Idézet: Capri - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:43
Azért mondom mert Liverpool drukker vagyok amióta az eszem tudom

...
Érdekes gondolat a bajnokságok összehasonlítása. Mi alapján erősebb/gyengébb, jobb/rosszabb egy bajnokság? Én az angolt mondanám a legjobbnak, mert a mezőny sokkal kiegyenlítettebb (nem az első 4 helyre gondolok

)a kis és nagycsapatok között nincs akkora szakadék.
Értem.
A bajnokságokat az alapján rangsorolja az UEFA, hogy az egyes bajnokságokból jövő csapatok mennyire eredményesek a nemzetközi porondon. Ezek alapján hosszú évek óta az olasz-spanyol-angol trió vezeti az európai rangsort. Emlékeim szerint néha a spanyolok, néha az olaszok vezetnek, az angolok harmadikok.
Az élcsapatokat leszámítva a többi bajnokság is kiegyenlített. Nézd meg az olaszokat, a negyedik Catania és a 18. Parma között 13 pont van. Ugyanez az angoloknál 14 pont (4: Pompey, 28 p; 18. West Ham, 14 p.) A spanyoloknál most 4 gyengébb csapat van, akik jobban leszakadtak, de a 4. és a 16. között így is csak 10 pont van. A BL-ben lazán továbbjutó, csoportgyőztes Valencia pl. csak a 9. Szóval nagyon kiegyensúlyozottak ezek a bajnokságok is, az élcsapatok és egy-egy kutyaütő gárda kivételével szinte egyenlő játékerőt képviselnek a résztvevők.
Az angoloknál is nagy a szakadék a kicsik és a nagyok között - bár igaz, hogy hagyományosan inkább az olaszokra jellemző, hogy a nagyok mindenkit elporolnak. Idén ez nem így van, a pontlevonások, a Juve távolléte és a Milan amúgy is gyenge formája miatt most valahogy érdektelen és lefutott a bajnokság. Az angolok kiegyensúlyozottságával hadd ellenkezzem kicsit: nem sok bajnokságban fordulhatna elő a Chelsea hazai veretlenségi sorozata, nem beszélve az Arsenal pár éve veretlenül megvívott szezonjáról...
Szerkesztette: Satriani 2006. 12. 15. 16:11 -kor