HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei III. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:55

Volt egy megvásárolt, érvényes bérleted, és nem fogadta el?

Fényképes bérletigazolványa nem volt és ebből adódóan a száma sem volt rárva a bérletszelvényre.

#82 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 21:50

Bizony, érdemes lenne minden másnap lefotózni egy frissen kirakott autómatát, mi lesz belőle.

Régebben amikor gyakorlatilag csak autóval jártam pesten, történt hogy villamosra akartam szállni 2 megálló kedvéért... Megállóban lévő autómatába elkezdtem dobálni a pénzt, én kis naív :) Az ott várakozó utasok szemében látszott a sajnálat...  :D

Egyébként majd mi is oda fogunk eljutni mint London: minden 10 méteren, minden üzletben, megállóban kamera... Akkor nem lesz vandálkodás (mondjuk ehhez kell az is, hogy szankcionáljanak)...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#83 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:51

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:25

minden 10 méteren, minden üzletben, megállóban kamera...

Akkor majd az öntudatos néprétegek kezdenek zajongani, hogy sérülnek a SZEMÉJESSÉGGI JÓGAJIK.

#84 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 12:07

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:25

Egyébként majd mi is oda fogunk eljutni mint London: minden 10 méteren, minden üzletben, megállóban kamera... Akkor nem lesz vandálkodás (mondjuk ehhez kell az is, hogy szankcionáljanak)...

Az nekem lehet nem lenne jo, mert rendszerint a penzemet mindenfele automata elnyeli (lehet csak peches vagyok, vagy uldozesi maniam van, es azt kepzelem direkt nem javitjak oket?), es nem szoktam annyiba hagyni a dolgot, "visszakerem" a kedves automatatol a penzem... Igy meg a vidijora lehet nem lenne eleg a 12 -es karika :(

Amugy meg ma is tobb, mint 20 percet vartam a 10 prcenkent "kozlekedo" 139 -esre, amihez ha hozzaveszem a 239 -est is akkor papiron csak 5 percenkent jarna a busz (ami igy valosagban 20/2 ->10), mig metro ujitas elott (amikor nem volt szetbontva 2e a 139es vonal) 2-3 perc volt (ezt anno tartotta is, 2-5 perc)... Na ez igy bonyolult... Mind1, lenyeg az, hogy akarhol is kell valamit kenyszerusegbol valtoztatni, mindig lecsippen egy kicsi (vagy tobb) az utazok lenyulasara.

u.i.
viszont van egy olyan jo dolog, hogy kicsikocsim is lehet nezi hireket, meg a benyaarakat, mert ebben a nagy melegben nekiallt alig fogyasztani (...ha nem romlott el a benyaszintmero, akkor 6L alatt vagyok varosban) :)

#85 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 12:20

Múltkor jövök fel metróban. Szintén ritka jegyvásárló vagyok, ezt a szolgáltatási színvonalat nem óhajtom 185 Ft-os jegyárral támogatni, még akkor sem, ha tudom, hogy olcsó, de a havi jövedelmem is olcsó a nyugathoz képest mondjuk. És itt nem légkondira gondolok, hanem csak mondjuk az alapvető tisztaságra.

Na, de jövök fel, szemben mosolygó ellenőr, kikerülni esélytelen. Nem vagyok agresszív ember, a kaller is ember amúgy, ha tudom, kikerülöm, ha nem, hát nem ellenkezem, neki van igaza. Leállok, mondom, hogy mi a stájsz, írja a csekket, kezébe adom szó nélkül a szig-et. Szóba elegyedünk, normális, mosolygós fickó, én is ráérek. Mondja, hogy olcsóbb ez így, nem igaz? Mondom, őőő, hát, ha arra gondol, hogy vagy 4 éve nem kapott el kaller, akkor igen. Merthogy múltkor is volt egy páciense, aki mondta, hogy félévente elkapják, akkor leperkál 2k helyszínit és el van intézve fél évi bérlet, hogyne jobb a havi sokezres bérlet helyett. Erről elbeszéltünk pár szót, kifizettem a pénzt mosolyogva, örültem, hogy egy normális ember, aki végzi a dolgát.

Nem arról van szó, hogy sikk lógni. Régen sose tettem volna, mindig volt bérletem. Amíg diák voltam...De most nem. És nem is szégyellem annyira, mint annakidején. A BKV sem szégyenli ezt a járműparkot (itt nem a 20-25 éves IK260-ról van szó), a BKV dolgozói sem szégyenlik ilyen állapotban hagyni, elrohadni és kiadni a város lakóinak minden napi szolgálatra. Sajnos a legapróbb sejt szintjén is sz*rokrá mentalitás, össze nem tartás, gátlástalan lopás, kizsigerelés folyik ennél a cégnél is, hogy az hihetetlen.

