HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1321 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 17:33

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 17:50

Ezek szerint nincs szükséged a kétféle bázisállomásra. A géped is tud menni arról, amiről a játékod.
A nem gagyi routerek közül csak a Linksys GL-t ismerem. Nem tartom rossz választásnak.

De, van! :) Nem akarok WEP-et tartósan használni, biztonsági okokból.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1322 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 17:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 17:08

Router, bele meg egy accesspoint. Router mondjuk WPA, accesspoint meg WEPes.

Evvel a felállással az a gond, h vagy kézzel lekapcsolja játékon kívül a WEP-et, vagy ugyanúgy megmarad a jól törhető felülete, csak mellette +-ban sugároz egy valamivel biztonságosabb.
A Nintendo nem rendelkezik valami más lehetőséggel is? Mondjuk infra vagy a rádiós egérhez hasonló csatlakozással?

#1323 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 18:08

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 18:53

Evvel a felállással az a gond, h vagy kézzel lekapcsolja játékon kívül a WEP-et, vagy ugyanúgy megmarad a jól törhető felülete, csak mellette +-ban sugároz egy valamivel biztonságosabb.
A Nintendo nem rendelkezik valami más lehetőséggel is? Mondjuk infra vagy a rádiós egérhez hasonló csatlakozással?

Így van, kézzel kapcsolom, ami nekem tökéletes! :) A Nintendo DS csak Wi-Fi támogatással rendelkezik, ráadásul csak a WEP-et támogatja, sajnos. :(

Szerk.: Tényleg Jahno! Mivel Wii-t is akarok majd venni (neked meg úgyis van), így érdekelne, hogy az már legalább támogatja a WPA-t?

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 19. 18:11 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1324 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 18:59

No és mi lenne, ha egyelőre csak a Nintendo DS számára osztanám meg a NET-et pl. egy WiFi PCI kártyával vagy USB Stick-kel?! Elvileg lehet használni pl. ezt az ASUS kártyát és ezt az USB stick-et NET megosztásra is. :) Nem is kellene (egyelőre) akkor router. Jó ötlet? :rolleyes:

Idézet

NAT(Network address translation) support: Internet connection sharing

Szerk.: Döntöttem! Veszek egy MSI US60G USB-s WiFi cuccot, amiben van Software AP (ráadásul Atheros chipes). Ez tökéletes lesz a Nintendo DS-nek. Később meg veszek egy normális Linksys router-t a másik szobában lévő gépnek! Köszi mindenkinek! :respect:

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 19. 19:37 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 02:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 19:59

No és mi lenne, ha egyelőre csak a Nintendo DS számára osztanám meg a NET-et pl. egy WiFi PCI kártyával vagy USB Stick-kel?! Elvileg lehet használni pl.

Továbbra is az opció. Ha szeretsz szopni...
Make love not Wor.

#1326 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 10:32

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Kellene nekem egy wlan router amivel megtudom a netet osztani egy magadott gép felé. Olyan meglévő hálózatra tenném, ahol megosztott meghajtók vannak jelszó nélkül. Úgy kellene működnie, hogy a wlan-on keresztül véletlenül se lássák a megosztásokat, a helyi hálózat ne is menjen, csak a net.

Ezen kívül szereném még a wlan sebességét is kb 1M-ára lekorlátozni.

Léttezik olyan router, vagy más hálózati eszköz, amivel ezt könnyedén megtudom oldani?

Köszi előre is a segítséget.
Lala

#1327 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:12

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 10:32

hogy a wlan-on keresztül véletlenül se lássák a megosztásokat, a helyi hálózat ne is menjen, csak a net.

Csak a belső háló védett láthatóság ellen. A probléma úgy oldható meg, h a rádiós routert rakod a modem után, annak a Lan portjába megy a jelenlegi router és képez egy al alhálózatot.
A kétszeres routolás nyilván lassít valamit.
Pl. a Linksys WBR 54 GL alkalmas sávszélesség beállításra.

#1328 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:24

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 11:12

Csak a belső háló védett láthatóság ellen. A probléma úgy oldható meg, h a rádiós routert rakod a modem után, annak a Lan portjába megy a jelenlegi router és képez egy al alhálózatot.
Pl. a Linksys WBR 54 GL alkalmas sávszélesség beállításra.

Köszi a segítséget! Így már értem, erre a megoldásra nem gondoltam.
Sajna nem látok ilyen router-t egyik boltban sem. Lehet itthon kapni? WRT 54-et látok, az van is egy, még a  linuxos fajtából.

Szerkesztette: Lala9 2008. 05. 20. 12:27 -kor

#1329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 12:12

Nem nyilván.
Make love not Wor.

#1330 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:59

Idézet: Lala9 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 12:24

Köszi a segítséget! Így már értem, erre a megoldásra nem gondoltam.
Sajna nem látok ilyen router-t egyik boltban sem. Lehet itthon kapni? WRT 54-et látok, az van is egy, még a  linuxos fajtából.

Bocsi, én írtam félre. A gl-es változat azért jobb, mert elég nagy az agya, az újabb verzióju g-kre nem lehet bármilyen rendszert feltölteni. Más router is megfelel, ha ez a márka mellett döntessz, nézz át a fórumára.

#1331 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:05

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 14:55

Hali!

nem müködik megfelelően a helyi hálózat a wireless router+pc+laptop összeállitással!

adott a pc,amire a linksys wrt54g router van rákötve,és adott egy laptop.
a pc-n winxp sp3,a laptopon winxp sp2van.

megy a net megosztás kiválloan mind két gépen.a helyi hálózatnál meg a pc látja a laptop megosztási mappáját,de a laptoppal nem lehet belemenni a pc megosztásába.

pedig mind a két géppel(laptoppal és pc vel is)
azt csináltam hogy hálozat beállitása varázsló-"ez a számitogép helyi átjáron vagy a hálozat egy másik számitogépén keresztül csatlakozik"-számitogép leirása,számitogép név az kitoltve rendesen(nem ékezetes szoveggel)munkacsoport neve mind a kettőnél OTTHON,fájl és nyomtatomegosztás.
tehát mind a két gépen ezt csináltam meg.

továbbá a pc-n a hálozati kapcsolatoknál helyi kapcsolat ikonnál automatikusra raktam az ip és dn-s kérést,és a laptopon a vezetéknélküli hálozati kapcsolatok-vezeték nélküli kapcsolatnál is automatikusra tettem az ip és dn-s kérést.

a routerembe konfig oldala meg igy néz ki:
(a basic setupnál)
local ip adress:192.168.1.1
subnet mask:255.255.255.0
dhcp server:enable
starting ip adress:192.168.1.2

lécci részletesen irjátok le hogy mit kell állitanom ahhoz hogy a laptoppal is meg tudjam nézni a pc-n a megosztásokat,ne csak a pc-vel a laptopos megosztást. köszi előre is

valaki help!
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1332 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:17

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 13:05

valaki help!

Nézd meg a gépeden a megosztásokat. Ha egyszerű megosztás van beállítva, akkor látnod kellene.
Ha nem az egyszerű, akkor adott a beállítottnak megfelelő feltételekkel kell a laptporól belépni.
A gépeden a meghajtó ikonján ott van a megosztást jelző kezecske?

#1333 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 08:48

Kertes házban wlan router-el osztom meg a netet.
Az a gondom, ha kimegyek a kertbe a notebook-al, már nagyon lassú a net és gyenge a jel. Gondoltam erősítőként beszerzek egy Access Point-ot és Repeater üzemmódra állítom.

De nem akar működni:
Wlan router: IP: 192.168.1.1 WPA-TKIP titkosítás
AP repeater: IP: 192.168.1.2 és meg van adva neki a Router MAC address
A notebooknál automatikus IP cím kérés van beállítva.
Mégis mindig a Wlan router-hez akar csatlakozni...

#1334 Felhasználó inaktív   Antipasztor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 10:29

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni két router összekötésével kapcsoltaban.
Két emeletes házról van szó,aminek a földszintjén van modem,ergo az első router is.A probléma, hogy az emeleten elég rossz a vétel vagy egyáltalán nincs.És van egy "feleslegs" routerem is.A lényeg az lenne,hogy a felső emeleten is jól lehetne netezni.
A két rouer típusa:

1.Linksys WRT54Gl Tomato firmware-rel (192.168.1.1 ip cím)
2.D-link DIR-655 Eredeti frimware-rel (192.168.0.1 ip cím)

Ha jól tudom,akkor a D-link nem tud AP módon kívül mást a Linksys pedig ezeket tudja(én úgy tudom,hogy repeater kéne nekem,de az nincsen,viszont nem tudom mit jelentenek ezek):AP, AP+WDS, Wireless Client, Wirless Ethernal Bridge, WDS

Szóval ebben kérnék segítséget.Nem csináltam soha ilyet szóval ha tudjátok,akkor részletesen írjátok le.
Előre is köszönöm.

