HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás VI. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:51

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:30

Hmm, mondjuk ha fuvarozási vállalkozó tehert vesz, legyen neki kötelező matricát is venni? Ezen akkor rögtön túl lennénk.

Arra a pár szem autópályára kötelező matricát? Sok irányban nem is használhatod. Ne csak Pestben gondolkodj.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#242 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:07

Hazugozd le azt, aki ezt elviseli. Engem ne, mert személyeskedésnek veszem, nem kicsit.

Ejj mióta moderátori jogod van de nagyon kemény lettél.  ;)
Mutass már a nevedre a postomban, hol hazugoztalak le? Hmm?
Egyébként meg biztos, hogy nem tartod be te sem mindig, ugyanis mikor belinkeltem a 180-as képet, te nagy szájjal mondtad, hogy a te fordod azt sokkal kisebb fordulattal is tudja. Azt hol próbáltad ki a hungaroringen? Nem hiszem. Meg amikor az állítólag beszívott haverodat üldözted 140-el? Nem kell az álszentség. Peace.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 07. 20. 12:53 -kor

#243 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 13:00

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:51

Arra a pár szem autópályára kötelező matricát? Sok irányban nem is használhatod. Ne csak Pestben gondolkodj.

Nem csak Pestben gondolkodom :) Felteszem, hogy aki fuvarozásból szeretne megélni, az autózik az országban azokkal az autókkal, és azért tranzitforgalomhoz elég jó tud lenni a jelenlegi hálózat is :)

(Igazság szerint jobb lenne, ha csak útdíj lenne, viszont a helyére kerülne.... Dehát, ha már matrica van...)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#244 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 13:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:40

Jó, tehát továbbra sem vagy hajlandó elolvasni az eredeti postomat. Megértettem, elfogadom.

Most is felületesen olvastál, hiszen többes számot használtam. Emiatt nem akartam neveket felsorolni. Többen is voltatok, nemcsak Te. Továbbra is inkorrektnek tartalak.

Ettől még szerencsére elég sok dologban egyetértünk... :)

Te tartasz engem inkorrektnek, amikor csak azért vetted elő azt a régi témát (aminek nem sok köze volt a mostanihoz), hogy picit lazán szurkálódj? Ráadásul sejtelmesen többesszámozva, név nélkül, gondoljon mindeni amit akar? Megjegyzem, akkor még nem volt Carmaged házigazda. Már akkor is  mondtam és most is mondom, hogy figyelmesen elolvastam akkor a hozzászólásaidat. Ne ess abba a hibába, hogy észérvek híján megkérdőjelezed a vitapartner alaposságát, ítélő- és értelmezőkészségét, mert annál te jellemesebb ember vagy, csalódnék.

#245 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 13:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:16

No igen, máris újabb kérdés vetődne fel, ha a topic erről szólna: Miért is halt be a vasúti szállítás... De ez itt off.

:offtopic:
Tudtommal a vasút határtól határig egyhetes szállítást tud csak garantálni... Nincs az a közúti fuvarozó, aki ezt érdemben hajlandó figyelembe venni, mikor ugyanennyi idő alatt kb. háromszor tud akármilyen oda-vissza fuvart vállalni.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#246 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:08

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:52

Ejj mióta moderátori jogod van de nagyon kemény lettél.  ;)
Mutass már a nevedre a postomban, hol hazugoztalak le? Hmm?
Egyébként meg biztos, hogy nem tartod be te sem mindig, ugyanis mikor belinkeltem a 180-as képet, te nagy szájjal mondtad, hogy a te fordod azt sokkal kisebb fordulattal is tudja. Azt hol próbáltad ki a hungaroringen? Nem hiszem. Meg amikor az állítólag beszívott haverodat üldözted 140-el? Nem kell az álszentség. Peace.

Akkor is ilyen voltam, amikor nem voltam házigazda, legfeljebb nem így fogalmaztam. Olvass vissza nyugodtan.

Párszor már leírtam, hogy régen volt egy időszak, amikor nem túlzottan izgattak a sebességhatárok, de az már nincs. Folyamatában nézd a dolgokat. Igen, "üldöztem", az "állítólag" beszívott haveromat. Már itt is kételkedsz abban, amit mondok. Meg ebben a postban is, magadnak mutogatsz arra, amire a rámutatást kéred. :p

Számolni is lehet, nem kell kipróbálni, hogy 180-nál mennyit forog. "Nagy szájjal"... nem baj, felesleges kötözködés rulz.

:)

#247 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:47

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:57

Vagy, hogy autópályán, legalább ahol három sáv van, miért nem fér bele 130-nál több?
Persze van olyan autó amelyiknél 130-nál halálfélelme kezd lenni az embernek (Ilyen esetben maradjanak a 100nál) . De azért nem csak ilyenek vannak. Belátható útszakaszon (pl.: autópálya 3. sáv), 160 nem férne bele?

Szvsz mindenkinek saját maguk és autójuk képességeihez mérten kéne belátni, mit engedhet meg magának.
Hülye felvetés: Mindenki kapjon felmérés után autója és saját képességeihez mérten jogosítványt. Ha belátja, hogys áll előtte a kilóméteres kocsisor felesleges előzgetnie, másokat veszélyeztetve ezzel. Másrészt, ha üres az út mehet képességeihez mérten átlépve a sebességhatárokat (maximálisan) .

'Ndrew

Szerk.: Továbbá, hogy kezeli le a váratlan helyzeteket, vezetéstechnika, phszihológus, tapasztalat, higgadtság, stb... vizsgálata.

Használjátok ki jól - 130-at keveslők - hogy a világon van egyetlen ország, ahoil engedélyeznek 130 feletti sebességet is! Úgysem lesz már sokáig, mint ahogy az egy phoár sör/bor is eltöprlésre kerül rövidesen.

Aztán mire fogtok hivatkozni.

Mellesleg, ha olyan jogkövető társadalom lennénk, mint a németek voltak akkor, amikor meghozták ezeket a törvényeket náluk, egészen nyugodtan lehetne engedélyezni a 160-at nálunk is az egész autópályahálózatunkon.
Na de most igen messze vagyunk ettől...
Gondolkoztál már ma?

#248 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 17:47

Használjátok ki jól - 130-at keveslők - hogy a világon van egyetlen ország, ahoil engedélyeznek 130 feletti sebességet is! Úgysem lesz már sokáig, mint ahogy az egy phoár sör/bor is eltöprlésre kerül rövidesen.

Mellesleg, ha olyan jogkövető társadalom lennénk, mint a németek voltak akkor, amikor meghozták ezeket a törvényeket náluk, egészen nyugodtan lehetne engedélyezni a 160-at nálunk is az egész autópályahálózatunkon.

Pályán a 160 engedélyezett szerintem két okból sem lenne túl jó.

1. Közlekedési morál, bár ha az önkéntes jogkövetés dúlna, akkor talán ez sem lenne akadály.

2. Autópark. Akkor is menne a szerencsétlen 160-nal a 22 éves Passattal, ha mindjárt szét akarna az esni. Bár, mire a morál megjavul, ezek vastagon veteránok leszünk és az életszínvonalunk is utoléri a "nyugati"t... :think:

:(

#249 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 16:47

És vajon kinek a hibája, hogy nem vagyunk jogkövetők szerinted?

Ugye. Na itt üt vissza az, ha ész nélkül szabályoznak valamit. Az emberek egy idő után szarnak rá.

#250 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 20. 17:20

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:15

És vajon kinek a hibája, hogy nem vagyunk jogkövetők szerinted?

Ugye. Na itt üt vissza az, ha ész nélkül szabályoznak valamit. Az emberek egy idő után szarnak rá.

Ne hárítsd másra a felelősséget! Az ilyen emberek, mint te mindig is magasról tettek a szabályokra, s azt hiszik, hogy a törvény felett állnak.

Sajnos sok ilyen van.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#251 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 17:53

Pályán a 160 engedélyezett szerintem két okból sem lenne túl jó.

1. Közlekedési morál, bár ha az önkéntes jogkövetés dúlna, akkor talán ez sem lenne akadály.

2. Autópark. Akkor is menne a szerencsétlen 160-nal a 22 éves Passattal, ha mindjárt szét akarna az esni. Bár, mire a morál megjavul, ezek vastagon veteránok leszünk és az életszínvonalunk is utoléri a "nyugati"t... :think:

:(

A 160 a maximális megengedett lenne, nem a minimális....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#252 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:23

A 160 a maximális megengedett lenne, nem a minimális....

Még jópáran tartjuk a 130-at azért, mert az a szabály. Ha több lenne engedélyezett, valószínűleg én is többel mennék.

#253 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 17:20

Ne hárítsd másra a felelősséget! Az ilyen emberek, mint te mindig is magasról tettek a szabályokra, s azt hiszik, hogy a törvény felett állnak.

Sajnos sok ilyen van.

Azért az picit erős megfogalmazás, hogy törvény felett áll, ha valaki ép ésszel jobban meg tudja ítélni, hogy egy útszakaszon mennyivel menjen. Én ha úgy gondolom, akkor 90 helyett 140-el, ha meg másképp, akkor csak 70-el. Városban ugyanígy, ha rizikós szakasz nem megyek 50-el se, ha meg ismerem, tudom hogy nem az, akkor megyek 80-al is. A rizikóhoz hozzá tartozik a trafipax is.
Ha meg kimegyek ausztriába, akkor az autópálya 130-on kívül mindenhol betartom a korlátozást. OTT ugyanis még nem találkoztam olyan útszakasszal, ahol indokolatlanul kevesett írtak volna elő.
Lehet megkövezni, de a te kedvedért sem fogok itt álszentkedni mindenféle idióta jogszabálynak hódolva, meg a még idiótább táblarakosgató közlekedési rendész ferde hajlamainak eleget téve. Ha beszopom, kifizetem, ennyi. Majdnem 10 éve vezetek, ilyen egyszer fordult elő (72-vel mentem lakott területen ott, ahol másokat 90-el kapcsoltak le... de ez nem mentség, csak mákom volt, mert én is 90-el szoktam ott - azóta figyelem ott a trafit, ennyi.) Mindamellett, hogy még csak meg sem karcoltam egyszer sem az autómat, nemhogy másét.

#254 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:12

Porsche vs fácán.

Csatolt fájl:

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#255 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 20. 18:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:43

Azért az picit erős megfogalmazás, hogy törvény felett áll, ha valaki ép ésszel jobban meg tudja ítélni, hogy egy útszakaszon mennyivel menjen. [..]Mindamellett, hogy még csak meg sem karcoltam egyszer sem az autómat, nemhogy másét.

Azt értsd meg, hogy engem nagyon meglep, és elkeserít az a társadalmi szembenállás, amely bármely közlekedési szabályozás szigorításával kapcsolatos!

Meg az a hozzáállás, hogy élből elutasítják egyesek a szabályokat, s önkényesen eldöntik, hogy mi a helyes, s miért, hogyan, mikor kell kicseleznie a lázadó honpolgárnak a szabályokat.

Amíg ez így van, s ezek az emberek (s azért neked címeztem, mert ebben a topic-ban, ennek a szemléletnek egyik legfőbb szószólója vagy; ráadásul beismerten rendszeres gyorshajtó) sürgősen nem tesznek rendet a fejükben, addig itt sajnos semmi nem hoz változást.

#256 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 20. 18:18

Idézet: carcass - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 19:12

Porsche vs fácán.

:eek: A mindenit! Ez a te autód? A te garázsod?  :think:

#257 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:22

Ez talán jó egy éve keringett képsorozat formájában emailen. A belső kép "érdekesebb" belülről az ülések beborítva a fácán belsőségeivel. Főleg a hátsó.

#258 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 19:18

:eek: A mindenit! Ez a te autód? A te garázsod?  :think:

Áááá nem.Ez az enyém. :D

Csatolt fájl:

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#259 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 19:22

Ez talán jó egy éve keringett képsorozat formájában emailen. A belső kép "érdekesebb" belülről az ülések beborítva a fácán belsőségeivel. Főleg a hátsó.

A hatso? Ez nem egy 2 uleses Boxster?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#260 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 19:47

A hatso? Ez nem egy 2 uleses Boxster?

Samott

De igen.

Csatolt fájl:

Bravo

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »