HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyermekeink... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyermekeink... kérdések, válaszok, képek...minden róluk Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:44

Idézet: beeci - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 18:11

Nem volt gyerekkori műtétem, csak 14 évesen egy mandula és polip kivevés. Amit te leírtál, mind mind nagyobb voltál, mint egy 10-12 hónapos gyerek, aki azt sem tudja mi történik vele, csak azt tudja, hogy az nem jó neki :(

Enyhén bennem is megvan ez a bizonyítási kényszer (szeplőim és nagy füleim miatt kicsit visszahúzodottabb voltam), nagyrészt mind messzébb jutottam mint a volt osztálytársaim.

Kicsít túlozva, vagy mégsem :think: : ilyen alapon a nagyobb orrúakat vagy nagyobb fülűeket is meg kéne műtetni?

Ez igaz, de -- gyerek. ;)

Azért nagyon kevesen képesek - Münchausen báró módjára - a saját hajuknál fogva kihúzni magukat a kútból. Szerintem ne próbáld ki, hogy a fiad meg tudja-e csinálni magával... ;)

Azért -ahogy írtam is- a nagy fülnél és a szeplőnél egy nagyságrendel nagyobb különbözőség a hat ujj.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#42 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 07:54

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:36

A szoptatás általában a gyermek 1 éves koráig javasolt, de természetesen ez csak egy támpont. Nem baj, sőt az anya-gyermek kapcsolat szempontjából pedig nagyon jótékony hatású (erős érzelmi kötelék),  ha a kisgyermekek még a vegyes étrend mellett szopással fejezik  be - vagy kezdik - a napot...
Ha nincs egyéb orvosilag indokolt tényező, akkor helytelen a korai elválasztás. Általában a gyermekek többsége tudja mikor jön el az idő, és egészséges határokon belül saját maguktól is elválasztódnak. Ameddig igényli, és tej is van, addig nem kell drasztikusan elválsztani.
Ha előbb nem, általában a következő terhességnél  maguktól is felhagynak  szopási igényükkel, ugyanis a terhességi hormonok hatására megváltozik az anyatej íze, már nem olyan édes, mint előtte... ;)  (a Természet erről is gondoskodott... )

Viszont előfordulnak esetek, amikor a gyermek még így sem mond le a "jól bevált cickóról", ilyen esetben hagyni kell, főleg ha ezt az orvos is jóváhagyja.  ( tudni kell azonban, hogy a szopás mechanizmusa méhösszehúzódásokkal jár, ami esetleg veszélyeztetheti a méhben fejlődő magzatot, esetlegesen koraszülést vagy vetélést  okozhat! illetve a  3. trimeszterben beindíthaja a szülést, ezért az orvosok többsége nem híve a terhesség alatti szoptatásnak. Ennek ellenére  nincs bizonyított tény,  hogy magasabb lenne a vetélés vagy a koraszülések száma azoknál, akik a  terhesség alatt szoptattak.)
Ezért személy szerint nekem az a javaslatom, hogy ha a kismama a várandósság alatt teljesen egészséges, semmilyen orvosi  kontraindikáció (ellenjavallat/rizikófaktor) nincs, és a gyermeke valóban igényli, akkor szerintem nyugodtan tovább szoptathat.

Régebben - még manapság is van ilyen - nagyanyáink nem csináltak ebből  ügyet, szabad teret hagytak a természetes ösztönöknek, s a csecsemőt együtt szoptatták az 1 éves gyerekkel, minden cickón gyerek lógott... :) 
Ezt nevezik tandem-szoptatásnak...

Köszi :respect:

#43 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 08:31

Azt biztos tudjátok, hogy szoptatás alatt a teherbeesés mindaddig nem következik be, amíg az anya rendszeresen így táplálja csecsemőjét. A szopás meggátolja a petefészek ciklikus működését, a petesejt érését. A szoptató nők többségében menstruáció csak a szoptatás befejeztével jelentkezik, mivel a tejelválasztásért felelős hormon szintje ilyenkor lecsökken.

Az egészséges idő 2 gyermek vállalása közt 2-2,5 év, ugyanis kb. ennyi idő szükséges az anyai szervezet teljes regenárálódására. És nem utolsó szempont az sem,  hogy a gyermek  megérdemli, hogy ezt a legelső gyönyörű időszakot  (lelki, fizikai fejlődés kezdete) az édesanya csak és kizárólag neki szentelje.

#44 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 08:46

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 10:31

Azt biztos tudjátok, hogy szoptatás alatt a teherbeesés mindaddig nem következik be, amíg az anya rendszeresen így táplálja csecsemőjét. A szopás meggátolja a petefészek ciklikus működését, a petesejt érését. A szoptató nők többségében menstruáció csak a szoptatás befejeztével jelentkezik, mivel a tejelválasztásért felelős hormon szintje ilyenkor lecsökken.

Az egészséges idő 2 gyermek vállalása közt 2-2,5 év, ugyanis kb. ennyi idő szükséges az anyai szervezet teljes regenárálódására. És nem utolsó szempont az sem,  hogy a gyermek  megérdemli, hogy ezt a legelső gyönyörű időszakot  (lelki, fizikai fejlődés kezdete) az édesanya csak és kizárólag neki szentelje.

A feleségem már menstruál, de még eléggé rendszertelen;  az is igaz, hogy már csak háromszor szopizik a fima naponta. Mindenképp 2 év környékén szeretnénk a korkülönbséget (természetesen, azért kérdezősködünk minden felé, hogy ez mind az feleségemnek, mind a gyerkőcöknek a legjobb legyen). Most a legfontosabb az, hogy a szopizás ne maradjon el egész a műtétig (mert akkor szükség lesz rá, de nagyon - remélem engedik, hogy szopizzon :rolleyes: ), már ha most lesz megejtve (ma megint a műtét felé hajlunk).

Köszi  :respect:

#45 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 10:28

Üdv mindenkinek!

Elvileg 3 hónap múlva érkezik a trónörökös.
Az egyik kollegám, akivel még jórég beszélgettünk gyerekügyben, azt mondta, kiszámolták kicsinyesen az összes plusszköltséget, amit a gyerkőcre fordítottak így vagy úgy az első évben, és 1 millió :eek: jött ki végösszegként.
Na, ez ami nálunk nem lesz, mert nem lehet, meg nem akarom, meg az a hangulatot kelti, hogy a gyerek "luxuscikk". :smoker:
Szóval a kérdéseim e köré csoportosulnának, hátha valaki már lefutotta ezt a kört, és megosztaná a tapasztalatait.
Még nem vettünk semmit - lassan el kell kezdenem beszerezni az ojan cuccokat, mint bölcső, kiságy, gyerekkocsi, fürdetőtál (vagy hogy hívják) majd később járóka, olcsó pelenka, ruhácska stb. (van ilyen Wellness Ticket-ünk, majd megpróbálok olyan helyet keresni, ahol vehetek pelenkát belőle itt Budapesten)
Alapvetően nem törekszem, hogy feltétlenül új kocsi vagy ágy legyen, de azért, ha tudjátok, mondjátok el, mire kell figyelni.
Aztán ha lesz fénykép, akkor azzonnal postolom én is! :D

Szerkesztette: Merlot 2006. 07. 13. 11:00 -kor

'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#46 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:10

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:28

Üdv mindenkinek!

Az egyik kollegám, akivel még jórég beszélgettünk gyerekügyben, azt mondta, kiszámolták kicsinyesen az összes plusszköltséget, amit a gyerkőcre fordítottak így vagy úgy az első évben, és 1 millió :eek: jött ki végösszegként.
Na, ez ami nálunk nem lesz, mert nem lehet, meg nem akarom, meg az a hangulatot kelti, hogy a gyerek "luxuscikk". :smoker:
Szóval a kérdéseim e köré csoportosulnának, hátha valaki már lefutotta ezt a kört, és megosztaná a tapasztalatait.
Még nem vettünk semmit - lassan el kell kezdenem beszerezni az ojan cuccokat, mint bölcső, kiságy, gyerekkocsi, fürdetőtál (vagy hogy hívják) majd később járóka, olcsó pelenka, ruhácska stb. (van ilyen Wellness Ticket-ünk, majd megpróbálok olyan helyet keresni, ahol vehetek pelenkát belőle)
Alapvetően nem törekszem, hogy feltétlenül új kocsi vagy ágy legyen, de azért, ha tudjátok, mondjátok el, mire kell figyelni.

Nálam 10 hónap alatt felét sem érte el az összeg, pedig 2 babakocsit vettünk(egy használtat majd egy újat), 1 mászókát, 1 kiságyat, 1 tálat, 1 pelenkázóasztalt, s ráadásul Pamperst használunk, sok féle-fajta krémet kipróbáltunk, ami biza nem egy olcsó dolog, csomó ruhát, igaz, kaptunk is sokat ajándékba (amúgy szerintem a ruha a legdrágább), nameg egy halom játékot (igaz, ez nagyon olcsó). Most tervezzük egy babahordozó hátizsák vételét, na így talán nemsokára elérjük a félmillót.

