HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés V. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#441 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 06:40

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 1:34

Utso :)

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem abszolut nem tetszik ez a "zöld csík"... a képek igen... ;)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#442 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 25. 07:36

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 22:04

Há' menj közelebb :Đ :Đ

Há' azé' ment fel a fára mer' közelebb mentem! :D
Na most hogy megvan az etalon, annál gyengébb gémképet nem teszek fel. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#443 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:03

Egy kis csemege!  :)

Kép

Kép

Kép
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#444 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:44

Wyco: az operahaz(?)asokbol nekem az tetszik, ahol a plafonon is latszik: ott tobb a ter. a zold ize szerintem is fortelmes (bocs), a fekete elhomalyositas meg ront is rajta egy kalappal: a csillar kepnel kifejezetten zavaro, hogy belevag a homaly a csillar korebe. annak a kepnek amugy az a baja, hogy mivel nagyon szimmetrikus, igy vigyazni kell a szimmetria megbontasara. alul van egy pici (kisse keves) levego, folul meg nulla, vagy inkabb minusz pici.. ki lehet probalni egy negyzetes kepszerkesztest, de ez a formatum sem rossz a kornyezettel, de ebben engem zavar, hogy ha mar oldalt sok plusz infot kapunk, akkor alul felul miert nincs tobb levego. nem sok kell, de azert legyen. ne tapadjon a szelere!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#445 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:48

az operasbol a plusz egyedik is jo, mert szep a vonalvezetes, ad teret, es jol van "lezarva" minden oldalon.

a szobrosokkal az a baj, hogy a 4 szobor kozul 3-nak no ki a fejebol-terdebol valami. (tudod, mint a lampaoszlop a turistakepen a rokonrol.) gondolom ezek jo nehezen megkozelithetoek voltak, de sajnos ez akkor sem megengedheto hiba. ilyenkor van az, hogy az ember sajnalkozik, sajnalkozik, de nem hasznalja fel (vagy meg sem csinalja, ha ott eszreveszi) a kepet. sajnos ez van.
a forum ma:

#446 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:15

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 7:40

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem abszolut nem tetszik ez a "zöld csík"... a képek igen... ;)

A képek zöld csík nélkul elérhetők a DA-s oldalon. A háttér változatba azert kerultek bele, mert szerintem idegesítő amikor telepakolsz egy képet ikonokkal. Hát itt van hely az ikonoknak :) [egyebkent ezért készult ilyenre]. A zöld meg nem mindenkinek tetszik, de nem nagyon akarom átszinezni, mert nemtom mi a jobb helyette. Ez még viszonylag semleges.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#447 Felhasználó inaktív   treo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:45

volna egy általános kérdésem...

a párna vagy hordótorzítás "megjelenési formájával" tisztában vagyok, de amikor pont az ellenkezője jelentkezik, vagyis egy képszéllel párhuzamos vonal végei húznak kifelé a sarkok felé, azt mi okozza?
optika egyedi geometriai problémája?
van róla példám, de sajnos szerzői jogok miatt nem tehetem fel ide... :(, bár gondolom azért nem nehéz elképzelni.

köszi előre is

#448 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:48

a szobrosokkal az a baj, hogy a 4 szobor kozul 3-nak no ki a fejebol-terdebol valami. (tudod, mint a lampaoszlop a turistakepen a rokonrol.)

ezt a részt nem értem. pontosan mire is gondolsz hogy kinől?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#449 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 13:23

Idézet: treo - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 13:45

vagyis egy képszéllel párhuzamos vonal végei húznak kifelé a sarkok felé, azt mi okozza?

Hogyha ilyesmire gondolsz:

|) (| (az egyenes vonalak a kép széle, a zárójelek a vonalak a képen), akkor ez a párnatorzítás.

#450 Felhasználó inaktív   treo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:29

Egy Fuji S7000-es gépnél tapasztaltam ezt, de olyan szinten brutális a hatás - látszólag zoomállástól függetlenül-, hogy én már kezdtem arra gondolni, itt másról van szó.
A jellege egyébként tényleg erre utal.

#451 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:34

Idézet: treo - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 13:45

volna egy általános kérdésem...

a párna vagy hordótorzítás "megjelenési formájával" tisztában vagyok, de amikor pont az ellenkezője jelentkezik, vagyis egy képszéllel párhuzamos vonal végei húznak kifelé a sarkok felé, azt mi okozza?
optika egyedi geometriai problémája?
van róla példám, de sajnos szerzői jogok miatt nem tehetem fel ide... :(, bár gondolom azért nem nehéz elképzelni.

köszi előre is

Nem párna "vagy" hordótorzítás, hanem párna és hordótorzítás. Zoomnál nehezebb ezt a fajta hibát korrigálni, így előfordul hogy ugyanaz az optika valamely állásában a torzítás nagyobb mint a másik állásban.

#452 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:40

Idézet: treo - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 15:29

Egy Fuji S7000-es gépnél tapasztaltam ezt, de olyan szinten brutális a hatás - látszólag zoomállástól függetlenül-, hogy én már kezdtem arra gondolni, itt másról van szó.

1,6% ig jó a torzítás 0,8% alatt kiváló. Nem szokott brutális lenni a torzítás lehet hogy csak te látod annak.

#453 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:44

Wyco: az operahaz(?)asokbol nekem az tetszik, ahol a plafonon is latszik: ott tobb a ter. a zold ize szerintem is fortelmes (bocs), a fekete elhomalyositas meg ront is rajta egy kalappal: a csillar kepnel kifejezetten zavaro, hogy belevag a homaly a csillar korebe. annak a kepnek amugy az a baja, hogy mivel nagyon szimmetrikus, igy vigyazni kell a szimmetria megbontasara. alul van egy pici (kisse keves) levego, folul meg nulla, vagy inkabb minusz pici.. ki lehet probalni egy negyzetes kepszerkesztest, de ez a formatum sem rossz a kornyezettel, de ebben engem zavar, hogy ha mar oldalt sok plusz infot kapunk, akkor alul felul miert nincs tobb levego. nem sok kell, de azert legyen. ne tapadjon a szelere!

Köszi a véleményt. A második felében irtakat megfogadom :)
Az elso felével kapocsolatban viszont volna egy kérdés, mégpedig a zöld csík amit tobben lehuztok. A lényege az elvnek - mint már irtam - hogy valami egységesen alkalmazató "keretet" szeretek/szeretnék használni a háttérképekhez. Milyen más megoldást javasoltok a zöld helyett? [vagy egyáltalán]

#454 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:49

kino a fejebol, hasabol: olyan, mint amikor az egyszeri ember rokont fenykepez, es a villanyoszlop kino a fejebol, azaz ugy van mogotte, mintha onnan none ki. tenyleg nem ertheto, hogy mire gondolok?

egyseges keret: nem tudom sajnos aterezni a problemat. szamomra az "egyseges" olyan korlat, amit nem szeretnek magamra vallalni. ha nem nagyon tudatosan csinalja az ember, akkor felesleges cikormany, ha meg nagyon tudatosan, akkor olyan arc poetika, ami nekem mar tul magas mind technikailag, mind kifejezoeroileg.
a forum ma:

#455 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 16:32

Milyen más megoldást javasoltok a zöld helyett? [vagy egyáltalán]

A zöld szerintem nem gond, de ha sötétebb/mélyebb lenne, nem tartanám olyan feltűnőnek...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#456 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 16:49

kino a fejebol, hasabol: olyan, mint amikor az egyszeri ember rokont fenykepez, es a villanyoszlop kino a fejebol, azaz ugy van mogotte, mintha onnan none ki. tenyleg nem ertheto, hogy mire gondolok?

egyseges keret: nem tudom sajnos aterezni a problemat. szamomra az "egyseges" olyan korlat, amit nem szeretnek magamra vallalni. ha nem nagyon tudatosan csinalja az ember, akkor felesleges cikormany, ha meg nagyon tudatosan, akkor olyan arc poetika, ami nekem mar tul magas mind technikailag, mind kifejezoeroileg.

1: de, mostmár értem igen. [elsore nem jott át a gondolat] - sajna utolag nem tudok modositani rajta, de majd legkozelebb hasonlo alkalmakkor jobban figyelek.
2: értem. valami rendszert mindenkeppen szeretnék a dolgokba vinni mert mint emlitettem az ikonok foton valo elhelyezésétől én személy szerint sikitok

#457 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 16:02

Itt az operás kép eredetije (kicsiben):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#458 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 16:23

Idézet: treo - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 15:29

Sokat segítene, ha látnánk egy - nem jogvédett - képet. Mondjuk kapj le vele egy vaskerítést.

#459 Felhasználó inaktív   treo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 17:30

köszi mindenkinek a választ.
ottokar-nak külön köszönet a nyelvtani helyesbítésért  :D  mellesleg én is észrevettem, de nem javítottam ki.
sajna (vagy szerencsére?) nem az enyém a gép, én DSLR-t használok, ott még ilyesmivel nem találkoztam, bár amik kompaktok a kezemben jártak, azoknál sem.

a képek amiken előjött a dolog egyébként épületfotók, hagyományos témánál lehet hogy ennyire nem szúrt volna szemet.

#460 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 18:24

Wyco: ez igy egyszeruen tokeletes! nem szabad belole vagni! :)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »