HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 01. 09. 15:47

Megnéztem pár alkotást az ünnepek alatt:

A beavatott (Divergent): tipikus hollywoodi iparosmunka, egy gyenge YA ("young adult) sorozat, faék egyszerűségű, kiszámítható sztori, sztereotíp, de szerethető főhősök, arra alkalmas, de 12 egy tucat színészek, a sztorihoz illő képi és látványvilág - azaz egy megtekintésre egy esős szombat délután jó lehet, de két nap múlva arra se emlékszik az ember, hogy megnézte

Vízözön (Hard Rain): hihetetlenül rossz zs kategóriás film, ezek után már érthető, hogy Morgan "Mindenbenszerepelek" Freeman honnan kapta a középső becenevét - megtekintését senkinek nem ajánlom

A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy): csalódást keltően rossz film volt, a sztori béna, a szereplők röhejesek, a popzene meg nagyon nem illett a filmhez, egyedül az "I am groot" kiszólás volt jó, de ennyi meg kevés egy filmhez, nem ajánlom

A Lego-kaland (The Lego Movie): nézhetetlenség határait súroló gyenge (mondhatnám ótvar) film, óriási csalódás
(Egyetlen értékelhető jelen volt benne: Batman és a Millennium Falcon hiperhajtóműve)

Sherlock és Én (Without a clue): enyhén gagyi, de szórakoztató Sherlock Holmes adaptáció remek színészi játékkal, megtekintésre javasolt
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2622 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 01. 09. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2015. 01. 09. 15:47

A Lego-kaland (The Lego Movie): nézhetetlenség határait súroló gyenge (mondhatnám ótvar) film, óriási csalódás
(Egyetlen értékelhető jelen volt benne: Batman és a Millennium Falcon hiperhajtóműve)

Sherlock és Én (Without a clue): enyhén gagyi, de szórakoztató Sherlock Holmes adaptáció remek színészi játékkal, megtekintésre javasolt

Az elobbi nekem is csalodas volt (egy kritikaban azt irtak felnott fejjel is szorakoztato, hat nem), az utobbi mar be van keszitve. ;-)

A Fantastic Fear of Everything: csakis Simon Pegg miatt, de csak feltetelesen: o zsenialis, de a film... nekem mar sok volt a "muveszetbol".

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2623 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 26. 11:44

Áttjöttem a filmajánlóból.

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2015. 03. 26. 10:02

Nem olyan logikátlan, én azt mondanám, hogy egyszerű film (egy 2001 - Űrodüsszeia mellett mindenféle képpen), mindent "narrálnak" a filmben, így első megnézésre is érthető (most nem neked címezve, csak megjegyezvén, hogy egy olyan moziba járó közönségnek, aminek az Inception bonyolult volt, annak persze feladja a leckét ez a film). Legtöbben a feketulyakas résznél dobták be a törülközőt (a kritikusok is), pedig ott is csak figyelni kell és mindent elmondanak mi történik.
Spoiler

Na de miért vesz fel az egyetem kevés mérnököt? Mert farmer kell. A néger tanár mondta, hogy most farmerre van szükség, nem mérnökre. És hogy majd a következő generáció, majd annak jobb lesz.
Meg hogy most az életben maradásra kell gyúrni, ami a kajától függ, a többi dolognak kb. nincs súlya most, csak hiábavaló dolgok.
És azért nem volt MRI gép sem, mert nem jutott rá szakember, aki karbantartsa. Épp ezt mondta a tanároknak, hogy olyan hiábavaló dolgok, mint pl. MRI gép, amitől lehet az asszony nem halt volna meg, mert időben észreveszik a betegségét.

#2624 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 26. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 26. 11:44

Áttjöttem a filmajánlóból.

Na de miért vesz fel az egyetem kevés mérnököt? Mert farmer kell. A néger tanár mondta, hogy most farmerre van szükség, nem mérnökre. És hogy majd a következő generáció, majd annak jobb lesz.
Meg hogy most az életben maradásra kell gyúrni, ami a kajától függ, a többi dolognak kb. nincs súlya most, csak hiábavaló dolgok.
És azért nem volt MRI gép sem, mert nem jutott rá szakember, aki karbantartsa. Épp ezt mondta a tanároknak, hogy olyan hiábavaló dolgok, mint pl. MRI gép, amitől lehet az asszony nem halt volna meg, mert időben észreveszik a betegségét.

Ez inkább szörszálhasogatás. Mint írtam, az egyetlen dolog amiről nem tudunk semmit az a kataklizma, ami lezajlott (fizet adót, de nincs hadsereg). Nem tudjuk mit vitt magával, mennyi ember maradt. Az agymosás (nem is volt Holdra szállás és csak egy mese az) is egy jel, hogy valami nagyon komoly dolog ment végbe. És az, hogy az egyetem mi szerint válogat nem tudjuk (azt sem, hogy ott mit tanítanak, egyáltalán mit is csinál a kormány stb), sőt, nem is érdekes, mert szerintem érezhető a "apád is farmer, te is az leszel" vonal is, vagyis mintha valakik beosztották volna az embereket skatulyákba és erre rádobva az agymosást mit is mondhatna a karrier tanácsadó, hogy legyen csak farmer, mert az kell, nem mondhat mást, még akkor sem ha nem kellene farmernek lennie a kölyöknek.

Ez a film MacGuffin-ja, egy olyan dolog, amiről nem tudunk sokat, de szükséges a történet vezetéshez (mármint, hogy a srác ott maradjon a háznál).
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2625 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 26. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2015. 03. 26. 18:19

(fizet adót, de nincs hadsereg).

Az adó ment a nasanak, hogy megépíthessék a zűrhajót.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2626 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 27. 13:25

Értem.
Tényleg csak szőrözés, csak ez így megmaradt bennem, hogy hülyeség.
A főbb hiba, hogy csak úgy mászkáltak egy fekete lyuk eseményhorizontja körül (sőt, át is mentek egy fekete lyukon?), és semmi kárt nem tett bennük a gravitáció.

#2627 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 27. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 27. 13:25

Értem.
Tényleg csak szőrözés, csak ez így megmaradt bennem, hogy hülyeség.
A főbb hiba, hogy csak úgy mászkáltak egy fekete lyuk eseményhorizontja körül (sőt, át is mentek egy fekete lyukon?), és semmi kárt nem tett bennük a gravitáció.

Féreg lyuk, nem fekete. Tudom, lyuk-lyuk, de na... :D

Szerk.: talán tényleg figyelmesebben kellett volna megnézni... :smoker:

Szerkesztette: Csücsök 2015. 03. 27. 16:06 -kor

#2628 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 27. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2015. 03. 27. 15:56

Féreg lyuk, nem fekete. Tudom, lyuk-lyuk, de na... :D

Szerk.: talán tényleg figyelmesebben kellett volna megnézni... :smoker:

A végén a feketébe ment bele.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2629 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 27. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2015. 03. 27. 16:14

A végén a feketébe ment bele.

Az igaz, de ki tudja mi van a lyukon belül? :D Ahogy tars mondta, hogy "ők" alkották azt a 3 dimenziós teret, amiben meg akarják értetni az 5 dimenziós világ lényegét. Ez megkérdőjelezheti, hogy valóban egy fekete lyuk szippantotta-e be őket.

#2630 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 27. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2015. 03. 27. 16:49

Az igaz, de ki tudja mi van a lyukon belül? :D Ahogy tars mondta, hogy "ők" alkották azt a 3 dimenziós teret, amiben meg akarják értetni az 5 dimenziós világ lényegét. Ez megkérdőjelezheti, hogy valóban egy fekete lyuk szippantotta-e be őket.

A legelfogadottabb elmélet szerint szétesik az anyag szerkezete. Maga a fekete lyuk egy végtelenül kicsi pont, ahol a nyomás és a sűrűség értéke végtelen nagy.

Már a megközelítésekor szétesik az anyag, a lyukhoz közelebb lévő részein annyival nagyobb a gravitációs erő, mint a távolabbi részein, hogy minden anyag megnyúlik, szétszakad.
És ott az idődilatáció is: ekkora gravitásciós tér közelében hihetetlen módon belassul az idő. Ezt bele is kalkulálták az első bolygón, ami olyan közel volt a fekete lyukhoz, hogy ott eltöltve néhány órát, a külső szemlélőknek több évtizedébe telt.
Ez a hatás lyuk közelében még erősebb, külső szemlélők azt látták volna, hogy ahogy közeledik a lyuk felé, egyre lassabban telik az ő ideje a sajátjukhoz képest, olyannyira, hogy a külső szemlélők idejében végtelen idő múlva fogja elérni (már ha nem takarja el az eseményhorizont addig).

#2631 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 28. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 27. 18:24

A legelfogadottabb elmélet szerint szétesik az anyag szerkezete...blablabla

Tudod mi a baj?
Belekapaszkodtál ebbe a feketelyuk témába, de ez a film alapjában véve nem egy ismeretterjesztő filmnek készült, hogy bemutathassák a Spectrumon.
Ez egy fantáztia, amiben egyfajta alternatív elképzelésként így jelenítették meg..
Ennyi és nem több.

