HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 18:47

Én úgy tudom, még nem irányított a sorsolás. :think:

Azt hittem a fenti link már mutatja a későbbi menetrendet is, de így 2. ránézésre igazad lesz, még nem irányított.
Faster! Harder! Cadaver!

#2302 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 20:25

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 0:06

A magyar fiatalok helyett jönnek a külföldiek. Nem egy szimpatikus döntés, de talán hozzák majd az eredményeket.

Egy fenét hozzák! Meg lehet nézni micsoda külföldi "sztárok" játszanak itthon. Csupa sehol nem kellő nulla. Ugyanakkor több pénzt költenek rájuk, mint amennyibe 5 fiatal tehetség felkarolása kerülne.

Persze tudom... nem ott kell elkezdeni a foglalkozást egy játékossal, de a válogatotthoz hasonlóan a bajnokságra is ráfér a fiatalítás.

Nincs szükség külföldiekre.

(Egy-két olyat hozhatnának, aki klasszis, s a magyar fiatalok tanulni is tudnának tőlük. De azokat már nem tudják megfizetni, ill. nem jönnek el ide.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2303 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 20:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 11:01

Meglátjuk.  [..]

Azt már leírtam, hogy milyen embernek tartom.

De az általad említett szakmai követelményeket vizsgálva arra jutottam, hogy az általa végzett "fiatalítás" amolyan "parasztvakításnak" tűnik nekem. Ezzel "tömik be" az elégedetlenkedő, fiatalítást sürgető kívülállók száját.

Ámde sajnos maradt éppen elég kerékkötő a csapatban. Ott van mindjárt Sanyika, de az is sokat elárul a "szakmaiságról", hogy Várhidi szerint is Tóth Balázs volt a Kanada elleni meccsen a csapat legjobbja.

#2304 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 20:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 13:32

Ha lehetne választani, ki nyerje a BL-t, most a Lyont mondanám. Megérdemelnék. Az lenne a legszebb, ha az elődöntőben a Barcelonát búcsúztatnák tizenegyesekkel (vérezne a szívem), a döntőben meg péppé vernék a Cselszkit.

Nem egy rossz forgatókönyv!  :)  Az tény, hogy én is örülnék, ha valamelyik "kis" csapat nyerné végre a trófeát.

Például a Lyon, a Celtic, vagy a Lille! (Mekkora lenne már egy Celtic-Lyon döntő!  :cool: )

Egyébként emlékeztek Rumenigge múltkori "hőbörgésére" a Chelsea-vel kapcsolatban?

Most nagyon úgy néz ki, hogy végre lekorlátozzák a számát a nemzetközi meccseken egy csapatban pályára lépő idegenlégiósoknak.

(Szerintem a régi 2 az tökéletes volt.)

Remélhetőleg ez kedvező hatással lesz a kisebb csapatok továbbjutási esélyeire (ezzel a szurkolók is jól járnak, mert színesebb lehet évről-évre minden kupasorozat), mert vége lesz a "vásároljuk össze a világ legjobb játékosait, és nyerjünk meg velük mindent" szemléletnek.

#2305 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 15. 21:05

Idézet: Tigger - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 16:18

És az MU hosszú-hosszú bajnoki szériájáról. Mindezek ellenére az angol bajnokságot érzem én is legkiegyensúlyozottabnak, olyan szempontból, hogy ott a kisebb csapatok hihetetlen vehemenciával, lelkesedéssel esnek a nagyobbaknak, és ezért minden meccs kimenetele többesélyes.

Tulajdonképpen az angol bajnokságot éppen ez a felfogás különbözteti meg a többitől. (Ez volt az, amit a múltkor Satch féreértett az írásomban.)

Náluk nagyobb lelkesedéssel, szívvel senki nem fut pályára. Ott minden meccs "vérre megy"; úgy esnek egymásnak, mintha az életük függne tőle. Szívvel-lélekkel játszanak.

A meccsek 99%-ban folyamatosan, végig nagy iram van. Ez bizony csakis az angol bajnokságra mondható el.

A kisebb csapatok meccse csak annyiban tér el az élcsapatok mérkőzéseitől, hogy sokkal több a középszerű játékos, aki robog végig, mint a vonat, de sokszor rosszul passzol, rosszul ad be, rosszul lő kapura...

De az is érdekes, hogy a kis és középcsapatok összecsapásai hozzák időnként a forduló mérkőzését.

Mindazonáltal sok meccs a kevés technikai bravúr, látványelem miatt "szürkébb" a latinos focit játszók bajnokságainál. (Ezért felüdülés az Arsenal szép játéka, viszont sokszor nem is tudnak megélni a többi angol, rakkolós csapat ellen.)

A spanyol és olasz bajnokság sokkal látványosabb a foci szerelmeseinek, ugyanakkor ott bizony időnként az élcsapatok is olyan szégyenletes, lelketlen mentalitással futnak pályára, amelyből csakis egy alacsony iramú, "langyos" meccs kerekedhet. Ez ezekben a bajnokságokban sajnos sokkal többször előfordul.

(Nem beszélve arról, hogy hajlamosak "pipiskedni", meghalni a szépségben, s nem a célra koncentrálni. Ez szintén régi hiba a latin mentalitású csapatoknál.)

Mindent összevetve én ezt a három bajnokságot nézem legszívesebben.
Azt az egyet sajnálom, hogy az olaszoknál az utóbbi évek bundabotrányai, és a gazdasági válság (az Euro bevezetése óta a lakosság átlagosan kb. 30%-al lett szegényebb) miatt fájóan üresek a lelátók még nagyobb csapatok mérkőzésein is.  :(
Az angoloknál például soha nem lehet látni szinte egy szabad széket sem, legyen szó akár harmadosztályú csapatról.

Illetve a francia bajnokságot is nézném, ha valamelyik sportcsatorna rendszeresen adná. Ott lehet még piszok modern, de egyben álomszép focit látni!  :cool:

#2306 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 21:05

A spanyol és olasz bajnokság sokkal látványosabb a foci szerelmeseinek...

OMG, te ezt komolyan gondolod? A spanyol, na az látványos a javából, kevesebb a fizikai kontakt meg a tempó sem olyan gyilkos mint az angolokon, de baromi élvezetes nézni, sőt...de az olasz....nincs annál unalmasabb, nem ugyanabba a kalapba van....javítsatok ki, de én valahogy ahányszor olasz meccset néztem mostanában mindig elaludtam....persze, mindig vannak jó meccsek ahol nagy az iram és sok a látványos megmozdulás, de látványosnak nevezni az olasz focit....olyan tekintetben az h a színészi teljesítmények a legjobbak :p

Szerkesztette: MarKinG 2006. 12. 15. 21:21 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2307 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:22

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 20:42

Most nagyon úgy néz ki, hogy végre lekorlátozzák a számát a nemzetközi meccseken egy csapatban pályára lépő idegenlégiósoknak.

Ezt hol olvastad? Az uniós munkaerőpiac működését felületesen ismerve elég érdekesen hangzik.

#2308 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:23

akkor az arsenalnak esélye nem lesz a bl-re :Đ

#2309 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:23

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 21:20

javítsatok ki, de én valahogy ahányszor olasz meccset néztem mostanában mindig elaludtam...

Honnan tudjuk, elalszol-e olasz meccseken?

#2310 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:34

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 21:23

Honnan tudjuk, elalszol-e olasz meccseken?

Képletesen írtam... Számomra nem egy kategória egy angol vagy egy spanyol meccsel...persze a rangadók más tészta az mindig érdekes, de inkább nézek meg egy reading-westham vagy egy teszem azt levante-osasuna meccset mint hasonszörű olasz átlagmeccset...
Persze, nem vagyok olasz foci párti nem is tagadom, de meggyőződésem hogy kevésbé látványos.
Persze én is szeretem a sport1en zenei aláfestéssel az seria a gól-mixeket nézni mert ott csak a legszebbek vannak... :p

#2311 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 11:46

Én szeretem a focit. :Đ

Ez azt jelenti, hogy szeretem a látványos spanyolokat, éppúgy, mint a rakkolós, hajtós angolokat, és a bekkelő olaszokat is. Nekik ez a foci, ez a felfogásuk.
Lehet, hogy a Milan (no nem az idei... :() 75%-ban hátul járatja a labdát, de tudnak 4-5 érintésből olyan támadást vezetni, ami miatt érdemes végigülni egy meccset. Nem tartják folyamatos nyomás alatt az ellenfelet, nem borítják rájuk a pályát, de ha támadnak, akkor azt igen határozottan, látványosan teszik. :) Szerintem. :)

#2312 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 12:16

Idézet

Két ifjúsági korú labdarúgójának tragikus balesete miatt elhalasztották a másodosztályba sorolt Juventus pénteki Cesena elleni torinói bajnokiját.

Olasz hírügynökségi beszámolók szerint a 17 éves futballisták a Juventus edzőközpontjában található kis tóból próbáltak meg kihalászni egy labdát, amikor beleestek a pár fokos vízbe, leállt a szívük és megfulladtak.

A Gazzetta dello Sport című lap hivatalos honlapja úgy tudja, hogy Alessio Ferramosca és Riccardo Neri az áldozatok. Az edzés után ők vállalták, hogy összeszedik a labdákat. A csapattársak akkor kezdték el keresni őket, amikor  feltűnően hosszú ideje nem értek be az öltözőbe, de már csak a holttesteket találták meg.

A tragikus baleset miatt valamennyi olasz első- és másodosztályú bajnoki egyperces gyászszünettel kezdődik a hétvégén.

:(  :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2313 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 14:40

Király bemutatkozása a Villában ma du lesz ;)

#2314 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 17. 19:26

Remélem, néztétek az Everton-Chelsea meccset!  :cool: Szenzációs mérkőzés volt. Tipikusan az a meccs, amit órákon át szívesen nézne az ember.

Tulajdonképpen a Chelsea 3 "átlövéssel" hozta a meccset, s sokáig nem volt egyértelmű, hogy fordítani tudnak. De aztán az Everton elkövette azt a hibát, hogy teljesen visszaállt, s magára húzta őket. Naná, hogy próbálkoztak.

Más kérdés, hogy Ballack lövése sem volt semmi, de Lampard és Drogba a forduló góljait rúgták.  :respect:

A másik tanulság, hogy Sheva jobban teszi, ha gyorsan eligazol a cselszkiből, mert kiábrándítóan, fájdalmasan rosszul játszik rendszeresen.  :(

Jah, Ricardo Carvalho pedig egy sunyi, alattomos hentes.  :down: Rossz nézni, amit a pályán művel.  :reklamacio:

----

Azt nem értem, hogy ez a szép Everton stadion miért nem felel meg nekik? Újat akarnak építeni. Itt nálunk meg minden város örülne egy ilyennek.

#2315 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 17. 21:06

Na, a Manchester United pedig kikapott a West Ham United-től.  :)

#2316 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 09:05

Bölöni interjú: http://www.nemzetisp...php?cikk=129424 Ez a legjobb:

Idézet

Néhány napja aztán közölte velem Kisteleki István, hogy nincsenek meg a feltételek a szerződtetésemhez.

Legalább őszinte volt.

Egyúttal visszaszívok mindent, amit a múlt héten kincstári optimizmusból írtam.

#2317 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:47

http://index.hu/sport/foci/pdc1214/

#2318 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 11:50

Az a szerencséje a Di Canionak, hogy valaki egyébként már rég kicsinálták volna és egy McDonalds étteremben süthetné a krumplit.

#2319 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 11:59

Ennek a mondatnak fussal neki megegyszer  :Đ
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2320 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 16:09

Azt akartam mondani, hogy egy átlagos focistát biztos jobban elkaszáltak volna ahhoz képest, ahogy ezt Di Canioval tették, ill. nem tették.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.