HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   lacoka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 22:17

sziasztok nálam ma este Mendén 86ms a ping érték ezért már én is kerestem őket hosszú várakozás után kapcsoltak 1 hozzá értőhöz aki elmondta hogy ha a letöltési sebesség meg van akkor szerinte nem tudnak mit csinálni jelenleg 2560 / 512 kbit/s netem van szerettem volna váltani nagyobb sebességre adsl silver solo-ra 8192/768 kbit/s de a kedves hölgy azt mondta hogy be kell mérni a hálózatot a mérés eredménye az volt hogy csak 5000 kbit/s tud adni ennyit bir a hálózat ekkor mondtam a kedves hölgynek hogy akkor váltanék T-Home-ra mert nálunk az is van mert az csak Havidíj T-Home TV vagy telefon előfizetés mellé 5 MBit/s 4050 Ft az ő 5400 ft/2560 / 512 kbit/s-al szemben erre nagyon le akart beszélni róla mert hogy sokan megbánták már hogy elmentek tőlük és sokan várják már hogy leteljen a T-nél az 1 év hűség és vissza jöjjönek a monori UPC-hez

#2442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: lacoka - Dátum: 2011. 03. 28. 23:17

sziasztok nálam ma este Mendén 86ms a ping érték

Ez olyan vacak? És biztos a szolgáltató hibája?
Make love not Wor.

#2443 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 29. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 29. 00:48

Amig monorteles volt a net, addig sokaknal 15-30-as pingek voltak, aztan upc-sek lettunk, es egy dupla-tripla szorzo belement a dologba. Nem hinnem, hogy hirtelen a valtas ota beozonlott egy tonna uj netezo, akik miatt bedugult a rendszer (bar az tutibiztos, hogy tobben filecserelnek, mint anno).
En mondjuk nem jatszom, szoval mar akkor is leszartam a pingemet :D, de a gamereknek minden msec mintha a fogukat huznak.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2444 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 03. 29. 08:10

Amig monorteles volt a net, addig sokaknal 15-30-as pingek voltak, aztan upc-sek lettunk, es egy dupla-tripla szorzo belement a dologba. Nem hinnem, hogy hirtelen a valtas ota beozonlott egy tonna uj netezo, akik miatt bedugult a rendszer (bar az tutibiztos, hogy tobben filecserelnek, mint anno).
En mondjuk nem jatszom, szoval mar akkor is leszartam a pingemet :D, de a gamereknek minden msec mintha a fogukat huznak.

Nekem azt tűnt fel, hogy míg a speedtest szerint a sebességem megvan, sok esetben nem jön az adat folyamatosan, főleg külföldről. Gyakran nézegetek videókat pl a gametrailers.com -ról, ahonnan a HD videók 5 másodpercenként megállnak cache-lni, de gyakran a youtube-s videóknál is érdemes várni egy csomót, mert néha beakad. 8Mbit-nél ennél többre számítottam. Másnak nincs ilyen tapasztalata?

#2445 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 03. 29. 09:10

Ez erdekes, eddig azt hittem hogy mar a Monortelnel is ilyen rossz pingek voltak. UPC.....UPC...no comment. Mivel en jatszom is [mint sokan masok], nekem fontos a ping. Pontosabban fontos lenne, mert kb. semmit nem tudok csinalni. Nincs masik szolgaltato itt, a UPC meg mindenre sz**ik, csak fizessuk a havi dijat.

#2446 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Lewes - Dátum: 2011. 03. 29. 09:25

Gyakran nézegetek videókat pl a gametrailers.com -ról, ahonnan a HD videók 5 másodpercenként megállnak cache-lni, de gyakran a youtube-s videóknál is érdemes várni egy csomót, mert néha beakad. 8Mbit-nél ennél többre számítottam. Másnak nincs ilyen tapasztalata?

Hasonloak a tapasztalataim teljesen sajnos, e tekintetben is egy tragegia ez a UPC-s net. Szinten 8mbit DSL elofizeto vagyok.

#2447 Felhasználó inaktív   lacoka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 28. 23:48

szia ez sajnos olyan vacak vannak dolgok amik bizonytalanul működnek ilyen nagy értékkel ez a szolgáltató hibája mert másnál is hasonló értékek vannak a településen és még nem is töltöttem le semmit most 72ms a speedtest szerint kérdeztem hogy mikor lesz nekünk is Fiber Power 15 Mbps 3 200 Ft-ért azt mondták hogy az nagyon sokba kerül mert le kell cserélni a teljes kábelhálózatot mert az nem kétirányúra lett kiépítve úgyhogy erre ne is számítsunk a közeljövőben továbbra is fizethetjük monornak az UPC név mögé bújt ma már igen magas árakat

#2448 Felhasználó inaktív   krisztian23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: lacoka - Dátum: 2011. 03. 29. 22:07

szia ez sajnos olyan vacak vannak dolgok amik bizonytalanul működnek ilyen nagy értékkel ez a szolgáltató hibája mert másnál is hasonló értékek vannak a településen és még nem is töltöttem le semmit most 72ms a speedtest szerint kérdeztem hogy mikor lesz nekünk is Fiber Power 15 Mbps 3 200 Ft-ért azt mondták hogy az nagyon sokba kerül mert le kell cserélni a teljes kábelhálózatot mert az nem kétirányúra lett kiépítve úgyhogy erre ne is számítsunk a közeljövőben továbbra is fizethetjük monornak az UPC név mögé bújt ma már igen magas árakat

Valami nagyon nem stimmel a UPCvel. Bar elozoleg valaki megemlitette, kivancsi voltam, hogy mit mond mas is...tehat -> Beszeltem 1 ismerosommel ma, aki Bugyin lakik [szinten 29es korzet termeszetesen], es azt mondta, hogy a pingek tokeletesen jok voltak ameddig Monortel volt. [Magyar szerverekre ~15, nemetre ~35 -> ilyennek kellene lennie most is!] Kerdezem en, mi tortent miutan a UPC atvette a ceget? Meg kabelen sem lenne szabad ilyen rossz pingeknek lennie [es lag spikeoknak modszeresen], max. ha totalisan leterhelt este 8kor, nemhogy egy telefonvonalon.
[[* Erdekesseg: Az ismerosomnek kb 10-15el igy is jobb a pinge es nem "laggol" annyira a nete mint nekem. 10kmre lakik. Nem mintha az o 50-60as pinge nemet szerverre jo lenne, mivel kb 35nek kellene lennie.]]

#2449 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:09

Épp ezek miatt is mondtam le a létező legkissebb csomagra otthon. Lassú, szar, és még irreálisan drága is.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2450 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: lacoka - Dátum: 2011. 03. 29. 22:07

Nem lenne gont az adsl-el sem, csak akkor adják a 8 megás csomagot mondjuk 1500-2000-ért. Itt a cégnél a 60-as üzleti csomag vmi havi 10 pénz sem.

#2451 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 18:59

En mondjuk nemreg mar azon is egy nagyon eroset csodalkoztam, hogy traceroute-nal az elso ketto hostom (tehat az, ami a legkozelebb van hozzam) catv-ip cim.catv.broadband.hu :-o Itt nem magan a catv-n van a hangsuly, hanem hogy mi a fenet keres ez itt nalam olyan hostnevvel, amit elofizetoknek osztanak?
Archív:

#2452 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 04:13

*.catv.broadband.hu az a UPC-s címek végződése.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2453 Felhasználó inaktív   beegee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 02. 21:17

sziasztok!

Nálunk 6 éve van monortel/upc adsl. 2 hete miután számlán megkaptuk, hogy adsl csomagot (silver) emelnék 300-400 Ft-tal, online megrendeltük az akciós díjra, ami 2000Ft-tal olcsóbb, no comment.
Azóta viszont teljesen instabil net fogad, az ügyfélszolgálat szerint véletlen....
Nem tudom, látom, hogy itt többeknek volt gondja, nálunk nem volt különösebb fennakadás. Eddig.

2 hete instabil, 1 hete szinte használhatatlan.
Ügyfélszolgálat próbálkozásai: router nélkül, direktben a modem, persze újra indítva. Nem javul.
Indítsam a gépet safe módban... Nyilván ez sem segít a szar szolgáltatáson.

Ma reggel voltak kinn, mivel jeleztem, szerintem melegszik a modem, kijött a szerelő (ez is megérne egy misét, mert kedd este jeleztük a gondot, de ez most nem releváns).
Lényeg: átfújta, áttakarította a modemet, ezzel kb. a korábbi 10 perces működés felment 1 órára, este már megint nincs net, ügyfélszolgálat szivat, hétfőn délelőtt jönnek, és cserélik a modemet....

HA valaki tudja, hol, melyik cégnél lehet a UPC-től független, ADSL/vonalas netet kapni a környéken (Dabas), jelezze, mert ebből elegem van, és bár nem vagyok feljelentős típus, ebből minimum NHH lesz.

#2454 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 02. 21:49

A upc-tol fuggetlen adsl-t nem tudsz kerni, leven ok az alaphalozati szolgaltatok, barki mas is kinalna a 29-es korzetben adsl-t, az kvazi nagykerben venne a upc-tol, raepiti a sajat szolgaltatasat, majd szamlaz neked. A telefonkabel, az adsl modem, a dslam ettol meg mind a upc-e lenne, tehat nem valtozna semmi. De mivel a upc-nek ilyen rendkivul szolid arazasa van, mar ez a verzio sem letezik, hogy mas szolgaltatna upc madzagon adsl-t, a Matav nem rohogteti ki magat azzal, hogy T teruleten 4850-ert tud 15 megas adsl-t adni, nalunk meg a UPC maga a csak 12 megaesert 8300-at ker (de meg a 8 megabitest is dragabban adja ennel), ergo a matav is ekorul tudna csak adni. Inkabb hagytak a francba az egeszet, nem er nekik ennyit az egesz gondolom.
Archív:

#2455 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: beegee - Dátum: 2011. 04. 02. 22:17

Ma reggel voltak kinn, mivel jeleztem, szerintem melegszik a modem, kijött a szerelő (ez is megérne egy misét, mert kedd este jeleztük a gondot, de ez most nem releváns).
Lényeg: átfújta, áttakarította a modemet, ezzel kb. a korábbi 10 perces működés felment 1 órára, este már megint nincs net, ügyfélszolgálat szivat, hétfőn délelőtt jönnek, és cserélik a modemet....

Ami ugyanúgy fog melegedni, mivel ugyanaz a típus. Tégy rá egy usb-s ventit, és vége a problémádnak.

#2456 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 01. 17:38

Masnak is akadozik a You Tube?
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#2457 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 01. 18:49

Ja, lassu mint a tetu :/ (aztan hogy a youtube vagy a upc, az jo kerdes)
Archív:

#2458 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 01. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: twollah - Dátum: 2011. 05. 01. 16:38

Masnak is akadozik a You Tube?

Tegnap már épp írni akartam én is.. R*hadt lassú lett. Bár az a érdekes, hogy bizonyos videók pikk-pakk letöltődnek. Ma is nézni akartam valamit, de pár mp után leállt, nem töltött. Nyomtam egy f5-öt és megjavult, az egész videót leszedte. Ebben az esetben az lehetett, hogy a net úgy érzékelte, hogy vége a filmnek. Itt a UPC bibis szvsz, de ha rosszul tudom, akkor nyugodtan tegyetek helyre. :D

Üdv, HuNReal

#2459 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 09:30

nana, hogy szar a net. kell a savszel a fiberpower-es elofizetoknek, hiszen ok olcsobbert magasabb sebesseget kapnak. :sandor:

#2460 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2011. 05. 02. 10:30

nana, hogy szar a net. kell a savszel a fiberpower-es elofizetoknek, hiszen ok olcsobbert magasabb sebesseget kapnak. :sandor:

Teljesen egyetértek veled :rolleyes:
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.