HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#121 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 18:17

Idézet: saen - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 18:37

Ja, és jó a lepke :) Gondolom hasonló körülmények között született az is, mint a pókhálós történet.

Köszi!

A lepkét tegnap hajnalban fotóztam egy erdei tisztáson, amelytől kb 500 m-re egy tó is található, ráadásul az egész egy völgyben fekszik, így azt hiszem ideálisak a körülmények. :) Természetesen az is kellett hozzá, hogy tegnap hajnalban 13 fok volt.
gubitibi

#122 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 12. 19:37

Jó kis móka volt a Lánchídnál ma délután. Már az eredeti időpontban is ideálisak voltak a körülmények a kontraszttalan képekhez fehér égbolttal, ezt tetézték egy majdnem egyórás halasztással. A lényeg itt, a többi a rosszsorsú blogban.
Kép
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#123 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 19:52

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#124 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 22:45

Elég morcosan néz ki. A gépből maradt valami? :D

#125 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 09:03

Keretet és hugit nem ér cikizni :-)
Kép
Opel Calibra 2.0 16V 150LE@150LE :) ** Fotós cuccaim ** Fényképalbum

#126 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 14. 09:53

Idézet: korbendallas - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 10:03

Keretet és hugit nem ér cikizni :-)
[IMG]2006-08-13_CRW_8618_2.jpg

Kereten nem cikizhetem, hugit eszembe sem jutna cikizni, sőt, úgyhogy marad a kompozíció. Középpontos. Az alsó részen lévő növények (akáccsemeték?) kissé zavaróak. A háttérben elbújó szalmabálákkal lehetett volna kezdeni valamit, mondjuk odasétálni és arról elrugaszkodni. Kérek helyet a tekintet irányában.

#127 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 10:53

Kereten nem cikizhetem, hugit eszembe sem jutna cikizni, sőt, úgyhogy marad a kompozíció. Középpontos. Az alsó részen lévő növények (akáccsemeték?) kissé zavaróak. A háttérben elbújó szalmabálákkal lehetett volna kezdeni valamit, mondjuk odasétálni és arról elrugaszkodni. Kérek helyet a tekintet irányában.

Kicsit szottyos volt az idő, így a mezőn való átgázolást kihagytuk, viszont jók voltak a fények a felhőknek köszönhetően...
Rev.2. (több már nem fér a képbe, ez a maximum jobboldalt):
Kép

#128 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:58

Idézet: korbendallas - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 11:18

Kicsit szottyos volt az idő, így a mezőn való átgázolást kihagytuk, viszont jók voltak a fények a felhőknek köszönhetően...
Rev.2. (több már nem fér a képbe, ez a maximum jobboldalt):
[IMG]2006-08-13_CRW_8618-3.jpg

Sokkal jobban tetszik, jobban érvényesül az átló, a szemek nem a keret sarkában keresik a pókot, hanem az égre néznek, ami erősíti a szabadság érzetét.

#129 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 15:00

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:52

[IMG]alien[IMG]

Ez egy miez?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#130 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 20:56

pár kép...

Szerkesztette: mtubi 2006. 08. 14. 21:15 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 00:46

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 21:56

Előrebocsáttom, &@đĐ sz@r napom volt... egész nap vonatoztam 1000x át kellett szállni és mind késett. Az utolsóra 2.5 órát vártam úgy, hogy nem mondták mikor jön tehát Kelenföldön egy padon ücsörögtem.

