HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 22. 22:07

Idézet: spidey - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 17:21

I Am Legend Opening Scene - durvas. Remelem, hogy Francis Lawrence(videokliprendezo a srac) nem tolja el annyira a latvany fele, mint a Constantine-t, es valami ertelme is lesz...

Hát, nagyon vártam ezt a filmet, de eléggé felemás érzésem van most. IGazából olyan mintha egy low cost B kategóriás direct to video scifi akciót néztem volna. Annak viszont jó volt.  Olcsó és gagyi cg-vel van telenyomva, igazi akciójelenet nincs is a filmben. Előzetesek alapján történetileg is mást vártam, látványban meg sokkal többet. Keresztezzük a madmaxet a postmannal, és sózzuk meg egy kis resident evillel majd rövidítsük le másfél órásra a komoly jelenetek kihagyásával = I am legend.

#782 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 23:50

Idézet: spidey - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:37

Kicsit javítottam a fentit, végigolvastam a 4 oldalas interjút. Semmi köze sincs a Godzillához. Egyetlen "beállított" felvétel sincs benne. A rendező Matt Reeves, aki a Felicity c. drámasorozatot készítette, az ötlet J.J. Abrams (Alias, Lost) és Drew Goddard nevéhez fűződik, az író Drew Goddard(Lost).
Ez a csapat kicsivel színvonalasabb, mint a Roland Emmerich/Dean Devlin(Godzilla, Holnapután) páros...

Kár...rettenetes idegesitő az ilyen kézikamerás folyton billegő felvétel.  :down:

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 12. 22. 23:51 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#783 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 01:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:07

Hát, nagyon vártam ezt a filmet, de eléggé felemás érzésem van most. IGazából olyan mintha egy low cost B kategóriás direct to video scifi akciót néztem volna. Annak viszont jó volt.  Olcsó és gagyi cg-vel van telenyomva, igazi akciójelenet nincs is a filmben. Előzetesek alapján történetileg is mást vártam, látványban meg sokkal többet. Keresztezzük a madmaxet a postmannal, és sózzuk meg egy kis resident evillel majd rövidítsük le másfél órásra a komoly jelenetek kihagyásával = I am legend.

Én is most néztem meg, és hasonló érzésem van nekem is: felemás. Nem igazán ezt vártam.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#784 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:10

I am legend
ez se ér egy lyukas garast se, inkább néztem volna meg a 28 nappal később-et mégegyszer, vagy túrtam volna fel a netet a Charlton Hestonos Omega Man-ért.

És hogy miért nem lehet embereket gumiruhába bújtatni, majd utólag azt cgi-vel kipofozni, miért kell ilyen baromi béna full-cgi monstákat létrehozni, nem bírom felfogni. Stúdióban senki nem csóválta a fejét látva az eredményt?

A film legjobb pillanata.  :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: acu 2007. 12. 27. 21:17 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#785 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:40

Idézet: acu - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:10

I am legend
ez se ér egy lyukas garast se, inkább néztem volna meg a 28 nappal később-et mégegyszer, vagy túrtam volna fel a netet a Charlton Hestonos Omega Man-ért.

És hogy miért nem lehet embereket gumiruhába bújtatni, majd utólag azt cgi-vel kipofozni, miért kell ilyen baromi béna full-cgi monstákat létrehozni, nem bírom felfogni. Stúdióban senki nem csóválta a fejét látva az eredményt?

A film legjobb pillanata.  :Đ

mire gondolsz, a superbatmanre, vagy az amd reklámra? :D (utóbbit én is csak most vettem észre a képed alapján :) )
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#786 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:44

kocka :Đ

szerintem jó kis popcornmozi volt.
JóSebesség

#787 Felhasználó inaktív   neoguy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 03:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 22:07

IGazából olyan mintha egy low cost B kategóriás direct to video scifi akciót néztem volna. Annak viszont jó volt.  Olcsó és gagyi cg-vel van telenyomva, igazi akciójelenet nincs is a filmben.

:omg:
Nemtom, hogy néhány egyénnek miért van baja a film cgi magvalósításával, teljesen első osztályú. B kategória? Miről beszélsz? Csak nem véletlenül a 28 héttel később-et láttad?
Viccet félretéve, sztem majdnem mindenki azt se tudja mit jelent maga a cgi, anélkül, hogy a guglihoz nyúlna :omg:
Azért, mert a rendezőnek ez a látványkép volt a megálmodott elképzelése, nem a látványtervezők hibája. Csak az a baj, hogy úgy adjátok elő mintha tényleg szarul nézne ki a film :confused:  El kellene ezen gondolkozni. Ha nem tetszett a film, lehet arra hivatkozni, hogy hát én több akciót vártam, meg jobb hangulatot...de hogy gyenge a látvány??
Megnéztem részleteibe is a karaktereket, nem igazán tudtam rosszabb minősíteni, mint az egyik legdurvább cgi-t, a Final Fantasy - Spirit Within-t.
Egyébként én is többet vártam a filmtől, de azért ez a B kat látvány no comment

#788 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:51

Nem lattam meg, most valahogy nincs is kedvem megnezni, majd szolok ha lattam. :) Final Fantasy nem azert, de szerintem eleg gyenge osszessegeben. A Gyuruk Ura vagy akar a Monsters Inc sokkal jobb latvanyvilagot mutat szvsz. Bar ez design kerdese is, technikailag a FF olyan mint a Crysis - mondhatni tokeletes, de egyebkent...

#789 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 28. 22:16

Idézet: spidey - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 19:02

Megneztem a Macskafogo II-t[..]az eredeti szinkronhangok, hatalmas!

Én úgy tudom, hogy ez így nem teljesen igaz.  :think:

Amúgy én azt hallottam, hogy nagyon gyenge alkotás lett. Majd alkalomadtán megnézem.

(Mondjuk most, hogy leadta a TV a Macskafogó-t, s megnéztem, azt vettem észre, hogy már nem tud lekötni annyira, mint régen. Szerintem az a baj, hogy sokszor láttam, s a fontosabb párbeszédeket, poénokat kívülről fújom. Az viszont kétségtelen, hogy zseniális rajzfilm.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#790 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 00:25

Idézet: neoguy - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 3:08

Nemtom, hogy néhány egyénnek miért van baja a film cgi magvalósításával, teljesen első osztályú. B kategória? Miről beszélsz? Csak nem véletlenül a 28 héttel később-et láttad?

Azért van vele bajom mert fos, ilyen egyszerű. Nem csak a kinézet, hanem az animáció főleg. Annyira nem realisztikus, hogy fájdalmas volt nézni. Egyébként a 28 héttel későbbet még nem láttam, de tervezem, hogy megnézem :p

Idézet

Viccet félretéve, sztem majdnem mindenki azt se tudja mit jelent maga a cgi, anélkül, hogy a guglihoz nyúlna :omg:

Nem a cgi-vel van bajom, hanem a szar cgi-vel. Nagy különbség.

Idézet

Azért, mert a rendezőnek ez a látványkép volt a megálmodott elképzelése, nem a látványtervezők hibája. Csak az a baj, hogy úgy adjátok elő mintha tényleg szarul nézne ki a film :confused:

Tényleg szarul nézett ki a film, és hogy ez a látványtervezők, az animátorok, a rendező vagy a sarki hotdogárus hibája, engem mint nézőt hidegen hagy.

Idézet

El kellene ezen gondolkozni. Ha nem tetszett a film, lehet arra hivatkozni, hogy hát én több akciót vártam, meg jobb hangulatot...de hogy gyenge a látvány??

Éppenhogy tetszett a film bár nem úgy ahogy vártam, a látvány viszont nem tetszett.

Idézet

Megnéztem részleteibe is a karaktereket, nem igazán tudtam rosszabb minősíteni, mint az egyik legdurvább cgi-t, a Final Fantasy - Spirit Within-t.

Már ne is haragudj, de egy mozifilm értékelésénél nem egy animációs filmnek kellene az etalonnak lennie, hanem a valóságnak. Ha nem tudják valósághűen megcsinálni cgi-vel, akkor csinálják valódi jelmezekkel, valódi emberekkel, valódi autókkal, stb... De a műanyag kinézetnél sokkal fájóbb az animáció gyenge mivolta, az autó mozgása meg az elején a rohanó szarvasok vagy őzök vagy mik voltak mozgása, hát esküszöm fizikai fájdalmat éreztem amikor néztem.

Idézet

Egyébként én is többet vártam a filmtől, de azért ez a B kat látvány no comment

Nem csak a látvány, a sztory is B kategóriás. De az ellen nincs semmi kifogásom, mindig is kedveltem az ilyen B kategóriás scifiket. Csak fura volt, hogy egy grandiózus iszonyatosan hypeolt beharangozott egész estés mozifilmet vártam, erre egy egyébként jó, de direct to video minőségű 90 perces nem éppen nagyszabású scifit kapok. Igazából én valami olyasmit vártam, mint mondjuk a 2001.

Bár manapság lehet én vagyok a hülye ha egy botnál bonyolultabb filmet várok. Mióta megnéztem a Diehard4-et atyaég. És azt komolyan gondolták. Paródiának elment volna, ha belevisznek 1-2 szöveges poént is.

#791 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 00:34

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 1:25

Én is most néztem meg, és hasonló érzésem van nekem is: felemás. Nem igazán ezt vártam.

Most már mondjuk leírhatom, hogy mit vártam inkább csak kicsivel nehogy valaki spoilernek higyje

én igazából arra számítottam az előzetesek alapján, hogy a fertőzött emberek azért mégsem teljesen idióták, és az egyetlen túlélő nem azért lesz legenda mert fú feltalálja az ellenszert, aztán hősi halott lesz a megmentéséért. Mondjuk az a jelenet szerintem pont baromság volt, mert miért hagyták utána a nőt meg a gyereket békén azért mert 1 embert kaptak 500-an. Szóval én azt vártam, hogy a fertőzött emberek között lesz legenda, hogy létezik egy ember aki ki tud menni a napra, és pont hogy ők fognak félni ettől az egy embertől merthogy az más

#792 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 01:25

Kicsit olyan lett szerintem az "I am Legend" mint anno a Spielberges "War of the Worlds". Abban is volt minden szirsz@r, felesleges szenvedés, csak lényeg nem. és így mint film nem működött.

Szerkesztette: acu 2007. 12. 29. 01:25 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#793 Felhasználó inaktív   neoguy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 02:41

Egyébként az I Am Legend mint novella már több mint 50 éves, és ez eredeti könyvben vámpírok szerepeltek, itt már "élőlények"
Az hogy valakinek nem tetszik a CGI ízlés kérdése, egy valami biztos, és ezt mint gyakorlott hozzáértő kijelentem: a film atomdurván néz ki; ha ez nem is mondható el 100% a karakterekre, de a környezet kidolgozottsága előtt mindenképp fejet hajtok.
Ez kb. olyan, mint amikor valaki megnézi a Transformers-et, és elfikázza, hogy "gyerekeknek való sz*r" meg "a gagyi robotok beszélnek", pedig soha az életembe nem láttam annál látványosabb produkciót.

Mumia: 150 millás költségvetésű filmet nem illik B kategorizálni  :D (pláne hogy a kategóriát a költségvetés alapján osztják ki). Egyébként nemtom mér van bajod az autóval, az nem volt cgi

#794 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:00

Idézet: neoguy - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 2:41

Az hogy valakinek nem tetszik a CGI ízlés kérdése, egy valami biztos, és ezt mint gyakorlott hozzáértő kijelentem: a film atomdurván néz ki; ha ez nem is mondható el 100% a karakterekre, de a környezet kidolgozottsága előtt mindenképp fejet hajtok.
Egyébként nemtom mér van bajod az autóval, az nem volt cgi

Hát nagy benfentes lehetsz ha fel sem tűnik. Természetesen nem mindig cgi volt, de a száguldozós jelenetek jórészében volt cgi. A környezettel meg nem volt bajom, azt tényleg jól megcsinálták 1-2 hülyeségtől eltekintve, de az is inkább koncepciós hiba nem látványbeli.

Idézet

150 millás költségvetésű filmet nem illik B kategorizálni

Én a kategóriát nem költségvetés alapján osztom, hanem minőség alapján. Az, hogy 150 millióból erre tellett szégyenletes.

Idézet

Ez kb. olyan, mint amikor valaki megnézi a Transformers-et, és elfikázza, hogy "gyerekeknek való sz*r" meg "a gagyi robotok beszélnek", pedig soha az életembe nem láttam annál látványosabb produkciót.

Pontosan olyan, de mi ezzel a gond? Kit érdekel a látvány, ha gyerekeknek való szar, meg gagyi robotok beszélnek? Nehogymár térdre boruljak azért mert látványos. Már a filmiparban is azt hiszik, hogy csak a látvány számít, és bármilyen szart le lehet tolni az emberek torkán, ha elég sok cgi robbanás van benne?  :omg: Hát kösz, de én nem kérek belőle, ha hülyeség a történet, akkor azt semmilyen látvány nem ellensúlyozza.

Azt hiszem nekünk totál ellentétes a véleményünk a cgi létjogosultságáról, szerinted (a budiwoodi rendezőkkel együtt) a cgi arra való, hogy teletömjük vele a filmet és az majd eladja a baromságot, amit történetként aláböfögünk. Szerintem meg arra való, hogy amit nem lehet vagy nagyon nagy költség lenne valódiban felvenni ott alkalmazzák, de akkor is úgy, hogy maximális realitásra törekedjenek, ne pedig csicsára meg látványra.

UI: Tán részt vettél a film készítésében, hogy így foggal körömmel véded?

#795 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:09

A filmet meg nem lattam (de most mar keritek ra idot...), minden esetre a CGI-vel kapcsolatban altalanossagban azt mondanam, hogy en azt ertekelem igazan, amit nem veszek eszre (persze ilyen nem gyakran esik meg), es elhiszem hogy az ugy van a valosagban is.

Persze ez nem animacios mesekre, es vizualis orgazmust okozo latvanyvilag eseteire ertendo.

u.i.
az a baj, szuksegtelen helyeken is mar sok helyen hasznalnak animaciokat, persze igy sporolnak esetenkent, csak hat ennek az anim kivitelezese is rend szerint karat latja...

Na majd ha meglestem majd en is megmondom a velemenyem a film digitalis utomunkairol :p

#796 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 0:25

Egyébként a 28 héttel későbbet még nem láttam, de tervezem, hogy megnézem :p

Ne tedd. Leghulyebb zombi film amit valaha lattam.

#797 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:19

Idézet: neoguy - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 2:41

150 millás költségvetésű filmet nem illik B kategorizálni  :D

Ehez annyit, hogy a Next cimu Nicolas Cage-es "remekmu" is 100 milkabol keszult es egy tragya film. A nagy budzse sose jelentett minoseget.

#798 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:21

Idézet: Cellular - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:15

Tedd. Legjobb zombi film amit valaha lattam.

egyetértek.
JóSebesség

#799 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:28

Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:09

az a baj, szuksegtelen helyeken is mar sok helyen hasznalnak animaciokat, persze igy sporolnak esetenkent, csak hat ennek az anim kivitelezese is rend szerint karat latja...

Még ha spórolnának, azért nem olyan olcsó pár mp-nyi minőségi animáció elkészítése. Az a baj, hogy jelenlegi állás szerint nem költségcsökkentésre használják a cgi-t, ami szerintem a feladata lenne. Hanem plusz látványelemként. Nem a cgi van a filmért, hanem a film a cgi-ért. Már a storyboardban úgy van tervezve hogy itt majd egy bazi nagy cgi orgazmus lesz.

#800 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:00

Hát nagy benfentes lehetsz ha fel sem tűnik. Természetesen nem mindig cgi volt, de a száguldozós jelenetek jórészében volt cgi. A környezettel meg nem volt bajom, azt tényleg jól megcsinálták 1-2 hülyeségtől eltekintve, de az is inkább koncepciós hiba nem látványbeli.

Én a kategóriát nem költségvetés alapján osztom, hanem minőség alapján. Az, hogy 150 millióból erre tellett szégyenletes.

Pontosan olyan, de mi ezzel a gond? Kit érdekel a látvány, ha gyerekeknek való szar, meg gagyi robotok beszélnek? Nehogymár térdre boruljak azért mert látványos. Már a filmiparban is azt hiszik, hogy csak a látvány számít, és bármilyen szart le lehet tolni az emberek torkán, ha elég sok cgi robbanás van benne?  :omg: Hát kösz, de én nem kérek belőle, ha hülyeség a történet, akkor azt semmilyen látvány nem ellensúlyozza.

Azt hiszem nekünk totál ellentétes a véleményünk a cgi létjogosultságáról, szerinted (a budiwoodi rendezőkkel együtt) a cgi arra való, hogy teletömjük vele a filmet és az majd eladja a baromságot, amit történetként aláböfögünk. Szerintem meg arra való, hogy amit nem lehet vagy nagyon nagy költség lenne valódiban felvenni ott alkalmazzák, de akkor is úgy, hogy maximális realitásra törekedjenek, ne pedig csicsára meg látványra.

UI: Tán részt vettél a film készítésében, hogy így foggal körömmel véded?

Úgylátszik a legenddel és a transformerssel kapcsolatban teljesen egy véleményen vagyunk  ;)

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.