HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#921 Felhasználó inaktív   tri3x 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:01

Sziasztok,

gondolom sokadszor teszem fel a kérdést, elnézéseteket kérem ezért.
A megoldandó feladat a következő lenne:
Adott egy asztali gép, hálókártya, DSLmodem, +2 laptop.
Jelenlegi felállás: amelyik gépen éppen netezni szeretnénk, oda dugjuk a kábelt.
Azt szeretném, hogy a 2 laptopon is legyen wireless internet, esetleg még hálózatban is lássák egymást a gépek. (+ ne kelljen állandóan bekapcsolva lennie az asztali gépnek)
Hogyan, mivel lehet ezt megoldani költséghatékonyan?

Köszi
Üdv.

#922 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 10:15

Idézet: tri3x - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 11:01

Azt szeretném, hogy a 2 laptopon is legyen wireless internet, esetleg még hálózatban is lássák egymást a gépek. (+ ne kelljen állandóan bekapcsolva lennie az asztali gépnek)
Hogyan, mivel lehet ezt megoldani költséghatékonyan?

Veszel egy vezeték bélküli routert, kb. jó 10ezer felett az SMC-k működőképesek, majd megolvasod a topikot, meg a cucc leírását.

Ha laptopban nincs vezeték nélküli kártya, akkor abba Asus/SMC az műxik, kb. 6-7ezer pénz/darab.

De tényleg tessék sok topikot olvasni.
Make love not Wor.

#923 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 11:52

MSN messenger-re kereséssel ide irányított a kereső. :)
Az lenne a problémám, hogy gyengélkedett agépem, és a messenger már nem töltötte be a partnerek képét, nem küldött és fogadott file-okat, és smileky-at sem fogadott el. Hazzá teszem, előtte kifogástalanul működött. Gondoltam egy teljes (format) újratelepítést követően "helyre áll a rend"... :s De sajnos, megint rossz a helyzet.
Tűzfalként Zone Alarm Security Suite-ot használok, böngészőnek pedig az Opera 9.02-es verzióját. Míg a legújabb 8-as Windows Messenger-t telepítettem, hozzá pedig a 4-es Plus!-t.

A problémám a következő az MSN nem tölti be a partnerek képét. Smiley.k a beépítetteken kívül nem jönnek át. file küldés esetén (egy 47 kb-os file kb 10 percet várt mozdulatlanul, aztán egyszercsak átjött) kicsit belassúl.
Az Opera pedig nem nyitja meg a (telepítés előtt még gond nélkül működő) portfolio.hu-ban a cikkekben a képeket!
Már próbálgattam kikapcsolgatni ezt-at a tűzfalban, de nem sok eredménnyel.

TUD VALAKI SEGÍTENI? :respect:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#924 Felhasználó inaktív   tri3x 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 11:15

Veszel egy vezeték bélküli routert, kb. jó 10ezer felett az SMC-k működőképesek, majd megolvasod a topikot, meg a cucc leírását.

Ha laptopban nincs vezeték nélküli kártya, akkor abba Asus/SMC az műxik, kb. 6-7ezer pénz/darab.

De tényleg tessék sok topikot olvasni.

Ok, köszi.
Működőképes megoldás egy darab router +asztali gép vezetékkel, +2db laptop pcmcia kártyákkal?

Üdv

#925 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:56

Idézet: tri3x - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:35

Működőképes megoldás egy darab router +asztali gép vezetékkel, +2db laptop pcmcia kártyákkal?

Ja.
Make love not Wor.

#926 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 21:37

Nem akartam új topicot inditani, megkérdem itt. Van 2 hálókártya a gépben. 2x 2048kbps net. Nincs valami egyszerü sw amivel át tudom kapcsolni most épp melyik hálókariról akarom a netet használni? Mindig átirogatni meg törölni a default gatewayt elég hosszadalmas...  :think:
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#927 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:07

Mint már párszor leírtam... ezt bemásolod egy *.bat file-ba, szerkeszted ahogy akarod aztán használod.

netsh interface ip set address name = "Local Area Connection" source = static addr = 192.168.1.2 mask = 255.255.255.0

netsh interface ip set address name = "Local Area Connection" gateway = 192.168.1.1 gwmetric = 1

netsh interface ip set dns name = "Local Area Connection" source = static addr = 192.168.1.100

netsh interface ip add dns name = "Local Area Connection" addr = 192.168.1.200

netsh interface ip show config

pause
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#928 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:15

Köszi a gyors választ! Mondjuk 2 hálókártya van a gépben és mindkét kapcsolat állandóan aktiv kell hogy legyen ugyan azzal az ip-cimmel, nekem csak azt kellene változtatnom, hogy melyik kártyán, milyen kapun menjen a gép a netre.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#929 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 18:39

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:52

MSN messenger-re kereséssel ide irányított a kereső. :)
Az lenne a problémám, hogy gyengélkedett agépem, és a messenger már nem töltötte be a partnerek képét, nem küldött és fogadott file-okat, és smileky-at sem fogadott el. Hazzá teszem, előtte kifogástalanul működött. Gondoltam egy teljes (format) újratelepítést követően "helyre áll a rend"... :s De sajnos, megint rossz a helyzet.
Tűzfalként Zone Alarm Security Suite-ot használok, böngészőnek pedig az Opera 9.02-es verzióját. Míg a legújabb 8-as Windows Messenger-t telepítettem, hozzá pedig a 4-es Plus!-t.

