HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei III. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:37

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 21:37

Tegnap volt a TV2 tények c. kamuhiradójában, hogy minden 3. utas bliccel. Eddig csak azt mondták, hogy minden negyedik utas bliccel. Ami simán kamu. Saját tapasztalatom alapján amikor tömött buszon ellenőriznek akkor is max 1-2 embert fognak meg, most akkor hol van az a 33%? A BKV maga sem tudja, hogy mit kamuzzon.

Tetszik, hogy ennyire inflációkövető az "állítólagos" bliccelőszám is. 1-2 éve még 10-12%-ot hallottam, idén már 25-33% lett?

Egyetértek a BKV-vel, hogy az utazásért mindenki fizessen, aki igénybeveszi. Egyetértek, hogy minden eszközével azért küzd, hogy ezt elérje.
Lenézem viszont azért, mert hülyére veszi az embereket, és minden hibáját egy olyan veszteségre próbálja ráfogni, ami mindig is megvolt és a nagyságát mindig is csak megbecsülte. Röviden: lopnak, csalnak, hazudnak, de hibásak mindenért csak mi vagyunk. :(

#2462 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 23:46

Viszont megfigyelhető a metró bérletpénztárainál, hogy nem csak 5.-én, és 6.-án van sor, hanem mindig, amikor ellenőrök vannak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2463 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 07:16

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 23:37

Tetszik, hogy ennyire inflációkövető az "állítólagos" bliccelőszám is. 1-2 éve még 10-12%-ot hallottam, idén már 25-33% lett?

Egyetértek a BKV-vel, hogy az utazásért mindenki fizessen, aki igénybeveszi. Egyetértek, hogy minden eszközével azért küzd, hogy ezt elérje.
Lenézem viszont azért, mert hülyére veszi az embereket, és minden hibáját egy olyan veszteségre próbálja ráfogni, ami mindig is megvolt és a nagyságát mindig is csak megbecsülte. Röviden: lopnak, csalnak, hazudnak, de hibásak mindenért csak mi vagyunk. :(

De odáig azért nem jutsz el a fejtegetésben, hogy az mentesít bennünket a bliccelés bűne alól, ha ŐK is hibáztak, ugye?

Mert megint a jellegzetes magyar mentalitást vélem felfedezni, hogy ha mindenkinek lóg a takony az orrából, akkor az már nem is gusztustalan, ha az enyémből is lóg...

Szerk.: Szerintem a 'megélhetési' bliccelők száma igenis növekedett. Akik nem azért bliccelnek, mert az sikkes, vagy igzi, stb., hanem mert tényleg nem tudják megfizetni sem a jegyet, sem a bérletet. Csak a mi - 4 fős - családunkból kiindulva, a két felnőtt és a két gyerek bérlete havonta majdnem 21.000 Ft-ot tesz ki, és mint ilyen, a havi rezsiben a legnagyobb tétel.

Persze nem mondom, hogy ez menthető, mert ugyanúgy szabálytalan...

Szerkesztette: *Macika* 2007. 04. 12. 07:20 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2464 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 23:10

Az is bliccel, aki kézben fogja a jegyét, és csak abban a pillanatban lyukaszt, amikor felismeri az ellenőrt.
Az ilyen sem vesz minden utazáshoz jegyet, csak ha már az előzőt deflorálnia kellett...

Egy tömött buszon amin utazik 100 ember 30 bliccel? Azért ez nem életszerű és a tapasztalataim sem ezt mutatják. Akik jeggyel a kezükben utaznak az sem több 1-2 embernél.

#2465 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:28

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 10:26

Egy tömött buszon amin utazik 100 ember 30 bliccel? Azért ez nem életszerű és a tapasztalataim sem ezt mutatják. Akik jeggyel a kezükben utaznak az sem több 1-2 embernél.

Tegnap a hetesen mellettem szállt fel egy egyenruhás ellenőr. Erre a busz utasszáma gyakorlatilag megfeleződött. Csak egy példa, nem akarok vele semmit sem mondani. :)

#2466 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:33

Amikor megindultak a Combinók mindig volt rajta ellenőr. Blahán jártam egyszer úgy, hogy felszáll egy leányzó majd megkérdi, hogy vannak-e ellenőrök a villamoson. :omg:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#2467 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 10:28

Tegnap a hetesen mellettem szállt fel egy egyenruhás ellenőr. Erre a busz utasszáma gyakorlatilag megfeleződött. Csak egy példa, nem akarok vele semmit sem mondani. :)

Nem tudhatod, hogy az emberek miért szálltak le.

A metrónál már a szekus csókák is ellenörzik a bérleteket. Reggel a Blahán 3-an voltak, de a bérletek és a jegyek érdekelték őket a legkevésbé. Nyugodtan elvoltak, nem nézték, hogy mi mutatnak.

#2468 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:38

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 10:36

Valóban, bár nem kicsit fura, hogy az utolsóként felszálló ellenőr után hirtelen ~15 embernek jut eszébe a Thököly kellős közepén, hogy neki itt hirtelen dolga van. Ne vicceljünk már. :)

#2469 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:41

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 10:33

Amikor megindultak a Combinók mindig volt rajta ellenőr. Blahán jártam egyszer úgy, hogy felszáll egy leányzó majd megkérdi, hogy vannak-e ellenőrök a villamoson. :omg:

Ugyanott, masik eset: felszall, meglatja az ellenort es mar indul is vissza a peronra (persze kozben masszivan karomkodik). Vissza az ellenoroket a Combinora! (ok, dugoban lehetetlen, de legalabb napkozben/este)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2470 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 12:22

Felfelé bukik Aba Botond

#2471 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 12:52

Csak a linket, hogy ne politizáljak: http://index.hu/poli...lfold/blkd9761/
A tisztelt szervezõk tudják-e, hogy aznap nem sok nyilvánosságot kapnak, lévén munkaszüneti nap?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2472 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:03

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 10:36

A metrónál már a szekus csókák is ellenörzik a bérleteket. Reggel a Blahán 3-an voltak, de a bérletek és a jegyek érdekelték őket a legkevésbé. Nyugodtan elvoltak, nem nézték, hogy mi mutatnak.

Az elmúlt 1 hónapban már legalább 5-6-szor jártam olyan metróállomáson, ahol lent ellenőríztek az ellenőrök (elvileg azt a sort/részt amibe én is tartoztam), de egyszer sem állítottak meg, egyszer sem kérték el a jegyem/bérletem. Mindig nyugisan elsétáltam mellettük (akkor is amikor éppen senki jegyét sem nézték).

#2473 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:26

oo, de miert kellett a metroban a beleptetokapus rendszert kivenni? mert regen olyan volt, de most miert nincs?

kulfoldon is van, ott se szereltek le oket...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:32

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 13:52

A tisztelt szervezõk tudják-e, hogy aznap nem sok nyilvánosságot kapnak, lévén munkaszüneti nap?

Idézet

akik a türelmetlenkedőket céljaikat megismertető szórólapokkal nyugtatnák meg.

Lehet, hogy az útlezárókat meg csőkulcsokkal nyugtatgatnák a türelmetlenkedők :)

#2475 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 14:12

Folytatás itt.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123