#1335 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:01

Idézet: Antipasztor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:29

Két emeletes házról van szó,aminek a földszintjén van modem,ergo az első router is.A probléma, hogy az emeleten elég rossz a vétel vagy egyáltalán nincs.És van egy "feleslegs" routerem is.

Emeletre húzzál UTP-t, aztán rá egy wireless AP-t, vagy hasonló. Repeaterkedés az mindig szopó volt.
Make love not Wor.

#1336 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:03

Idézet: Antipasztor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:29

Sziasztok!

Két emeletes házról van szó,aminek a földszintjén van modem,ergo az első router is.A probléma, hogy az emeleten elég rossz a vétel vagy egyáltalán nincs.És van egy "feleslegs" routerem is.A lényeg az lenne,hogy a felső emeleten is jól lehetne netezni.
A két rouer típusa:

1.Linksys WRT54Gl Tomato firmware-rel (192.168.1.1 ip cím)
2.D-link DIR-655 Eredeti frimware-rel (192.168.0.1 ip cím)

Ha jól tudom,akkor a D-link nem tud AP módon kívül mást a Linksys pedig ezeket tudja(én úgy tudom,hogy repeater kéne nekem,de az nincsen,viszont nem tudom mit jelentenek ezek):AP, AP+WDS, Wireless Client, Wirless Ethernal Bridge, WDS

Szóval ebben kérnék segítséget.Nem csináltam soha ilyet szóval ha tudjátok,akkor részletesen írjátok le.
Előre is köszönöm.

AP: access point - lehetővé teszi hogy egy hálózaton belül vezetékes kliensek (számitógépek) kommunikáljanak vezetéknélküli kliensekkel.

WDS: Wireless Distribution System - MAC address alapján vezetéknélküli kapcsolatot hoz létre AP-AP, AP-router, stb között.

AP+WDS:  együtt tudja a fennti kettőt, ugyanazon a csatornán, néha különböző  titkositással.

Bridge:  vezetéknélküli kapcsolatot létesit legalább két vezetékes hálózat között. Legalább két AP kell, és ilyenkor általában a vezetéknélküli részt nem is lehet másra használni.

Wireless Kliens: az AP speciélis módja, amikor ugy kapcsolódik fel egy másik hálózatra, mint pl egy PCI-os kártya. Nem access pointként müködik, hanem egy külső vezetéknélküli adapterként.

#1337 Felhasználó inaktív   Antipasztor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:43

Sajnos kábelt nem tudok felhúzni, a ház alaprajza miatt lehetetlenség lenne.
Ha jól értem,akkor nekem a wds kell,nem?
De az nem gáz,hogy csak az egyik tud ap-ként viselkedni?

#1338 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:59

Idézet: Antipasztor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:43

Sajnos kábelt nem tudok felhúzni, a ház alaprajza miatt lehetetlenség lenne.
Ha jól értem,akkor nekem a wds kell,nem?
De az nem gáz,hogy csak az egyik tud ap-ként viselkedni?

A WDS módot mindkét készüléknek tudnia akell, és ráadásul ha tudják, akkor sem feltétlenül tudják egymással.
A Linkkel megpróbálkozhatsz a bridge móddal, ha valahol félúton telepíted. Megpróbálkozhatsz még erősebb, irányított antennával. Az antennás fórumon sok szép dologgal találkozhatsz. Még egy egyszerű síkparabola háttér is megoldást jelenthet.
A madzagolásos megoldásnál a ház homlokzata is szóbajöhet vagy esetleg be lehet pofátlankodni a kábelTV kábelcsatornájába is. Van amikor csak leleményesség és pár fal átfúrásának kérdése.

#1339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:14

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:59

A madzagolásos megoldásnál a ház homlokzata is szóbajöhet vagy esetleg be lehet pofátlankodni a kábelTV kábelcsatornájába is. Van amikor csak leleményesség és pár fal átfúrásának kérdése.

Vagy ha 90 méterbe belefér, akkor lehet kerülni bármerre :-)
Make love not Wor.

#1340 Felhasználó inaktív   Antipasztor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:36

Francba ez nem jó hír,mivel csak az egyik tudja.
És az megoldható lenne,hogy valahogy felhúznék a lenti routerből egy kábelt a fenti routerbe és az pedig wi-fi-vel szórná a jeleket.Vagy ilyenkor is szóba jön a kompatibilitás kérdése?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.