HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 17:43

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 23:42

Ismered az eredeti képregény sztorit? :) Angelina Jolienál nincs jobb színésznő a szerep eljátszásásra. ;) Rachel Weisz egész egyszerűen alkatilag "nem elég jó".

Weisz nem a végzet asszonya, ez tény. De Miss Jolie-ra nem bírt már Rodriguez várni. Ha nem "vesztegették" volna el az első filmben Carla Guginot, ő sokkal jobb lett volna a szerepre.

#502 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 08. 19:58

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 0:06

:think:
A rajongók egyértelműen mást mondanak...

Azok a rajongók finoman szólva xart sem tudnak a Marvel Univerzum-ról.  :)

(Azokat a tizenéveseket meg hadd ne nevezzem "rajongónak", akiknek a gyomra beveszi az "újhullámos" Spiderman univerzum történéseit.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#503 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 10. 14:53

Becsapják a nézőket - miből van a májkrém, miből van a DVD? - Érdekes cikk.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#504 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 04:29

Igen, a szinkronszínészeket sajnos nem becsülik semmire. A szinkrondramaturgokat sem. Nem csoda, ha van néhány gyenge minőságű fordítás és szinkron.

Más.
Coming Soon

I Now Pronounce You Chuck And Larry

Adam Sandler és Kevin James összeházasodnak. Pedig nem is melegek.

Ocean's Thirteen

Hozza a színvonalat. Ellen Barkin és Al Pacino (Szerelem Tengere, valaki?) is szerepelnek.

Szerkesztette: spidey 2007. 04. 11. 04:29 -kor

#505 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 21:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:58

Azok a rajongók finoman szólva xart sem tudnak a Marvel Univerzum-ról.  :)

(Azokat a tizenéveseket meg hadd ne nevezzem "rajongónak", akiknek a gyomra beveszi az "újhullámos" Spiderman univerzum történéseit.)

De komolyan, mi a baj a Spider-Man filmek sztorijával - szerinted? A klasszikus Spider-Man-re épül, amennyire tudom. Az, hogy Peter Parkernek nem hálótöltényei vannak, hanem magától lő ki hálókat... Ez senkit nem zavart.

És egyébként is... Ha nem is lenne ez "klasszikus" Spider-Man: a képregények változnak. Az X-Men univerzum is számtalan irányba elment, attól függően, hogy ki dolgozta fel, Batman is volt nyápic, amíg Frank Miller(és Alan Moore) nem állította vissza a hírnevét, és így tovább: Supergirl, Spider-Girl, Justice League of America, rengeteg különböző sztori volt minden szuperhős világában.
És ez így rendben is van. Gondolj bele: 50 éven át ugyanazt a történetet mesélni, úgy, hogy a főellenségek visszatérnek állandóan, és a főhős nem öregszik, egy szereplő sem hal meg...nehéz lenne. A képregény-iparban nehéz. De a filmekben is.

A Batmant szinte kötelező volt elölről kezdeni a Schumacher-féle vacak filmek miatt. Narancsszínű Wolverine egy 2000-es filmben? De komolyan.

Nekem sem nagyon tetszik az Ultimate Spider-Man sztori, ha erre gondolsz, de a film nem is ebből építkezik...

#506 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 21:42

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 5:29

Nem csoda, ha van néhány gyenge minőságű fordítás és szinkron.

Néhány? :Đ

Idézet

De komolyan, mi a baj a Spider-Man filmek sztorijával - szerinted?
Az, hogy Peter Parkernek nem hálótöltényei vannak, hanem magától lő ki hálókat... Ez senkit nem zavart.

(Nem Piftu vagyok, de én is elmondom. :D)
Engem speciel zavart... A sztori meg gyenge, csak ennyi a baja. De leginkább a szereplőkkel van bajom, a goblint leszámítva pocsék választás mind. Az effektek sem a legjobbak, és nincs igazán stílusa a filmnek. Néha összejön pár jó pillanat, de az kevés. Nem vagyok Pókember fanatikus, de azért kedvelem a képregényeket, meséket, amik régebben mentek. De ezek a filmek nem méltóak a névhez. :(
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#507 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 02:27

Idézet: Necros - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:42

De leginkább a szereplőkkel van bajom, a goblint leszámítva pocsék választás mind. Az effektek sem a legjobbak, és nincs igazán stílusa a filmnek.

