HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:05

Idézet: Cyber - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 1:52

Sziasztok!
Nekem egy hozzászolásom lenne a topichoz, és a segítségeteket is kérném!

Előfizettem Gyömrőn a telefon MTT4000+ADSL  Medium-ra még szeptember 14.-én...
de mivel egy ikerházban lakunk és a szomszédban is épült egy 3 lakásos társasház, így az MTT "doboz kiépítését" javasolta, ami most megy át az igazgatókon és azt kérték tőlem, hogy legyek türelemmel... remélhetőleg áprilisban bekötik az Internetet!!!
Ezt tényleg megtehetik, mert "monopol" helyzetben vannak??? -nekik nem fontos az új előfizetők???
Főleg, hogy 3 lennénk akik elő akarunk fizetni, persze a kábeltévével együtt...
Most január 4.-én értünk el óda, hogy a "tervezéssel végeztek" majdnem 4 hónap alatt!!! (Gratulálunk Nekik)!!!

Mit tudok még tenni, hogy valami történjen ebben az ügyben!!!???

Üdv:
Egy csalodott leendő előfizető vagy nem :down:

ird meg nekik, hogy most mar ne siessenek mert nem kell a telefonjuk sem.
lehet meg cifrazni, holmi 21.szazaddal meg ejropai elvarasokkal..
ha ettol sem paraznak be, akkor ez van. ez itt Mo. te a naiv ugyfel vagy ok meg a Szolgaltato(nak lacco targy).

Szerkesztette: Ariel 2008. 01. 05. 01:06 -kor

#1582 Felhasználó inaktív   Cyber 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 01:20

Idézet: Ariel - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 1:05

ird meg nekik, hogy most mar ne siessenek mert nem kell a telefonjuk sem.
lehet meg cifrazni, holmi 21.szazaddal meg ejropai elvarasokkal..
ha ettol sem paraznak be, akkor ez van. ez itt Mo. te a naiv ugyfel vagy ok meg a Szolgaltato(nak lacco targy).

Sajnos amikor azt mondtam Nekik, hogy akkor nem kérem az előfizetést, mert nem jutunk egyről a kettőre azt mondták, hogy akkor menjek más szolgáltatohoz vagy várjak amíg kiérnek... (ekkor eldobtam a mobilomat ami széttört)
Eggyáltalán nem érdekli őket, hogy nem történik semmi, mert tudják hogy MEGTEHETIK!
Amikor december elején kijöttek akkor meg kellett várni egy másik emberkét, hogy megnézze a tervezést, odamentem beszélgetni, hogy most mi lesz erre a válasza "erre most nincs időnk, nagyon sok címünk van még" és ezzel köszönés nélkül tovább mentek!!!  :mad:

#1583 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:29

Egy a kerdes, mi az a doboz? :) Kell-e hozza terv, epitesi engedely, foldmunka es mennyi elomunka stb. Ha igen, akkor mindezek koltseget rakd a merleg egyik felere, majd a 4 elofizetobol szarmazo hasznot (nem bevetelt!) a masikra. Maris megvan a valasz, miert megy ez ilyen lassan, ha egyaltalan megy. Tudom, kegyetlen, de megterulesre megy a moka.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1584 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 19:41

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 23:50

A priorizálásnak hazudott pírtupír-korlátozás mostanában hál Istennek nem nagyon érhető tetten, ahogy én tapasztalom. Az, hogy Skype ledobál, akadozik, azt minden körülmények közt produkálja ? Próbáltad már mondjuk itteni fórumozókkal is tesztelni ezt a dolgot ? Jómagam is használok szkájpot, de elég rapszodikusan. Van, hogy jópár napig az össz esemény a részemről az állapot-váltás, de amikor cimborával elkezdünk játszani, akkor hosszú órákon keresztül is zavartalan, folyamatos a kommunikáció. Teszteld házon belül is a rendszert ! Hátha fény derül valamire.

Itthon - Medium
DI-604 routerrel , szakadozik rapaszódikusan
Direkt csak modemmel - szakadozik rapszódikusan
Tök mindegy Skype, VoipCheap vagy csak egyszerű szörfözés :(
Ára 8900HUF, ha jól emléxem

Meló - Navigátor (üzleti)
DI-604 routerrel - bármennyi is terheli betonstabil (6pc állandó NETl + VoipCheap,Skype használat)
Zyxel Tűzfal+VPN routerrel - bármennyi is terheli betonstabil (6pc állandó NETl + VoipCheap,Skype használat)
17.000+áfa

szerintem értem mér' a benti megy stabilan...

de hétfőn most már kicsit határozottabb lépéseket teszek, asszem lemondás-t is bevetem állandó műszaki problémák és annak nem kezelés miatt. 
VIDIA ! :]

#1585 Felhasználó inaktív   Cyber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 19:50

Idézet: asdf - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 12:29

Egy a kerdes, mi az a doboz? :) Kell-e hozza terv, epitesi engedely, foldmunka es mennyi elomunka stb. Ha igen, akkor mindezek koltseget rakd a merleg egyik felere, majd a 4 elofizetobol szarmazo hasznot (nem bevetelt!) a masikra. Maris megvan a valasz, miert megy ez ilyen lassan, ha egyaltalan megy. Tudom, kegyetlen, de megterulesre megy a moka.

A doboz amit a fölbe szerelnek és abból oszttyák szét a csatlakozokat...
Semmi földmunkát nem érint csak a "doboz" költségét...
Máshol miért térült meg, ahol csak 2 ház van 2 előfizetéssel és 1 dobozzal???  :reklamacio:

#1586 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 01:34

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:41

"...de hétfőn most már kicsit határozottabb lépéseket teszek, asszem lemondás-t is bevetem állandó műszaki problémák és annak nem kezelés miatt."

Úgy is kell !

Mellesleg szimpla netezésnél is ? Az már tényleg durva, ezt már nem foghatják rá semmire, ami korlátozás-alapú. Tyúkbelek stimmelnek a modemig ? Telefon nem recseg/súg/zajos ? Réz-érpáron lehetnek ám azért csuda dolgok, amikre az ember csak hosszú szívás után tud ráébredni ! Én is obtam már meg ilyesmivel, csak épp ellenkezőleg. Nálam a net látszólag tökéletes volt, de a kagylóban csend honolt.
Nem olvastam most vissza, de modemcsere ugye nem történt, mióta jelentkeztek a problémák ?
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1587 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:54

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 1:34

Úgy is kell !

Mellesleg szimpla netezésnél is ? Az már tényleg durva, ezt már nem foghatják rá semmire, ami korlátozás-alapú. Tyúkbelek stimmelnek a modemig ? Telefon nem recseg/súg/zajos ? Réz-érpáron lehetnek ám azért csuda dolgok, amikre az ember csak hosszú szívás után tud ráébredni ! Én is obtam már meg ilyesmivel, csak épp ellenkezőleg. Nálam a net látszólag tökéletes volt, de a kagylóban csend honolt.
Nem olvastam most vissza, de modemcsere ugye nem történt, mióta jelentkeztek a problémák ?

Kábelhez nem lett nyúlva mióta bekötve, korábban semmi problema nem volt.
Tegnap mégeccer megteszteltem direktbe a modemmel de így is szakad :(
Telcsiket kihúztam a falból, nehogy bezavarjanak (egyébként rendesen működnek, szűrők vannak végig)
Decemberben jeleztem és akkor azt mondták gyenge a jel, de majd kijönnek és megnézik, be nem kell jönniük. Hogy voltak-e kint nem tudom, de majd hétfőn felvetem nekik ezt is.
Modemcsere nem volt, sajnos nem jött össze a cimbivel :(

ui Valaki nem tud progit ami méri a jelerősséget?? Mintha láttam volna valahol ilyet  :think:

Szerkesztette: HTP 2008. 01. 06. 16:55 -kor

#1588 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 20:35

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 16:54

Kábelhez nem lett nyúlva mióta bekötve, korábban semmi problema nem volt.
Tegnap mégeccer megteszteltem direktbe a modemmel de így is szakad :(
Telcsiket kihúztam a falból, nehogy bezavarjanak (egyébként rendesen működnek, szűrők vannak végig)
Decemberben jeleztem és akkor azt mondták gyenge a jel, de majd kijönnek és megnézik, be nem kell jönniük. Hogy voltak-e kint nem tudom, de majd hétfőn felvetem nekik ezt is.
Modemcsere nem volt, sajnos nem jött össze a cimbivel :(

ui Valaki nem tud progit ami méri a jelerősséget?? Mintha láttam volna valahol ilyet  :think:

Jel jó aszondják, persze megint kaptam a tanácsokat, mit mivel, hogyan és húzzam ki és és...
HOLNAP JÖNNEK, remélem kopogtatnak :)

#1589 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:43

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:35

Jel jó aszondják, persze megint kaptam a tanácsokat, mit mivel, hogyan és húzzam ki és és...
HOLNAP JÖNNEK, remélem kopogtatnak :)

Hi,
ma jöttek és csöngettek :)
15 perc méricsklés és hümmögés után csere, mert "ez egy jó régi modem" mondta a szaki.
Új Zhone 6211-I3-382-0SC  ADSL2+ Bridge/Router.
Eddig Stabilnak tűnik , igaz csak 1 VoipCheap hívást nyomtam, de az kitartott 7:50 percig.
Az tetszik, hogy oldalára állítható, így kevesebb helyet foglal és jobban szellőzik is gondolom.

Na majd tesztelődik és jelkezem.
Üdv Néktek!

Szerkesztette: HTP 2008. 01. 09. 21:44 -kor

#1590 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 23:19

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 22:43

"...15 perc méricsklés és hümmögés után csere, mert "ez egy jó régi modem" mondta a szaki..."

Jól van, alakul ! Örülök.
Nem csoda egyébként, hogy nem bírják túl sokáig az eszközök, annyira határra van méretezve bennük minden, hogy ihaj. Jellemző például a tápegységükben a pufferelkók kiszáradása. Gyanítom Neked is ez lehetett. Várjuk majd a stabil üzemről szóló beszámolódat.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1591 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 04:28

Mas is tapasztalt a kora delutani oraktol az esti orakig (~20-21 oraig) lassulast a weboldalak letoltese kozben?
A torrent az jol megy fel/le, de a bongeszes az kriminalis.
Origo, Index ezeknek ugy kene menni, mint a villam, de nem, par kulfoldi oldal is lelassult, mas meg gyors maradt, az extra, atw meg gyors.
A fene se erti ezt.
Router, ADSL modem mar ki/be kapcsolva volt, de szinte semmi valtozas.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1592 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 13:51

Idézet: twollah - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 3:28

Mas is tapasztalt a kora delutani oraktol az esti orakig (~20-21 oraig) lassulast a weboldalak letoltese kozben?
A torrent az jol megy fel/le, de a bongeszes az kriminalis.
Origo, Index ezeknek ugy kene menni, mint a villam, de nem, par kulfoldi oldal is lelassult, mas meg gyors maradt, az extra, atw meg gyors.
A fene se erti ezt.
Router, ADSL modem mar ki/be kapcsolva volt, de szinte semmi valtozas.

Igen,de nálam kb.18h-tól kezdódik a lassulás+nem is torrentezek

Szerkesztette: serpa 2008. 01. 11. 13:52 -kor

#1593 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:19

Erdekes, eddig ez nem volt megszokott a Nyomortel korzetben, hogy a csucsidoben lassult volna a net.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1594 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:59

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 23:19

Jól van, alakul ! Örülök.
Nem csoda egyébként, hogy nem bírják túl sokáig az eszközök, annyira határra van méretezve bennük minden, hogy ihaj. Jellemző például a tápegységükben a pufferelkók kiszáradása. Gyanítom Neked is ez lehetett. Várjuk majd a stabil üzemről szóló beszámolódat.

Stabilitás
NAP 1. Tegnap este. Skype dumcsi volt, kitartott 15 percig, szakadás nincs.
NAP 2. Ma faterral nyomtam egy 29 perces VoIPCheap kapcsolatot, szakadás nem volt. :)
Ez úgy néz ki sikeres műtét vót.

VISZONT

a letöltésem sebessége csökkent !
az eddig max 642kb/sec lement 260-280kb/sec-re és ott stabilan áll, nem megy feljebb ugyannannál a letöltési csatornánál.
Ez miért lehet? Lehet ez tette stabillá a kapcsolatot??  :think:

off ma egyébként kapott a háztartás egy TP-LINK TL-WR543G Routert.. bájos a kicsike.. még tanulmányozom, de már müxik.. már tudok OTT is :wc:  NETelni :)
on

Üdv Néktek, ha valakinek hasonló szakadása van ajánlom nyomúljon MTT-nél!

#1595 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:40

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:59

Stabilitás
NAP 2. Ma faterral nyomtam egy 29 perces VoIPCheap kapcsolatot, szakadás nem volt. :)
Ez úgy néz ki sikeres műtét vót.

VISZONT

a letöltésem sebessége csökkent !
az eddig max 642kb/sec lement 260-280kb/sec-re és ott stabilan áll, nem megy feljebb ugyannannál a letöltési csatornánál.
Ez miért lehet? Lehet ez tette stabillá a kapcsolatot??  :think:

off ma egyébként kapott a háztartás egy TP-LINK TL-WR543G Routert.. bájos a kicsike.. még tanulmányozom, de már müxik.. már tudok OTT is :wc:  NETelni :)
on

Üdv Néktek, ha valakinek hasonló szakadása van ajánlom nyomúljon MTT-nél!

Az a 260-280k/sec eleg karcsu.
Szerintem meg nyaggatnod kene egy kicsit az MTTt.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1596 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 21:26

NAP 3. VoIP hívások, Skype hívások, szakadás mentesek.. hol is kell lekopogni?? :banana:

"a letöltésem sebessége csökkent !
az eddig max 642kb/sec lement 260-280kb/sec-re és ott stabilan áll, nem megy feljebb ugyannannál a letöltési csatornánál."

Ma az Intel oldalról, ami híresen nem a leggyorsabb, 429kb/sec el jött le egy driver.  Ez máááá elég nekem  :respect:

Ha nagy változás lesz jelentkezem. Mindekinek kelleme szörfölést!

#1597 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 18:12

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:26

"...a letöltésem sebessége csökkent !..."

A helyzet az, hogy nem 2-3 megabit/sec-os netért fizetsz havonta, hanem 5 megásért. És már csak azért is járj (telefonálj, nyaggasd őket) utána, hogy ne higgyék azt, hogy ezt meg lehet tenni a juzerekkel ! Mert ha te, meg még jópáran (gyanítom sokan lehetnek) mások sem foglalkoznak azzal, hogy a szerződésben foglalt feltételeket biztosítsa a _szolgáltató_ cég, akkor egy idő után a tudatos juzerekkel sem fognak érdemben foglalkozni.  :reklamacio:
Úgyhogy KÉRLEK, ne hagyd ezt ennyiben ! Te sem csak _fizetgetsz_ a netért.
Ha nem a csekken szereplő összeget utalod nekik, hanem kevesebbet, akkor ők ezt egyből szankcionálják. Ebből indulj ki !

Aztán kérjük majd a beszámolót a további fejleményekről is.  ;)

#1598 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 19:44

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 19:12

A helyzet az, hogy nem 2-3 megabit/sec-os netért fizetsz havonta, hanem 5 megásért. És már csak azért is járj (telefonálj, nyaggasd őket) utána, hogy ne higgyék azt, hogy ezt meg lehet tenni a juzerekkel ! Mert ha te, meg még jópáran (gyanítom sokan lehetnek) mások sem foglalkoznak azzal, hogy a szerződésben foglalt feltételeket biztosítsa a _szolgáltató_ cég, akkor egy idő után a tudatos juzerekkel sem fognak érdemben foglalkozni.  :reklamacio:
Ha nem a csekken szereplő összeget utalod nekik, hanem kevesebbet, akkor ők ezt egyből szankcionálják. Ebből indulj ki !

Nalam egy hete eleg ingadozo a net letoltesi sebessege, neha megy az 5Mbit, neha meg alig uti meg egy modem sebesseget.
Meg varok az asztalcsapdosassal egy kicsit hatha csak a kozpontban karbantartanak vagy mi, aztan nekiindulok ha tovabbra sem javul a dolog.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1599 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 21:51

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 18:12

Ahoj,
a NET sebessége OK. Szakadás nincs  :banana:

Letöltés pedig szerintem rendben az átlag, Opera alatt a letöltés ablakban átlag 350kb/sec.

Nem tudom mi lenne az etalon de http://performance.c...at:81/test2.php  teszt
4442 kbit/s (your speed)
4439 kbit/s (your speed)
4442 kbit/s (your speed)
ezeket hozza 20sec -enként mérve.

Üdv Néktek :)

#1600 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 21:57

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 21:51

Letöltés pedig szerintem rendben az átlag, Opera alatt a letöltés ablakban átlag 350kb/sec.

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/

Innet probald letolteni mondjuk az 1G-t... adj neki egy fel percet, hogy stabilizalodjon a sebesseg (amikor felugrik a letolto ablak a bongeszo mar tolti a hatterben, ezert amikor elkezded tolteni hirtelen irrealisan magas sebesseg is lehet). Nekem fix 650-re allt be.

Mas: Ullore is jon a T-kabel... az onkormanyzat hozzajarult, hogy az elmu oszlopain bekabelezze a varost.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.