Volvok. Tudni lehetett, hogy nem erre az utakra készültek, s mégis a 103-as vonalán is pl. ezeket hajtják. Az első generációs darabokon olyan repedések vannak a belső díszítésen, hogy rémület, az ülések koszosak, a motor kifejezetten hangos belül, a műanyag patentos díszítőelemek lepotyognak, egy másikban a légkondi betétjét tartó nagy lemezt egyszer én tartottam helyén és tekertem vissza a már csak egyik szélén fogó csavart annyira, hoyg merjünk állni alatta. A Volvo-t a BKV garázsaiban elkerített, külön fenntartott szerelőterület várja, a Volvo szakemberei nyúlhatnak csak hozzá a garanciaidő végéig. Ha ők így tartják karban, akkor nem tudom, meddig fogják húzni.

Combino. Légkondi nincsen, az ablakok picik, az egész villamos olyan, mint egy katlan. Meg ezek a leállások. Új típus, sok-sok apró hiba lehetőségével, de nekünk ilyen kellett (itt csekély irónia a valaha volt Ganz és Ikarus ország szégyenének beillő eltékozlása miatt), a kiforrott modell nem jó. Ez a meleg katlan igaz a MÁV által behozott, randapiros ByDee sorozatú kocsikra is, melyek már elve koszosak, szellőzés a Bhv-khoz képest is kevés, annak legalább az összes ablaka lehúzható (papíron).

Úgyhogy valami hihetetlen, és rémisztő. Miért? Az ember nem vigyáz ezekre a dolgokra, vagy a város? Fehérváron például még egy 412-es Ikarus sem gyulladt ki (erről is tudnék mit mesélni), tiszták, viszonylag normálisan karbantartottak a legrégebbi buszok is, bliccelni nagyon-nagyon ritkán lehet, de ott becsülettel fizetek is érte, a busz pontos, relatíve tiszta. A BKV telephelyein meg ipari műemlék buszokat is hagynak elrohadni, vagy szándékkal pusztulni, miközben alapvtő emberi dolgok megtartására képtelenek. Régen nem volt légkondi, alacsonypadló, mégis tudtak buszozni az emberek (persze a kerekesszékesek pl. nem...), valahogy nekem inkább az kéne, hogy le merjek ülni az ülésre.

Szerkesztette: didyman 2006. 07. 31. 12:29 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#86 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 14:36

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:20

Múltkor jövök fel metróban...

Normál esetben a legtöbben (talán köztük én is) gyorsan leszúrnák azt aki "nem veszek jegyet mert..." hozzáállással közelíti meg a problémát. Elolvastam a hozzászólásodat és azt kell mondanom igazad van!

Érdekes módon a távolsági buszok kifejezetten tűrhetőek Mo-n, Pécsett alacsonypadlójú hipermodern buszok látják el a tömegtranszport feladatát. (Mindig volt is jegyünk, pedig azért nem olyan egyszerű venni mint pesten)

Kérem, senki ne akarjon politikát látni abba amit most írok, csak és kizárólag emberi hozzáállást: Az említett példánál (Pécs) a polgármester is olyan ember (csóri Toller) aki a pénze ellenére sokáig a lakótelepi kecójában lakott, és néha együtt evett a melósokkal a hurkázóban. Szerették, nem volt nagy arca és tett a városért.

Ellentétben hallottam nyilatkozni a múltkor Aba Botondot... Olyan unalommal beszélt a fél fővárost érintő problémákról (belátva hogy félvállról vették és inkább kockáztattak dolgokat), hogy ha én vagyok a riporter akkor gyomorbarugom ott helyben. Biztos sok a vandál is, de az ottani vezetők/dolgozók hozzáállása siralmas. Normális munkahelyen ezzel a stílussal 1 napot nem érne meg egyikük sem...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#87 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 14:51

Nem védeni akarom, de elég rossz helyzetben van Botond is. Vele emberlileg nem lenne baj, akarna is tenni, de így nem megy (lehet alkalmatlanságnak is nevezni) és egyedül van. Marad az unott háttartás (na meg a prémiumok felvétele), aminek a combino-s balhék miatt asszem meg is lesz az eredménye. Viszont, ha már fejet cserélnek, akkor a BKV-ba sokkal-sokkal mélyebben kelene belenyúlni ennél ahhoz, hogy valóban változzon valami. Ez még mindig nem politikai hangvétel akart lenni :) . Hanem emberi vonatkozás.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#88 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 15:01

Idézet

A BKV-hoz várják hétfőn a Combino-villamosok német főtervezőjét a járművek szellőzési rendszerénél tapasztalt problémák miatt, közölte a BKV vezérigazgatója. Aba Botond a Klubrádióban elmondta, hogy a német szakembernek számot kell adnia arról, hogy miért nem működik megfelelően a berendezés.

http://index.hu/poli...t/combino38732/
WoT nick: Atti77

#89 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 16:20

Idézet: Atti - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 16:01

Hmm.Nagyon úgytünik hogy el lett átkozva ez a 4-6-os vonal...
Mellesleg amilyen lelkesen vártam annó az új villamosokat,olyannyira
nem sikerűlt megszeretnem őket.Kívülről szuper,modern kinézet,de mikor
belépek az ajtón,szauna áradat,és teljesen logikátlanúl elhelyezett ülések várnak...
Tényleg nem értem,miért nem lehetett máshogy megoldani az elrendezést,
de szvsz tök idegesitő,ha a kerékhez űlsz, akkor olyan pici hely van a lábaknak
hogy alig fér el,főleg hogy a szemben ülő lába is ott van,ha meg mögötte űlsz le,
akkor nemes egyszerüséggel széttaposnak,ugyanis a lábad szinte az ajtóba lóg... :o
Persze...érthető hogy az alacsonypadló miatt kompromisszumokat kellett kötni,de azért
ez kicsit túlzás...érdekes módon a volvo buszokon nincs ilyen probléma,ott valahogy
normálisabban meg tudták oldani a dolgot...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#90 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 16:35

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:20

belépek az ajtón,szauna áradat,és teljesen logikátlanúl elhelyezett ülések várnak...
hogy alig fér el,főleg hogy a szemben ülő lába is ott van,ha meg mögötte űlsz le,
akkor nemes egyszerüséggel széttaposnak,ugyanis a lábad szinte az ajtóba lóg... :o
Persze...érthető hogy az alacsonypadló miatt kompromisszumokat kellett kötni,de azért
ez kicsit túlzás...érdekes módon a volvo buszokon nincs ilyen probléma,ott valahogy

Az ülések gondján én is sokat gondolkodtam, szerencsére elmondhatom, hogy már minden főbb gyártónak legalább egy konstrukcióját kipróbálhattam. Hely szempontjából a legkényelmesebbek azok az alacsonypadlósok, ahol van egy olyan befüggesztett rész, ahol egyszerűen nincsenek kerekek, itt aztán lehet táncolni, vagy sok széket lerakni, stb. A gond ott van, hogy mostanság elég súlyos gondok derülnek ki ezekről a konstrukciókról (repedeznek, stb), így inkább örülök, hogy nem ilyen lett. Van még a bécsi ULF megoldása, ahol a csuklóalagút rejti a kerekeket, de az meg a csuklóban szűk nagyon, ott vagyunk, ahol most. És nagyjából ennyi. A kerekeket, féket, motort, felfüggesztést valahova el kell rakni. A körúton pedig inkább az állóhelyek száma a fontos, hiszen ekkora méretű tömeget úgysem tudsz leültetni, ezért van olyan kevés ülés, de a Ganzokon sincs sokkal több, ugyanebből a megfontolásból. A körúton egy "Volvo típusú" üléselrendezés katasztrofális tömegnyomorhoz vezetne... A szaunában egyetértünk, az ellen lehetne tenni, egyáltalán nem adottság.

Mellesleg, demszkáj kivonatta a forgalomból a Combinókat, a "sorozatos meghibásodások" miatt. Idióta...

#91 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 16:54

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:55

Volt egy megvásárolt, érvényes bérleted, és nem fogadta el?

Te meg egy ilyen pondrónak megadtad az adataid?
:eek:

Itt a bibi, mert nem volt érvényes bérlete; így teljesen jogosan bűntették meg.

Idézet

Az értékszelvény csak arcképes bérletigazolvánnyal együtt érvényes.

#92 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 16:55

Idézet: keton - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:35

Idióta...

Miért is, pardon? Ha egy konstrukció háromból három napon 100/6 valószínűséggel hibázik, fennakasztja az EB miatt amúgy is kritikus forgalmat, akkor szerinted helyes döntés továbbra is nyomni őket a forgalomba? Az oké, hogy ezzel a dologgal nyilvánvalóan igyekszik a Siemens felelősségét fokozni az ügyben (ami valljuk be, nem alaptalan) saját maga érdekében, de ezen túlmenően szakmailag ez kivételesen, meglehetősen indokolt döntés. Ahogy a BZ-ket is visszahívta azonnali hatállyal a MÁV, mikor tengelytörés volt. Ott közvetlen utasveszélyeztetés forgott fennt, itt pedig tömegdugó, közlekedési káosz. Jó az a Ganz ICS, ilyen helyzetben az a 6 villamos a magamutogató propaganda helyett jobb helyen van a garázsban, amíg az ilyen hibákat fel nem tárják. Új konstrukció, velejárója a gyerekbetegségek hada, de most ez rosszkor jött.

#93 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:01

Idézet: IThomas - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:20

Sajna ezt is (mint sok minden mást) olyanok tervezték akik nem ilyen járművekkel közlekednek...

#94 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:09

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:55

Miért is, pardon?

Tok mindegy, ha nem vonatta volna ki a forgalombol akkor azert lenne idiota mert ezeket a megbizhatatlan vackokat kozlekedteti. Tudod nincs sapka, van sapka...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:15

Én még nem ültem Combinon !!! :p

Lehet, nem is fogok ??? :think:

#96 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:22

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:55

Miért is, pardon? Ha egy konstrukció háromból három napon 100/6 valószínűséggel hibázik, fennakasztja az EB miatt amúgy is kritikus forgalmat, akkor szerinted helyes döntés továbbra is nyomni őket a forgalomba? Az oké, hogy ezzel a dologgal nyilvánvalóan igyekszik a Siemens felelősségét fokozni az ügyben (ami valljuk be, nem alaptalan) saját maga érdekében, de ezen túlmenően szakmailag ez kivételesen, meglehetősen indokolt döntés. Ahogy a BZ-ket is visszahívta azonnali hatállyal a MÁV, mikor tengelytörés volt. Ott közvetlen utasveszélyeztetés forgott fennt, itt pedig tömegdugó, közlekedési káosz. Jó az a Ganz ICS, ilyen helyzetben az a 6 villamos a magamutogató propaganda helyett jobb helyen van a garázsban, amíg az ilyen hibákat fel nem tárják. Új konstrukció, velejárója a gyerekbetegségek hada, de most ez rosszkor jött.

A hibák közül egyedül a szombati volt súlyosabb jellegű (beragadt egy fék), a többi nem okozott nagy fennakadást, ugyanis nem járt a jármű mozgásképtelenségével (a mai pl ajtóhiba volt). Ilyen hibák naponta előfordulnak bármelyik villamosvonalon, de pl a metrónál is. Na most képzeld el, ha emiatt leállna a metróközlekedés... A megoldás nagyon egyszerű: először is ideje lenne visszaépíteni a felújítások során kispórolt visszafogási lehetőségeket, másodszor pedig azonnal tartalékjárműveket kell bevetni, ami egyébként tudtommal meg is történt. Tudod, ha csak bent álldogálnak a remízben a villamosok, elég nehéz lesz megtalálni rajtuk azokat a hibákat, amik használat közben jönnek elő. Amit meg nem találnak, azt megjavítani se tudják. Egy szó mint száz: ezek a hibák teljesen hétköznapiak, főleg egy új járműnél. Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mennyi baj volt a T5C5K villamosok vagy a Volvo buszok bevezetésénél. Előbbiről konkrétan tudom, hogy nagyságrendi volt a különbség, csak senki sem foglalkozott vele. Amúgy kb egy év után a T5C5K Budapest egyik legmegbízhatóbb típusa lett.

Samott: sajnos eléggé mellélőttél, szerintem a Combino egyáltalán nem "megbízhatatlan vacak", én részemről egy nagyon jó villamosnak tartom. Vannak kisebb hibái, dehát minek nincsenek? Szerintem hosszú távon jól fogunk velük járni.

#97 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:24

Idézet: keton - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 18:22

Samott: sajnos eléggé mellélőttél, szerintem a Combino egyáltalán nem "megbízhatatlan vacak", én részemről egy nagyon jó villamosnak tartom. Vannak kisebb hibái, dehát minek nincsenek? Szerintem hosszú távon jól fogunk velük járni.

En sem tartom annak, de ez a nyomorult mar tenyleg nem tud semmit se csinalni, hogy miatta ne rugna bele valaki...

Mas... tele van a sajto, hogy milyen szar, hogy nincs benne legkondi. En mar utaztam rajta delben, nagy melegben... tenyleg meleg volt, de semmivel sem volt melegebb mint ugyan abban az idoszakban a regi kocsikon... viszont kinyitotta a - tenyleg nagy - ajtajait es vart a megalloban... es akkor arra gondoltam hogy igy tenyleg nem lenne ertelme a legkondinak: egyszeruen lehetelen lenne behuteni a kocsit ilyen korulmenyek kozt. Megjegyzem, van jelzo minden ajtonal, gondolom megoldhato lenne a reszleges nyitas... de az emberek szepen eloszlanak minden ajtonal... szvsz 80%-at az ajtoknak meg ugy is nyitna.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 07. 31. 17:31 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:36

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 18:24

es akkor arra gondoltam hogy igy tenyleg nem lenne ertelme a legkondinak: egyszeruen lehetelen lenne behuteni a kocsit ilyen korulmenyek kozt.

De.

Az ellenzék verhetné, hogy mennyi pénzt pocsékolnak el az adófizetők pénzéből : légkondi-ár + magasabb villanyfogyasztás...

Válasz : önök javasolták.

Ellenválasz : ha megfogadták ezt a tanácsunkat, akkor inkább az adó, egészségügy, ... fogadták volna meg.

Szal kilőve.

#99 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:50

Mas... tele van a sajto, hogy milyen szar, hogy nincs benne legkondi. En mar utaztam rajta delben, nagy melegben... tenyleg meleg volt, de semmivel sem volt melegebb mint ugyan abban az idoszakban a regi kocsikon... viszont kinyitotta a - tenyleg nagy - ajtajait es vart a megalloban... es akkor arra gondoltam hogy igy tenyleg nem lenne ertelme a legkondinak: egyszeruen lehetelen lenne behuteni a kocsit ilyen korulmenyek kozt. Megjegyzem, van jelzo minden ajtonal, gondolom megoldhato lenne a reszleges nyitas... de az emberek szepen eloszlanak minden ajtonal... szvsz 80%-at az ajtoknak meg ugy is nyitna.

Samott

A légkondis ügy sokkal messzebbre vezet, mint azt első látásra gondolnánk.
Manapság, 2006-ban nálunk is kezd alapvetővé válni az, hogy az emberek minőséget várnak el, a tömegközlekedésben is. A Combino a lehetőségeihez képest elég jól szellőzik, őszintén szólva én sokkal rosszabbra számítottam. Mégis, annak azért hadd ne örüljek, hogy nem melegebb, mint egy 40 éves Ganz. Azt mindannyian tudjuk, hogy Budapest autós kapacitását legalábbis erősen közelítjük. Az egyetlen megoldás az, hogy minél több embert átcsábítunk a tömegközlekedésre, de ez csak versenyképes tömegközlekedéssel lehetséges (mind sebességben, mind komfortban). Egy 35 fokos belterű, "kibírható" hőmérsékletű Combino villamos semmilyen szinten sem versenyképes egy klimatizált autóval, még akkor sem, ha történetesen legalább gyorsabban haladhatna, de az utóbbi hetek eseményei (20-as korlátozás a trolikereszteken, 5-ös korlátozás a váltókon) után még ezt sem mondhatjuk el. Tehát van egy vadiúj járművünk, ami lassú, de legalább nem is kényelmes rajta utazni. Ez persze nem a Combino hibája (az egy jó gyorsítóképességű, nagy sebességre képes, gyárilag klimatizálható jármű), hanem azoké, akik miatt ide jutott a projekt.
A villamost meg simán ki lehet hűteni a megállásokkal is. A BKV rendszeresen elsüti ezt a szöveget, a Volvo buszoknál kezdték, aztán valahogy most mégis klímásodnak. A hetes vonalon is sűrűn van megálló, mégsem melegszik fel a busz, még akkor sem, ha nem egyediznek rajta. Külföldön is számtalan példa van sűrűn megálló metrókra, villamosokra, amik klimatizáltak, és mind működik.

#100 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 17:53

Mas... tele van a sajto, hogy milyen szar, hogy nincs benne legkondi. En mar utaztam rajta delben, nagy melegben... tenyleg meleg volt, de semmivel sem volt melegebb mint ugyan abban az idoszakban a regi kocsikon...

Hmm.az én tapasztalataim nem ezt mutatják...
Egy nagyságrendel rosszabb/kevesebb volt a levegő,mint a régin..igenis volna értelme a légkondinak...eleve magán a konstrukción látszik(nagy ablakfelületek,de kis nyitható ablakok),hogy gyárilag légkondival lett megtervezve... !
Real Eyes Realize Real Lies!!!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.