Akkor felteszek egy amatőr kérdést. Vagy többet, kialakul, mire megírom a post. Főleg, mert azt se tudom, merre induljak, mire keressek. Tehát: új vagyok win7 terén.
Az ontopic kérdésem az, hogyan vehetem rá arra, hogy az ablakok (menük, scrollbarok, izék) "anyaga" is változzon árnyalatában, ne csak az ablakok fejrésze? Vagy, hogyan lehetne más színű "üveg" a nem aktív ablakok kerete, mint az aktívé? Mindez xp alatt elég egyszerűen beállítható volt a 98-szerű témával (és lehet, hogy 7 alatt is ilyen lenne a minmállal), de win7-et azért szeretném ennél modernebbnek látni, alapjában véve tetszik az újabb design.
Másik kérdés, kicsit off, de máshol nem kaptam szemernyi választ se

:
Valami mód van-e arra, hogy az először látott programok ne max (illetve master) hangerővel szólaljanak meg? Nálam a zenét/filmet játszó dolgok vannak viszonylag hangosra állítva, minden mást leveszek ilyen 10-20-as meg hasonló szintekre, viszont így az új dolgok leordítják a fejemet rögtön indítás után. Elég kellemetlen ez fullscreen dolgoknál (nézek pl. demókat, ezeknél nagyon előjön a tünet, és nekik belső hangerőállításuk se szokott lenni...)
szerk. még írom, hogy nem tudom "fordítva" megközelíteni a témát, és a foobart "kiemelni" valami speciális nem-directsound outputtal, mert xp alatt ugyan nagyon jól érezte magát kernel streaminggel, és a master minden mást lehalkított, win7 alatt nem képes ezekkel kezelni a 4 hangszórós (nem 2, nem 5.1!) rendszeremet. Se kernel streaming, se ASIO, se WASAPI nem képes megbirkózni a feladattal... Illetve a kernel streaming xp-vel ellentétben itt teljesen átveszi a hangkártya irányítását, amellett semmi nem tud megszólalni, szóval háttérzenének felejtős
A hangkártya egy x-fi titanium pci-ex, a rendszer meg win7/x64.
Szerkesztette: alvaro 2010. 12. 21. 17:26 -kor