HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 20:08

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 19:20

Az szerintem tévedés, hogy összecsapott film lenne, szvsz a sztori összefüggő volt, gyakorlatilag nemigen volt felesleges jelenet a filmben, mindennek megvolt a miértje. Ahogyan a rádiófrekvenciás trükknek is, amivel a skynet törbecsalta az embereket. Max valaki nem látja át a sztorit, de szerintem teljesen jó volt. Maga a történet, cselekmény simán átgondoltabb, mint a 2. vagy a 3. rész.

Idáig csak olvasgattam, de e mellett már nem tudok elmenni szó nélkül. Még, hogy átgondolt. Majd mikor megnézed a T4-et harmadjára rájössz, hogy szedett-vedett, a látványon túl nincs semmi csak üresség. Nekem már az első megtekintésnél lejött, hogy csináltak 200 millióból egy csili-vili, lélegzetelállító filmet, nulla történettel. Oh, pardon, van benne történet, annyi, mit bármelyik Transmorphers filmben.

Aki még nem látta az most ne olvasson tovább.

Kedvencem:
Elkapják Marcust, kifeszítik, töprengenek, hogy szétkapják. De a csaj már beleszeretett (ebbe speciel nem kötök bele, mert előfordulhat szerelem első szikrára, nem is ezzel van a gond). Mi legyen. Csaj megjátsza, hogy ő is utálja, lenézi. Mire a fekete elmegy, csaj gyorsan lekapja Marcust a keresztről és nosza, bele a nagy világba. Ám hamar kiderül a turpisság, és azonnal elkezdik üldözni őket. "Ő már nem a mi oldalunkon van!" és bumm neki az rpg-vel. És jön egy 15 perces hadd-el-hadd, amit egy iszonyú látványos robbanás zár, amit maga Connor hoz működésbe a helikopterben. De hiba csúszik a dologba, kis fürkészek támadják meg az emberiség John-ját és maga Marcus menti meg. Majd John megigérteti Marcussal, hogy bejutatja a SkyNet-hez. ÖÖÖÖ.... már akkor feltettem a kérdést, hogy mi a rák fenéért kellett 15 perc alatt több golyót ellőni mint az egész filmben, hogy azt mondja John "Vigyél be!", mire Marcus "Oké". Nane. Ebben minden van, csak átgondoltság nincs. Ez persze elsőre nem zavaró (már akinek), hisz HŰ-meg-HA a látvány, csak utánna derengeni, hogy azért valami nem stimmel.

Ja persze meg a csaj. Bezárják, lekötözik. John "Miért csináltad?" Csaj "Mert ő ember!". John sziguran néz, majd "Engedjétek el". Beszarás, komolyan.

Meg az emberiség John-ja mekorra májer már, hogy a háborgó(!) tengerbe beugrik, hogy bevigyék az ellenállás központi tengeralatjárójába. Az már csak hab a tortán, hogy mindenki s@gg hülye, hisz nem tudja senki sem, hogy ki az a Kyle Reese ("Valami civil."), aki kit érdekel. Nekik nem mondta senki, hogy csókolom, nincs Kyle, nincs John.
De ezzel meg az egész szériából ki is lóg, hisz a T1 és T2 (de még a T3 is egységes ebből a szempontból) is arról szól, hogy John az ellenállás vezetője(!), itt meg egy tiszt a sok közzül. Mindig arról volt szó, hogy ha John meghal (ezért ment a herce-hurca), akkor annyi az ellenállásnak. Itt a T4-ben meg pofánkba tolják, hogy John is csak pattogó kukorica jancsi, akkor meg nem tök mindegy, ha megpusztul? Hisz akkor is lenne ellenállás. Nem? De, hisz ez jön le a T4-ből. John helyetesíthető. Akkor meg mi a francért hallgat rá az ellenállás? Ez a közröhely, és nem a Terminators.

Eddig a spoiler.