Én nem úgy érzem, hogy lespóroltunk volna valamit is a gyerektől, sőt, még pazaroltunk is.

Az is igaz, hogy csak kiságyunk van, bölcső nincs, de nem is látom értelmét.

Rágja a könyvjelzőt (két foga van csak) és közbe mást i tesz :D :
Kép
szerk: harmad->fél

Szerkesztette: beeci 2006. 07. 13. 11:14 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:14

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 11:28

...

Ha vinni fogjátok autóban, akkor a gyerekülést viszont csak újat és jó minőségűt vegyetek!
(unokatesómék szíták meg azzal, hogy csak ezt vették használtan, el is tört a csatja pár hónap múlva, úgy meg nem lehetett használni mert ki tudott volna mászni a rögzítő pántok alól a gyerek).

#48 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:24

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 10:28

Üdv mindenkinek!

Még nem vettünk semmit - lassan el kell kezdenem beszerezni az ojan cuccokat, mint bölcső, kiságy, gyerekkocsi, fürdetőtál (vagy hogy hívják) majd később járóka, olcsó pelenka, ruhácska stb. (van ilyen Wellness Ticket-ünk, majd megpróbálok olyan helyet keresni, ahol vehetek pelenkát belőle itt Budapesten)

Azt mondják, h annyiba kerül egy gyereket felnevelni, mint egy ház ára. Lehet benne valami. :)

Kis gyerek ruhákban bnőm tudna segíteni, ha gondolod pü. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#49 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:27

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 9:31

De nem 100% :) , a Fiammal úgy lett terhes a feleségem, hogy mellette szoptatott...
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#50 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:35

Idézet: leslie - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:24

Azt mondják, h annyiba kerül egy gyereket felnevelni, mint egy ház ára. Lehet benne valami. :)

Kis gyerek ruhákban bnőm tudna segíteni, ha gondolod pü. :)

Mettől-meddig?  Azt azért észrevenném, hogy elköltjük két ház árát :Đ
Tény, hogy plusz "költség", de sztem nem számottevő, legfeljebb amikor iskolába megy (talán).

Az elején mi kiságyat, babakocsit, hordozót,kiskádat+egyebeket bevásároltunk, az egész kb. 150 000 Ft lehetett, onnantól kezdve aki(k)nek van egy "normál" keresete nem fogja hanyattvágni a pelenka meg rugdalózó vásárlás. 2 évesen kaptak gyerekülést, ami kb, 25e Ft/db, persze lehet venni százezerért is.
Én nem éreztem nagy anyagi kiadásnak.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#51 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:48

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 11:35

Én nem éreztem nagy anyagi kiadásnak.

Engem sem fog visszatartani a dolog, ne félj. :)

#52 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:02

Idézet: leslie - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 13:24

Teljesen felnevelni, amíg önálló nem lesz, valószínű, hogy egy ház árába kerül (körülbelül akkorába amiben laknak, mert azért a ház eléggé jellemző a pénzügyi helyzetre).

#53 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:25

Idézet: leslie - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:48

Engem sem fog visszatartani a dolog, ne félj. :)

Egyébként is szerintem kár így számolni mert tulajdonképpen akkor megkérdezhetném, hogy eleddig mennyit költöttél benzinre, konditeremre,cigire...stb. 
Gyors példa: 95-óta autózom, mostani árakon számolva durván 500e-t költök benzinre évente, ha a benzinárakat figyelembe véve "csak a felével számolok, akkor összesen 2.750.000 Ft-ot pengettem üzemanyagra a 11év alatt:D

Más: Haverom nagy dohányos, napi 2 doboz cigi, 1000Ft/nap  évi 365000, kb. 12 éve nyomja  4.400.000 :Đ

Ehhez képest a havi 5000Ft-os pelus sehol sincs :cool: 

#54 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:31

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:27

De nem 100% :) , a Fiammal úgy lett terhes a feleségem, hogy mellette szoptatott...

A szoptatás befolyásolja a kismamák termékenységét. A szoptatás alatti természetes fogamzásgátlás lényege abban keresendő, hogy hányszor szopik a csecsemő. Kizárólagos korlátlan szoptatási mód szükséges ahhoz, hogy a természetes terméketlenségi periódus fenntartható legyen.

Ahhoz, hogy a szoptatás meggátolja a termékenységet, a csecsemőt kizárólagosan kell szoptatni. Ez azt jelenti, hogy a csecsemő teljes tápanyagszükségletét a szoptatás elégítse ki.

