Üdvözletem az uraknak,
Hosszú idő után ismét kénytelen vagyok visszanézni a fórumba.

Az általatok megadott VPI/VCI értékeknek hála végre ADSL modemként is tudom használni a kombó eszközömet (D-Link DVA-G3340S ADSL modem + router + WiFi router + VOIP router). A probléma az, hogy 10 megabites ADSL2 csomagban vagyok, amely nem a "régi" T1.413 modulációt használja. Ez az eszköz pedig valahogy csak ezzel "szeret" csatlakozni. Szívesen venném, ha valaki leírná, az ADSL Extreme csomaghoz beállított Zhone (Paradyne) modemek pontosan mely modulációs típust használják. Ugyancsak jó lenne tudni, ennél az eszköznél vajon szükséges lehet-e splitter használata, ugyanis ahogy a mellékelt ábra mutatja, nagyon komoly a zajszint a vonalon. Splitterekből ugye nincs többféle, hogy még nehezebb legyen az élet? (Tehát ADSL, ADSL2, ADSL2+...). A Monortel által adott Zhone modem (beépített szűrős) egyébként stabilan tud csatlakozni 10 megabiten, dehát nem akarom használni, ha már adott a mindent tudó 50 ezres eszköz...
Köszönet, tisztelet,
Valdemar
Ui: A legegyszerűbb az lenne, ha ki tudnám olvasni a Zhone modemből az összes értéket, de semmilyen trükközéssel nem sikerült belépni az admin felületébe. Valaki ebben is tudna érdemi infót adni?
Szerkesztette: Valdemar 2008. 03. 03. 10:35 -kor