Nyomtatás fájlba? Mi az a prn kiterjesztés?
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:01
Tudom, hogy van egy "Nyomtatás fájlba" lehetőség, de nekem valami prn kiterjesztésű fájlt hoz létre. De ezt semmivel nem tudom megnyitni. Véletlenül nem exe kellene létre hoznia? Segítsetek kérlek! Köszönöm!
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:15
A *.PRN file teljesen normális!
Ezt később pl az LPT1-re így tudod kinyomtatni, ha már nyomtatóközelben vagy! DE VIGYÁZZ: ezt a filet csak arra a nyomtatóra küldheted, amelyre file-ban is nyomtattál!!!
copy akármi.prn lpt1
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:34
[url="http://"http://www.google.com/url?sa=U&start=1&q=http://www.acrosoftware.com/Products/CutePDF/Printer.asp&e=912"]http://www.google.co...inter.asp&e=912[/url]
.pdf fájlt csinál és ingyenes.
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:45
idézet:
Ezt írta calibra:
Ez egy olyan bináris file, amit a nyomtatószoftver a nyomtatónak küld el! Ez a file tartalmazza azokat az utasításokat a nyomtatónak, amiből a kinyomtatott dokumentum lesz!
A *.PRN file teljesen normális!
Ezt később pl az LPT1-re így tudod kinyomtatni, ha már nyomtatóközelben vagy! DE VIGYÁZZ: ezt a filet csak arra a nyomtatóra küldheted, amelyre file-ban is nyomtattál!!!
copy akármi.prn lpt1[/quote]
copy akármi.prn lpt1 /B
Elküldve: 2004. 01. 06. 15:51
Gond az, hogy nekem USB-s nyomtatóm van, akkor hogyan csinálom mindezt?
copy akármi.prn usb /B
Egyébként úgy csináltam, hogy a laptopra is feltelepítettem azt a nyomtatót, ami az asztali géphez van csatlakoztatva és ténylegesen nyomtatni akarok...
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:03
Ha jól értem ténylegesen felraktad azt a nyomtatót, amire a .prn készült, de fizikailag nincs otthon olyan tipusú nyomtatód.
NT alapú op.rendszer esetén a kamu nyomtatót net use-al hozzárendeled a fizikailag létező nyomtatódhoz és a kamu nyomtatórea küldöd el a nyomtatandó állományt.
Ha félreértettem a problémádat akkor bocsi, írj és továbbgondolom.

Üdv.:
Styx
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:13
Van otthon egy asztali PC. Erre fel van telepítve egy USB-s Lexmark Z45-ös nyomtató. Nemrég vettem egy Laptopot, mostmár mindent ezen csinálok, hordom magammal. Haza 1 héten csak 1-2-szer megyek, a hét közbeni nyomtatnivalókat szeretném kinyomtati. A laptop és az asztali PC 1 routeren keresztül vannak helyi háló kapcsolatba. A nyomtatót úgy telepítettem fel, hogy először s megosztottam az asztali gépen, így már láttam a hálózati kapcsolat között. Ott rámentem és jobb klick, csatlakoztatás, majd magától feltetepítette a driver, ha össze van kapcsolva a routerrel a laptop a gond nélkül tudok nyomtatni...
Szóval?
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:14

Elküldve: 2004. 01. 07. 19:34
A neve goplot.
Keress rá! Igaz nem ingyenes, de egy idő után csak egy figyelmeztetés jelenik meg, attól még használható.
Én pl így oldottam meg egy prn nyomtatást egy olyan hálózati nyomtatóra, ami fel volt telepítve egy nt rendszerre, de tcp portja volt! Na erre nem nagyon lehet mással nyomtatni prnt!
Elküldve: 2004. 01. 07. 19:52
Elküldve: 2004. 01. 07. 19:59
De van egy olyan megoldas, ami nem nyomtatofuggo, es abrhol barmikor veghezviheto. Egyszeruen feltelepitesz olyan nyomtatot, ami postscript-kepes (pl. a rengeteg hp ij/oj/dj/lj sorozatbol valamelyik ps-est) nem erdekes hogy fizikailag nem letezik. Majd nyomtatasnal file-ba nyomtatast valasztasz, kinyomtatod .prn-be, amit akar rogton at is nevezhetsz .ps-be, aztan hurcolhatod. Ha gondolod akkor distiller-er mehet pdf-be is.
Vagy feltelepitesz egy Acrobat-ot, ami regebbi verzional vagy distillert vagy pdfwriter-t rak be nyomtatokent (mindegyikkel tudsz pdf-et "nyomtatni"), vagy 6-os vezrional siman Acrobat PDF nyomtatokent jelenik meg, detto muxik a pdf-be "nyomtatas". Es garantaltan hrodozhato es barhol barmikor ki tudod nyomtatni.
Elküldve: 2005. 02. 21. 20:01
Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 21. 20:09 -kor
Elküldve: 2005. 02. 21. 20:11
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 02. 21. 20:15
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:11
Én is így tudom. Sajnos

Abban reménykedtem, hogy akad egy olyan nyomtatótípus/driver, ami annyira szabványos, hogy minden nyomtatóval ki lehetne nyomtatni az adott .prn-t :confused:
Azt olvastam, hogy úgy oldják meg, hogy .prn-t .pdf-be konvertálnak ... de ez az én problémámon nem biztos hogy segít (word dokumentum nyomtatása).
Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 21. 20:16 -kor
Elküldve: 2005. 02. 21. 22:16
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 20:15

Abban reménykedtem, hogy akad egy olyan nyomtatótípus/driver, ami annyira szabványos, hogy minden nyomtatóval ki lehetne nyomtatni az adott .prn-t :confused:
Azt olvastam, hogy úgy oldják meg, hogy .prn-t .pdf-be konvertálnak ... de ez az én problémámon nem biztos hogy segít (word dokumentum nyomtatása).
OPen OFfice alapból egy PDF íróval jön...
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2005. 02. 22. 02:30
Elküldve: 2005. 02. 22. 08:36
Ezen a linken egy virtuális nyomtatót találsz. PDF -be ment. Én használom, jól működik, corel és word alól is próbáltam már. Bár ha .doc -ot nyomtatsz, akkot miért nem mindegy, hogy doc formátumban va e, vagy prn ben? Vagy éppen pdf ben? Nem kötözködés, csak érdekes.
Elküldve: 2005. 02. 22. 12:16
Szerkesztette: N0zer0 2005. 02. 22. 12:17 -kor