HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyomtatás fájlba? Mi az a prn kiterjesztés? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyomtatás fájlba? Mi az a prn kiterjesztés?

#1 Felhasználó inaktív   JeffConnery 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 06. 14:01

A nyomtatómat nem hordozom mindig magammal, de elég sok olyan dolog lenne (pl. bank), amit szeretnék kinyomtatni, de nem sűrgős, mondjuk a héten 1-szer.

Tudom, hogy van egy "Nyomtatás fájlba" lehetőség, de nekem valami prn kiterjesztésű fájlt hoz létre. De ezt semmivel nem tudom megnyitni. Véletlenül nem exe kellene létre hoznia? Segítsetek kérlek! Köszönöm!

#2 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 06. 14:15

Ez egy olyan bináris file, amit a nyomtatószoftver a nyomtatónak küld el! Ez a file tartalmazza azokat az utasításokat a nyomtatónak, amiből a kinyomtatott dokumentum lesz!

A *.PRN file teljesen normális!

Ezt később pl az LPT1-re így tudod kinyomtatni, ha már nyomtatóközelben vagy! DE VIGYÁZZ: ezt a filet csak arra a nyomtatóra küldheted, amelyre file-ban is nyomtattál!!!

copy akármi.prn lpt1

#3 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 14:34

Ha hordozható dokumentumot akarsz nyomtatni elektronikus formában, nézd meg ezt is:
[url="http://"http://www.google.com/url?sa=U&start=1&q=http://www.acrosoftware.com/Products/CutePDF/Printer.asp&e=912"]http://www.google.co...inter.asp&e=912[/url]

.pdf fájlt csinál és ingyenes.
$ screen bash

#4 Felhasználó inaktív   Mr. Bean - Most Hurvinek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 14:45

idézet:
Ezt írta calibra:
Ez egy olyan bináris file, amit a nyomtatószoftver a nyomtatónak küld el! Ez a file tartalmazza azokat az utasításokat a nyomtatónak, amiből a kinyomtatott dokumentum lesz!

A *.PRN file teljesen normális!

Ezt később pl az LPT1-re így tudod kinyomtatni, ha már nyomtatóközelben vagy! DE VIGYÁZZ: ezt a filet csak arra a nyomtatóra küldheted, amelyre file-ban is nyomtattál!!!

copy akármi.prn lpt1
[/quote]

copy akármi.prn lpt1 /B
MSI 850 Pro 5, Intel Pentium 4 1.6 GHz, 768 MB Kingston RAM, MSI nVidia Geforce4 Ti4200 64 MB, stb....Plextor PlexWriter Premium cédéíró, meg Plextor 116A dévédéolvasó, SB Live! 5.1, Codegen ház + Enermax 365, Hercules ProphetView 720 monitor.

#5 Felhasználó inaktív   JeffConnery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 15:51

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Gond az, hogy nekem USB-s nyomtatóm van, akkor hogyan csinálom mindezt?

copy akármi.prn usb /B

Egyébként úgy csináltam, hogy a laptopra is feltelepítettem azt a nyomtatót, ami az asztali géphez van csatlakoztatva és ténylegesen nyomtatni akarok...

#6 Felhasználó inaktív   Styx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 16:03

Hali!

Ha jól értem ténylegesen felraktad azt a nyomtatót, amire a .prn készült, de fizikailag nincs otthon olyan tipusú nyomtatód.
NT alapú op.rendszer esetén a kamu nyomtatót net use-al hozzárendeled a fizikailag létező nyomtatódhoz és a kamu nyomtatórea küldöd el a nyomtatandó állományt.

Ha félreértettem a problémádat akkor bocsi, írj és továbbgondolom. :rolleyes:

Üdv.:
Styx
"Ha valamely probléma magától nem oldódik meg három napon belül, akkor azzal nem érdemes foglalkozni."

#7 Felhasználó inaktív   JeffConnery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 16:13

Ezt most nem nagyon értettem, de a világosság érdekében leírom miről is van szó.

Van otthon egy asztali PC. Erre fel van telepítve egy USB-s Lexmark Z45-ös nyomtató. Nemrég vettem egy Laptopot, mostmár mindent ezen csinálok, hordom magammal. Haza 1 héten csak 1-2-szer megyek, a hét közbeni nyomtatnivalókat szeretném kinyomtati. A laptop és az asztali PC 1 routeren keresztül vannak helyi háló kapcsolatba. A nyomtatót úgy telepítettem fel, hogy először s megosztottam az asztali gépen, így már láttam a hálózati kapcsolat között. Ott rámentem és jobb klick, csatlakoztatás, majd magától feltetepítette a driver, ha össze van kapcsolva a routerrel a laptop a gond nélkül tudok nyomtatni...

Szóval?

#8 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 16:14

Ja. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#9 Felhasználó inaktív   JeffConnery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 16:14

Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy mindkét gépen XP van...

#10 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 19:34

Van egy ilyen célra (ha fel van telepítve egy nyomtató, arra ráküldi a prn filet, mindegy neki hogyan csatlakozik a pchez, csak fel legyen telepítve!) egy progi!

A neve goplot.

Keress rá! Igaz nem ingyenes, de egy idő után csak egy figyelmeztetés jelenik meg, attól még használható.

Én pl így oldottam meg egy prn nyomtatást egy olyan hálózati nyomtatóra, ami fel volt telepítve egy nt rendszerre, de tcp portja volt! Na erre nem nagyon lehet mással nyomtatni prnt!

#11 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 19:52

ha jól értem, akkor a nyomtató hálózatban van. akkor mi sem egyszerűbb. rámész jobbegér gombal a nyomtatóra, majd rákattintasz a nyomtató offline használata, vagy a nyomtatás szüneteltetése, és akkor ha nyomtatsz simán rákuldi a nyomtatóra, és várólistára helyezi, és ha ismét aktívvá rakod akkor szépen kinyomtatja.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#12 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 19:59

Namost egy kiscit tul lett IMHO ez lihegve, bar tobb jo megoldas is alakul.

De van egy olyan megoldas, ami nem nyomtatofuggo, es abrhol barmikor veghezviheto. Egyszeruen feltelepitesz olyan nyomtatot, ami postscript-kepes (pl. a rengeteg hp ij/oj/dj/lj sorozatbol valamelyik ps-est) nem erdekes hogy fizikailag nem letezik. Majd nyomtatasnal file-ba nyomtatast valasztasz, kinyomtatod .prn-be, amit akar rogton at is nevezhetsz .ps-be, aztan hurcolhatod. Ha gondolod akkor distiller-er mehet pdf-be is.

Vagy feltelepitesz egy Acrobat-ot, ami regebbi verzional vagy distillert vagy pdfwriter-t rak be nyomtatokent (mindegyikkel tudsz pdf-et "nyomtatni"), vagy 6-os vezrional siman Acrobat PDF nyomtatokent jelenik meg, detto muxik a pdf-be "nyomtatas". Es garantaltan hrodozhato es barhol barmikor ki tudod nyomtatni.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#13 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:01

Milyen nyomtatót telepítsek ahhoz, hogy a "nyomtatás fájlba" módszerrel létrehozott .prn-t szinte bármilyen nyomtató ki tudja nyomtatni?

Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 21. 20:09 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#14 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 21. 20:11

Nyomtatófüggő
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#15 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 20:15

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:11

Nyomtatófüggő

Én is így tudom. Sajnos  :(
Abban reménykedtem, hogy akad egy olyan nyomtatótípus/driver, ami annyira szabványos, hogy minden nyomtatóval ki lehetne nyomtatni az adott .prn-t  :confused:

Azt olvastam, hogy úgy oldják meg, hogy .prn-t .pdf-be konvertálnak ... de ez az én problémámon nem biztos hogy segít (word dokumentum nyomtatása).

Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 21. 20:16 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#16 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 22:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:15

Én is így tudom. Sajnos  :(
Abban reménykedtem, hogy akad egy olyan nyomtatótípus/driver, ami annyira szabványos, hogy minden nyomtatóval ki lehetne nyomtatni az adott .prn-t  :confused:

Azt olvastam, hogy úgy oldják meg, hogy .prn-t .pdf-be konvertálnak ... de ez az én problémámon nem biztos hogy segít (word dokumentum nyomtatása).

OPen OFfice alapból egy PDF íróval jön...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#17 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 22:31

Még a téma elején ajánlották ezt.

Még mindig ingyenes, és simán nyomtathatsz vele wordből pdf-be.

#18 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 02:30

Ha Office 2003-van, akkor abban mar van Microsoft Document Image Writer nevu nyomtato.  PDF distiller M$ modra valami mdi formatumot vagy TIFF-et tud csinalni.
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#19 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:36

http://www.go2pdf.com/

Ezen a linken egy virtuális nyomtatót találsz. PDF -be ment. Én használom, jól működik, corel és word alól is próbáltam már. Bár ha .doc -ot nyomtatsz, akkot miért nem mindegy, hogy doc formátumban va e, vagy prn ben? Vagy éppen pdf ben? Nem kötözködés, csak érdekes.

#20 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:16

Kiszerk. dupla hsz...

Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 22. 12:17 -kor

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó