HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 28. 13:12

No, látom, az új Batman se hozta lázba a fórumtársakat.
(Én se láttam még, de nem is biztos, hogy akarom.)

Viszont belebotlottam a Cloud Atlas előzetesébe a filmbuzi.hu oldalon:
filmbuzi.hu/archives/2012/07/26/cloud-atlas-elozetes/

Meg, bevallom, nekem az Oz The Great and Powerful előzetes is tetszett:
youtube.com/watch?v=yyywumlnhdw

Szerkesztette: scaurus 2012. 07. 28. 13:16 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2482 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 29. 13:45

Ez a farkasos "The Grey" mekkora egy fos. Fele előtt lelőttem, bár a forgatókönyvírót szívesebben.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2483 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 29. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2012. 07. 28. 14:12

No, látom, az új Batman se hozta lázba a fórumtársakat.

Penteken neztuk moziban, egyszer nezheto, kivitelezes eleg jo, de a forgatokonyv pocsek es meg kepregenyhez kepest is idotasag, karakterek kidolgozasa zero (kivetel akiket a korabbi reszbol ismert az ember, habar azokbol mar nem emlexem semmire, igaz igy 3 nap tavlataban a mostanibol sem sokra)

#2484 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 18. 18:10

Megnéztem az Emlékmást. Nekem nagyon bejött, Avengers, Prometheus, Batman után ez a 4. film amit mostanában néztem, nem okozott csalódást. Azt is hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem érdekelt mennyire hasonlít a 90-es elődre. Volt néhány jó utalás ami átjött de ennyi. 3D nélkül is fantasztikus volt a látvány. Szereplők hozták amit kell, semmi extra, Kate Beckinsalenek nagyon jól állt a gonosz szerep.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2485 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 08. 18. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 07. 29. 16:39

Penteken neztuk moziban, egyszer nezheto, kivitelezes eleg jo, de a forgatokonyv pocsek es meg kepregenyhez kepest is idotasag, karakterek kidolgozasa zero (kivetel akiket a korabbi reszbol ismert az ember, habar azokbol mar nem emlexem semmire, igaz igy 3 nap tavlataban a mostanibol sem sokra)

Mi is megneztük, teljes mértékben egyetértek Vertigo fórumtárssal.
A Batman:Kezdődik! a maga műfajában zseniális, a második részen már látszottak a hanyatlás jelei, a harmadik pedig kifejezetten gyenge volt.

#2486 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 18. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 08. 18. 19:10

Megnéztem az Emlékmást. Nekem nagyon bejött, Avengers, Prometheus, Batman után ez a 4. film amit mostanában néztem, nem okozott csalódást. Azt is hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem érdekelt mennyire hasonlít a 90-es elődre. Volt néhány jó utalás ami átjött de ennyi. 3D nélkül is fantasztikus volt a látvány. Szereplők hozták amit kell, semmi extra, Kate Beckinsalenek nagyon jól állt a gonosz szerep.

Én csütörtökön néztem, nekem is tetszett, azt hittem remake lesz, de tényleg csak nyomokban volt utalás a 90-esre, két különböző film.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2487 Felhasználó inaktív   mantaboy2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 07. 08:19

Sziasztok.

Egy (számomra) régi filmet keresek és a segítségeteket szeretném kérni.A címére sajnos nem emlékszem kb 80 as évek közepén készülhetett.Még VHS en volt meg és narrátoros volt.A története (már amennyire emlékszek belőle) hogy egy kínai fickó üldögél egy kávézó szerű helyen újságot olvasgatva majd mikor nem néz oda senki két műkezet kap elő,bele teszi az újságot és elmegy egy szigonypuskával egy háztetőre hogy onnan lecsússzon és (talán gyémántot lopjon de ebben nem vagyok biztos) Aztán van benne valamilyen "szuper" fekete autó amit mielőtt kilőnek 2 poket bike ot kapnak elő és lelécelnek.Kicsit Jackie chan es jellege van a filmek van még benne jetpackal repülés és 1 rolls royce is ami a lámpái helyén rakétát lő... Hú most ezt így visszanézve kicsit hosszúra sikeredett de ennyi amire emlékszek belőle.
Ha valaki megtudná mondani hogy mi a film címe azt nagyon megköszönném.

Előre is köszönöm a segítséget további szép napot sziasztok.

#2488 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: mantaboy2 - Dátum: 2012. 10. 07. 09:19

Sziasztok.

Egy (számomra) régi filmet keresek és a segítségeteket szeretném kérni...

Mad Mission és folytatásai
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#2489 Felhasználó inaktív   mantaboy2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 07. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: boyscout - Dátum: 2012. 10. 07. 10:23

Mad Mission és folytatásai

Köszi szépen tényleg ez az ....végig is nézem mindegyiket !!!

#2490 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 10. 23. 19:51

Na, pótoltam két "elmaradást", de mindkettőért kár lett volna a mozijegy ára.

John Carter

Jó alapanyag (Edgar Rice Burroughs Mars-sorozata nem rossz ponyva), látványos képi világ (3D-ben kifejezetten jó lehetett).
DE
Gyenge forgatókönyv, rendkívül rossz, néhol már röhejes dramaturgia.
Kár érte.

Hófehér és a vadász

Ez az elmúlt évek legjobb sötét fantasyja lehetett volna, nem volt sok híja, de csak egy didaktikus és nevetséges filmalkotás lett.
Ismét egy remek alapötlet, látványos megvalósítás - s egy rettenetesen pocsék forgatókönyv (kidolgozatlan jelenetek (pl: sötét erdőről semmit nem tudunk meg, a hídnál a trollal való találkozás teljesen öncélú) és rossz szereplőválasztás.
Spoiler

Ezért is kár.

Egyszerűen nem megy a fejembe, hogy egy Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (kalandfilmek egyik kiemelkedő darabja, talán etalonja), illetve egy Gyűrűk ura (lehet szeretni, nem szeretni, de a fantasy kiemelkedő darabja) után hogyan lehet ennyire csapnivaló filmeket készíteni.

#2491 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 12:41

Megnéztem Total REcall-t, valami fertelmes volt szerintem. Ilyen pocsék forgatókönyvet nem is emlékszem mikor láttam, ha láttam valaha.

Szerkesztette: Mumia 2012. 11. 11. 12:43 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 13:54

Total Recall-t csak belepörgetve tudtam végignézni, egy rakás logikai marhaság miatt végül a szöveges részeket átugrottam, és csak az akciójeleneteket néztem meg (mondjuk azokért is kár volt).

Komolyan, az ilyen filmek miatt kérdőjelezik meg az emberek jogosan a "remake" létjogosultságát. Nagyon remélem, bukik egy óriásit bevételben.

#2493 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 17:11

Lesz mit nézni jövőre is, ha nem jön be a kontakták jóslata (legalábbis a mi rezgésszintünkön)! ;)

F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#2494 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2012. 11. 16. 17:11

Lesz mit nézni jövőre is, ha nem jön be a kontakták jóslata (legalábbis a mi rezgésszintünkön)! ;)

Szép lista... Folytatás vagy reboot, a címek közül talán egy vagy kettő van, ami eredeti történet lesz. Hollywood tartja magát a szokásaihoz. Igazából én már a képregényfilmektől kezdek besokallni, régen a kedvenceim voltak, de ezek a bőrlehúzások már unalmasak.

#2495 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 11. 16. 20:08

Oz the Great and Powerful előzetes

http://filmbuzi.hu/a...ful-elozetes-2/

#2496 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:01

Megnéztem A hobbit 1. részét, sima 3D-ben.

Látványos, valószínűleg annak is érthető, aki nincs otthon a Tolkien mitológiában, a cselekmény folyamatosan halad előre.
Ha nem láttuk volna A Gyűrűk Urát, akkor nagyot ütne.

Viszont, már láttuk, és nem ér fel azzal.
Nem is érhet fel, mert maga a cselekmény sokkal kevésbé heroikus.

A könyvekkel is ez a helyzet.
Bár eredetileg (Angliában) előbb jelent meg A hobbit és utána A Gyűrűk Ura, szerintem Magyarhonban általában fordított sorrendben olvasták az emberek.
Emlékszem A Gyűrűk Ura után A Hobbit (A babó) óriási csalódás volt nekem, a történet egy egyszer-volt-hol-nem-volt mese, semmi heroizmus nincs benne, semmi érdemi utalás arra, hogy világrengető események közelednek.
Felnőttfejjel maga a nyelvezete is borzasztó, most próbáltam újraolvasni, de nem ment, egyszerűen fizikai fájdalmat okoz.

Szóval, a "hiba" véleményem szerint ott van, hogy mesének túl gyűrűkurás, Gyűrűk Urának túl mesés.
(Pl a nyúlszán nagyon gáz.)

Szerintem megéri a moziban megnézni, de nincs az a lenyűgöző élmény, mint A Gyűrűk Ura esetében volt, de nem is fájdalmasan gyenge előzmény, mint mondjuk a Csillagok Háborúja I. epizód.

#2497 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:25

Én eleve azon voltam meglepődve, amikor először olvastam, hogy 3 részes lesz a Hobbit, mikor maga a könyv terjedelmében úgy nagyjából egy-hatoda a Gyűrűk Ura trilógiának. Nade magyarázat is van persze:
Kép

Másrészt ismerve a történetet, egyértelmű, hogy ez nem annyira lesz epikus, mint amennyire a LOTR volt. Én ehelyett simán el tudtam volna képzelni valami történet megfilmesítését a Szilmarilokból (pl.: Beren és Lúthien vagy a Númenor Birodalom bukása), csak ugye sokan ezeket a történeteket nem olvasták, a Hobbitnak meg rövidsége miatt van olvasótábora.

Szerkesztette: SuMMeR 2012. 12. 16. 20:26 -kor

#2498 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: SuMMeR - Dátum: 2012. 12. 16. 20:25

Én eleve azon voltam meglepődve
...

Igen, lerágott csont. :laugh:
A hobbit filmek NEM csak A hobbit könyv történetét regélik el, hanem beleszövik A Gyűrűk Ura függelekénének vonatkozó részeit is.
Így, szemben a könyvvel, felbukkan a Fehér Tanács, szerepet kap Dol Guldur is.
(És ezért írtam, hogy "mesének heroikus, heroikusnak meg túl mesés".)

Ami még, tudtommal probléma (netes infók) volt, hogy Christopher Tolkien kézzel-lábbal küzdött mindenféle megfilmesítés ellen, árgus szemekkel figyeli, hogy Peter Jacksonék nem terjeszkednek-e túl A Gyűrűk Ura és A hobbit szövegén más Tolkien forrásokba (Szilmarilok, History of Middle-Earth I-XII., mely utóbbiból néhány rész magyarul is megjelent Elveszett mesék, Befejezetlen történetek, A gyűrű keresése címekkel), mert csak a két alapműre vonatkozó filmesítési jogokat adta el anno a szerző, így Peter Jacksonék, ha akartak volna se meríthettek, bővíthettek volna egyéb, authentikus forrásokból.

Spoiler

Szerkesztette: scaurus 2012. 12. 16. 20:39 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 21:27

Szoval azoknak nem ajanljatok a hobbitot, akik szenne untak magukat a gyuruk ura elso egy illetve utolso masfel orajanak aprajafalvas jelenetein?

(lesz meg valami 48 fps-es film mostanasban? nem tudom, ugy neztetek? volt valami rokainger, amirol nehany helyen problemaznak?)

u.i.
nemreg megneztuk a felhoatlaszt, latvanyos volt, mondanivaloja szamomra eleg kozhelyes volt, minden esetre nem volt vacak (picit mondjuk soknak talaltam a meleg csokok, travik, ferfi altal jatszott nok suruseget a filmben), de ha valaki meg akarja nezni vagy vip terembe tegye vagy otthon (165 perc + reklam)

Szerkesztette: Vertigo 2012. 12. 16. 21:34 -kor

#2500 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 12. 16. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 12. 16. 21:27

Szoval azoknak nem ajanljatok a hobbitot, akik szenne untak magukat a gyuruk ura elso egy illetve utolso masfel orajanak aprajafalvas jelenetein?

(lesz meg valami 48 fps-es film mostanasban? nem tudom, ugy neztetek? volt valami rokainger, amirol nehany helyen problemaznak?)
...

1.) Ha nem érdekel "aprajafalva", meg a tolkieni történelem, akkor nem annyira.

2.) Én vidéken néztem, sima (24 fps) 3D-ben, de azt se értettem, hogy mér' jó ez 3D-ben, semmit nem adott a filmélményhez, ugyanilyen jó lett volna 2D-ben is.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.