Kisfiús:
Jobbról vágnék, balra én még hagytam volna egy kis helyet... A felső fehér sávot szerintem ps-el kiretusálhatnád, mert igy nekem olyan, mintha ferde lenne a kép :(
Naplemente #1:
Kicsiben valami eszméletlen. Épp ma gondolkoztam, hogy milyen tök jó lenne egy effélét készíteni.
Nagyobb méretben sajnos már nem tetszik annyira :( Mintha életlen lenne az aranyút vége... Az ember elkezdi nézni, majd egyszercsak vége a gyönyörű aranysárga útnak és mintha egy köd-falba ütközne a tekintet, ami gomolygó füsttel van tarkítva... Pedig nagyszerű lett volna, ha sikerül!
Naplemente #2:
A kép alsó harmadát szerintem levághatod nyugodtan. Szerintem ott már nincs semmi. Kb. ott, ahol a homályos részből egyszercsak előbukkannak a felhőcsíkok (a nap alatt kicsivel).
Kakas:
Szigorú. Erről nem tudom eldönteni, hogy tetszik, vagy sem :) Egyik pillanatban azt mondanám, hogy másképp vágnék - mi mást - a másikban, pedig, hogy igy jó, ahogy van.
Azért vágnám máshogy, mert valamiért hiányérzetem van a kakas elől. Nem tudom milyen volt az eredeti kép (tehát, hogy lehetne variálni a vágással), de szerintem próbáld meg, hogy a jobb felső sarokba teszed a szemét. Valami kompromisszumos megoldással kéne - már, ha lehet. Taraja se vesszen, viszon a szem is máshol legyen.
Más bajom nincs a képekkel :)
Naplemente #1-on kívül szerintem minden rendben van csak apróbb módosítások kellhetnek. Ha van időd/kedved nézd meg, hátha... Ha nem, akkor legalább írtam :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#132 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 07:10

Idézet: Tinca - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 16:00

Ez egy miez?

Nem tudom. :confused: Búvár zsebkönyvben is néztem, de nem találtam. Valamilyen légyféleség lehet, de hosszú, mindenhol egyformán vékony potroha van, az egész állat úgy 15-20mm között lehet. Ragadozó, mert egy másik példányát úgy sikerült lekapni, hogy egy legyet szorongat a mellső lábai között.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#133 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 07:18

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:46

Előrebocsáttom, &@đĐ sz@r napom volt... egész nap vonatoztam 1000x át kellett szállni és mind késett. Az utolsóra 2.5 órát vártam úgy, hogy nem mondták mikor jön tehát Kelenföldön egy padon ücsörögtem.

Kisfiús:
Jobbról vágnék, balra én még hagytam volna egy kis helyet... A felső fehér sávot szerintem ps-el kiretusálhatnád, mert igy nekem olyan, mintha ferde lenne a kép :(
Naplemente #1:
Kicsiben valami eszméletlen. Épp ma gondolkoztam, hogy milyen tök jó lenne egy effélét készíteni.
Nagyobb méretben sajnos már nem tetszik annyira :( Mintha életlen lenne az aranyút vége... Az ember elkezdi nézni, majd egyszercsak vége a gyönyörű aranysárga útnak és mintha egy köd-falba ütközne a tekintet, ami gomolygó füsttel van tarkítva... Pedig nagyszerű lett volna, ha sikerül!
Naplemente #2:
A kép alsó harmadát szerintem levághatod nyugodtan. Szerintem ott már nincs semmi. Kb. ott, ahol a homályos részből egyszercsak előbukkannak a felhőcsíkok (a nap alatt kicsivel).
Kakas:
Szigorú. Erről nem tudom eldönteni, hogy tetszik, vagy sem :) Egyik pillanatban azt mondanám, hogy másképp vágnék - mi mást - a másikban, pedig, hogy igy jó, ahogy van.
Azért vágnám máshogy, mert valamiért hiányérzetem van a kakas elől. Nem tudom milyen volt az eredeti kép (tehát, hogy lehetne variálni a vágással), de szerintem próbáld meg, hogy a jobb felső sarokba teszed a szemét. Valami kompromisszumos megoldással kéne - már, ha lehet. Taraja se vesszen, viszon a szem is máshol legyen.
Más bajom nincs a képekkel :)
Naplemente #1-on kívül szerintem minden rendben van csak apróbb módosítások kellhetnek. Ha van időd/kedved nézd meg, hátha... Ha nem, akkor legalább írtam :Đ

Köszi a hozzászólást!A kezdéshez képest egész kedvező volt az elbírálat  :) .
A kisfiúsnál már így is vágtam jobbról, több hely meg nincs balról. Akciófotó volt (vadidegen-elkapott pillanat), nem volt idő pepecselni. A ferde fehér csík valóban rossz, de van még hely vágni felül és egy picit alul  ;) . A naplementés 1-nél, ahol a napos része kicsit homályosabb...az a helyzet, hogy elég párás volt a levegő, szóval megvédeném magam és a gépet (obit).  :p
Egyedül a kisfiúsnál vágtam, a többi képnél a nyers butított képeket látjátok.

Szerkesztette: mtubi 2006. 08. 15. 07:19 -kor

#134 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 09:01

a naplementtekrol nem nagyon van mit mondani (az elso horizontja meg ferde is, a masodik sajnos tucatkep -- nem mintha nem csinalt volna barmelyikunk is ilyet es csodalta volna a vegeredmenyt, de hat ez csak ennyi.)

a kakas az nagyon erdekes portre, sok-sok hibaval. a kep bal oldala "pofanvagja" szegenyt, a tarajat es a 'hogyishivjak-azt-a-lelogo-reszt' meg ugy lenyiszaltad, mint egy hentes. a csor fokuszon kivulisege erdekes, de inkabb picit zavaro. en nagyon szeretem a szuk melysegelessegu fotokat, de ekkor nagyon kell figyelni, hova kerul a fokuszpont: itt a szem hatuljan van, pedig az elejere kene, igy az "arc"-bol lenne tobb az eles, es nem a hatso tollazatbol. igen, tudom, ez baromi nehez. de tetszik amugy, lesz ebbol meg jobb is! :)

a kisfiu, az teljesen jo. felulrol vagj le annyit, hogy a korlat ne latszodjon, alul a korlat talan nem is zavaro -- tul sokat az o vegtagjaibol sem szabad nyiszatolni --, jobbrol tetszes szerint. en kedvelem a szuk kivagasokat, ugyhogy balrol pont jo! nekem nagyon tetszik! de hat halas tema is. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#135 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 09:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 8:01

a naplementtekrol nem nagyon van mit mondani (az elso horizontja meg ferde is, a masodik sajnos tucatkep -- nem mintha nem csinalt volna barmelyikunk is ilyet es csodalta volna a vegeredmenyt, de hat ez csak ennyi.)

a kakas az nagyon erdekes portre, sok-sok hibaval. a kep bal oldala "pofanvagja" szegenyt, a tarajat es a 'hogyishivjak-azt-a-lelogo-reszt' meg ugy lenyiszaltad, mint egy hentes. a csor fokuszon kivulisege erdekes, de inkabb picit zavaro. en nagyon szeretem a szuk melysegelessegu fotokat, de ekkor nagyon kell figyelni, hova kerul a fokuszpont: itt a szem hatuljan van, pedig az elejere kene, igy az "arc"-bol lenne tobb az eles, es nem a hatso tollazatbol. igen, tudom, ez baromi nehez. de tetszik amugy, lesz ebbol meg jobb is! :)

a kisfiu, az teljesen jo. felulrol vagj le annyit, hogy a korlat ne latszodjon, alul a korlat talan nem is zavaro -- tul sokat az o vegtagjaibol sem szabad nyiszatolni --, jobbrol tetszes szerint. en kedvelem a szuk kivagasokat, ugyhogy balrol pont jo! nekem nagyon tetszik! de hat halas tema is. ;)

Szegény kakas  :D
Több jó kép lett azért a kakasról, csak pont ez azért is tetszett, mert sikerült elkapnom a szemét a fókusszal kis mélységélességgel. A vágásokról és egyebekről: egy Sigma 105-ös makró obival csináltam, szóval lassabb fókusz, fix - lábzoom, és nem modeltálló alanyról volt szó. Tudom, hogy a kifogások nem mentesítenek a hibák alól, de azért nem volt könnyű dolgom  :p .

#136 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:09

nezd, en manualis, analog geppel 135/2-es televel fenykepezek, ugyhogy tudom, hogy nem konnyu, de kifogasodat nem fogadhatom el! :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#137 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 16:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 13:09

nezd, en manualis, analog geppel 135/2-es televel fenykepezek, ugyhogy tudom, hogy nem konnyu, de kifogasodat nem fogadhatom el! :p

Majd igyekszem  :p .

#138 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:39

Ebédidő
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#139 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:40

Egy kis kontraszt nem ártana neki, amúgy nagyon jó :up:

#140 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 15. 20:22

Utólagos engedélyeddel kipróbáltam rajta a Burn-t (Levels után), jól áll neki (Midtones és Highlights kicsit a pókon és erősebben a jobb alsó részen).
Saját képemen még nem sikerült jól használni...

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.