A film lényege nem ebben lakozik és nem ettől csodálatos.

Ha ilyen ismeretekre (pontosabban a tudomány mai álláspontjához közelibb álláspontokra) vágysz, akkor ne a mozivászon mögé ülj, hanem járj előadásokra, vagy csüccs a fotelbe Discoveryt és/vagy Spectrumot lesni!

#2632 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 28. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 03. 28. 09:35

Tudod mi a baj?
Belekapaszkodtál ebbe a feketelyuk témába, de ez a film alapjában véve nem egy ismeretterjesztő filmnek készült, hogy bemutathassák a Spectrumon.
Ez egy fantáztia, amiben egyfajta alternatív elképzelésként így jelenítették meg..
Ennyi és nem több.

A film lényege nem ebben lakozik és nem ettől csodálatos.

Ha ilyen ismeretekre (pontosabban a tudomány mai álláspontjához közelibb álláspontokra) vágysz, akkor ne a mozivászon mögé ülj, hanem járj előadásokra, vagy csüccs a fotelbe Discoveryt és/vagy Spectrumot lesni!

Nem csak ezért nem tetszett. Nem kötött le. Aztán akkor már ezek a logikai buktatók (egyszer belekalkulálják az idődilatációt, egyszer meg nem) is jobban zavarnak. Plusz az is közrejátszhatott, hogy én láttam róla egy bemutatót, amiben bemondták, hogy Kip Stephen Thorne volt a szakértő, aztán erre is rákészültem, hogy na vajon milyen lesz, és nagyobb volt a várakozás, mint amit kaptam.

Ami leköt, ott simán átugrok a logikai/fizikai buktatókon, Prince of Persiát is megnéztem, még le is kötött, pedig tekergették az időt visszafelé néha. Mondjuk a játék az jobb volt, mint a film.

#2633 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 28. 11:58

Azt hiszem erre szokták azt mondani, engedd el!
Nem neked való és kész.

A Prince of Persia a maga nemében szerintem is egy nagyon jó film volt, de filmművészetileg (ha ez utóbbira egyáltalán lehet ilyet írni) abszolút más súlycsoportba tartoznak.
Eleve más a célközönsége, a szórakoztatóértéke teljesen másban rejlik.

#2634 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 13. 19:37

Talán 15 éve láttam egy filmet, amiben egy mesterlövész bérgyilkost üldözött egy testőr.
Az elején egy repülőgépről leszálló fazont lőtt le, akit a főszereplő őrzött, a végén meg a főszereplő a saját csúzlijával lőtte le, ahogy menekült el.
Valaki nem tudja a címét?

#2635 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 14. 07:05

Jelek: azt hiszem láttam már régen, de mivel semmire nem emlékeztem, hétvégén megnéztük.
Nagyjából az űrlény megjelenéséig biztató volt, onnantól inkább tréfás, mint izgalmas.
6.5/10
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#2636 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 14. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 04. 14. 08:05

Jelek: azt hiszem láttam már régen, de mivel semmire nem emlékeztem, hétvégén megnéztük.
Nagyjából az űrlény megjelenéséig biztató volt, onnantól inkább tréfás, mint izgalmas.
6.5/10

Spoiler

#2637 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 14. 10:17

Érdekes, én szerettem a Legos filmet, mert oltári társadalomkritika rejlik benne, amit valóban a felnőttek/felnőttebbek vesznek csak észre. Maga a sztori meg nem lehet túl komplex, hiszen első sorban gyerekek a célcsoport. Siman 7/10.

Szerkesztette: LightBringer 2015. 04. 14. 10:17 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2638 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 14. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 04. 14. 08:05

6.5/10

Jelek? Semmi nem történt benne. Az alusisakos jelenet poén volt, de nem is értettem és úgy egyáltalán, végig csak arra vártam, hogy mi lesz, aztán vége lett a filmnek, meg jött valami lényforma amit nem is értem miért basztak orrba bézbólütővel.
Make love not Wor.

#2639 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 15. 21:02

A Csillagok közöttől mégsem csak én nem estem hanyatt :D

Szirmai úr, a Hollywood Hírügynökségnél:
https://www.youtube....=youtu.be&t=380
:D

#2640 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 05. 15. 23:15

Keves emberre mondom azt, hogy lapattal kene szetverni a fejet. Na, kedves Szirmai ur felkerult a listara par megnezett video alapjan. Dogoljek bekeben.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.