HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#981 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 15:37

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 13:43

nekem is vmi hasonló gondom van, csak nekem nem sokall be a router, csak nem osztja szét rendesen a sebességet.

3 gépre van elosztva a net, abból 1 gép naon ritkán megy (anyám gépe), szal a tesómmal használjuk inkább a netet.

a router: Edimax BR6104K. idáig még nem frissítettem a firmware-jét.

mi lehet a gond? :confused:

esetleg vki tudna nekem is segíteni? már vagy 1 hónapja várom a választ. :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#982 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 21:14

Halli all

Szeretném megosztani otthon a netemet.
Egy vezeték nélküli megosztásra gondoltam.
A segítségeteket kérném, hogy milyen márkájú készüléket vegyek.
Árban a legolcsóbb, de még jó márka :up:  érdekelne.
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#983 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 20:51

:offtopic:

Idézet

Általános Szerződési Feltételek szerint az internetszolgáltatás kiesése időszakára az egy napra eső szolgáltatási díj nyolcszorosát (!!!) köteles a cég kötbérként visszafizetni ! Viszont a visszafizetés nem automatikus, csak annak fizetik, aki azt igényli.

MAGYAR TELEKOM
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#984 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 23:53

oszt bizonyitsd be, hogy az ugyvolt ahogy te mondod.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#985 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 21:26

Tisztességes vállalati körülmények között regisztrálva vagyon a szolgáltaás kiesése... cégbíróság által kikérhető, ha üzletit titokra hivatkoznak. ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#986 Felhasználó inaktív   Zsoltika22 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 09. 21:14

Hello!

Vettem egy routert (Edimax BR-6104K) Megosztottam a netet két gépen. Eleinte minden rendben ment, volt net stb. Később elkezdett olyat csinálni, hogy a routeren a lámpák elkezdtek villogni, majd megszüntek világítani,a gép meg kiírta, hogy a hálozati kábel nincs bedugva. Ha áramtalanítottam, akkor viszajött ideig óráig. Én nagyon semmit sem állítottam a routeren, megvettem összedugtam és ment szépen, úgyhogy lehet hogy be kell állítani valamit, ha ez így van akkor remélem tud valaki segíteni.

#987 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 09. 21:24

Idézet: Zsoltika22 - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 21:14

Eleinte minden rendben ment, volt net stb. Később elkezdett olyat csinálni, hogy a routeren a lámpák elkezdtek villogni, majd megszüntek világítani,a gép meg kiírta, hogy a hálozati kábel nincs bedugva.

Ha minden külső/belső kapcsolatot egyszerre eldob, akkor az bizony szar.
Make love not Wor.

#988 Felhasználó inaktív   Zsoltika22 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 10. 16:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 21:24

Ha minden külső/belső kapcsolatot egyszerre eldob, akkor az bizony szar.

Hello, de viszont ha csak egyik gép van bekapcsolva, akkor nincs semmi baja. Valaki olyasmit magyarázott, hogy a két gépben a hálókártyák ip címét valahova valamiért valamikor (nem nagyon értek ezekhez) meg kell adni a routernek.

#989 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:58

Idézet: Zsoltika22 - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 16:05

Valaki olyasmit magyarázott, hogy a két gépben a hálókártyák ip címét valahova valamiért valamikor (nem nagyon értek ezekhez) meg kell adni a routernek.

Ki magyarázta? A gép közölte, hogy ütközik? Amúgy ha automatikusra tetted, akkor a router kioszt 2 IP-t, oszt csókolom. Ha nem értesz hozzá, akkor topik meg manual olvasgatása.
Make love not Wor.

#990 Felhasználó inaktív   Zoliee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:03

Sziasztok!
Vettem egy Edimax BR-6104K nevű routert de nem tudom beállítani!Összedugom internetet a router WAN lyukába és a gépet LAN1ből, villágitanak a lámpák de mikor megadom azt az IP címet amit adtak nem jön be az oldal ahol be kéne állítani a routert (Firefox-al,Explorer-el semmivel sem)!Mi a teendő ilyenkor?Vigyem vissza?Vagy valamit rosszul csináltam?
Köszi
Sziasztok
ASUS P4P800 DELUXE, P4 3.00GHZ HT,1GB Samsung RAM, Gainward BLISS 7600GT 256MB Golden Sample, NEC DVD, LG 775FT

#991 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:08

Idézet: Zoliee - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 23:03

Sziasztok!
Vettem egy Edimax BR-6104K nevű routert de nem tudom beállítani!Összedugom internetet a router WAN lyukába és a gépet LAN1ből, villágitanak a lámpák de mikor megadom azt az IP címet amit adtak nem jön be az oldal ahol be kéne állítani a routert (Firefox-al,Explorer-el semmivel sem)!Mi a teendő ilyenkor?Vigyem vissza?Vagy valamit rosszul csináltam?
Köszi
Sziasztok

Milyen internetszolgáltatást használsz?
Beállítottad-e a routerben a szükséges adatokat? *
Chello esetén a regisztrált hálókártya MAC-addressének klónozása, ADSL esetén a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges felhasználónév/jelszó páros.
Ilyenkor a pc-n nem kell internetelérést beállítani a megszokott módon, csak a helyi hálózatnak kell üzemképesnek lennie.
*(Na, én sem olvastam el mindent. Persze, hogy nem tudod beállítani, ha nem éred el. )

Szerkesztette: csozsi 2006. 12. 11. 23:49 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#992 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:16

Idézet: Zoliee - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 23:03

mikor megadom azt az IP címet amit adtak nem jön be az oldal ahol be kéne állítani a routert (Firefox-al,Explorer-el semmivel sem)!

Rosszul. Géped rakd automatikus IPre, aztán meglássuk. De előbb olvassál fórumot.
Make love not Wor.

#993 Felhasználó inaktív   Zoliee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:10

Chello internetem van!Automatikus IP cím van beállítva!Próbáltam már resetelni a routert meg a modemet is de egyikkel sem történt semmi!Lehet a router rossz?
ASUS P4P800 DELUXE, P4 3.00GHZ HT,1GB Samsung RAM, Gainward BLISS 7600GT 256MB Golden Sample, NEC DVD, LG 775FT

#994 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:37

Sziasztok!

Lenne egy igen idegesítő problémám. Itthon a net routerrel van megosztva, az egyik gépen tökéletesen működik, minde klappol. A másik gépen is megy a net azonban bekapcsolás után kb 5-10 perccel a böngészés már nem lehetséges, de van net, tehát pl. msn vagy ftp kapcsolat van. Az explorer a windows tűzfalában engedélyezve van, de ha minden tűzfal ki van kapcsolva akkor sem megy. De cask a böngészés!!!!Az explorerben is próbáltam már minden speciális beállítást de egyik sem sikerült. A http szolgáltatást akkor vajon mi blokkolhatja??vagy a router tűzfalát hogy tudom átállítani hogy engedje???Segítségeteket előre is köszönöm!

#995 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:04

milyen router?
virus/kéme/stb irtás megvolt?

#996 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:34

Ez egy Mercury Br100-as router. Azóta azt mondták a tűzfal lehet a hibás, azt meg megnéznem, szerintetek?

#997 Felhasználó inaktív   infectedmann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 10:47

jjaj de jó, hogy van ez a topic :)
szóval a kérdés...
Az új kéróban nem szóltak nekem mikor húzták be a vezetékeket így a vezetékes (LAN) netmegosztás ugrott...
Tehát maradt a WLAN. A kérdésem az, hogy milyen WLAN routert és WLAN hálókártyát ajánlotok. Olvastam olyat, hogy van olyan router ami a p2p rendszereknek betesz és egyszerűen megszakítja a netet. Na nekem ez nem lenne túl szerencsés :) Tehát vmi megbízható Router kell ami nem tilt se semmit és nem rakoncátlankodik.
Ha esetleg fontos tényező: kábel net van bekötve az új kéróba (tegnap voltak bekötni).

Előre is köszi a segítséget.

#998 Felhasználó inaktív   sanchopanza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 06:50

Üdv urak!

Egy lámakirály vagyok, bocs, ha ostobaságokat kérdezek!

Invitel/freestart-os ADSL-t akarok megosztani két asztali gép között. Mindkettőn XP pro SP1 van. Az én gépemen kellene, hogy menjen a böngészés, levélletöltés, FTP, és játék, a másik (asszony gépe) csak böngészés és levélletöltés.
Vettem egy Zyxel P334-t. Első nekifutásra csak az én gépemet raktam mögé.
Gyakorlatilag minden gyári beállításon maradt.
A böngészés szépen működött, leveleket is le tudtam tölteni (outlook), FTP szerverre is fel tudtam csatlakozni (SmartFTP) még a keresgélés is ment. A gond akkor jelentkezett, amikor a kiválasztott cuccokat tölteni próbáltam. Semmi sem történt, csak inaktív lett a "letöltés" gomb.
Keresgéltem a router beállításaiben és a SmartFTP-ben is, de semmit nem találtam, ami megoldotta volna a gondot. Ha valaki tudná a megoldást, azt megköszönném, és ha lehet a válasz szájbarágós legyen, lévén, hogy abszolút láma vagyok.

Volt, illetve van egy másik gondom is, mégpedig az All-Seeing eye nem működött a router mögül, de erre már láttam a választ ebben a topicban, már csak ki kell próbálnom.

Még egy kérdés, ha sikerül ezeket a gondokat orvosolnom, érhet-e még kellemetlen meglepetés, amikor az asszony gépét is csatlakoztatom? (amíg nem tudok tölteni, addig ez biztosan nem fog megtörténni)

Előre is köszi a válaszokat!

#999 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 07:55

Idézet: infectedmann - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 10:47

jjaj de jó, hogy van ez a topic :)
szóval a kérdés...
Az új kéróban nem szóltak nekem mikor húzták be a vezetékeket így a vezetékes (LAN) netmegosztás ugrott...
Tehát maradt a WLAN. A kérdésem az, hogy milyen WLAN routert és WLAN hálókártyát ajánlotok. Olvastam olyat, hogy van olyan router ami a p2p rendszereknek betesz és egyszerűen megszakítja a netet. Na nekem ez nem lenne túl szerencsés :) Tehát vmi megbízható Router kell ami nem tilt se semmit és nem rakoncátlankodik.
Ha esetleg fontos tényező: kábel net van bekötve az új kéróba (tegnap voltak bekötni).

Előre is köszi a segítséget.

KépRoutert kell vennem, de milyet, és hol? II

Idézet: sanchopanza - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 6:50

Üdv urak!

....
Előre is köszi a válaszokat!

az ftp kliensedet rakd passziv módba és menni fog.

#1000 Felhasználó inaktív   sanchopanza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 14:40

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 6:55

az ftp kliensedet rakd passziv módba és menni fog.

köszi, de eddig is passzívban ment.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.