:omg:  :Đ

Hja. Willem Defoe, Alfred Molina (bár nekem nem tetszett Dr. Octopusként, a sok smink tehet róla), James Franco, Rosemary Harris... pocsék színészek. :) A VFX is véletlenül kapott Oscart, Alvin Sargent is pókeren nyerte a 2 Oscarját, Alfred Gough és Miles Millar huszadrangú írók, és Danny Elfman zenéjét is betiltanám még. :Đ

Szerkesztette: spidey 2007. 04. 15. 02:32 -kor

#508 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 12:27

A színészek nagyon jók, semmi bajom velük, de nem illenek a karakterekhez. Az effektek lehet, hogy technológiai szempontból jók, de nekem nem tetszettek, főleg pókica... A sztori szerintem maximum átlagos volt. A zenére egy rossz szót sem szóltam, azt nem tudom, miért hoztad fel. :) Az még tetszik is a filmben. De akkor már adtak volna ki csak egy zenei CD-t a filmek helyett... :nevet:

#509 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 18:00

Idézet: Necros - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 13:27

szerintem

Ez itt a kulcsszó.

Szvsz Franco egyszerűen tökéletes választás Harry szerepére, Defoe nagyon remek volt mint a Goblin, jól alakítja ezeket a félőrült karaktereket. May néni teljesen jó, Simmons Jamesonja ellen sem lehet kifogás, a maga B-filmes, sablonos módján képregényesebbé teszi a filmet.

Tobey és Kirsten... Hogy megmondjam az őszintét, először nekem sem tetszett a választás. Elvégre Peter Parker egy geek, de azért a képregényben legalább stramm, jóképű fickó. De aztán rájöttem, hogy jó a szerepre. Kirsten Dunstot, hát... megszoktam. :)

Sőt: maga a film sem volt elsőre annyira meggyőző a számomra. Kellett 2-3 megtekintés, hogy igazán megszeressem. De ha már megszeretted...

A VFX dolgot meg végképp nem értem. Sok képregényfeldolgozás készült már eddig, de egyetlen film sem adta vissza olyan tökéletesen a képregény világát, mint a Spider-Man. Az effektekre rossz szó nem lehet, se technológiai, se művészi szempontból.
Kivéve a 3. részt, ahol a szimbióta nagyon vacakul néz ki, remélem hogy még csiszolnak egy jó adagot rajta (szinte biztos, hogy nem fognak).

#510 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 18:50

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 19:00

Ez itt a kulcsszó.

:omg: Ezzel a sírba lehet kergetni...

DeFoe szerintem is jó a szerepre, ezt írtam fentebb. De a többiek nem illenek bele. A vizuális effektek meg nekem nem jönnek be, ez van. Pókember mozgása, megjelenítése főleg nem, 1-2 kivételtől eltekintve, mert néhány jó rész azért van benne.

#511 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 19:13

Idézet: Necros - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 19:50

:omg: Ezzel a sírba lehet kergetni...

Ez a célunk, mit gondoltál? :Đ

Idézet

DeFoe

:think: :blink:  :)

#512 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 21:59

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 20:13

Ez a célunk, mit gondoltál? :Đ

[Hide_This_Post_From_User:Necros] Mielőtt elérné a 20000 hozzászólást sírva fog elrohanni a fórumról. :D Közel állunk a NAGYTERV sikeres végrehajtásáháoz. ;) [/Hide_This_Post]

:omg:  :Đ  :Đ
Faster! Harder! Cadaver!

#513 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 09:22

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 19:13

:think: :blink:  :)

Willem Dafoe helyesen
Wherever you go, go with all your heart.

#514 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 19:46

Idézet: Cadaver

[Hide_This_Post_From_User:Necros] Mielőtt elérné a 20000 hozzászólást sírva fog elrohanni a fórumról.  Közel állunk a NAGYTERV sikeres végrehajtásáháoz.  [/Hide_This_Post]

[Hide_This_Post_From_User:Necros]10K-t beszéltünk meg, nem?[/Hide_This_Post]  :Đ

Egyébként tényleg Dafoe, én írtam el elöször. :Đ Van ez így, valahogy mindig így tudtam...

Szerkesztette: spidey 2007. 04. 21. 19:47 -kor

#515 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 20:43

Stardust [trailer]

látványos lesz az biztos, a többi hát... (Claire Danes brrrr. )
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#516 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 21:35

Idézet: acu - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 21:43

Láttam már egy hete, nekem tetszett, hogy végre jön egy fantasy film beszélő szőrös állatok nélkül...
(Pan's Labyrinth pl rulzott.)

Mondjuk nem kis Nagy Hal, A Falu, Múmia visszatér, Végtelen Történet, PotC stb... utánérzés. "Mindenből egy kicsit."  :)

Szerkesztette: spidey 2007. 04. 21. 21:40 -kor

#517 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 22. 09:53

Idézet: spidey - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:00

De komolyan, mi a baj a Spider-Man filmek sztorijával - szerinted? A klasszikus Spider-Man-re épül, amennyire tudom. Az, hogy Peter Parkernek nem hálótöltényei vannak, hanem magától lő ki hálókat... Ez senkit nem zavart.

Sajnos nagyon messze vannak ezek a filmek a klasszikus Spiderman képregények történetvilágától.

Lehet (sőt, biztos), hogy az elmúlt évtizedek miatt változtatni kellett a képregényeken, de ez új Pókember univerzum egész egyszerűen nem lett jó. Ugyanis alapvetően a mai agymosott, műanyag, egyszerű gondolkodású, tömegfiatalok "szájíze" szerint készült.

(Internetező May néni... ugyaaan már!  :down: )

Nyoma sincsen a régi idők "fajsúlyos", gyakran nyomasztó, összetett, letaglózó történetvezetésének.
Az új világ csilli-villi, "színes-szagos", modern, csak éppen egyszerű, gyorsan emészthető, gagyi.

Nekem minden tetkintetben a klasszikus, régi képregények világa marad az etalon.

(Abban nem értek egyet, hogy filmen nem lehetne ezekhez nyúlni. Százszor igényesebb Spiderman filmeket lehetne készíteni ezekre építve, "szolgai" feldolgozásokkal.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#518 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 19:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 10:53

Sajnos nagyon messze vannak ezek a filmek a klasszikus Spiderman képregények történetvilágától.

Hm. Nem tudom, mitől lenne komolyabb a Stan Lee féle, "klasszikus" Spider-Man, mint a film...

Idézet

Lehet (sőt, biztos), hogy az elmúlt évtizedek miatt változtatni kellett a képregényeken, de ez új Pókember univerzum egész egyszerűen nem lett jó. Ugyanis alapvetően a mai agymosott, műanyag, egyszerű gondolkodású, tömegfiatalok "szájíze" szerint készült.

A film nem.

Idézet

Nyoma sincsen a régi idők "fajsúlyos", gyakran nyomasztó, összetett, letaglózó történetvezetésének.

Ugyanarról beszélünk?
Egyébként igen, a film összetett , és komoly drámai pillanatok vannak benne. Norman(Dafoe) őrülete, a legutolsó mondata, Harry(Franco) gyűlölete, Parker kétségei, May néni szinte tapintható érzékenysége...

Idézet

Nekem minden tetkintetben a klasszikus, régi képregények világa marad az etalon.

Mondj már egy példát, egy konkrét számot. Aztán megbeszéljük.

Idézet

(Abban nem értek egyet, hogy filmen nem lehetne ezekhez nyúlni. Százszor igényesebb Spiderman filmeket lehetne készíteni ezekre építve, "szolgai" feldolgozásokkal.)

Sam Raimit éppen azért dícséri mindenki, mert szolgai (szó szerint) módon nyúlt a témához, és komolyan vette a dolgot. Nem reklámozta magát.
Ugyanakkor pl Mark Steven Johnson, verte a mellét, hogy milyen nagy Daredevil rajongó, készített egy nézhetetlen filmet. Ilyen is van.

Képregények terén ott van Alan Moore, Frank Miller vagy Grant Morrison, akik komoly dolgokat csinálnak. A korok meg változnak, ez van.

Szerkesztette: spidey 2007. 04. 23. 19:41 -kor

#519 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 19:13

Érdekes.

#520 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 19:19

mi volt itt, mert nálam most "not found" tűzróka alatt.?
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.