HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 15:36

Most néztem meg a Stardust-ot. Nem különösebben rajongok a fantasy-kért (a HP-ek és LotR trilógia tetszett, igaz ezzel szinte ki is merült azon filmek sora, amiket láttam; végülis akkor eddig 100%-os a tetszési arány :D ), de ez nagyon bejött.
Még itthon, monitoron nézve - igaz HD-ben - is hatalmas élmény volt. A látvány, a hangok, a történet (lényegében az összes mesei elemet felvonultatta) a színészek (illetve az általuk játszott karakterek)... :respect: 
Egyszerűen: 10/10 :up:
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1062 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 17:34

The Nines

Egy tévés színész (Ryan Reynolds) besokall, és elvonóra küldik egy kanadai kis vidéki házba, ahol egy publicista vigyáz rá. Aztán furcsa dolgok történnek, zajok, emlékek, és a végén találkozik valakivel, aki pont úgy néz ki, mint saját maga. A vigyázója és a szomszéd lány is mintha titkolnának valamit...

Kb. ennyit lehet mondani a filmről spoiler nélkül. Ötletes, eredeti misztikus dráma, Reynolds igen jót alakít. Stílszerűen: erős kilences.

Szerkesztette: spidey 2008. 05. 25. 17:35 -kor

#1063 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 01:38

hehe LOL
Machine Girl:
http://www.youtube.c...h?v=9w-Wp0QcJuE

rajzfilmben jobb az ilyen. filmben olyan bénának hatnak ezek az animés kamera mozgások, snittek, jelenetek. én végignéztem, de nem nagy szám. de azért vicces 1-2 jelenet. :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1064 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:06

Idézet: des - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 2:38

hehe LOL
Machine Girl:
[...]

Megnéztem én is a filmet, mondjuk nem lesz a kedvencem... :D Gagyi trükökkel megspékelt vérfröcskölés, de azért meg van a maga "bája". :Đ

#1065 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 17:02

Betegek ezek az ázsiaiak. :)

Nem mozifilm ugyan, de eredeti:

Drawn By Pain

#1066 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 00:00

The Man from Earth

"Rég láttam igazán jó filmet. Azt a fajtát, aminek a megemésztéséhez idő kell, amit érdemes többször is megnézni, hogy az apró részleteket is észrevedd, amelyek elsőre még eltűnnek az éretlenségében, vagy a fővonal sodrásában. Most ismét megadatott. A mű címe "The Man from Earth", stílusa pedig talán a dráma lenne, némi sci-fi színezettel, de ez utóbbi nem túl erős. Mert nem ez a lényege.

Már maga az alapsztori is meglepő: az egyetem ifjú tanára tíz éve oktat történelmet, ám mikor feljebb léphetne, és átvehetné a tanulmányi osztály irányítását, bejelenti a felmondását, és távozási szándékát. Néhány professzor kollégája - egy pszichológus, egy vallás-történész, egy antropológus, egy biológus és egy archeológus -, no meg két hölgyemény, viszont úgy dönt, hogy még meglátogatják utoljára, és elbúcsúznak tőle. Főhősünkre már csak a pakolásra vár, ám úgy dönt, az estét még velük tölti. Viccelődve, heccelődve próbálják rávenni, hogy mondja el, miért távozik a siker kapujában, miért hagyja el őket. John - főhősünk - eleinte elhárítja a kérdéseket, ám az ismétlődő rohamok során láthatóan érlelődik benne a döntés, majd ki is robban. Rendben van, most először elmondja az igazságot - a teljes igazságot. Mesélni kezd hát, kezdetét veszi az este, amely megváltoztatja a társaság életét.

A történet lényege pofonegyszerű, mégis mellbevágóan szembántó: John egy cro-magnoni ősember, aki már 14 ezer éve él a Földön.

Szándékosan írtam mindezt ilyen durván, és tömören, hiszen ő is így indít, a társaság pedig harsány röhögéssel fogadja a poént, és belemegy a játékba. Kérdezgetni kezdenek, poénokat sütnek el, ám hamarosan rájönnek, hogy a történelem tanár nem viccel. És ekkor kezdődik el az igazi beszélgetés.

Mielőtt megnéztem a filmet, elolvastam a rövid történetét, és automatikusan arra számítottam, hogy megkapom a Hegylakó 5-öt. A társaság csak dísz lesz, emberünket láthatjuk a különböző korokban visszaemlékezése alapján - egyszóval kapok - egy remélhetőleg - szórakoztató fantasy sci-fit. Nem így lett.

Nincs Hegylakó, nincsenek halhatatlanok, nincsenek visszaemlékezések, a társaság nem dísz. A film két órája egyetlen szobában játszódik (talán a fülkéhez hasonlítható ebből a szempontból), a dialógusok pedig elképesztően jók. Idő kellett míg leesett, hogy John nem fog a szekrényből előhúzni egy tízezer éves kardot - nem is tudna, semmilyen tárgyi bizonyítéka nincs, nem őrzött meg semmi igazán régit, mert nem volt rá oka.

A társaság pedig elkezd szétesni. Bedühödnek, visszafojtják a lélegzetüket, hisznek, nem hisznek, kérdésekkel bombázzák Johnt, aki viszont érzékelteti, korától függetlenül, ő nem egy szuperember. Nem tud többet, mint a legokosabb tudós, nem előzheti meg a korát, nincs szuper ereje, a hátán szeme, nem kerülik el a betegségek, nem lövi fejbe magát minden évben. Nem emlékszik mindenre – megmaradtak életpályájának csúcsai, völgyei és traumái, ahogy mindenki másnak is a sajátjánál, de ennyi. Csak egy egyszerű ember, aki valamiért nem hal meg.

Nagyon gyorsan ráérezhetünk, hogy itt nincs végső megoldás. Nem fognak teljes szívvel hinni neki bármi is történik, de megcáfolni sem tudják - így hát egyetlen dolgot tehetnek, kérdeznek. Művészekről, letűnt Birodalmakról, Bibliai személyekről, korokról... és John mindenre válaszol.

A filozofálgatás egyre mélyebb témákat érint - Istent, vallást - a kétségek, és a feszültség pedig fokozódik a többiekben (és a nézőben is), de a csapat tagjai sem alakítanak ki közös álláspontot, egymástól eltérően reagálnak a válaszokra. Nem ostobák, nem dőlnek be bárminek, hiszen mind tudósok, de azzal nem tudnak mit kezdeni, ha egy barátjuk, akinek szakértelme kiemelkedő, eléjük áll és azt mondja: én több ezer éves vagyok, és ez most nem vicc.

A Man from Earth zseniálisra sikerült - számomra. Nem hittem volna, hogy végigizgulok egy olyan filmet, amiben csak annyi történik, hogy két órán át emberek ülnek és egymással beszélnek, de ez történt. Nincs monotonitás, se üresjáratok, csak a sokk és az izgalom erősödik, a felénél pedig valami olyan derül ki, aminél majdnem kikapcsoltam és töröltem a filmet...végül nem tettem, és ez volt a helyes döntés. Hátha más is így érez majd."

/forrás:pcdome/

szerintem ez a legjobb beszámoló a filmről amit magyarul találtam.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1067 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 19:35

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 23:00

The Man from Earth

"(...) A Man from Earth zseniálisra sikerült - számomra. Nem hittem volna, hogy végigizgulok egy olyan filmet, amiben csak annyi történik, hogy két órán át emberek ülnek és egymással beszélnek, de ez történt. Nincs monotonitás, se üresjáratok, csak a sokk és az izgalom erősödik, a felénél pedig valami olyan derül ki, aminél majdnem kikapcsoltam és töröltem a filmet...végül nem tettem, és ez volt a helyes döntés. Hátha más is így érez majd."

Egyetértek, amióta megnéztem (valamikor délután), és emésztgettem, nálam is a "nagyon jó film" kategóriába került.  :respect: És amikor kiderül az a bizonyos dolog... na az nem semmi, főleg az addig a társaságban igencsak csendben lévő hölgy "akad ki" nagyon. (Én is meglepődtem rendesen, de azért eszembe se jutott kikapcsolni... ;) )
Tényleges érdekes film, még csak hasonlót sem láttam soha, szerintem érdemes megnézni!
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#1068 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 22:24

Csak most hallottam, hogy bezárják a Cinema City mozit a Csepel Plazában. De sajnálom! Ezen a környéken ez volt az egyetlen kikapcsolódást jelentő hely. Manapság a nagy rohanásban olyan jólesett bemenni, és két órát eltöltve moziélmény hangulatban egy jó filmet végignézni. Most már ezt a kikapcsolódási lehetőség is elveszett!

Nem nagyon értem hogy miért nem volt nagyobb látogatottsága a mozinak, és ez úgy általában is igaz más mozikra is. Nem hiszek a manapság "divatos" netes filmletöltés és PC-s filmnézés élményében.

RIP Cinema City Csepel Plaza.

Bocs az Off topikért (már ha az).
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1069 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 22:51

Idézet: batagy - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 23:24

Csak most hallottam, hogy bezárják a Cinema City mozit a Csepel Plazában. ...
Mintha a MoM Parkban levő moziról is valami ilyesmit hallottam volna.  :think:  Remélem nem igaz (mégha mostanában nem is járok moziba).
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#1070 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 22:55

Idézet: boyscout - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 22:51

Mintha a MoM Parkban levő moziról is valami ilyesmit hallottam volna.  :think:  Remélem nem igaz (mégha mostanában nem is járok moziba).

Igen, sajnos a MOM-ról is ezt írják a cikkek.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1071 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 15:23

Idézet: batagy - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 23:55

Igen, sajnos a MOM-ról is ezt írják a cikkek.

mom-os mozit sose hallottam hogy reklámozták volna vagy ilyesmi, nagyon kiesett a szórásból. szerintem csak elbaxták a marketingjét.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1072 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 21:49

Azt hiszem nalam beugrott a nagyon varos cimkek ala:

Max Payne
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1073 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 22:05

Az utolsó jelenetig bejövős, de azt nem tudom hová tenni, amikor batman kihúzza az ablakon az embert  :confused: remélem nem akarják valami fasztasztikus marhasággal elrontani.

#1074 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 22:31

azok csak a hallucinációi, játékban is benne voltak.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1075 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:13

Max Payne film is lesz ezt nem is tudtam  :up:  :smoker:
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

#1076 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:30

áááá ez már fáj

#1077 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 21:55

Moziban tegnap megnéztem Adam Sandler Don't Mess with the Zohan filmjét.  :nevet: Rég láttam ekkora ökörséget, de mindenki feküdt a röhögéstől, ajánlom nektek is.
Ma meg a Dark Knight-ot nézem meg. Tegnap volt a premier, ma délután megnézzük.

#1078 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 21:07

Újabb film a láthatáron Vin Diesel-el ráadásul sci-fi, remélem nem lesz csalódás: Babylon A.D.
Kép

#1079 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 22:11

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 22:49

Azt hiszem nalam beugrott a nagyon varos cimkek ala:

Max Payne

Én bízom benne, néhány jelenet (gyerekszoba, hall shootout) egy az egyben mintha a játékból lenne. Csak a metró hiányzik. Babylon is bejövős - európai rendező kell, hogy Diesel nagymesterből rendes filmet hozzon ki.

Terminator Salvation: The Future Begins trailer

Valami azt súgja, ez jó lesz, nem úgy, mint a 3. Csak nem kell megpróbálni a régieket másolni, és kell egy-két jó színész. Ennyi.

The Dark Knight klip

SLaughter is the best medicine. Kőkemény. Még csak el sem mosolyodik a Joker. Aki látta, aszerint az év filmje(a Wall-E mellett szoros versenyben). Heath Ledgernek esélyes a poszthumusz Oscar....

ááá, mikor lesz már Augusztus 7? (BoGyesz, te meg kabbe Oz-földön)  :Đ

Szerkesztette: spidey 2008. 07. 16. 22:22 -kor

#1080 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 23:04

Most néztem meg a Watchmen c. film trailerjét...OMG eszméletlen, magával ragadott! Eddig nem is volt tudomásom eme képregényről,de a trailer miatt utána olvastam. És rendesen felkeltette az érdeklődésemet, megprobálom valahonnan megszerezni a képregénykötet. :)

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.