HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 00:04

Szervusz !

Modemhez csatlakozni direktben, a router nélkül próbálj (már ha nem így tetted ezt esetleg eddig is) ! IP-címedet vedd fixre (mondjuk 10.0.0.5), de jó volna tudni, hogy a modem milyen alhálózati maszkbeállítással rendelkezik (255.0.0.0 talán ?) Biztos van valami feltérképező progi, ami meg tudja mondani, vagy némi próbálkozás után sikerül a gyakran használt variációk közül rálelni. Mindazonáltal nem is válaszol a beírt IP-kre a modem, vagy "csak" bejelentkezni nem tudsz rá ?
Adataid közt nem szerepel lakhelyed, ha fennáll még egyáltalán a probléma, szívesen kölcsönadom az SMC WBR14T-G - met egy próbára.

Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#222 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:39

Hm, most már a Hungaroteles területen is beindult a hurokátengedéses elhordozás. Vajh a Monortelnél ez mikor fog elindulni?

#223 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 16:05

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 16:39

Hm, most már a Hungaroteles területen is beindult a hurokátengedéses elhordozás. Vajh a Monortelnél ez mikor fog elindulni?

Melyik városban, melyik szolgáltató?

#224 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 16:46

Ázz, ész megáll. Jön egy levél, PanTeltől, aszondja örülnek,  hogy előfizettünk, táblázat díjakkal, bláblá. Azt írja, hívjuk 8 napon belül az ügyfészolgáikat, ha le akarjuk mondani.

Előzmény: állítólag volt egy telefon, édesanyám vette fel, akinek elsorolták saját adatait, meg díjtáblázatot, meg hogy vissza fogják hívni majd a részletekkel, hogy akkor kérjük-e. Nem híttak. Csak küldték a fenti papírt.

Panteles ügyfélszolgát felhíttuk, hogy lemondanánk. Azt mondja jó, de ők meg már lemondták az MTT4000-ünket :o :wtf:. Hát persze, egy aláírás nélkül, mi?
Nem igazán értem az egészet, sajnos nem én beszélgettem velük, de az  MTT-s üszi is azt mondta, hogy ilyen nem lehetséges.

Csak nem tudom, ezzel mit akart a PanTel?

#225 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 17:24

Idézet: lazac - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 17:46

Ázz, ész megáll. Jön egy levél, PanTeltől, aszondja örülnek,  hogy előfizettünk, táblázat díjakkal, bláblá. Azt írja, hívjuk 8 napon belül az ügyfészolgáikat, ha le akarjuk mondani.

Előzmény: állítólag volt egy telefon, édesanyám vette fel, akinek elsorolták saját adatait, meg díjtáblázatot, meg hogy vissza fogják hívni majd a részletekkel, hogy akkor kérjük-e. Nem híttak. Csak küldték a fenti papírt.

Panteles ügyfélszolgát felhíttuk, hogy lemondanánk. Azt mondja jó, de ők meg már lemondták az MTT4000-ünket :o :wtf:. Hát persze, egy aláírás nélkül, mi?
Nem igazán értem az egészet, sajnos nem én beszélgettem velük, de az  MTT-s üszi is azt mondta, hogy ilyen nem lehetséges.

Csak nem tudom, ezzel mit akart a PanTel?

Minket mar hetek ota baszkuralnak a Pantelesek, hogy "occser" adnanak telefont.

En egy nem koszonommel azonnal lerakom.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#226 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 20:33

Idézet: shabba - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 15:05

Melyik városban, melyik szolgáltató?

Csaak ennyit tudok a dologról...

http://index.hu/tech...06.10.16

#227 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:46

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 21:33

Csaak ennyit tudok a dologról...

http://index.hu/tech...06.10.16

Ez nem azt jelenti hogy a gyakorlatban van már olyan cég aki él is adott területen a hurokelhordozás lehetőségével.

Hurokelhordozás eddig is volt, amióta EHT van, úgy 2002 óta. Azóta van mind az öt JPE telconak saját RUO-ja, ami a hurokelhordozási nagyker szerződést taglalja. Ezt az NHH minden évben egyszer felülvizsgálja. Most ez a szokásos évenkénti felülvizsgálat és módosítás történt meg.

#228 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 23:34

Idézet: asvito - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 15:12

[...]

Már szerintem idegesítően sokszor nyavajgok emiatt, de ez nem a router hibája lesz, hanem a modemé. Nálam ugyanígy képtelenség rendesen felcsatlakozni, ha egyszer megvan, akkor utána nincs baj, de az 10 perctől 2 óráig terjedő intervallumban van. A modem saját magától sem tud azonnal csatlakozni, eldobálja a kapcsolatot, de ehhez 5 perc a timeout. Csatolom a logot, ebből tisztán látszik, mi történik (csak számomra az nem, hogy mi nem, és miért). Vagyis egyet látok: a sikeres kapcsolat a PAP Authentication success résztől jön létre, ez arra enged következtetni, hogy a hitelesítéssel van nyűgje. Próbaképp átraktam PAP-ról CHAP-ra, semmit nem segített.

(értelemszerűen lentről felfele tessék haladni :))

Csatolt fájl:

Szerkesztette: HavocS 2006. 10. 16. 23:36 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#229 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 14:51

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 23:34

Már szerintem idegesítően sokszor nyavajgok emiatt, de ez nem a router hibája lesz, hanem a modemé. Nálam ugyanígy képtelenség rendesen felcsatlakozni, ha egyszer megvan, akkor utána nincs baj, de az 10 perctől 2 óráig terjedő intervallumban van. A modem saját magától sem tud azonnal csatlakozni, eldobálja a kapcsolatot, de ehhez 5 perc a timeout. Csatolom a logot, ebből tisztán látszik, mi történik (csak számomra az nem, hogy mi nem, és miért). Vagyis egyet látok: a sikeres kapcsolat a PAP Authentication success résztől jön létre, ez arra enged következtetni, hogy a hitelesítéssel van nyűgje. Próbaképp átraktam PAP-ról CHAP-ra, semmit nem segített.

(értelemszerűen lentről felfele tessék haladni :))

Nekem is hasonló tapasztalatom van azzal a két különbséggel, hogy volt, amikor 1 napon keresztül sem tudott  kapcsolatot felépíteni, viszont a modem router nélkül mindíg azonnal csatlakozik. Én routerhibára gyanakodtam, de most már nem vagyok benne biztos...

#230 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 16:50

Mostanaban nalam is vacakol a router.

Ha reggel kikapcsolom a gepet, es delutan vissza akkor egyszeruen nincs netem, meg a routert sem erem el.

Aramtalanitanom kell, es csak utanna mukodik a net stb.

2 napja csinalja, meg a mult heten csinalta egyszer.

Router hiba, vagy mashol lehet a baj?

Nem sokara kikapcsolom a gepet, es megnezem a kabeleket, hatha az egyik kilazult, elmozdult, es az a baj.

Ha nem akkor passzolok.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#231 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 17:00

Az is megfordult a fejemben, hogy mivel (szerintem) még mindíg tilos még háztartáson belül is megosztani a netet, nem a monortel talált-e ki a megosztók ellen valamit (spec. modembeállítás), hogy megkeserítse az életüket?
Vagy csak paranoiás vagyok?

#232 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:40

Erre én is gondoltam, de akkor miért van az, hogy jó esetben 5-10 perc után sikerül? A modem meg a router meg kint van a folyosón a falon, az hetekig is elmegy ha épp az émász nem szenved. Arról nem beszélve, hogy ha az eszköz támogatja, akkor hadd legyen megengedve, hogy utáljam a tárcsázást (mert utálom)...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#233 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:15

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 18:00

Az is megfordult a fejemben, hogy mivel (szerintem) még mindíg tilos még háztartáson belül is megosztani a netet, nem a monortel talált-e ki a megosztók ellen valamit (spec. modembeállítás), hogy megkeserítse az életüket?
Vagy csak paranoiás vagyok?

Hat eleg osszeeskuves-elmelet jellegu a dolog.

De nem hinnem, hogy meg lehet csinalni.

Amint emlitettem kikapcsoltam a gepet, az osszes kabelt kihuztam, es ujra bedugtam, hogy jo legyen a csatlakozas ha eddig nem volt az, es utanna ujra beizzitottam a gepet, es a router nem dobta el a vonalat.

Szoval nem tudom hol lehet a bibi.

Gondolom napkozben buzeralnak vmit a kozpontban, es az orjiti meg aza ADSL modemet, es a routert.

Mas teoriam nincs.

Ha tovabbra is csinalja akkor lehet, hogy egyszeruen csak a router kezdi megadni magat.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#234 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 22:13

Tudomásom szerint megengedett a "háztartáson belüli" megosztás.
Az már más lapra tartozik, hogy szerintem sem alaptalan az összeesküvés-elmélet.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#235 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 22:58

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 22:13

Tudomásom szerint megengedett a "háztartáson belüli" megosztás.
Az már más lapra tartozik, hogy szerintem sem alaptalan az összeesküvés-elmélet.

Rosszul tudod, nem megengedett.

ÁSZF 3.2.1. ponja: Munkaállomások száma: 1 db (a szolgáltatásra 1 db számítógépet lehet csatlakoztatni)
11.2.1 pont: A szolgáltató az előfizetői szerződés megszegése esetén az előfizetői szerződést 15 (tizenöt) napos határidővel felmondhatja, ha
a) a szolgáltatáshoz használt berendezést, a szolgáltató hálózatát a szerződésben foglaltaktól eltérően használja, -átalakítja (hálózatmegosztás, a szolgáltató által biztosított modemet más modemre cseréli, vagy a szolgáltató által biztosított modem konfigurációját módosítja),
...
Pl. a Dunaweb netet sem lehet osztani, a szolgáltató meg tudja csinálni (ha akarja)...

Talán ott lehet kiskaput találi, hogy a szolgáltatásra 1 gép van kötve és arra vannak a többiek...

#236 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 23:11

Gyorsabb voltál.  :-)

#237 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 10:28

Nálunk van 3 számítógép... Ezek mit gondolnak? Hogy pl én 3 adsl vonalat fogok bekötettni egy családi házba...??!  :rolleyes:

HuNReal

#238 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 10:33

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 23:58

Rosszul tudod, nem megengedett.

ÁSZF 3.2.1. ponja: Munkaállomások száma: 1 db (a szolgáltatásra 1 db számítógépet lehet csatlakoztatni)
11.2.1 pont: A szolgáltató az előfizetői szerződés megszegése esetén az előfizetői szerződést 15 (tizenöt) napos határidővel felmondhatja, ha
a) a szolgáltatáshoz használt berendezést, a szolgáltató hálózatát a szerződésben foglaltaktól eltérően használja, -átalakítja (hálózatmegosztás, a szolgáltató által biztosított modemet más modemre cseréli, vagy a szolgáltató által biztosított modem konfigurációját módosítja),
...
Pl. a Dunaweb netet sem lehet osztani, a szolgáltató meg tudja csinálni (ha akarja)...

Talán ott lehet kiskaput találi, hogy a szolgáltatásra 1 gép van kötve és arra vannak a többiek...

Lehet != szabad. Az elektronikus hírközlési törvény szellemében a háztartáson belüli megosztás legális, a lakóingatlan határán kívüli pedig a szolgáltató írásos engedélyéhez/beleegyezéséhez kötött. Az 1 db számítógép arra vonatkozik, hogy 1 db működését tartalmazza a szolgáltatási csomag, pl 1 bejelentkezés lehetséges egyidőben, 1 publikus IP-t kaphatsz, ilyesmi.

#239 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 15:44

Ma megint nem ment a net ahogy delutan bekapcsoltam a gepet.

Ki kellett teljesen lonom a routert stbt.

Router hiba, vagy egyszeruen csak a Monortel szivozik megint?

En mar nem tudom...

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#240 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 15:55

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 10:33

Lehet != szabad. Az elektronikus hírközlési törvény szellemében a háztartáson belüli megosztás legális, a lakóingatlan határán kívüli pedig a szolgáltató írásos engedélyéhez/beleegyezéséhez kötött. Az 1 db számítógép arra vonatkozik, hogy 1 db működését tartalmazza a szolgáltatási csomag, pl 1 bejelentkezés lehetséges egyidőben, 1 publikus IP-t kaphatsz, ilyesmi.

Az E.H.T. nem szabályozza-szabályozhatja ezt. Az egyes szolgáltatók saját ÁSZF-ben határozhatják meg ezeket.  Az NHH sok mindenbe beleszólhat, de ebbe nem.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.