A problémám a következő az MSN nem tölti be a partnerek képét. Smiley.k a beépítetteken kívül nem jönnek át. file küldés esetén (egy 47 kb-os file kb 10 percet várt mozdulatlanul, aztán egyszercsak átjött) kicsit belassúl.
Az Opera pedig nem nyitja meg a (telepítés előtt még gond nélkül működő) portfolio.hu-ban a cikkekben a képeket!
Már próbálgattam kikapcsolgatni ezt-at a tűzfalban, de nem sok eredménnyel.

TUD VALAKI SEGÍTENI? :respect:

Az operára rájöttem... már csak az MSN-nel van probelm!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#930 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 23:24

Sziasztok. :)
Full béna vagyok a hálózatokhoz (na jó nem, de kicsit igen :D), szóval, vanik egyik ismerősöm, aki a népszerű DC klienst a BCDC-t használja. Nos a problémám az, hogy be kellene állítani a kapcsolatot, mert routeren keresztül csatlakozik a nethez, ahoz, hogy tudjon keresni -mert, hogy ez a főprobléma-  ehhez valami kézi portforwardolást kellene beállítani. Csak nem tudom, hogyan kell? Ha egyáltalán ez a probléma.

Szerkesztette: Socket 2006. 10. 31. 23:26 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#931 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 23:41

Ezen a linken rengeteg routerhez van leírás, hogy hogyan kell adott eszközön beállítani a portforwardingot, csak válassz ki egyet, majd a bcdc-t.

Olyan portot válassz, amit más pogram nem használ, pl 20000.

Szerkesztette: Fresi 2006. 10. 31. 23:43 -kor

#932 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 00:05

Sziasztok!
Nekünk egy 512 ADSL van routerrel megosztva 3 gép között, ezzel még nincs baj, csakhogy ha egyszerre használjuk (pl: én letöltök+húgom msnel), akkor legtöbbször egy idő után szétesik a net. Az már biztos, hogy a router miatt van, mert ha kihúzom a trafóját fél órára utána megint van net. Ha tudtok valami megoldást (sebességkorlátozó-program vagy sávszélesség-megosztó-program vagy mittomén) légyszi írjatok!

#933 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 00:08

Idézet: petyaguru - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 23:05

Sziasztok!
Nekünk egy 512 ADSL van routerrel megosztva 3 gép között, ezzel még nincs baj, csakhogy ha egyszerre használjuk (pl: én letöltök+húgom msnel), akkor legtöbbször egy idő után szétesik a net. Az már biztos, hogy a router miatt van, mert ha kihúzom a trafóját fél órára utána megint van net. Ha tudtok valami megoldást (sebességkorlátozó-program vagy sávszélesség-megosztó-program vagy mittomén) légyszi írjatok!

Én normális routert javasolnék. Addig is netlimiter, torrentnél meg max kapcsolatok számát korlátozni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#934 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 00:08

Milyen az a router?  :think:

#935 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 01. 00:48

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 0:41

Ezen a linken rengeteg routerhez van leírás, hogy hogyan kell adott eszközön beállítani a portforwardingot, csak válassz ki egyet, majd a bcdc-t.

Olyan portot válassz, amit más pogram nem használ, pl 20000.

Köszi szépen.  :respect:

#936 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 00:57

A router egy SMC7004VBR Barricade, az egyik legolcsóbb alapmodell.
Amúgy nem a portal van gond, hanem azzal, hogy nem osztja szét a sebességet rendesen és ha mindenki használja besokall.

#937 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 01:00

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 1:08

Milyen az a router?  :think:

gondolom valami gatyi, olcso szar...
szerk.: ohh, közben válaszolt.

Szerkesztette: charlie 2006. 11. 01. 01:10 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#938 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 01:05

Na. :)

#939 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 01:14

Idézet: petyaguru - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 1:57

Amúgy nem a portal van gond, hanem azzal, hogy nem osztja szét a sebességet rendesen és ha mindenki használja besokall.

persze mert gyenge proci van benne (talán mellé még a firmvare se a legjobb) és a sok portnyitástol besokal (magyarán nincs benne elég kraft)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#940 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 13:43

Idézet

nekem is vmi hasonló gondom van, csak nekem nem sokall be a router, csak nem osztja szét rendesen a sebességet.

3 gépre van elosztva a net, abból 1 gép naon ritkán megy (anyám gépe), szal a tesómmal használjuk inkább a netet.

a router: Edimax BR6104K. idáig még nem frissítettem a firmware-jét.

mi lehet a gond? :confused:

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 11. 03. 13:46 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.