.
A laptop Dell, az xp driverét letiltottam, a Dell drivert használja. Az asztali gépen a netet megosztottam,IP, átjáró,DNS beállítva, laptopon szintén...3 napja nem bírok vele...
Elküldve: 2006. 09. 07. 01:43
Idézet: fpy - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 23:18
Inkább kártya+kábl, meg mondjuk egy analogx proxy szerver.
Elküldve: 2006. 09. 07. 20:49
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 1:43
Köszi, közben összejött. Csak rövid ideig lesz így remélem, WLAN-t szeretnék csinálni, de még nem volt időm utánaolvasni milyen routert lenne érdemes venni. Mit javasolsz?
Elküldve: 2006. 09. 08. 09:28
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Win2003 -ba elvileg jól beállítottam a netmegosztást NATolásra,
de a Winxp -s kliensek nem "akarják" használni azt.
Megsem jelenik az alapértelmezett átjáró, hogy csatlakozva lenne. ICS-nél régen winxp serverrel megjelent.
Ötletek?
Kösz.
Csáó
Elküldve: 2006. 09. 08. 09:43
Idézet: piccolod - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 10:28
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Win2003 -ba elvileg jól beállítottam a netmegosztást NATolásra,
de a Winxp -s kliensek nem "akarják" használni azt.
Megsem jelenik az alapértelmezett átjáró, hogy csatlakozva lenne. ICS-nél régen winxp serverrel megjelent.
Ötletek?
Kösz.
Csáó
DHCP van? Ha nem akkor manuálisan megadtad a gateway-t?
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 09. 08. 11:31
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 9:43
manuálisan adtam meg a gatewayt, meg a dns kiszolgálót is.
Elküldve: 2006. 09. 09. 23:06
Adott egy műholdas net,ami csak Proxy-n keresztül érhető el. IE-ben betudtam állítani,hogy azon a proxyn keresztül használja a netet,nem is volt gond...viszont van-e valami másik módszer (egy program,vagy Win alatt állítási lehetőség),hogy minden olyan program (játék is) ami netet használ azon a Proxyn keresztül érje el a netet,még akkor is,ha a netet használó programon belűl nem lehet Proxy-t megadni?
(mondjuk ez nemtom,hgoy mennyire net megosztás,csak úgy láttam jónak,hogy ide illik a legjobban:P)
Elküldve: 2006. 09. 10. 16:47
Lenne egy kérdésem hasonló témához. Négyen lakunk egy házban. Egy ADSL vonal jön be. Ezt megosztottuk egy 4-es Hub-bal. Az egyik srác azzal henceg, hogy ő meg tudja csinálni, ha akarja, hogy le dobjon minket a NET-ről, sőt a gépünkbe is be tud hatolni, ha akar. Lehetséges-e ez? Mivel védekezzünk? És honnan tudjuk biztosan szétkapcsolódás esetén, hogy Ő tette ezt, vagy nem?
Ha fent van egy friss vírusírtó, nem tud ráküldeni vírust, de ha behatol a gépünkbe hogy tudja összeomlasztani a rendszerünket?
Válaszod köszönöm!
Kócos
Elküldve: 2006. 09. 10. 19:25
Idézet: zobak - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 17:47
Lenne egy kérdésem hasonló témához. Négyen lakunk egy házban. Egy ADSL vonal jön be. Ezt megosztottuk egy 4-es Hub-bal. Az egyik srác azzal henceg, hogy ő meg tudja csinálni, ha akarja, hogy le dobjon minket a NET-ről, sőt a gépünkbe is be tud hatolni, ha akar. Lehetséges-e ez? Mivel védekezzünk? És honnan tudjuk biztosan szétkapcsolódás esetén, hogy Ő tette ezt, vagy nem?
Ha fent van egy friss vírusírtó, nem tud ráküldeni vírust, de ha behatol a gépünkbe hogy tudja összeomlasztani a rendszerünket?
Válaszod köszönöm!
Kócos
Jah mutassa meg hogyan! :Đ Tipikus láma. :Đ
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Súgó
A téma zárva.