Ha a szoptatást táplálásnak tekintjük - és csak evésidőben szoptatjuk a csecsemőt - ez gyakran nem elegendő ahhoz, hogy néhány hónapnál tovább visszaszorítsa a peteérést, mert ha pl. a csecsemő a szopások között hat óránál többet alszik, az anyai hormonegyensúly megváltozhat, és lehetővé teszi a peteérést és a menstruáció visszatérését. Ellenben, ha a csecsemő gyakran szopik, és nemcsak táplálást, hanem megnyugtatást is nyújt számára, ráadásul ha éjjel is többször mellre helyezik, akkor a terméketlenség időtartama ennek megfelelően nyúlik meg.

Sok-sok szoptató kismamánál akár 12  hónap is eltelik, mire a szülés után a menstruációjuk visszatér. Sokaknál viszont  szülés után 3-4 tér hónappal is jelentkezhet az első menstruáció. De olyan is van, hogy a szoptató kismama úgy esik teherbe, hogy nem volt havi vérzése.

Míg kizárólagosan a szabad szoptatási mód a kulcstényező a terméketlenségben, a nő szervezetének saját kémiai állapota is befolyásolja a természetes terméketlenségi időszak tartamát.  Az egyéni hormonális különbségek egyaránt megnyújthatják vagy lerövidíthetik a terméketlenségi állapotot.

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 07. 13. 12:31 -kor

#55 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:47

Idézet: beeci - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:10

Rágja a könyvjelzőt (két foga van csak) és közbe mást i tesz ...

Úgy látom a képeken, mintha nem 6 ujja lenne a gyereknek, hanem a hüvelyk ujja kettőzött...vagyis nem különálló, azaz egy csontról ered...  Nem biztos, hogy jól látom, de mintha nekem úgy tűnne...

Csak amiatt kérdezem, mert ebben az esetben a plasztikai műtét jóval egyszerűbbnek bizonyulna... :smoker:

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 07. 13. 12:47 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:26

Nekem sincs még saját. Ő a keresztlányom, 17 éves. Már nem éppen gyerek, de néha bizonyos dolgokban úgy viselkedik, mint egy 5-6 éves,  :Đ mig más dolgokban nagyon komolyan, felnőtt módjára cselekszik. :up:
Hobbija a társastánc, már szép eredményeket ért el országos szinten. Igaz most a táncot hanyagolja, ősztől ugye 4.-es gimis és jön az érettségi.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#57 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:34

Jöhetne a torta. Asszem ma cukiba viszem anyát. :)

#58 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:51

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 14:47

Úgy látom a képeken, mintha nem 6 ujja lenne a gyereknek, hanem a hüvelyk ujja kettőzött...vagyis nem különálló, azaz egy csontról ered...  Nem biztos, hogy jól látom, de mintha nekem úgy tűnne...

Csak amiatt kérdezem, mert ebben az esetben a plasztikai műtét jóval egyszerűbbnek bizonyulna... :smoker:

Jól látod, íme egy régebbi kép, itt nagyon jól látszik (kissé deformálódottnak, de az amiatt van, hogy a csuprot fogja)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Huh, remélem :D

#59 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 18:43

Idézet: beeci - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 14:51

Jól látod, íme egy régebbi kép, itt nagyon jól látszik ...

Szerintem az ürömben ez most öröm. Ha lehet ezt mondani, akkor ezáltal sokkal szerencsésebb a helyzet, mert ezt plasztikázni kell, ellenkező esetben (6 rendes ujjnál) viszont teljes amputációra került volna sor.
(Ilyen pirinyó korban még sokkal jobbak a hegesedési esélyek is!!!)

Ha kell gyermek-plasztikai sebész cím, vagy telcsiszám Budapesten, akkor szólj !
(az nem derült ki, hogy Kolozsváron vagy Bp-en szeretnétek-e ha sor kerülne a dologra... )

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 07. 13. 18:46 -kor

#60 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 18:55

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 20:43

Szerintem az ürömben ez most öröm. Ha lehet ezt mondani, akkor ezáltal sokkal szerencsésebb a helyzet, mert ezt plasztikázni kell, ellenkező esetben (6 rendes ujjnál) viszont teljes amputációra került volna sor.
(Ilyen pirinyó korban még sokkal jobbak a hegesedési esélyek is!!!)

Ha kell gyermek-plasztikai sebész cím, vagy telcsiszám Budapesten, akkor szólj !
(az nem derült ki, hogy Kolozsváron vagy Bp-en szeretnétek-e ha sor kerülne a dologra... )

Kolozsváron, itthonhoz közel azért könnyebb, műtét után nem X óra az út haza stb...

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó