HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 02. 12:54

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 23:29

Akkor én is...

Most viccelsz? sci-fi kedvelő vagy és nem tetszett egyáltalán? ez nekem fura...

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1682 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 02. 12:55

Idézet: Twelve - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 13:13

...
Meg azt mondja már meg nekem valaki, hogy ezek hogy értették meg, hogy mit motyognak a földönkívüliek?

angolul beszéltek csak torokhangon.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1683 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 13:08

Idézet: td - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 13:54

Most viccelsz? sci-fi kedvelő vagy és nem tetszett egyáltalán? ez nekem fura...

Lehet, hogy pont ezért nem tetszett.
Szvsz a sci-fi akkor jó, ha a saját maga világában működőképes.
Nekem ez a film inkább egy több-kevesebb sikerrel tele cg-zett, logikai hibákkal és röhejes háttérsztorival megáldott B-kat. akció-film volt.
De tényleg no offense, csak nem értem a filmes blogokban ájuldozó 15/10, év filmje, alapmű, egyedi ötlet, döbbenetes mondanivaló, cult-top sci-fi hozzászólásokat. Egyébként érdekes módon vagy hanyattesős kritikákat olvastam vagy az enyémhez hasonlókat, középút nagyon nem volt.

Szerkesztette: 7of9 2009. 10. 02. 13:10 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1684 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:08

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 12:08

Nekem ez a film inkább egy több-kevesebb sikerrel tele cg-zett, logikai hibákkal és röhejes háttérsztorival megáldott B-kat. akció-film volt.

Annyiban egyet értek veled, hogy mint sci-fi lehet nekem sem tetszett volna. De ez nem sci-fi volt. Attól, hogy van benne űrlény meg űrhajó nem lesz sci-fi.
Ha röhejesnek tartod a háttérsztorit akkor röhejesnek tartod az életet/valóságot. Ugyanis a történet Neill Blomkamp egy korábbi filmje alapján készült, amiben a dél afrika partjainál hajótörést szenvedők egy táborának történetét és viszontagságait dolgozza fel (szinte ugyanez, csak huszadennyi pénzből). A film elején bevágott pár hétköznapi emberi vélemény pedig teljesen valóságos volt, ők arra a kérdésre válaszoltak, hogy mit gondolnak ezekről a hajótöröttekről!!
Sajnos a CG meg az akció, főleg a vége felé azért kellhetett szvsz, hogy az amcsi közönség számára is fogyasztható legyen...

Szóval lehet valakinek tetszik vagy nem tetszik de biztos, hogy nem nevezném B kategóriának.. :)

#1685 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:14

Egyébként most jutottam el oda, hogy megnézzema Transformers 2.
Szerintem szörnyű volt, teli buta klisékkel, szenvedéssel, idétlen jelenetekkel és rettenetesen sok felesleges CGvel ami gyorsan unalmassá tette ezeket a részeket (robotos verekedés stb...) is a filmben... Még Megan Fox sem tudta feldobni.. :(
Ha talán lett volna benne pár vicces jelenet de nem....

4/10

#1686 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:16

Most ebbe belekotni, hogy hogy ertettek meg egymast a foldonkivuliekkel hallod. Ennyi erovel a Star Trek-ben a Romulan hogy ertette meg az Embert? Az elejen meg oke, odadobtak vmi forditoprogramot had lebegjen, de az interkomon keresztul a vegen? Na latod. Meg azt se hinnem, hogy Han Solo ertette amit Chewbacca nyavalygott allandoan, vagy megis?
Ezen ne akadj mar ki hallod :rolleyes:

#1687 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:16

Idézet: Capri - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 15:08

Annyiban egyet értek veled, hogy mint sci-fi lehet nekem sem tetszett volna. De ez nem sci-fi volt. Attól, hogy van benne űrlény meg űrhajó nem lesz sci-fi.
Ha röhejesnek tartod a háttérsztorit akkor röhejesnek tartod az életet/valóságot. Ugyanis a történet Neill Blomkamp egy korábbi filmje alapján készült, amiben a dél afrika partjainál hajótörést szenvedők egy táborának történetét és viszontagságait dolgozza fel (szinte ugyanez, csak huszadennyi pénzből). A film elején bevágott pár hétköznapi emberi vélemény pedig teljesen valóságos volt, ők arra a kérdésre válaszoltak, hogy mit gondolnak ezekről a hajótöröttekről!!
Sajnos a CG meg az akció, főleg a vége felé azért kellhetett szvsz, hogy az amcsi közönség számára is fogyasztható legyen...

Szóval lehet valakinek tetszik vagy nem tetszik de biztos, hogy nem nevezném B kategóriának.. :)

Akkor mondom. Az eleje oké, pont a dokumentarista részig tetszett, értettem én az áhallásokat, dél-afrika, búr háborúkban az első koncentrációs táborok, apartheid, amikor az egyik fekete arc mondja, hogy a rákok húzzanak el, kb. odáig azt hittem ez valami jó kis szatirikus múvi lesz arról, hogy az ember mennyire geci és diszkrimináns.
Viszont amikor váltott a film, na onnantól  :down: .

#1688 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 20:36

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 23:29

Akkor én is.
Nagyon régen láttam ennyire szar filmet, lehet, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim a sok ömlengő kritika után. Ezerszer leforgatott sztori, karakterek nulla, hihetetlenül igénytelen, ezerszer látott olcsójános cg, asszem ideje távol tartanom magamat az "év-filmje-mainstream "amerikai szaroktól. Lehet, hogy 10 évesen tudtam volna értékelni a filmet...
Ennyire bugyuta, béna, harmatgyenge történettel megáldott sci-fit életemben nem láttam. Őszintén mi volt ez?
"Alienek" akik cigányok szintjén szocializálódnak és szuperfegyvereket cserélnek be MACSKAKAJÁRA????????? Ez kérem 2009ben a világ 49. legjobb filmje?
Jah, arra meg nem jöttem rá, hogy direkt akart vicces lenni? Mondjuk ez sem sikerült.
Tudom, ízlés pofon, pedig sci-fi buzi vagyok.

Egyáltalán nem értek egyet veled.
Emlegeted, hogy sci-fi rajongó vagy, de nagyon nem ez derül ki az írásodból. Mi több, elég szegényes a fantáziád az írásod alapján.

Az idegenek viselkedése teljesen valószerű és hihető lehet. Teljesen emberi, hogy úgy mondjam.
A filmből nem derült ki semmi róluk, de simán el tudok képzelni egy alaptörténetet, ami ide vezet (akár embereket behelyettesítve). Adott egy űrhajó, megy valahova. Hosszútávú jármű, tele civilekkel, családokkal stb. akik semmit sem konyítanak a technikához (átlag emberke se fog atomreaktort javítani, vagy háborúzni csak úgy hipp-hopp). Meghibásodás, személyzet meghal vagy akármi, ott a sok semmihez nem értő figura. Hajó - akár önműködően - talál egy számukra is belélegezhető atmoszférával és megfelelő környezeti viszonyokkal rendelkező bolygót és megáll. Bolygó lakott, akárkikkel. Utazóknak se kaja se semmi, legyengülve büdösen mocskosan betegen stb. Nincs semmi csak amit találnak. Egy ilyen szituban - TE vagy én mint ember, de ugyanígy idegenekre is áll - bármit elfogadnál. Sőt, ahogy most éppen a macskakaját nézték ki, te lehet hogy épp a másik faj emésztőgödreiért lennél oda. Bármi elképzelhető.
A hajótörős sztorit nem emlegetem mert már megtették előttem, nagyon helyesen.

A naív birka átalakulása, a karakterfejlődés, azzal együtt, ahogy hozta a tipikus emberi viselkedésformát, pedig egész egyszerűen zseniális volt.

CG meg akció? Elviselhető. Maga a film pedig működik, úgy ahogy van. Ez a lényeg.
42

#1689 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 00:35

Idézet: BigBear - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 21:36

Mi több, elég szegényes a fantáziád az írásod alapján.

Akkor jó.

#1690 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 12:16

Szenvedek ezzel a "Meteor" c.eposszal  ;)
http://www.port.hu/meteor_meteor:_path_to_...e=&i_topic_id=2

édes kis/nagy hibák vannak benne... :D
bevágó kép:Füstöl a város,a sok becsapodástól /L.A./ menekülök ezrei az autó pályán...
igenám de,nem ki hanem a városba befele menekülnek :D

nyah szenvedek tovább

#1691 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 18:53

Idézet: Twelve - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 13:13

Lényegében egyetértek veled.

Én is nemrég néztem meg a D9-et a moziban, de igazából nem is tudtam eldönteni, hogy jó film volt vagy inkább rossz. Érdekes volt mindenesetre, annyi azonban biztos, hogy nálam messze van az "ájulós" kategóriától.

Meg azt mondja már meg nekem valaki, hogy ezek hogy értették meg, hogy mit motyognak a földönkívüliek?

részletkérdés. han solo honnan értette meg csubi dörmögését? az alienek is már egy ideje ottvoltak, volt idejük megtanulni hogy beszélnek, elvégre az elejétől ők foglalkoztak a legtöbbet velük. de ilyeneken agyalni egy SCI -FI film után eléggé értelmetlen. ez kb olyan mintha az Erő-t próbálnád megfejteni a starwarsban.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1692 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 06:54

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 18:53

részletkérdés. han solo honnan értette meg csubi dörmögését? az alienek is már egy ideje ottvoltak, volt idejük megtanulni hogy beszélnek, elvégre az elejétől ők foglalkoztak a legtöbbet velük. de ilyeneken agyalni egy SCI -FI film után eléggé értelmetlen. ez kb olyan mintha az Erő-t próbálnád megfejteni a starwarsban.

Jólvanna, nem agyaltam rajta, csak szimplán eszembe jutott, végülis mindegy.

Egyébként meg nem kimondottan vagyok sci-fi kedvelő, nálam ez a film akkor is csak max. 6/10.

#1693 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 10:21

Ne bantsatok mar szerencsetlen hetkilencedet.

Korabban mint irtam (igaz szukszavuan) egy erdekes megoldasu film, ami figyelemre melto osszessegeben, de szvsz. tul van "hypolva".

En is szeretem a sci-fi-ket, de alapvetoen en nem tekintem annak a D9-t (ha annak tekintettem volna, lesz@roztam volna). Egy szokatlan stilusban megcsinalt sci-fi kozeli diszletek koze pakolt jellemabrazolas/"jellemfejlodes" 2 oraban...

...ami a lenyeget illeti, sajna szamomra pont az a semmitmondo, de lehet velem van a baj, mert nem csodalkozok ra, hogy igen az ember ilyen, igy viselkedik adott korulmenyek kozott, naes?!?!? ezt tudtam eddig is, hova sz@rjak?

Ami miatt erdekes az a film egyedisege, de ezt meg mindig nem tudom, hogy tetszik e vagy sem (minden esetre megnezni erdemes), lehet itthon is megnezem szepen nyugiban agybol, hatha erdekesebbnek fogom talalni a tartalom miatt en is!

#1694 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 15:26

Muhaha, most nézem a gijoe-t, ez beteg. Olyan értelemben, hogy ok, hogy cgi, de ebben minden cgi, az is, amit semmi nem indokolna, hogy az legyen, ráadásul nem jó cgi, hanem gagyi olcsó fos. Még pár év és a szex jelenetek is cgi-k lesznek a filmekben  :omg:

Ha nem eröltetnék a cgi-t, azt mondanám, hogy elfogadható akciófilm, 6/10. De így 1/10-et se ér.

Ja azt elfelejtettem megemlíteni, hogy az ok, hogy golyóálló ruha, de fizikaálló ruha, kicsit már sok nekem :D

Szerkesztette: Mumia 2009. 10. 11. 15:27 -kor

#1695 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 15:46

:) Jaja, vicces film a Joe, de legalabb nem veszi komolyan onmagat!

#1696 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 09:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 16:26

Muhaha, most nézem a gijoe-t, ez beteg. Olyan értelemben, hogy ok, hogy cgi, de ebben minden cgi, az is, amit semmi nem indokolna, hogy az legyen, ráadásul nem jó cgi, hanem gagyi olcsó fos. Még pár év és a szex jelenetek is cgi-k lesznek a filmekben  :omg:

Ha nem eröltetnék a cgi-t, azt mondanám, hogy elfogadható akciófilm, 6/10. De így 1/10-et se ér.

Ja azt elfelejtettem megemlíteni, hogy az ok, hogy golyóálló ruha, de fizikaálló ruha, kicsit már sok nekem :D

naja, ez a 2 dolog engemis széles mosolyra késztetett :D

lábamellett felrobban gránát, megse moccan. bár lehet biztos olyan nehéz volt a gönc hogy már csak a tehetetlenség is megtartotta :D

meg a párizsi autós üldözés egyenesen vicc. az egy dolog hogy a transformers szerűen kijövő "lökhárító" honnan a fenéből került elő és akkor a motortérben mi maradt, de az ütközéseken én jókat röhögtem. belemegy a motoros kisjányba oldalról közlekedő sebességgel a kocsi és csak kicsikét kicsúszik a kereke amikor mittoménhánnyal nagyongyorsan megy. minimum elkellett volna repülnie motorostul a fenébe. stb stb
Idézet (*Iguana*)

#1697 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 10:36

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:31

naja, ez a 2 dolog engemis széles mosolyra késztetett :D

lábamellett felrobban gránát, megse moccan. bár lehet biztos olyan nehéz volt a gönc hogy már csak a tehetetlenség is megtartotta :D

meg a párizsi autós üldözés egyenesen vicc. az egy dolog hogy a transformers szerűen kijövő "lökhárító" honnan a fenéből került elő és akkor a motortérben mi maradt, de az ütközéseken én jókat röhögtem. belemegy a motoros kisjányba oldalról közlekedő sebességgel a kocsi és csak kicsikét kicsúszik a kereke amikor mittoménhánnyal nagyongyorsan megy. minimum elkellett volna repülnie motorostul a fenébe. stb stb

Az egész autós üldözős jelenet olyan minőségű volt, hogy még az nfs sorozat intrójának is gyenge lett volna.

A robbanásokra meg biztos az a magyarázat, hogy ahogy érzékeli a robbanás fényét ellenerőt fejt ki a ruha :D

#1698 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 10:58

Megnéztem én is a Drag Me To Hell-t, nekem bejött.
Pont az volt benne a jó, hogy a röhögés és a para váltakozott bennem.  :)
Mondjuk a vége már eléggé átment mesébe, tiszta olyan volt, mintha egy Indiana Jones-t láttam volna.
Aki meg azt mondja, hogy néhány pillanatban nem fosta össze magát, az hazudik.  :D
Tessék egyedül, sötét szobában, fülessel, hangosan sasolni!  :cool:

#1699 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 11:00

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 11:58

Megnéztem én is a Drag Me To Hell-t, nekem bejött.
Pont az volt benne a jó, hogy a röhögés és a para váltakozott bennem.  :)
Mondjuk a vége már eléggé átment mesébe, tiszta olyan volt, mintha egy Indiana Jones-t láttam volna.
Aki meg azt mondja, hogy néhány pillanatban nem fosta össze magát, az hazudik.  :D
Tessék egyedül, sötét szobában, fülessel, hangosan sasolni!  :cool:

elég nekem a hangfalszett, volt már hogy majdnem felpattantam heverőről amikor valami a hátam mögött kezdett el neszezni, és nem voltam benne biztos hogy nem a film csinálta :D (nem erről a filmről beszélek konkrétan)
Idézet (*Iguana*)

#1700 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 11:11

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 12:00

elég nekem a hangfalszett, volt már hogy majdnem felpattantam heverőről amikor valami a hátam mögött kezdett el neszezni, és nem voltam benne biztos hogy nem a film csinálta :D (nem erről a filmről beszélek konkrétan)

Mindezt megborsozva egy macskával, aki a legváratlanabb pillanatban ugrik az öledbe, vagy simul a lábadhoz... :eek:
Ideális kombináció. :cool:

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87