HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:01

Mult heti top filmek amiket lattam:

London
Drama/romance, Jessica Biel, Jason Statham, Chris Evans (Fantasztikus Negyes - Faklya).
Az egesz film lenyegeben egy bulin tortenik, es az elejetol kezdve mindvegig duma, de ha megfelelo hangulatban nezi meg az ember akkor tuti nem fog csalodast okozni. Es nem, nem szirupos-nyalas romantikus filmet kell elkepzelni, annal inkabb ... "sotetebb". Fogyasztani ajanlott eredeti angol hanggal es baratno tarsasagaban :)

Kép

Reign Over Me
Meg egy drama, foszerepben Adam Sandler, Don Cheadle (Hotel Rwanda). Adam Sandler a szokasos komediai utan tenyleg nagyot alakitott szerintem ebben a szmoru dramaban, total illik neki a szerep amit raszabtak. Feltetlenul ajanlott! :)

Kép
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#642 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:15

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 23:01

Mult heti top filmek amiket lattam:

1. na igen, nem rossz film, de én szinkronosan láttam és szvsz jó a szinkron  :up:

2. Ezt tegnap néztem meg. És kicsit elrontottam mert úgy ültem le, hogy azt hittem rá hogy vígjátéék (mivel Adam Sandler) nem néztem utána jobban a filmnek. De gyorsan rájöttem hogy ez nem vígjáték :) Nekem annyira nem jött be, de lehet ebben annak is szerepe van, hogy nem drámára voltam felkészülve.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#643 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:35

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 23:15

1. na igen, nem rossz film, de én szinkronosan láttam és szvsz jó a szinkron  :up:

2. Ezt tegnap néztem meg. És kicsit elrontottam mert úgy ültem le, hogy azt hittem rá hogy vígjátéék

1. hat a kb 5 foszereplobol 2-nek eros angol akcentusa van, amit magyarul nemtom hogy lehet visszaadni. Jason Statham alakitasa, hangja/akcentusa meg kulonosen ut! Nem azt mondom hogy a szinkron nem jo (nem tudhatom) de ha van angol tudas akkor erdemes igy nezni a filmet.

2. altalaban mielott kivalasztom a filmet mindig megnezem imdb-n a film adatlapjat. Elsosorban mert erdekel h milyen mufaj, pont a hangulatom miatt, meg hogy tudjak rakeszulni lelkileg szellemileg :D, masodsorban meg a pontozas is befolyasol, 5-6 pont alatt mar nem szivesen nezek meg filmet, csak ha konnyed szorakozasra vagyom.
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#644 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 00:04

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 23:01

London
Drama/romance, Jessica Biel, Jason Statham, Chris Evans (Fantasztikus Negyes - Faklya).
Az egesz film lenyegeben egy bulin tortenik, es az elejetol kezdve mindvegig duma, de ha megfelelo hangulatban nezi meg az ember akkor tuti nem fog csalodast okozni. Es nem, nem szirupos-nyalas romantikus filmet kell elkepzelni, annal inkabb ... "sotetebb". Fogyasztani ajanlott eredeti angol hanggal es baratno tarsasagaban :)

Barátnőddel szoktál kokózni? :Đ  :respect:

Reign Over Me-t még nem is láttam, lassan be kéne pótolni...

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 23. 00:09 -kor

#645 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 00:54

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 23:13

burton valamiért nagyon komálja.

Ja, együtt is élnek :).

amugy nekem bejövős

#646 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 13:00

olvasgatom a filmkritikákat oldalakon, és eddig azthittem hogy az esgé életunt szekeres viktorát nem lehet felülmúlni. az az ember minden filmről, de MINDEN filmről úgy írt mintha már fizikai fájdalmat jelentett volna neki megnézni, legyen az bármi.

de nem, sikerült felülmúlni. az index filmkritikusának. az az ember nyakonlöttyintette a szekeres féle életunt világfájdalom-hozzáállását egy gyakorlott fikázógép stílusával.

az ilyeneket fel kéne világosítani hogy mit is jelent KRITIKÁT írni, mert elég szabadosan fogják fel a dolgot. egy fikarcnyi objektivitás nincs benne, úgylátszik számukra a KRITIKA szó egyet jelent  azzal hogy "húzd le a filmet ahogy tudod."
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#647 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 19:16

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 13:00

...de nem, sikerült felülmúlni. az index filmkritikusának. az az ember nyakonlöttyintette a szekeres féle életunt világfájdalom-hozzáállását egy gyakorlott fikázógép stílusával...

Szerintem az ilyen emberek még soha az életben nem csináltak semmi kreatívat.
Ahogy a mondás tartja: "Fikázni könnyű, alkotni nehéz." :down:
Wherever you go, go with all your heart.

#648 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:12

yup. Ha valami különösen gáz kritikát találtok, ide vele!  :Đ Én már rég nem olvasgatok ilyet, max General Consensus az RT-n, néha Roger Ebert, mást nem nagyon. IMDb rating, user review, csók.

#649 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:23

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 21:12

yup. Ha valami különösen gáz kritikát találtok, ide vele!  :Đ Én már rég nem olvasgatok ilyet, max General Consensus az RT-n, néha Roger Ebert, mást nem nagyon. IMDb rating, user review, csók.

akkor itt egy:

Képzelt rejszolás egy amerikai popfilmben
Disturbia

A szobafogságban a legkönnyebb becsajozni és sorozatgyilkost ölni, mégis unalmasabb mindez a kukoricán térdeplésnél. A Disturbia egy kukkolós film tiniknek.

Három hónap szobafogságot kap a főszereplő gimnazista (Shia LeBeouf [1]), ha eltávozik a harminc méteres körből, rögtön felhangzik a rendőrségi sziréna. Konkrétan végig egy szobában szenved, mert könnyes szemmel behúzott a spanyoltanárának, miután az halott apjával hozakodott elő. A szülő halála csúf dolog, tényleg embert tudnánk ölni ilyenkor, de ez azért túlzás. Mindegy, egy lelkibajos főhős még mindig izgalmasabb egy rejszolónál.
Klikk a képre!

De itt egy lelkibajos rejszolóssal van dolgunk, mert a néző is érti, hogy a szexi csajt minden élethelyzetben megfigyelő csávó csak a 16-os karika miatt nem veri ki a vásznon. Eleve D.J. Caruso [3] rendezőnek fontosabb volt az izgalmas kamarathrillernél, hogy jó csajt mutogasson és hogy fiatal srác szenvedjen (ne pedig az eredetijében megismert 48 éves eltört lábú James Stewart, vagy az első remake-ben szintén 48 éves, tolószékbe került Superman). A rendező egyébként csinált már egész izgalmas filmet Angelina Jolie-val (Életeken át [4]), meg persze nagyon gyengét is Al Pacinóval (Pénz beszél [5]).

Az egész filmben a legdühítőbb, hogy valaki még a szobafogságában is be tud csajozni, ráadásul azután, hogy bevallotta a csajnak, minden pillanatát kukkolta. És Sarah Roemer [6] mosolyáért [7] tényleg a teljes Alfred Hitchcock-díszdobozomat [8] oda adnám.

Mért pont Hitchcockot? Mert pofátlanul és bután nyúlja le Caruso a megboldogult mester munkáját, és hátha újranézve megérezné, mi az a suspense. A Disturbia nem tesz mást, mint a tinik idióta nyelvére lefordítja a négy Oscar-jelölést bezsebelő Hátsó ablak [11] című remeket, amiben a méla LeBeouf helyett a virtigli macsó James Stewart szerepel, akit Grace Kelly akar férjül venni. Nem akármilyen film: izgalmas, okos, bemutatja a kukkolás lényegét, majd kritikáját adja.

A Disturbiában azt tudjuk meg, hogy a kukkolás igenis egy legitimált, képzelt rejszolás: a jó csajt lessük, hiszen arra való, közben popcornt eszünk. De mi van, ha a mindenféle Mac-cuccokkal telepakolt szobánkból egy sorozatgyilkost figyelünk távcsövükkel? Semmi, megoldjuk a problémát, mert tökös-pinás amerikai tinédzserek vagyunk.

A tökös tinédzser itt a girnyófejű, bamba Shia LeBeouf, akit a fociba akkor se vennék be, ha rajta múlik, lesz-e játék. Az IMDb speciális Starmetere szerint ő most a harmadik legkeresetebb színész az olvasók körében, ami azért érthetetlen, mert a Transformersben is bebizonyította, Optimus Primus is simán lejátssza a vászonról. Most kétszeresen is rossz helyzetben van: egy valódi jó csajjal kell egy felületen mutatkoznia, plusz egy igazi színésszel, a Táncos a sötétben című filmben is szereplő David Morse [17]-zal.

Utóbbi alakítja Mr. Turnert, akit sokáig bírtam, aztán az ő karakterével sem tudtak mit kezdeni: egy rendes sorozatgyilkosos filmben el kell árulni a motivációt, hogy mit csinál az áldozatokkal, miért azokat öli le, akiket. Mindegy, de kicsit kavar a Mátrix virtuális világában edződött anyával (Carrie-Ann Moss [18]), aki már nem a régi: a fekete lakkruha helyett fekete hosszú ujjú pulcsit és bő szabású nadrágot visel, Sandra Bullock is így járt. Ráadásul játszania se nagyon kell abban a pár jelenetben, amiben megjelenik a kamera előtt.

A forgatókönyvvel és a dramaturgiával valami egész komoly baj van, mivel a moziban nagyon figyeltem az órámat: érthetetlen módon az első fél órában nem történik semmi LeBeouf szánalmas szenvelgésein kívül, utána picit több, majd az utolsó 15 percre beindul a fosatás, persze előre kiszámítható rutinokkal. Nem kellenek a részletek, legyen elég a nézőnek, hogy le vannak ölve itt rendesen, és még hosszan megmutatják a fűrészeket, a kamrákat, a bezsákolt hullákat és a kínzóeszközöket.

A húsz millió dollárból készült film el tudja hitetni, hogy milyen izgalmak várnak ránk a szobafogságban, ezt szopták be az amerikaik a bemutató hétvégéjén: 23 milliót csinált. De egy thriller legyen izgalmas, ne csak ijesztgessen, hagyjon gondolkodni, ne csak teljesítse a kötelező feladatot, miszerint a nézőnek tízpercenként meg kell ijednie, plusz szerelem, család és a személyiségfejlődés is legyen benne, mert nevelődünk is. A magyar feliratról csak annyit, hogy a következő poént sütik el a háziőrizetre: "Nyomod a Tasnádi-formulát?"
Idézet (*Iguana*)

#650 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:29

legjobban viszont ezen a transformers kritikán akadtam ki:

"Hazafias gépfront - 3/10
Stöckert Gábor [7]

Coming out következik: mindig is hidegen hagytak az óriásrobotok. Lehet köpködni, de nekem Robotech [8], BattleTech [9] és Transformers egykutya, én gyerekkoromban a szörnyekre voltam rákattanva, úgyhogy a kedvenc robotom is Mechagodzilla [10] volt. Éppen ezért voltam megfelelő indikátora annak, hogy hogyan tetszik a Transformersből készült film egy laikusnak, aki egyáltalán nincs képben.

Jelentem, nem nagyon. A koncepció főbb marhaságait még elnézném, tényleg, jöjjenek a Földre háborúzni a jó és a gonosz robotok, ha más szemétdombot nem találnak a galaxisban. Viszont ha már nem valami Star Wars [11]-szerű űroperában szerepelnek, a robotok nekem ne pislogjanak, ne tördeljék fémujjaik ízületeit és főleg ne hugyozzanak, hanem viselkedjenek legalább egy kicsit robotszerűen, mondjuk úgy, mint a T-800-as a Terminátorokban [12]. A Transformers filmadaptációjának robotjai viszont pisilnek, ha a forgatókönyv ezt poénosnak látja, feka ganxtaszlenget nyomnak és pisszegve intik csöndre egymást - nem tudom, ez mennyire a szkriptírók hibája és mennyire az eredeti kánon része, mindenesetre én nem tudtam lenyelni.

Nézzen képeket a filmből

Aki viszont túlteszi magát ezen, no meg a tizenkétévesek szintjéhez kalibrált humoron, a faék egyszerűségű sztorin és jellemeken, azon, hogy a készítők a fizikai törvényeket és az arányokat több jelenetben is zárójelbe teszik, hogy egy hangárnyi méretű kocka össze tud menni húszcentisre és fél kilósra, hogy egy sportkocsiból akkora óriásrobot lesz, mint egy többemeletes ház és hogy a mozi két remek színészből, Jon Voightból és John Turturróból csinál karikatúrát, az egészen jól szórakozhat a látványon. Az IMDB 8 feletti értékelése azt mutatja, hogy sok ilyen ember van, én túl nagynak éreztem a film által elvárt áldozatot. Ez egy olyan rossz Michael Bay-film, hogy az már Roland Emmerich, szóval csak az nézze meg, aki A függetlenség napján [14] és a Godzillán [15] sem kaparta le az arcát. "

ennek az embernek csak egyet szeretnék mondani: ÖREG, NEKED EGY JÓ DUGÁS HIÁNYZIK DE AHOGY ELNÉZLEK ERRE MÉG VÁRHATSZ

:D
Idézet (*Iguana*)

#651 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:38

hát, mindkét kritika elég jó... az hogy neked más a véleményed, az egy dolog. a kritika pedig elsősorban mindig negatív, nem értem miért kell ezen meglepődni.
JóSebesség

#652 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 21:19

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 21:23

akkor itt egy:

Nemnem, csak link kell, ne szemeteljünk! :)

Egyébként az első a hangvételétől eltekintve(de cool újságírók vagyunk ám mi, káromkodunk, nem úgy, mint az az öreg Réz András...) tartalmaz igazságot. Egyébként is, ez a kettő egész lightos. :)
Amikor tényleg értékes filmet húznak le halálkomoly "én tényleg értek hozzá, mert diplomám is van róla" stílusban, az az idegesítő.
Ez pl. tetszett:

Idézet

A tökös tinédzser itt a girnyófejű, bamba Shia LeBeouf, akit a fociba akkor se vennék be, ha rajta múlik, lesz-e játék.

A Transformers még "gyengébb": végül is a film egyszerű, mint a szög, Bay filmjeiben a nagy színészek szinte mindig mellékszerepeket kapnak, ez igaz, de attól üt, mint a légkalapács.

Idézet: -Turbo-

a kritika pedig elsősorban mindig negatív, nem értem miért kell ezen meglepődni.

Pont, hogy nem kéne annak lennie, ezt tárgyaltuk itt...

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 23. 21:21 -kor

#653 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 21:24

hát visszaolvastam de te nem tárgyaltál erről  :omg:  :D
a kritika azért kritika mert atomjaira bontja a szemlélő a filmet. és a popcornmozik(disturbia, transformers) az ilyen "vizsgálatokon" hatalmasat buknak, ugye....
JóSebesség

#654 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 21:56

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 22:24

hát visszaolvastam de te nem tárgyaltál erről  :omg:  :D
a kritika azért kritika mert atomjaira bontja a szemlélő a filmet.

...Vagy mégis. Olvasni is kell néha. :Đ

Idézet: spidey

Amúgy Amerikában a 'kritika' szó pl. egyértelműen negatív, ők a review szót
használják, ami "kicsit" jobban leírja a lényeget... Hát igen, ezét nem olvasok kritikákat, csak ritkán. Roger Ebertet szeretem, benne még megvan 50 felett is a gyermeki lelkesedés hogy "na, ez a film vajon milyen lesz?" De a legtöbb kritikus nagyon szubjektív.

#655 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:37

Magyarországon, Pomázon forgatja Andrej Koncsalovszkij a Diótörőt

John Turturro és Nathan Lane is játszanak.

moziplussz : a grandiózus, Pomázon készülő vállalkozás az E.T.A. Hoffmann által írt eredeti mese nyomvonalát követi majd, de Csajkovszkij zenéjét is felhasználja majd. Az Oscar-díjas Tim Rice (Evita) nyolc vadonatúj betétdalára épülő film rendezője Andrej Koncsalovszkij (Szökevényvonat, Tango és Cash, Az oroszlán télen). A 65 millió dolláros "fantasy-musicalben" Lane adja majd a Diótörő-babát a főszereplő kislánynak, Turturro pedig a gonosz Egérkirály szerepében brillírozhat. És immáron azt is tudjuk, hogy ki kelti életre a főhőst: Dakota húga, Elle Fanning. Richard E. Grant, a neves brit színész filmben való részvétele is biztos már, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy ő kit fog alakítani.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 26. 19:41 -kor

#656 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 21:10

Coming Soon

Right At Your Door: 28 sugárzási szinttel később

Alien Versus Predator: Requiem

Gyerekek, ez a film nagy királyság lesz. A "Red" trailerben több a vér, mint egy átlagos horrorfilm 2 órájában... Reiko "Michelle Dessler" Aylesworth olyan, mint a fiatal Ripley. :respect: Vele szeretném látni az Alien 5-öt.

Michael Clayton - George Clooney rendet rak - A Cég elbújhat.

Enchanted - bugyutaság, de ötletesebb mint az elmúlt 3 év összes fantasy filmje együtt.

Halloween - Trailer 2. Végre sztori is van...

Sleuth - Michael Caine vs. Jude Law. Kérdés? Caine az egyik legjobb élő színész, de nem is tudom, láttam-e valaha gonosz szerepben...

American Gangster - A Keresztapa fekete változata. valós történet alapján, Ridley Scottól, Denzel Washingtonnal.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 26. 21:28 -kor

#657 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:11

Még van itt egy-kettő:

Vince Vaughn's Wild West Comedy Show - Végre Vince mester magától vicces lehet, nem kell agyatlan forgatókönyveket mormolnia meg labdával embereket fejbedobálnia.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Brad Pittet lelövi Casey Affleck. Depth of Field és Motion Blur effektek és klasszikus dráma, Gladiátoros búzamezővel. Pitt már megérett az Oscarra. Bár Affleck most ellopja tőle a showt. A meglepő dolog, hogy nem Robert Redford rendezte...

Sugarhouse - Andy Serkis első, nagy nem-maszkos/CG szerepe. Pszichopata gengszter, kemény angol akciódráma. Ütni fog, mint a légkalapács.

Van még egy vidám Indy-fotónk:

Kép

Harrison Ford itt egész emberesen néz ki.

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 26. 22:37 -kor

#658 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:25

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 21:10

American Gangster - A Keresztapa fekete változata. valós történet alapján, Ridley Scottól, Denzel Washingtonnal.

No végre valami értelmes is lesz a moziban...
Az egész nyári felhozatal, egy halom kaka volt. Be kellett érnem ilyen Die Hard 4.0-kkal meg Harry Potter 5-ökkel.
Wherever you go, go with all your heart.

#659 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:36

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 23:25

No végre valami értelmes is lesz a moziban...
Az egész nyári felhozatal, egy halom kaka volt. Be kellett érnem ilyen Die Hard 4.0-kkal meg Harry Potter 5-ökkel.

Hát kábé, én is pont erre gondoltam. Az ősszel feléled a mozi. Transformers nekem tetszett, 300 is, de a többi...

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 26. 22:36 -kor

#660 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 23:09

Idézet: spidey - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 22:10

Hm. Jó kis páros...

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.