Szvsz, tömören, röviden: a T4 is egy híg fos, ami rohadt sokba került és barmi látványos, csak forgatókönyvre nem jutott már pénz. Az igazi, mai napig verhetetlen az a T1 és T2. Nem sikerül megfogni azok hangulatát. Pedig a lehetőség egy apokaliptikus, ütős filmnek adva van, csak nem sikerül kiaknázni, helyette kapunk egy Transformers in the Future-t.

Szerkesztette: Daihelyon 2009. 06. 11. 20:11 -kor

Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1522 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 20:20

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 20:08

Szvsz, tömören, röviden: a T4 is egy híg fos, ami rohadt sokba került és barmi látványos, csak forgatókönyvre nem jutott már pénz. Az igazi, mai napig verhetetlen az a T1 és T2. Nem sikerül megfogni azok hangulatát. Pedig a lehetőség egy apokaliptikus, ütős filmnek adva van, csak nem sikerül kiaknázni, helyette kapunk egy Transformers in the Future-t.

Figy, ez egy film. Nemtom mik az elvárások. Ha racionalitást akarsz, akkor a T1 is úgy nézett volna ki, hogy eleve megölik kb az első percben Sarah Connort, eleve nem kellett volna rámutatnia a telefonkönyvre mit keres, mert kb az egész oldalt egyben látja, illetve kb ezeregy alkalma lett volna 500 méterről az első lövéssel, tökéletes lövéssel fejbe lőni és lezárul a sztori.
Szóval ilyen kötözködős alapon szerintem egyik rész sem tetszhetett neked. De most komolyan. Aláírom a dolgokat amiket mondassz, tényleg úgy vannak, belelehet kötni, de szerintem felesleges.
Látvány.. hát azért szerintem a maga idejében az 1 és a 2 is, vagy akár a 3 is a látványra ngymértékben épített.

Szerkesztette: Daedalus 2009. 06. 11. 20:20 -kor

Daedalus is the Internet

#1523 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 22:13

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 21:20

Figy, ez egy film. Nemtom mik az elvárások. Ha racionalitást akarsz, akkor a T1 is úgy nézett volna ki, hogy eleve megölik kb az első percben Sarah Connort, eleve nem kellett volna rámutatnia a telefonkönyvre mit keres, mert kb az egész oldalt egyben látja, illetve kb ezeregy alkalma lett volna 500 méterről az első lövéssel, tökéletes lövéssel fejbe lőni és lezárul a sztori.
Szóval ilyen kötözködős alapon szerintem egyik rész sem tetszhetett neked. De most komolyan. Aláírom a dolgokat amiket mondassz, tényleg úgy vannak, belelehet kötni, de szerintem felesleges.
Látvány.. hát azért szerintem a maga idejében az 1 és a 2 is, vagy akár a 3 is a látványra ngymértékben épített.

Sok mindent várok el egy filmtől, például szórakoztasson, vagy nyűgözzön le. Nem racionalitást várok. Nem kérdőjelezem meg, hogy a budi miért robban fel ha valaki tüsszent. Nem kérdőjelezem meg, HA a helyén van. Amiket felsoroltam, meg úgy, egy az egyben a T4 nem más csak látvány, össze-vissza dobált jelenetekkel.
De most komolyan, 15 percen át ellőnek egy raktárnyi golyót, felrobbantanak egy fél erdőt, hogy John futni hagyja Marcust.
Nem azzal van a baj, hogy a T4 nem látványos, hanem azzal, hogy CSAK látványos. Még saját világában sem tud egységes maradni. Szétesik az egész.
Persze, hogy a T1 és T2 is látványos volt, sőt a T2 még ma is az. DE nem csak azok voltak. Volt hangulatuk, például a T2-ből árad a hangulat. Ott van pl. mikor Sarah-t szöktetik az intézetből. Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezik a folyadék terminátor a kapuhoz, addig, amíg már nem szalad a kocsi után, nos az a rész izgalomban, látványban, hangulatban kenterbe veri az egész T4-t úgy ahogy van.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#1524 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:17

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 23:13

Sok mindent várok el egy filmtől, például szórakoztasson, vagy nyűgözzön le. Nem racionalitást várok. Nem kérdőjelezem meg, hogy a budi miért robban fel ha valaki tüsszent. Nem kérdőjelezem meg, HA a helyén van. Amiket felsoroltam, meg úgy, egy az egyben a T4 nem más csak látvány, össze-vissza dobált jelenetekkel.

:up:

Egyetértek. Nem a racionalitás hiányzik belőle, hanem a történet. A forgatókönyv nulla.
Egymáshoz semmiben nem kapcsolódó jelenetek és gondolatok. Connor elmond egy monológot mély, emberi érzésekről... majd 5mp múlva rohannak egyet valamilyen gép elől... aztán snitt és jön egy Marcus monológ a lét értelméről.

No comment. Hangulatban és történetben a T3 is magasan veri szvsz... ami persze nyomába nem ér az első két résznek.

#1525 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 19:17

Segítsetek!

Nem ugrik be a címe az egyik filmnek. Egy bugyuta film két csávóról akik DJ-k akarnak lenni.
Az egyik majdnem úgy néz ki mint valami idősebb nő, pedig pasi. Meg az egyik csávónak a szülei ágyjelenetét teszik ki valami kivetítőre a film végén. Meg WC-t pucoltatnak velük kézzel... hirtelen ezek jutottak eszembe mint jelenetek.

Ebből valaki tud nekem segíteni? :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1526 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 19:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 20:17

Ebből valaki tud nekem segíteni? :)

Siman, ez a Kevin és Perry a csúcsra tör

Es az egyik tenyleg egy kozepkoru no, csak tinedzsert jatszik... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1527 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 20:14

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 20:50

Siman, ez a Kevin és Perry a csúcsra tör

Es az egyik tenyleg egy kozepkoru no, csak tinedzsert jatszik... :)

Samott

AZAZ!!! :)

Thx  :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1528 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 13. 07:08

Mostanában döbbentem rá hogy mennyi filmet ki se adnak nálunk amik régen(réges régen) nagy kedvenceim voltak, vagy videón láttam őket vagy moziban pl:
dragonslayer(sárkányölő)
house I. - II.
ladyhawk(sólyomasszony)
the punisher(a büntető 80-as évekbeli változat Dolph Lundgrennel)

és ez most csak így hírtelen eszembe jutott, pedig biztos van még  jópár amit fel lehetne sorolni...

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1529 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 19:53

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 20:07

No, megnéztem. :) Rettenetesen gyenge. :( Én imádom a Terminátor filmeket, de eddig ez a leggyengébb! :rolleyes: Az effektek, az akciók nagyon jók, de maga a történet egy összecsapott ökörség. :omg: Még jó, hogy nyertem a jegyeket. :p :D

Vááá..
Én is megnéztem. Bár ne tettem volna komolyan.
Már anno a 3-dik rész sem volt egy nagy eresztés. De eeeez.. te jó ég.
Nem elég hogy a története a nagy büdös 0, de még a kreativitás is a béka segge alatt.
Basszus milyen az már hogy ugyanazokat a "poénokat" sütik el mint a második részben?  :omg: (gondolok itt főleg a film végére... nem akarok spoilerezni..)

Ha értékelnem kéne 10-es skálán jó indulattal 3.5  :omg:

#1530 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 20:54

Szerintem is rém gyenge volt a film. Nem reméltem, hogy az 1 vagy a 2 szintjéhez felér, de a trailerek után nem gondoltam volna, hogy még a 3. rész szintjét sem sikerül megütni... Abban legalább volt valami terminátor hangulat.
Ez meg végig tele volt logikai bakikkal (jó, egy-kettőt talán ki lehet magyarázni, de akkor is rengeteg van), amiket csak tovább rontottak az apró "figyelmetlenségek" (mindenkinek vakítóank fehér a fogsora, este napszemüveget vesznek, stb.). A film egyetlen pozitívuma a látvány volt. A hajamat nem tettem le, s az államat sem kellett a földön keresnem, de korrekt volt (mondjuk egy TF, TDK vagy Iron Man közelébe sem ért...). A helikoteres, vágás nélküli snitt az elején, meg a böszme robbanás a benzinkútom (amit - rengeteg egyéb dolog mellett már a trailerben előttek, pedig csak a két hosszabbat néztem meg) az odabaszott, de ettől még csak egy átlagosan látványos "látványfilm", nulla történettel és még ennél is kevesebb koncepcióval.

Többet vártam, nem érte meg a mozijegy árát...
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1531 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 21:20

Na én ennél "okosabb" voltam :D
Mondom megnézem "más" módon, aztán ha jó, go to mozi asszonnyal.
....nem megyünk  :(  :Đ

#1532 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 18:12

Egy IMDB kommentelo irta:

The screenwriters for Salvation can't decide who the main character is and what the main plot of the film is. Hoping that Salvation would revive the Terminator franchise, I was left with a bad taste in my mouth once again. It was a loud action film with no substance. Better luck next time

Teljesen egyetertek vele.

#1533 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 17:43

Roland Emmerich's "2012": Trailer 3 (June 18)

Most már kíváncsi vagyok, látványosnak ígérkezik.

#1534 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 20:36

Teljesen leri rola, hogy a Holnaputan keszitoje csinalta ezt is. Heh.

#1535 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 05:20

Ma este Transformers 2! :dance:
Remélem tudja überelni az elsőt Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1536 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 09:30

Tudja :)

#1537 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 19:52

Már az is kihívás? Hova süllyedtünk.

Asszem ma láttam minden idők legrosszabb filmjét, de komolyan: Direct Contact

A film receptje egyszerű: vedd az összes 80-as évek végi, 90-es évek elejei gagyi B kategóriás akciófilmet, gyújtsd össze a legáltalánosabb gagyiságokat és kliséket belőlük, és mindezt gyúrd bele egy filmbe.  Ha elkezdeném felsorolni az összes belepakolt tipikus hülyeséget és gyenge megoldást betelne egy a4-es oldal. Tényleg minden benne van, a mögévetített hátteres autóvezetéstől kezdve a börtönverekedésen át, az ugyanaz az ember hal meg 5x más szemszögből nézve jelenetek, a felgyorsítottan visszajátszott autós üldözések, a gixert legyorsulja a hummer. És ez csak egy kis ízelítő. És ami még felettébb jó, hogy mindezek a jelenetek minden koncepciót és történetet nélkülözve csak egymás mögé vannak pakolva. Én nem bírtam végignézni, 1 óránál kikapcsoltam, bárkit kihívok, hogy aki tovább bírja nézni tudatmódosító szerek nélkül, az előtt le a kalappal.

Ha azt mondaná valaki mondjak egy olyan tipikus filmes bakit ami ebben az egy órában nem jelent meg, nem tudnék.

A vágó, az író, a rendező, mindet eltiltanám a filmezéstől.

#1538 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 20:46

IMDB: 4.0 :D

#1539 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 20:50

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 21:46

IMDB: 4.0 :D

Az egesz jo, az en kedvencem az "annyira szar, hogy mar szinte jo" kategoriabol a: Krokodil :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1540 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 20:55

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 20:50

Az egesz jo, az en kedvencem az "annyira szar, hogy mar szinte jo" kategoriabol a: Krokodil :)

Samott

s én ezt már majdnem megnéztem.
akkor azt hittem a technika szólt közbe.
ezek szerint nem.a sors.

:)

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »