HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit KN8 Ultra probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit KN8 Ultra probléma Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 13:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 8:54

Nem normális, ha ki kapcsolja a monitort.

Húzva van a proci?

Abszolút nincs, teljesen normál használat (lenne ha végre tudnám használni)

#22 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 12. 21:01

Bepofátlankodom egy másik problémával. Illetve nem is igazán probléma, csak kérdés.
Bekapcsoláskor -nem mindig, de mondjuk minden másodszorra vagy gyakrabban- először egy mélyebb hangú csippanás jön a speakerből, majd a normál pittyenés, mint általában egy bekapcsolt gépnél. A bootolási idő extra rövid, és semmi rendellenesség nincsen géphasználat közben, sőt a hőértékek meglepően alacsonyak szenzorok szerint és kézzel is.

A kérdés: miért van ez a halkabb csippanás bekapcsoláskor?

Konfig:
Abit KN8 Ultra lap
, Venice 3200+ proci Zalman CNPS7700CU hűtéssel a lap gyári keretén jól illeszkedően, 2x512MB G.Skill RAM, Inno3D 6600GT videokari Revoltec hűtéssel, SB 128PCI hangkártya, Samsung SP1213C 120GB SATA vinyó, LG DVD olvasó, NEC ND-3500A író, 2db. Revoltec neon fénycső, 1db. Revoltec 12cm hűtő hátul, Chieftec 360W A-PFC duplaventis táp... tuning nincs. Friss bios van, a C1nQ bekapcsolva, de igazából a hangkártya betétele óta csinálja ezt a masina. A kártya az alsó PCI slotban van.

Thx. a válaszokat.

Szerkesztette: Omega 2006. 10. 12. 21:05 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 10:36

:think:

#24 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 15. 21:09

???

#25 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 21:50

Miért nem írsz ABIT-nak. Itt a mezei átlagusernek fingja nincs miért csippan 2-t. Nekem sincs. Nekem is csippan 2-t de nem törődök vele.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#26 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 22:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 22:50

Itt a mezei átlagusernek fingja nincs miért csippan 2-t. Nekem sincs. Nekem is csippan 2-t de nem törődök vele.  :)

Nekem meg nem is csippan, mivel nincs speaker a lapra kötve.  :Đ

#27 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 06:13

Sziasztok

kicsit off, mert az enyém nem ultra,de hátha...

Tegnap váltottam (volna) s754ről erre a lapra és hát... eddig gáz.
A probléma:nem indul. Proci 3200+ venice, 2x512 Kingmax HC ram, vga: 7600 GT, táp Chieftech HPC-420-302-DF. Se kép, se hang, se csippanás (szpíker rádugva) egy rammal, két rammal, cserélgetve őket, összes tápcsati rádugva a lapra (igen az alsó molex is).
Ventillátorok felpörögnek, se hangjelzés, se csippanás, le nem kapcsol, proci, ram, vga havernál próbálva működik.
CMOS clear is volt néhányszor...

Igazából nincs gond mert egy év garis, de várok ötletet még hátha nem kell visszavinnem.

Előre is köszönettel

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#28 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 06:40

Nekem is kettőt csippan!!
Éljenek a két csippanásos alaplapok!!
Tőlem tizet is csippanthatna, csak ne lenne az a k...a kékhalál!
:(

#29 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:31

Idézet: abraham - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 7:13

Sziasztok

kicsit off, mert az enyém nem ultra,de hátha...

Tegnap váltottam (volna) s754ről erre a lapra és hát... eddig gáz.
A probléma:nem indul. Proci 3200+ venice, 2x512 Kingmax HC ram, vga: 7600 GT, táp Chieftech HPC-420-302-DF. Se kép, se hang, se csippanás (szpíker rádugva) egy rammal, két rammal, cserélgetve őket, összes tápcsati rádugva a lapra (igen az alsó molex is).
Ventillátorok felpörögnek, se hangjelzés, se csippanás, le nem kapcsol, proci, ram, vga havernál próbálva működik.
CMOS clear is volt néhányszor...

Igazából nincs gond mert egy év garis, de várok ötletet még hátha nem kell visszavinnem.

Előre is köszönettel

abraham

Egyszer indítsd be úgy, hogy csak a hosszú tápcsati van rádugva, a kicsi nincs. Lehet, hogy már ekkor elindul. Utánna kikapcs, visszadugod a lehúzott tápcsatit is és úgy próbálod. Nekem ez már oldott meg ilyen ventifelpörgéses de nem bootolós problémát. Próba, hátha........ :up:

Az alsó 'molex' felesleges, csak akkor van jelentősége, ha SLi-be kapcsolsz majd még egy 7600GT-t /vagy mást/.

A válaszokat köszi, ha másnak is többet csippan, akkor no problem. Csak eddig ilyen nem volt. ;)

#30 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:34

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 8:31

Egyszer indítsd be úgy, hogy csak a hosszú tápcsati van rádugva, a kicsi nincs. Lehet, hogy már ekkor elindul. Utánna kikapcs, visszadugod a lehúzott tápcsatit is és úgy próbálod. Nekem ez már oldott meg ilyen ventifelpörgéses de nem bootolós problémát. Próba, hátha........ :up:

Az alsó 'molex' felesleges, csak akkor van jelentősége, ha SLi-be kapcsolsz majd még egy 7600GT-t /vagy mást/.

A válaszokat köszi, ha másnak is többet csippan, akkor no problem. Csak eddig ilyen nem volt. ;)

Thx

ha csak a 24 tűs van rádugva, a négytűs pedig nincs, akkor nem indul a proci venti

sztem megy vissza gariba, vagy nem tudom

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

#31 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 08:18

Tudom, elcsépelt, de másik táppal mi a helyzet? Engem már szivatott meg jónak tűnő táp is (igaz, az a hibás 410W-os szériából való Chieftec volt). Illetve a lap előtte működött? Milyen környezetben? Könnyen lehet, hogy a RAM-ot nem szereti. Másik RAM-mal indul a lap?

#32 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 08:29

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 9:18

Tudom, elcsépelt, de másik táppal mi a helyzet? Engem már szivatott meg jónak tűnő táp is (igaz, az a hibás 410W-os szériából való Chieftec volt). Illetve a lap előtte működött? Milyen környezetben? Könnyen lehet, hogy a RAM-ot nem szereti. Másik RAM-mal indul a lap?

Igaz, más táppal nem próbáltam, de gyakorlatilag működő gépből vettem ki, meg a 420-as síftek nem annyira rossz talán. Procit, vga-t ,ramot használtan vettem itt a bolhán, haveromnál Asus A8N-SLI-ben gond nélkül ment proci is,ram is vga-is.

A lap meg zsír új, bontatlan, boltból, garis (bár a doboza picit meg van nyomódva, mintha nem én lennék az első tulaj... :think:

másik rammal azért még megnézem, bár az Award bios hosszú síppal ordítana, ha a ram hibás vagy nincs benne, vagy nem akar menni, itt meg csak a néma csöndben járó ventik...

Más tipp?

mindenesetre köszi hogy foglalkozol a problémámmal (mert a bolttól még csak olvasás visszaigazolás jött az emailemre)  :(

Üdv:abraham
"  - Pokeas

#33 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 10:43

Nem feltétlen sípol, ha gondja van a RAM-mal sajna'. Egyébként ez X-akta kategória lesz és gari valszeg'... Abit IC7-tel jártam így. Itt nem működött, a megyeszékhelyen igen. Visszaküldték. Nem működött. Felküldtük megint, ott működött. Visszaküldték. Aztán elküldtük a fővárosba, ott is ment. :omg: Itt meg az a tápcsatis dolog segített rajta.
Szívesen!

#34 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:48

Próbáltad vinyók, floppy, meg minden felesleges kártya nélkül indítani? Asztalra kirakva lehetőleg? A középső réz laptartót kiszedted?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#35 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:49

Jah, és tuninghoz mindenképp kapcsold majd ki a cool and quietet!

Idézet

#36 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 13:05

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:48

Próbáltad vinyók, floppy, meg minden felesleges kártya nélkül indítani? Asztalra kirakva lehetőleg? A középső réz laptartót kiszedted?

Hali

a lapban csak egy proci, a két ram modul (később csak egy, több szlotban is variálva) vga volt, összes odd, hdd, pci eszköz kiszedve lehúzva (házba szerelve próbáltam, de megnézem anélkül, elektronikai láma vagyok de valahol azt olvastam hogy nem minden lap indul házon kívül, le kell testelni...)

de

"A középső réz laptartót kiszedted?"  ezmiezez??? fejtsd ki bővebben légyszi!

Köszi:abraham

Ui: ramok hibátlanul mentek, s754-es NF8ban, mondjuk ott a proci miatt single chanel itt meg dual, de ez dual kit a doboza szerint illetve haver A8N SLI-jében kipróba ok (ezzel a procival...)
vga szintén nála test, ok
"  - Pokeas

#37 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:34

A lap közepén van egy csavarhely aminek nincs ilyen fémes kialakítása a lyuknak. De jól fejeztem ki magam. Szal oda nem érdemes csavart betenni. Én kivettem az előző alaplappal használt réz távtartó pöcköt, és a helyére műanyag távtartót raktam. Erre gondoltam.

Idézet

#38 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 06:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 16:34

A lap közepén van egy csavarhely aminek nincs ilyen fémes kialakítása a lyuknak. De jól fejeztem ki magam. Szal oda nem érdemes csavart betenni. Én kivettem az előző alaplappal használt réz távtartó pöcköt, és a helyére műanyag távtartót raktam. Erre gondoltam.

Üdv

akkor álljon itt okulásul (legalábbis én tanultam belőle). A Primecooler hypercool III+ hűtővel szerettem volna indítani a cuccot, és kiderült hogy nem tudja az alaplap a  szép 12 cm-es ventillátor fordulatszámát kiolvasni (következtetés), csak pörgött, de nullának érzékelte (sztem "álló" venti miatt nem indult...)
Tegnap este a gyári hűtővel összedobtam és pikk-pakk indult, a várva várt csippanást már az XP töltése
követte.

Megyek is át a lámatopikba, de hirtelen...

JonesC, Omega mégegyszer köszi.

abraham
"  - Pokeas

#39 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 08:16

Na hiszen... :omg: örülök, hogy megoldódott. :up:

Szerk.: most, hogy már eljutsz a biosig, a "PC Health" menüpontban tiltsd le a "Shut down when CPU Fan fail" vagy ilyesmi, aztán mehet vissza a jófajta hűtő. ;)

Szerkesztette: Omega 2006. 10. 17. 08:17 -kor

#40 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 08:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 9:16

Na hiszen... :omg: örülök, hogy megoldódott. :up:

Szerk.: most, hogy már eljutsz a biosig, a "PC Health" menüpontban tiltsd le a "Shut down when CPU Fan fail" vagy ilyesmi, aztán mehet vissza a jófajta hűtő. ;)

Az lesz nyilván. Bár még csak kb. 12 órát nyúztam, de tetszik ez a lap (főleg az ára, 17 k újonnan, boltból). Alapfeszen az E3-as venice megy benne 240x10-et, ez majd még alakul a ramok még bírnák.
Chipsethűtő kereplő is viszonylag csendben teszi a dolgát (még...)
De ez már tuning téma, end off

Üdv, szép napot az ide betérőknek

:respect:  :up:  :omg:  :smoker:

abraham
"  - Pokeas

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó