Nagy élmény úgy, hogy az ember olvasta a könyvet, anélkül én se tudom, mennyire érthető. Szöveg szinte végig ugyanaz tényleg, látvány nagyon jó. Jackie Earl Haley baromi jó Rorsasch szerepében, Patrick Wilson mint Nite Owl meg a Comedian is nagyon meggyőző, nekem se tetszett Ozymandias, elég cingár alak, a nőiességét is túlzásba viszik (a számítógépén a "Boys" mappa durva).
Laurie mindhárom szexjelenete elég ciki, a harmadik főleg. A zenék is elég random módon jönnek, az eredeti filmzene általában jó, de nem mindig(börtönből szabadás elején pörgős elektronikus zene?), a kölcsönzött számok szinte soha nem illenek a filmbe. Dylan az elején meg Nat King Cole elmegy, a Sounds of Silence is, de Nena és a német nyelvű "99 Luftballons" vagy a Tears for Fears nem kellett volna.
Jó, hogy Moore is idéz a dalszövegekből a könyvben, de attól még a zene nem feltétlenül kellett volna, hogy korabeli legyen. Sőt, nem is nagyon kellett volna licenszelt szám, így kicsit videoklipes lett.
A befejezés viszont sokkal jobb, az eredeti úgyis egy baromság volt - így legalább van értelme Jon távozásának is.
Áh, meg kéne még egy párszor nézni. Kíváncsi vagyok olyanok véleményére, akik nem olvasták - imdb-n mindenesetre szeretik, eddig 8.4, igaz, csak 7.868 szavazattal. Akit érdekel az ilyesmi, az inkább olvassa el előtte a könyvet.
Szerkesztette: spidey 2009. 03. 08. 01:38 -kor

Súgó
A téma zárva.