HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 21. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: dnyl - Dátum: 2011. 06. 20. 21:31

Milyen mikros netet használsz monoron?

Ki gondolta volna..? Tudtam! :D Nyugi, nem én használom, bőven elég, hogy pár ismerősőmnek olyan volt és jó párszor vettem igénybe a monori infrastrukturát. A tapasztalatom az, hogy nyáron oké, az év több időszakában megbízhatatlan. A sebesség nem fix, a ping meg kula. A legnagyobb gáz pedig az, hogy a központi tányértól kb 300 méterre kb. 30m magaságban, ergo nincs fa vagy egyéb épület, ami fedné a jelet. Ha felhő vagy vihar van, akkor az 1 mbit kb. 100-150-re csökken. Az árat meg sem említem, mert nem lesz versenyképes. Ez csak az egyik hely, a többit inkább nem mondanám. :)
Tehát, köszönöm szépen, de volt tapasztalatom, maradok a kábelnél otthon és munkahelyen, mobilon meg gondolom nem kell ecsetelnem, igaz az kimerül a böngészésben.

HuNReal

#2562 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: HuNReal - Dátum: 2011. 06. 21. 18:26

Ki gondolta volna..? Tudtam! :D Nyugi, nem én használom, bőven elég, hogy pár ismerősőmnek olyan volt és jó párszor vettem igénybe a monori infrastrukturát. A tapasztalatom az, hogy nyáron oké, az év több időszakában megbízhatatlan. A sebesség nem fix, a ping meg kula. A legnagyobb gáz pedig az, hogy a központi tányértól kb 300 méterre kb. 30m magaságban, ergo nincs fa vagy egyéb épület, ami fedné a jelet. Ha felhő vagy vihar van, akkor az 1 mbit kb. 100-150-re csökken. Az árat meg sem említem, mert nem lesz versenyképes. Ez csak az egyik hely, a többit inkább nem mondanám. :)
Tehát, köszönöm szépen, de volt tapasztalatom, maradok a kábelnél otthon és munkahelyen, mobilon meg gondolom nem kell ecsetelnem, igaz az kimerül a böngészésben.

HuNReal

Ki gondolta volna :) Csak érdeklődtem a monori szolgáltató iránt, mivel már mondtam, hogy nem dolgozom a cégnél, aki a környéken szolgáltat.
Kérném a későbbiekben az ilyen jellegű szurkálódások mellőzését. :)

#2563 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: dnyl - Dátum: 2011. 06. 21. 22:09

Ki gondolta volna :) Csak érdeklődtem a monori szolgáltató iránt, mivel már mondtam, hogy nem dolgozom a cégnél, aki a környéken szolgáltat.
Kérném a későbbiekben az ilyen jellegű szurkálódások mellőzését. :)

Nyugi én imádlak, na nem úgy..! :D

HuNReal

#2564 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 19:29

koszonom upc hogy az analog kinalatbol kivesznek egy csomo radiot!

meg egy huzas es lemondom a szarba az egeszet. nem eleg hogy egy csokkentett tudasu halozaton a digitalis cuccokert ugyanannyit fizethetek mint masok akik teljes szolgaltatast kapnak, de az analog vonalon is csokkentik a szolgaltatast.

#2565 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 20:16

Gondolom tobbe kerult, mint amekkora igeny volt ra.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2566 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 08:55

Hétfőn reggel voltam a monori ügyfélszolgálaton, rendeltem a csupasz ADSL-hez telefont meg upgrade-eltettem a DVR set-top-boxot HD-re. Az ügyintéző nagyon kedves volt, pikkpakk mindent elintézett, elmagyarázott, kedvezményekre felhívta a figyelmem, sőt, valahonnan még lefaragott egy ezrest. Meg is beszéltük, hogy másnap jönnek a szerelők, viszik a régi dobozt, hozzák a HD-s újat, a második, SD-shez nem nyúlnak. Egy órán belül a mailboxomban volt a visszaigazolás, meg is lepődtem, hogy ilyet lehet.

Kedd délelőtt jött is a szerelő, no, ekkor derült ki, hogy a hölgy mindent elrontott, amit lehetett:

- a második SD-s set-top-boxot leszerelésre állította be
- az internet sávszélességét downgrade-elte
- a telefonról egy szó sem esett
- mindemellé összehozta, hogy jóval többet fizessek, mint amennyiről szó volt

Még szerencse, hogy a telefonosz ÜSZ-on kifogtam egy talpraesett csajt, aki félóra alatt elintézte, amire nekem igazából szükségem volt/van, igaz, izzadt bele rendesen ő is. Szóval csak óvatosan.

#2567 Felhasználó inaktív   MaTist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 19. 15:52

Ki milyen UPC csomagot használ a 29-es körzeten belül?
Telefon: Este 6 díjcsomag,
Tv: analog bronz,
Internet adsl szilver. : ((
Mindez "baromi" drágán......

#2568 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 14:20

Tegnap a vihar utan meglepve (es orommel ;)) tapasztaltam, hogy annak ellenere, hogy 2 oraja tartott mar az aramszunet kb. a teljes faluban (nalam is), az adsl-en jottek a bitek :)

Szerkesztette: asdf 2011. 07. 20. 14:21 -kor

Archív:

#2569 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 19:49

Gondoltam beszámolok a május 30.-a óta fennálló ADSL problémámról (szakadozás, vállalt minimumnál kisebb sebesség, telefon felemelésére szakadó ADSL). A UPC munkatársai már 6 alkalommal voltak kint, minden esetben cseréltek modemet, egyszer már a házban lévő teljes kábelezést is kicserélték, de a probléma még mindig fennáll. Persze nem hagyom magam, ha a szolgáltatónak megéri folyamatosan szerelőket küldeni a semmiért, plusz a jogos kötbért folyamatosan fizetgetni, nekem jó. Legalább lassan egy Homár-os cikk is összejön...
(Vicc az egész, nekem persze működő net kellene...)

#2570 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Lewes - Dátum: 2011. 07. 20. 20:49

Gondoltam beszámolok a május 30.-a óta fennálló ADSL problémámról (szakadozás, vállalt minimumnál kisebb sebesség, telefon felemelésére szakadó ADSL). A UPC munkatársai már 6 alkalommal voltak kint, minden esetben cseréltek modemet, egyszer már a házban lévő teljes kábelezést is kicserélték, de a probléma még mindig fennáll. Persze nem hagyom magam, ha a szolgáltatónak megéri folyamatosan szerelőket küldeni a semmiért, plusz a jogos kötbért folyamatosan fizetgetni, nekem jó. Legalább lassan egy Homár-os cikk is összejön...
(Vicc az egész, nekem persze működő net kellene...)

ilyen gond nalam akkor volt amikor a szurovel volt problemam. amiota a upc telokanoc egybol a modembe megy es onnan megy tovabb a telefonkeszulekbe nem volt ilyen. (a regi ericssonos modem kulso szuroje sem mukodott csak az uj modem belsoje.)
de gondolom a szerelo ilyen egyszeru hibat csak eszre vett volna. (de azert beirtam, mert hatha.. :D )

#2571 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 20. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2011. 07. 20. 20:58

ilyen gond nalam akkor volt amikor a szurovel volt problemam. amiota a upc telokanoc egybol a modembe megy es onnan megy tovabb a telefonkeszulekbe nem volt ilyen. (a regi ericssonos modem kulso szuroje sem mukodott csak az uj modem belsoje.)
de gondolom a szerelo ilyen egyszeru hibat csak eszre vett volna. (de azert beirtam, mert hatha.. :D )

Azért nem ilyen egyszerű a probléma sajnos. Jópár modem- és szűrő-csere volt... A központot tartó kábelezés a ludas, de közel 2 hónap nem volt elég a felderiteshez...

#2572 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 09:54

Azt hiszem napokon belul megy a szamhordozasi kerelem es a felmondas a upc-hez... egyszeruen veresnykeptelenek. Lejart a husegunk, itt a konkurencia kabele a haz elott, megkerestuk oket es tettek egy visszautasithatatlan ajanlatot. 4500 forintert 25/5 internet es egy alap telefoncsomag. Felhivtam a upc-t, hogy ok mit ajanlanak: 7700 forintert egy 8/1-es internetet es egy megfelezo csomagot (erdektelen, alig hasznaljuk a vonalast). Raadasul ezt a t-home ajnlatanak tudataban mondtak. Ez egy rossz vicc, komolyan.

Sajnalom hogy csak IPTV-t kinal a telekom, mert az viszont versenykeptelen a UPC ajanlataval szemben. Arban ugyanott vagyunk mire hasonlo szolgaltatast oszeszedem, de csak 1HD streamet tud egyszerre, es a HD kinalat is eleg sovanyka.

Samott

Szerkesztette: Samott 2011. 07. 27. 09:56 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2573 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 07. 27. 09:54

Azt hiszem napokon belul megy a szamhordozasi kerelem es a felmondas a upc-hez... egyszeruen veresnykeptelenek. Lejart a husegunk, itt a konkurencia kabele a haz elott, megkerestuk oket es tettek egy visszautasithatatlan ajanlatot. 4500 forintert 25/5 internet es egy alap telefoncsomag. Felhivtam a upc-t, hogy ok mit ajanlanak: 7700 forintert egy 8/1-es internetet es egy megfelezo csomagot (erdektelen, alig hasznaljuk a vonalast). Raadasul ezt a t-home ajnlatanak tudataban mondtak. Ez egy rossz vicc, komolyan.

Sajnalom hogy csak IPTV-t kinal a telekom, mert az viszont versenykeptelen a UPC ajanlataval szemben. Arban ugyanott vagyunk mire hasonlo szolgaltatast oszeszedem, de csak 1HD streamet tud egyszerre, es a HD kinalat is eleg sovanyka.

Samott

Tényleg? Hol is laksz? Mikor jött be ide? Hogy lehetséges ez?

Üdv, HuNReal

#2574 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 27. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: HuNReal - Dátum: 2011. 07. 27. 16:19

Tényleg? Hol is laksz? Mikor jött be ide? Hogy lehetséges ez?

Ullo es mar egy ideje itt a T kabele a villanyoszlopon, csak husegben voltunk a upc fele (mondjuk azt elszamoltuk, mert mar marciusban lejart).

Itt: t-home.hu/ a Csomagok, akciok -> Allitsa ossze sajat csomagjat - alatt ki szabadon lehet neked szimpatikus csomagot konfigolni. Felteve, ha mar van feletek kabeluk.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2575 Felhasználó inaktív   smog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 28. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 07. 27. 10:54

Samott

Akkor gondolom Optika van ott.

#2576 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 10:50

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

Az elsoert fizettunk 6100-at (most 5200-ert kinaltak), a masodikert fizetunk 3300-at.

Van egy oreg routerunk (Linksys WRT54G), letezhet az hogy az visszafogja? Mert azon keresztul csak 20/5 jon...

Samott

#2577 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 11:24

irigyellek!

ugy latszik annal a cegnel nem csak OCSKA HAZUG REKLAM*-ra koltik a penzt.

*

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 08. 12. 11:50

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

Az elsoert fizettunk 6100-at (most 5200-ert kinaltak), a masodikert fizetunk 3300-at.

Van egy oreg routerunk (Linksys WRT54G), letezhet az hogy az visszafogja? Mert azon keresztul csak 20/5 jon...

Samott

#2578 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 12. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 08. 12. 11:50

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

Samott

Hat igen....ennyi. UPC KO'd. Sajnos itt Ocsan nincs T-Home, de szvsz kabelezes sem. Pedig szerintem mindenki azonnal atmenne ha lehetseges lenne. Rohadjon meg a UPC ezzel a kritikan aluli ADSL minoseggel.

Szerkesztette: krisztian23 2011. 08. 12. 11:55 -kor

#2579 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 17:30

En azon filozom, hogy lehet, hogy nem is olyan bazidraga bekabelezni masodikkent egy teruletet, itt a kornyeken par helyen a HFC megcsinalta (mas kerdes, hogy minek, mert megneztem az araikat, es meg upc-rol hozzajuk menni sem eri meg, a 4096/256 es a 8192/512 is eleg vicces uploadu csomag, no meg egyik nap nezegettem hazafele jovet a cuccaikat, 4-5 utcan keresztul egyetlen darab lakasba meno leagazast nem lattam, aztan persze, hogy mennyire rentabilis a vallakozas, azt nem tudom, de az elobbiek alapjan van egy tippem).
Archív:

#2580 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 08. 12. 18:30

En azon filozom, hogy lehet, hogy nem is olyan bazidraga bekabelezni masodikkent egy teruletet, itt a kornyeken par helyen a HFC megcsinalta (mas kerdes, hogy minek, mert megneztem az araikat, es meg upc-rol hozzajuk menni sem eri meg, a 4096/256 es a 8192/512 is eleg vicces uploadu csomag, no meg egyik nap nezegettem hazafele jovet a cuccaikat, 4-5 utcan keresztul egyetlen darab lakasba meno leagazast nem lattam, aztan persze, hogy mennyire rentabilis a vallakozas, azt nem tudom, de az elobbiek alapjan van egy tippem).

en is gondolkodtam, ha lenne egy kis felesleges penzem, akkor csinalnek egy ceget, par offshore tulajjal. bejelentkeznek par onkormanyzatnal, hogy szeretnek kabelezni es olcson tv-t es internetet szolgaltatni. gondolom a upc-nek van par teglaja ezeken a helyeken es rogton leadnak a fulest. ha ugyesen csinalnam es nem tudna utanam nyomozni a upc, akkor beszarnanak es imho masnap elkezdenek ujrahuzni a kabeleket. :D

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.